09 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΑ :Τι μπορει να προκαλέσει η δηλητήριαση απο τα βαρέα μέταλα


Δηλητηρίαση ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ Κατάθλιψη ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΠΝΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Βαρέα ονομάζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο αυτού του σιδήρου (Fe). Ο όρος "βαρέα μέταλλα", παρότι περιλαμβάνει πολλά άλλα, αναφέρεται κυρίως στον μόλυβδο (Pb), τον υδράργυρο (Hg), τον χαλκό (Cu), το κάδμιο (Cd), και το χρώμιο (Cr). Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά του φλοιού της γης. Δεν μπορούν να διασπαστούν σε απλούστερες μορφές ή να καταστραφούν.
Πολλά από αυτά τα μέταλλα σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τη δράση των βιταμινών και τις ζωτικές λειτουργίες. Σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν σειρά δυσμενών επιδράσεων.

Η τοξικότητα βαρέων μετάλλων αντιπροσωπεύει μια ασυνήθιστη, ωστόσο κλινικά σημαντική, ιατρική κατάσταση. Εάν η θεραπευτική προσέγγιση της τοξικότητας δεν αναγνωριστεί, ή αντιμετωπιστεί με λάθος τρόπο, δύναται να οδηγήσει σε σημαντική νοσηρότητα και να φέρει ακόμα και τον θάνατο. Μεταξύ των πιο κοινών βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται σε οξείες ή/και χρόνιες καταστάσεις συμπεριλαμβάνεται ο μόλυβδος, το αρσενικό, ο υδράργυρος, ο χαλκός και το αργίλιο.
Η συμπτωματολογία των βαρέων μετάλλων μπορεί να αποτελεί την αιτία διαφόρων συμπτωμάτων. Απώλεια μνήμης, αυξανόμενες αλλεργικές αντιδράσεις, υψηλή πίεση, κατάθλιψη, αλλαγή διάθεσης, οξυθυμία, "φτωχή" συγκέντρωση της σκέψης, επιθετική συμπεριφορά, αϋπνίες, κούραση, δυσλεξία, αυξημένη χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, νευροπάθεια, αυτοάνοσες ασθένειες, καθώς και χρόνια κούραση αποτελούν μερικές μόνο από τις παθήσεις προερχόμενες από την έκθεση στις τοξίνες.
Τα βαρέα μέταλλα δηλητηριάζουν τον οργανισμό προκαλώντας την διάσπαση κυτταρικών ένζυμων, τα οποία δρουν ως καταλύτες των θρεπτικών μετάλλων όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, και το σελήνιο. Τα τοξικά μέταλλα "κλοτσούν" τις θρεπτικές ουσίες και δεσμεύουν τους υποδοχείς των θρεπτικών ουσιών, προκαλώντας διάχυτα συμπτώματα που προέρχονται από την επιρροή τους σε νεύρα, ορμόνες, την πέψη, και την ανοσιακή λειτουργία.
Σχεδόν όλα τα οργανικά συστήματα εμπλέκονται με την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων, με κυρίαρχα το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), το Περιφερικό Νευρικό Σύστημα (ΠΝΣ), το αιματοποιητικό, το νεφρικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Σε μικρότερη έκταση, η τοξικότητα του μολύβδου μπορεί να προσβάλλει τα οστεο-μυϊκά και αναπαραγωγικά συστήματα. Η επιρροή στα οργανικά συστήματα καθώς και η δριμύτητα της τοξικότητας διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο βαρύ μέταλλο το οποίο εμπλέκεται σε κάθε περίπτωση, την ηλικία του ατόμου και το επίπεδο τοξικότητας.
Σε μικρή έκταση εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των τροφίμων, του πόσιμου νερού και του αέρα. Σαν ιχνοστοιχεία, μερικά βαρέα μέταλλα (π.χ. χαλκός, σελήνιο, ψευδάργυρος ) είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί ο μεταβολισμός του ανθρώπινου σώματος.
Βαρέα ονομάζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο αυτού του σιδήρου (Fe). Ο όρος "βαρέα μέταλλα", παρότι περιλαμβάνει πολλά άλλα, αναφέρεται κυρίως στον μόλυβδο (Pb), τον υδράργυρο (Hg), τον χαλκό (Cu), το κάδμιο (Cd), και το χρώμιο (Cr). Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά του φλοιού της γης. Δεν μπορούν να διασπαστούν σε απλούστερες μορφές ή να καταστραφούν.
Πολλά από αυτά τα μέταλλα σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τη δράση των βιταμινών και τις ζωτικές λειτουργίες. Σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν σειρά δυσμενών επιδράσεων.
Σε μικρή έκταση εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των τροφίμων, του πόσιμου νερού και του αέρα. Σαν ιχνοστοιχεία, μερικά βαρέα μέταλλα (π.χ. χαλκός, σελήνιο, ψευδάργυρος ) είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί ο μεταβολισμός του ανθρώπινου σώματος.
Επιπτώσεις
Αρσενικό: Το ανόργανο αρσενικό συγκεντρώνεται στους μύες, τον εγκέφαλο, τον σπλήνα, τους νεφρούς, την καρδιά, τα μαλλιά και τα νύχια. Δηλητηρίαση από αρσενικό προκαλεί παράλυση του νευρικού συστήματος, κώμα και θάνατο, ενώ χρόνια έκθεση προκαλεί μυϊκή ατονία, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους, τριχόπτωση και καρκινογένεση.
Κάδμιο: Το κάδμιο σε τοξικές συγκεντρώσεις και χρόνια έκθεση, είναι δυνατόν να προκαλέσει νεφρικές και ηπατικές βλάβες, υπογονιμότητα στους άνδρες, και καρκινογένεση.
Μόλυβδος: Ο μόλυβδος προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα (και κυρίως στον παιδικό πληθυσμό σχετίζεται με προβλήματα πνευματικής καθυστέρησης), ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ευνοεί την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, και καρκινογένεση.
Υδράργυρος: Ο υδράργυρος ανιχνεύεται κατά κύριο λόγο στα αλιεύματα που προέρχονται από ρυπασμένες περιοχές, και συγκεντρώνεται στο ήπαρ και τους νεφρούς προκαλώντας αντιστοίχως βλάβες, προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί προβλήματα που σχετίζονται με την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, και καρκινογένεση.
Χρώμιο: Το εξασθενές χρώμιο προκαλεί καρκινογένεση, ηπατικές και νεφρικές διαταραχές, δερματίτιδες, και όταν εισέρχεται από την αναπνευστική οδό είναι δυνατόν να προκαλέσει εκτός από καρκίνο των πνευμόνων και χρόνια βρογχίτιδα.
Χαλκός: Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο το οποίο είναι απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό αφού συμμετέχει στην ανάπτυξη του αγγειακού και σκελετικού συστήματος, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, βοηθά στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, όμως αν υπερβούμε την ημερήσια διαιτητική πρόσληψη σε χαλκό είναι δυνατόν να εμφανιστούν νεφρικές και ηπατικές διαταραχές.
Βαρέα μέταλλα και καρκίνος
Τα μέταλλα μπορεί άμεσα και έμμεσα να προκαλέσουν βλάβες στο DNA τους και αυτό σημαίνει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου (αυτό το ονομάζουμε γονοτοξικότητας). Υπάρχουν, επίσης, πιθανόν μη γονιδιοτοξικοί οδοί, λόγω ερεθισμού ή ανοσο-τοξικότητας. Σίγουρα, ορισμένα μέταλλα είναι γνωστά ότι είναι καρκινογόνα
Συνήθης στόχος είναι ο πνεύμονας, αν και το αρσενικό έχει μια μοναδική σχέση με τους καρκίνους του δέρματος που έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια.
Είναι γεγονός ότι τα εμφυτεύματα από μέταλλο στο σώμα (όπως, για παράδειγμα, στα οστά) μπορεί να σχετίζονται με παρακείμενους καρκίνους, που προκαλείται από ερεθισμό των ιστών. Ο αείμνηστος Patric Stortebecker στο ίδρυμα Karolinska στη Στοκχόλμη, τόνισε επίσης τη συχνότητα με την οποία ο καρκίνος του σαγονιού βρέθηκε σε συνδυασμό με σφραγίσματα αμαλγάματος από μέταλλο. Αυτό είναι ανησυχητικό, δεδομένου ότι αυτό το ιδιαίτερο είδος «προσθετικής» τείνει να είναι μακροχρόνιο και πολύ συχνό.
Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της οδοντιατρικής είναι το εμφύτευμα τιτανίου, για την αντικατάσταση χαμένων δοντιών.

Η αποφυγή έκθεσης σε βαρέα μέταλλα είναι αδύνατη
Η πραγματικότητα είναι ότι είναι αδύνατο σε αυτή την εποχή που ζούμε να μην εκτιθέμεθα σε βαρέα μέταλλα. Είναι απλά θέμα του πόσο και πόσο συχνά.
Πρέπει λοιπόν να απαλλαγούμε από αυτό το δολοφόνο. Πώς θα το κάνουμε;
Η απάντηση είναι αποτοξίνωση.
Mε τα κατάλληλα μέτρα μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος τους.
Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην διατροφή σας γιατί η έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών δεν επιτρέπει στο ήπαρ να κάνει σωστά την δουλειά του. Το ήπαρ είναι το κύριο όργανο του οργανισμού που θα φιλτράρει τα βαρέα μέταλλα και στην συνέχεια θα φροντίσει να φύγουν από το σώμα. Προκειμένου να το βοηθήσετε σε αυτές τις λειτουργίες είναι σημαντικό να κάνετε τις παρακάτω απλές αλλά αναγκαίες διαιτητικές αλλαγές :
   Περιορίστε την κατανάλωση των επεξεργασμένων και ραφιναρισμένων τροφίμων, αλλά τρώτε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
   Αποφύγετε τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα - ιδίως τις κονσέρβες οι οποίες έχουν υποστεί φθορά.
   Καταναλώνετε καθημερινά λιπαρά οξέα όπως το λινέλαιο που βοηθά στην μείωση της επίδρασης των βαρέων μετάλλων στον εγκέφαλο.
   Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C που βοηθούν τα βαρέα μέταλλα να απομακρυνθούν από το σώμα.
   Τρώτε τροφές πλούσιες σε σελήνιο που επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το σώμα. Η μεγαλύτερη φυσική πηγή σελήνιου είναι τα βραζιλιάνικα φιστίκια.
   Η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην καταπολέμηση των τοξικών ουσιών που βρίσκονται στον οργανισμό.
   Το χόρτο από σιτάρι ή κριθάρι επίσης μπορούν να αποτοξινώσουν τον οργανισμό.
   Το σκόρδο με το θείο που περιέχει βοηθά στην απομάκρυνση των τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό.
   Η πικραλίδα (Taraxacum officinale) βοηθάει το ήπαρ να λειτουργεί κανονικά ώστε να είναι σε καλύτερη θέση να αφαιρεί τοξίνες από το αίμα.
   Η κολλιτσίδα (Άρκτιο - Arctium lappa) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για το αίμα και λειτουργεί συνδυαστικά με την πικραλίδα για καλύτερα αποτελέσματα.
   Το αγριολάπαθο (Rumex crispus) βοηθά στον καθαρισμό του αίματος και δρα βοηθητικά με την πικραλίδα.
   Τα φύκια (Laminariales) μειώνουν την απορρόφηση των ραδιενεργών υλικών και των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό.
   Οι φύτρες άλφα-άλφα επίσης μειώνουν την απορρόφηση των ραδιενεργών ουσιών και των βαρέων μετάλλων.
   Ο κόλιαντρος βοηθά στην απομάκρυνση του υδραργύρου από τον εγκέφαλο και το σώμα.
Επίσης :
Χρησιμοποιείστε ένα καλό φίλτρο νερού που θα αφαιρεί το χλώριο και βαρέα μέταλλα από το νερό που πίνετε και από το νερό που μαγειρεύετε. Πλένετε και τα φρούτα και τα λαχανικά σας με φιλτραρισμένο νερό για να αποφεύγετε τα κατάλοιπα του νερού βρύσης.
Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα και αποφύγετε αυτά που έρχονται από περιοχές που είναι σε όλους διάσημες για την τεράστια μόλυνση που έχουν υποστεί.
Μην χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο ή χαλκό γιατί τα μέταλλα αυτά εύκολα διαφεύγουν και στο φαγητό σας.

Τέλος άν η εργασία σας ή οι συνθήκες διαβίωσης σας εκθέσουν σε βαρέα μέταλλα, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε ή να εξαλείψετε την έκθεσής σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για αυτές τις τοξίνες που μπορεί να απορροφηθούν στο σώμα σας - μέσω της διατροφής και ποτών, την έκθεση του δέρματος, καθώς και μέσω του αέρα που αναπνέετε. Έτσι, όποτε είναι δυνατόν, να φοράτε γάντια, η χρήση προστατευτικών αναπνευστικών συσκευών, και συστήματα εξαερισμού.
dy medlabgr.blogspot.com

Αλουμίνιο: Ο...μεγάλος φονιάς! Τι προκαλεί στην υγεία μας



Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες!
Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό.
Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο.
Αφού είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις;
Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στη φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης) και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ, όπως αναφέρει το aneksigita.
Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί… Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας.
Οι ευρείες χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν:
Αλουμίνιο στο νοικοκυριό:
Σκεύη Μαγειρικής
Αλουμινόχαρτο
Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα Αλουμινένια
Κουτιά Φαγητών και Ποτών
Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Υγιεινής
Aντιόξινα φάρμακα
Εμβόλια
Αιμορροϊδικά Φάρμακα
Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα
Ρινικά Σπρέι
Βρεφική Σκόνη
Τεχνητές Οδοντοστοιχίες
Κραγιόν
Πολύ συχνά το αλουμίνιο προστίθεται στα κάτωθι:
Αλεύρι για ψήσιμο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαγειρικό Αλάτι
Επεξεργασμένο Τυρί
Έτοιμο Μίγμα για Κέικ
Αναπόφευκτοι Κίνδυνοι 
Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας.
Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη και στη συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές.
Στη συνέχεια μολύνει το ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου.
Επιδράσεις στο Σώμα
Από τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυρεοειδή αδένα.
To αλουμίνιο ανταγωνίζεται με το κάλσιο για την πρόσληψη και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών.
Επίσης, η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευθεί σε σκεύη από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στα έντερα.
Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αλουμινίου
Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:
Έλκος στο στομάχι και στα έντερα
Γαστροεντερικές Ασθένειες
Νόσος του Πάρκινσον
Δερματικές παθήσεις
Υπερδραστηριότητα
Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά
Διαταραχές μάθησης στα παιδιά
Παθήσεις στο Συκώτι, Πονοκεφάλους
Έντονο κάψιμο στο στομάχι - Ναυτία, Δυσκοιλιότητα
Πόνους στον κολικό
Έλλειψη ενέργειας
Εναλλακτικές λύσεις αντί του Αλουμινίου
Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικών μαγειρικών σκευών, όπως το γυαλί.
Επίσης, υπάρχουν οργανικά πρόσθετα τα οποία μειώνουν τον αντίκτυπο της πρόσληψης των τοξικών ουσιών.
Μία υγιεινή διατροφή η οποία αποτελείται από οργανικά τρόφιμα, τα οποία καλλιεργούνται σε περιοχές μη δηλητηριωδών εντομοκτόνων, αποτελεί μία πολύ καλή λύση.
Ακόμη, η καλλιέργεια τροφών για ιδιοκατανάλωση σε μέρη που έχουν σχετικά χαμηλές τοξικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή.
Αλουμίνιο και Καρκίνος στο Στήθος
Πρόσφατες έρευνες από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων διεθνώς έχει δείξει ότι η χρήση του κοινού αποσμητικού μπορεί να συνδέεται με την δημιουργία καλοηθών όγκων στο στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) διερεύνησε τα αποσμητικά σώματος τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου.
Η πρόσθεση του αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χημικό που εισέρχεται στο σώμα διαμέσου του ιστού του δέρματος λειτουργεί ως αναστολέας της ποσότητας ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα. Όμως η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής δικαιολογείται με την καθημερινή πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου;
Παρομοίως, έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading έδειξε ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη του γυναικείου στήθους που είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστες που βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη μασχάλη είχαν 25 φορές περισσότερο αλουμίνιο από την κοινή ποσότητα που βρίσκεται στο αίμα…
Σχετικά με τη Νόσο Αλτζχάιμερ, μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο, βρήκαν ότι ο εγκεφαλικός ιστός εμπεριέχει συχνά υψηλά επίπεδα τοξινών που αναπτύχθηκαν από την πρόσληψη αλουμινίου.

pronews.gr

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!! ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»


Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζονται αλλαγές στο ύψος των εισφορών, ανάλογες με εκείνες που έγιναν για τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχει μία διαφορά. Η ρύθμιση για τους αγρότες θα έχει………..
πιο μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι τριετούς διάρκειας με δέσμευση για επανεξέταση όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ελαφρύνσεις και στις εισφορές των αγροτών ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει διάγγελμα πριν από την έλευση των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Και υπάρχει η σκέψη, αν τελικά γίνει το διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάσει τη νέα πρόταση προς τους αγρότες.

Αλλά ακόμα και αν τελικά εγκαταλειφθεί η ιδέα του διαγγέλματος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο πρωθυπουργός που θα παρουσιάσει τη νέα ρύθμιση προς τους αγρότες και θα τους καλέσει να τον επισκεφτούν για να κάνουν διάλογο.

Με τη νέα πρόταση, αλλά και με την ανάληψη όλης της πρωτοβουλίας από τον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ότι θα ενισχύσει εκείνα τα μπλόκα που δεν επιθυμούν την κάθοδο στην Αθήνα, (Τέμπη, Μικροθήβες, Προμαχώνας), καθώς και εκείνους τους αγρότες που τάσσονται υπέρ του διαλόγου για να βρεθεί λύση.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τις διαφοροποιήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του αγροτικού κινήματος, θα απομονωθούν εκείνοι που χαρακτηρίζονται ακραίοι και πιο μετριοπαθή στοιχεία ίσως μπορέσουν να ενισχυθούν και να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων των αγροτών.

Οσον αφορά στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά με το κουαρτέτο και με το ασφαλιστικό μετά τις εκπτώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η απάντηση είναι πως το μεγάλο, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το ασφαλιστικό ή το φορολογικό. Το καθοριστικό και το κυρίαρχο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο είναι το δημοσιονομικό κενό.

Και όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και αρμόδιος υπουργός «αν κλείσει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, τότε πιο εύκολα θα βρεθούν οι λύσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημοσιονομικό κενό δεν είναι ένα αθώο κενό, αλλά σημαίνει είτε εισπρακτικά μέτρα, είτε περικοπή δαπανών, είτε συνδυασμός των δύο για να καλυφθεί η ¨τρύπα¨. Και μία από τις μεγάλες διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είναι αν το κενό θα πρέπει να καλυφθεί με φόρους και εισπρακτικά μέτρα ή με περικοπή δαπανών. Η κυβέρνηση επιλέγει την πρώτη οδό, όπως και όλες οι προηγούμενες, ενώ το κουαρτέτο τη δεύτερη.

 by

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Αυξάνει η πεινασμένη Ελλάδα το μερίδιό της στο ΔΝΤ-ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Είναι δυνατόν η οικονομικά παραπαίουσα Ελλάδα να αυξάνει το μερίδιό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Κι όμως δείτε τι ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ...


 πηγη








ΒΙΝΤΕΟ: Πρν απο λίγο: Λασίθι:Οργισμένοι αγρότες μπούκαραν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με αυγά και γιαούρτια



ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ “ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ” ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ΚΑΙ…”ΚΕΡΑΣΑΝ” ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ! “ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


agios-nikolaos-agrotes-2

Ένταση με αγρότες σημειώθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον ‘Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Αγρότες από την περιοχή της Ιεράπετρας και άλλων σημείων του νομού διαμαρτυρήθηκαν έντονα το μεσημέρι, εκφράζοντας την αντίθεση τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που προωθεί η κυβέρνηση.
Ορισμένοι μάλιστα πέταξαν αυγά και γιαούρτια, ενώ αρκετοί από τους αγρότες μπήκαν και μέσα στα γραφεία για να διαμαρτυρηθούν προς τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Επιτροπής.
agios-nikolaos-agrotes
Οι αγρότες νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Παχειάς ‘Αμμου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στον Αγιο Νικόλαο, ενώ ακολούθως κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
agios-nikolaos-agrotes-3
Φωτο και βίντεο από cretalive.gr



                                                  ..


Πηγές:makeleio.gr - cretalive.gr

Εντονος ΦΟΒΟΣ για ξαφνικόΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ καθώς γκρεμίζονται οι μετοχές των τραπεζών



Mε την πανωλεθρία των μετοχών των τραπεζών στο κατ΄ευφημισμόν ελληνικό “Χρηματιστήριο” επανέρχεται ο τρόμος του  bail-in. Ο τρόμος αυτό δεν αφορά μόνο τις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ αλλά όλες! Κι αυτό γιατί αρκεί μια υπογραφή υπουργού (π.χ Αλεξιάδης) για να γίνει κούρεμα καταθέσεων και κάτω από 100.000 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου του  2016, σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν μπορέσουν να ανακεφαλαιοποιηθούν με καθαρά ιδιωτικά κεφάλαια ιδιωτών επενδυτών – μετόχων.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό το νέο καθεστώς.
Επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν σχέδια για bail in για τις περιπτώσεις των τραπεζών και άλλων μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δεν μπορούν να ανακεφαλαιοποιηθούν με ιδιωτικά κεφάλαια.
Όταν μια τράπεζα δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί από μετόχους και τα ομολογιακά δεν επαρκούν τότε πριν το κράτος επενδύσει κεφάλαια θα εμπλέκονται και οι καταθέτες στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Οι καταθέσεις θα δεσμεύονται μέχρι το ύψος της κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών και θα μετατρέπονται σε μετοχές.

Η αρχιτεκτονική του bail in που σημειώθηκε στις κυπριακές τράπεζες παραμένει ως έχει.
Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ κατασχέθηκαν προκειμένου να διασώσουν τις τράπεζες στην Κύπρο.
Τώρα οι αρχές διεθνώς ενώ αρχικώς είχαν αναφέρει ότι το μοντέλο Κύπρου πραγματοποιήθηκε εφάπαξ και δεν θα επαναληφθεί  πλέον εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη.
Το bail in και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν έχουν σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί από τα  περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα νέο περιβάλλον όπου οι καταθέτες δεν είναι ασφαλείς 100%.
Η Ευρώπη έχει χάσει πολλά χρήματα των φορολογουμένων για τη διάσωση τραπεζών τα τελευταία χρόνια ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες και τους επενδυτές.
Ωστόσο, το νέο καθεστώς δημιουργεί μεγάλους πολιτικούς κινδύνους.

Στην Ευρώπη έχει αποσαφηνιστεί ότι οι καταθέσεις κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ είναι εγγυημένες.
Τι θα συμβεί όμως αν μια τράπεζα δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί και τα ομολογιακά ή οι καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ δεν επαρκούν;

Οι καταθέσεις έως 100 χιλιάδων ευρώ θα είναι εγγυημένες;
Επειδή απάντηση δεν μπορεί να δοθεί, επειδή είναι πολύ πιθανό οι καταθέσεις και κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ θεωρητικά να είναι εγγυημένες αλλά πρακτικά να κινδυνεύοσυν…. χρήζει μεγάλης προσοχής.

Οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει με ιδιωτικά κεφάλαια και όχι κεφάλαια
καταθετών.

Αν οι καταθέτες εμπλακούν σε ανακεφαλαιοποίηση τράπεζας τότε ένα σπιράλ αμφισβήτησης σε όλη την Ευρώπη θα ενεργοποιηθεί με καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες, τις καταθέσεις και τις εθνικές οικονομίες.

Εαν όμως την Κυριακή τα σύνορα της Ευρώπης μεταφερθούν βόρεια της Ελλάδας και νότια των Σκοπίων η χώρα μας θα μπει σε καραντίνα και θα μετατραπεί σε Guantanamo-αποθήκη ανθρώπων. Κι αυτό εξαιτίας των διεφθαρμένων πολιτικών ηγεσιών που κυβέρνησαν σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης με μοναδική φροντίδα τους το χυδαίο πελατειακό κράτος.


πηγή

Πάτρα: Μπήκε με το τρακτέρ στην εφορία - Νέος αποκλεισμός από αγανακτισμένους αγρότες

Αποκλεισμένη η εφορία της Πάτρας από αγανακτισμένους αγρότες

Πάτρα: Μπήκε με το τρακτέρ στην εφορία - Νέος αποκλεισμός από αγανακτισμένους αγρότες
09.02.2016 | 1:17


Σε αποκλεισμό της Γ ΔΟΥ Πατρών προχώρησαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωϊ οι αγρότες της Δυτικής Αχαϊας που κατέφθασαν στην Πάτρα με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα. Οι αγρότες άφησαν άναυδους τους συναλασσόμενους καθώς ένα από τα τρακτέρ εισέβαλε από την κεντρική είσοδο της εφορίας. Τα υπόλοιπα τρακτέρ έχουν σταθμεύσει στην Ακτή Δυμαίων, η κίνηση της οποίας γίνεται κανονικά, ενώ η είσοδος της εφορίας για το κοινό έχει αποκλειστεί...
Αποκλεισμένη η εφορία της Πάτρας από αγανακτισμένους αγρότες - Δείτε τη στιγμή που τρακτέρ εισβάλλει από την είσοδο...

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο παπα-αγρότης, ο οποίος είχε δώσει το σύνθημα «αντίστασης» ενάντια στο ασφαλιστικό στην πορεία κατά την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ο δυναμικός παπάς έγινε δεκτός με χειροκροτήματα...

Επόμενος σταθμός των αγροτών θα είναι τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην οδό Αθηνών και στη συνέχεια, περίπου στη 13.30 το μεσημέρι, θα κατευθυνθούν στη Βιομηχανική Περιοχή, όπου και κα αποκλείσουν τον κόμβο προς ΒΙΠΕ, στη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου. Το απόγευμα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τον αποκλεισμό της Πατρών - Πύργου, στα φανάρια της Κάτω Αχαϊας.

Πηγή: tempo24.gr, patrastimes.gr, newsit.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βγάζετε από το ρεύμα τελείως τον αποκωδικοποιητή - Η μεγάλη παγίδα της Digea



Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα...

Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.

Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό "πιάτο".

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα.
Γιατί η DIGEA, αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο;
Η απάντηση είναι: για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ "κλι-κλικ". Ή θα αλλάζαμε κεραία χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η "έξυπνη" DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.
Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν. Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν.

Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως "αποκωδικοποιητής" και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.
Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους.
ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά.
Πηγή

Μπλόκα αγροτών: Διάγγελμα- ξεγέλασμα Τσίπρα, για να " δουλέψει"- να προλάβει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Ο φόβος της καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να πυροδοτήσει εντάσεις και σοβαρά επεισόδια.

Για το λόγο αυτό, πληροφορίες, που διοχετεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πάρει πάνω του το παιχνίδι» και με διάγγελμά του θα ανακοινώσει φορο-ελαφρύνσεις 
στους αγρότες, ως μια ένδειξη καλής θέλησης, που θα οδηγήσει σε εξομάλυνση των αντιδράσεων.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται από το Μαξίμου ότι θα ενισχύσει και τις διαφοροποιήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του αγροτικού κινήματος, ώστε να απομονωθούν εκείνοι που χαρακτηρίζονται «ακραίοι» από την κυβέρνηση και οι οποίοι αρνούνται κάθε διάλογο κι απαιτούν απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και εκκίνηση της όποιας συζήτησης από μηδενική βάση.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Η Τροικανή κυβέρνηση κάλεσε την Τροχαία να μην αφήσει τους αγρότες να κατέβουν στην Αθήνα








«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Είναι δουλειά της Τροχαίας να δει τι θα κάνει σε αυτό το θέμα», είπε η κυβερνητική…

……εκπρόσωπος αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το Μαξίμου για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Οπως είπε η κα Ολγα Γεροβασίλη «αν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο νομίζω η Τροχαίο θα με σταματήσει. Επιπλέον υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».

Αναφερόμενη στο αγροτικό είπε πως «η πρόθεση για ειλικρινή διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά όχι από μηδενική βάση. Στόχος να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τώρα τους αγκαλιάζουν, είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη. Καλούμε τους αγρότες σε ειλικρινή διάλογο για την καλύτερη δυνατή λύση».

Αναβρασμός και δυσφορία στα ΜΑΤ για το αγροτικό
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Αννα Μπουσδούκου είπε ότι το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες. «Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Αγνωστο αν θα πειθαρχήσουν οι αστυνομικοί
Εδώ όμως γεννιούνται ερωτήματα, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε πως είναι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.

-  

ΕΛ.ΑΣ: Ένα βήμα πριν την άρνηση εκτέλεσης διαταγών οι αστυνομικοί – Πρωτοφανής ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης από ΠΟΑΣΥ και ΠΟΞΙΑ




ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

 

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ένα βήμα πριν την άρνηση εκτέλεσης διαταγών βρίσκονται οι αστυνομικοί: «Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΞΙΑ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην αποστολή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην νήσο Κω όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία hot spot.
Καταγγέλουν την μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, επισημαίνοντας ότι «παραβιάζονται έτσι κατάφορα όχι μόνο οι υπηρεσιακοί κανονισμοί αλλά και οι αρχές της δημοκρατίας μας».
«Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ αλλά δημόσιος λειτουργός. Καλούμε την κυβέρνηση να διαφυλάξει αυτόν τον ρόλο αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας»

Είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο και τόσο έντονα έναντι κάποιας ελληνικής κυβέρνησης, την οποία όχι μόνο την αποδοκιμάζουν για κάποια απόφασή της αλλά και την κατακρίνουν για λαθεμένη χρήση των οργάνων της τάξεω που δεν αρμόζουν σε δημοκρατική χώρα!
Σημειώνεται ότι προ δύο ημερών δέκα ένστολοι αστυνομικοί, πήγαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στις 09:00 το πρωί, κρέμασαν ένα πανό και σήκωσαν πλακάτ, με συνθήματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν μεγάλ διαδήλωση κατά του ασφαλιστικού.
Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν περίπου 2.500 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα, σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής.
Κεντρικό σύνθημα των ενστόλων ήταν «αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό», ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων «σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας», «προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν», «όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο».
Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ζήτησαν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.
Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση σε οποιαδήποτε δύσκολη απόφασή της.

Aκολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε άναυδοι να επαναλαμβάνεται στην Κω το θέατρο του παραλόγου με αφορμή την κατασκευή hot spots, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται καθημερινά και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης για αστυνομικούς και πολίτες. Φαίνεται ότι το πάθημα της Κερατέας με την εμπόλεμη κατάσταση, τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τους τραυματισμούς και την έκθεση σε κίνδυνο επί μήνες μιας ολόκληρης περιοχής, δεν έγινε μάθημα.

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία διατάσσεται η μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, παραβιάζοντας κατάφορα όχι μόνο τους υπηρεσιακούς κανονισμούς αλλά και τις αρχές της δημοκρατίας μας. Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας.

Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη νησί, χωρίς πλήρη ατομικό εξοπλισμό και δίχως να έχει διασφαλιστεί η προβλεπόμενη διοικητική μέριμνα για την πολυήμερη μετακίνησή τους αυτή. Αποτέλεσμα ήταν από τις πρώτες κιόλας ώρες τέσσερις συνάδελφοί μας να έχουν υποστεί τραυματισμούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους από τις επιθέσεις που δέχονται με κυνηγετικά όπλα, δυναμίτες και άλλες εκρηκτικές ύλες που εκτοξεύονται εναντίον τους. Ενώ δέχονται και απειλές στο χώρο διαμονής τους, που όπως μας καταγγέλλεται δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα ασφαλείας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που τείνει να επικρατήσει στις μετακινήσεις των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ουδόλως συγκινεί ηγεσία και κυβέρνηση, που φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη των επιλογών τους.
Προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών συναδέλφων μας θα υπάρξει εκ μέρους μας αναζήτηση και καταλογισμός ευθυνών.

Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ. Είναι και δικαιούται να είναι δημόσιος λειτουργός που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης των πολιτών. Αυτόν τον ρόλο καλούμε την κυβέρνηση όχι απλώς να τον διαφυλάξει αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας.
Τέλος, καταδικάζουμε τις επιθέσεις και τη βία που ασκείται κατά της αστυνομίας και των συναδέλφων μας και καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να αντιπαρατίθεται με την κοινωνία ούτε με κανέναν διαμαρτυρόμενο συμπολίτη μας».

pronews.gr

Αυτός ο αθώος άνθρωπος κατάφερε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί εννιά υπαλλήλους τράπεζας της Πρέβεζας…που από νοικοκύρη τον έκαναν κακομοίρη



Zogas2-600x383
Ο πιο πάνω εικονιζόμενος ονομάζεται Δημήτριος Ζώγκας και είναι κάτοικος Αρχαγγέλου Πρέβεζας, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή, στην Εθνική Οδό ανάμεσα από Αρχάγγελο και Ζέφυρο.
Οι δουλειές πήγαιναν καλά τα προηγούμενα χρόνια και είχε χορηγητικούς και καταθετικούς λογαριασμούς σε μεγάλη Τράπεζα της Πρέβεζας.
Ξαφνικά βρέθηκε χρεωμένος με ένα υπέρογκο ποσό που μπορεί να φτάνει σήμερα ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει ότι δεν είχε πάρει τα χρήματα που του είχαν καταλογιστεί, ενώ η τράπεζα δεν του έδινε τα ανάλογα έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει.
Με υπομονή και επιμονή πήρε τα έγγραφα στα χέρια του ύστερα από παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών. Έτσι άρχισε να εξελίσσεται μέσω της δικαιοσύνης μία έρευνα που κατέληξε στην παραπομπή δύο πρώην υπαλλήλων της τράπεζας για υπεξαίρεση και πλαστογραφία σε βάρος της τράπεζας που είναι αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Από την ανάκριση προέκυψαν ερωτηματικά και ζητήθηκε να ερευνηθεί και ο ρόλος άλλων υπαλλήλων της τράπεζας.
Ήδη ο Δημήτριος Ζώγκας κατέθεσε εκ νέου, ενώ ο Ανακριτής Πρέβεζας ζήτησε να απολογηθούν συνολικά εννέα υπάλληλοι της Τράπεζας που φέρεται να είχαν εμπλακεί με την υπόθεση αυτή.
Η γραφολογική εξέταση πιστοποίησε ότι οι υπογραφές δεν ανήκαν στον Δημήτριο Ζώγκα, η ζωή του οποίου όμως τινάχτηκε στον αέρα από τις πλαστογραφίες και την υπεξαίρεση χρημάτων που έκαναν υπάλληλοι της Τράπεζας. Κάποιοι από τους υπαλλήλους είχαν επισκεφτεί τον Εισαγγελέα Πρέβεζας και ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, καθώς το PrevezaPosto είχε κάνει σχετική ανάρτηση και για την δική τους εμπλοκή στην ανάκριση, αλλά τώρα η διαδικασία ολοκληρώθηκε και κάποιοι από αυτούς ια πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους. Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου ισχύει βέβαια το τεκμήριο της αθωότητας όμως μετά … ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.
Γεγονός είναι όμως ότι η επιμονή ενός ανθρώπου που έκανε τιτάνιο αγώνα χωρίς να έχει ιδιαίτερη μόρφωση και αποκάλυψε την σκοτεινή πλευρά του τραπεζικού κυκλώματος, έχοντας μόνο τη δημοσιογραφική στήριξη του Δημήτρη Λούπα που δυνάμωσε τη φωνή του, δικαιώθηκε και ήρθαν στο φως γεγονότα και πράγματα που κάποτε θα μας φαίνονταν απίθανα.

prevezaposto.gρ
by dream