21 Ιανουαρίου 2016

Τα εμβολιασμένα παιδιά παρουσιάζουν έως και 500% περισσότερες ασθένειες από τα μη εμβολιασμένα!


Τα εμβολιασμένα παιδιά παρουσιάζουν έως και 500% περισσότερες ασθένειες από τα μη εμβολιασμένα!
Οι υποψίες έχουν επιβεβαιωθεί για όσους ήταν δύσπιστοι σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. Μία πρόσφατη μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει άλλες ανεξάρτητες ερευνητικές μελέτες που συνέκριναν μη εμβολιασμένα παιδιά με εμβολιασμένα. Όλα δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα έχουν 2 έως και 5 φορές περισσότερες ασθένειες στην παιδική ηλικία και αλλεργίες από αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αρχικά , η πρόσφατη μελέτη συνεχίστηκε με παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν πηγαίνοντας κόντρα σε μία Γερμανική εθνική έρευνα που διεξήχθη από το KIGGS στην οποία συμπεριλαμβάνονταν 17000 παιδιά μέχρι την ηλικία των 19.

Ωστόσο, η αμερικανική σύνδεση με την έρευνα του Bachmair μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα vaccineinjury.info που έχει προσθέσει έναν σύνδεσμο για τους γονείς εμβολιασμένων παιδιών για συμμετοχή σε αυτή. Μέχρι στιγμής η εν εξελίξει έρευνα έχει επίσης πάνω από 11000 συμμετοχές κυρίως από τις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια. Φυσικά καμία από αυτές τις μελέτες δεν δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Καμία δεν χρηματοδοτήθηκε από τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων ή από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας ή οποιονδήποτε εθνικό ή διεθνή οργανισμό για την υγεία και την ιατρική.


Δεν τολμούν να συγκρίνουν την υγεία των μη εμβολιασμένων παιδιών με των εμβολιασμένων καθώς υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί η μανία εμβολιασμού. Η εστίαση κάθε μελέτης ήταν ως επί το πλείστον στις παιδικές ασθένειες που παρουσιάζουν τα παιδιά καθώς αναπτύσσονται. Οι θανατηφόρες επιπτώσεις των εμβολίων δεν αποτελούσαν ποτέ το επίκεντρο δεδομένου ότι λίγοι, 5% ή και λιγότεροι, δεν έκαναν χρήση του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων τραυματισμών από εμβόλια (VAERS) για λόγους όπως:

Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που καταναλώνει χρόνο από την πρακτική ενός ιατρού. Οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτό Λαμβάνονται υπόψη μόνο οι ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά τους εμβολιασμούς Το σύστημα είναι προαιρετικό και οι περισσότεροι ιατροί δεν θέλουν να ενοχοποιήσουν τον εμβολιασμό με αρνητικές παρενέργειες. Κατά συνέπεια, ακόμα και οι χειρότερες παρενέργειες, αναγνωρίζονται ελάχιστα ενώ τα μακροπρόθεσμα αρνητικά θέματα υγείας που προκύπτουν από τα εμβόλια δε θεωρούνται σχετικά. Σύνοψη διαφορετικών μελετών

Οι ασθένειες της παιδικής ηλικίας που αναφέρονται από ερωτηθέντες από ανεξάρτητες έρευνες εμπλέκουν το άσθμα, την αμυγδαλίτιδα, χρόνια βρογχίτιδα , ιγμορίτιδα, αλλεργίες, έκζεμα , μολύνσεις αυτιών, διαβήτης, διαταραχές στον ύπνο, ενούρηση, δυσλεξία, ημικρανίες, υπερκινητικότητα, επιληψία, κατάθλιψη και πιο αργή ανάπτυξη του λόγου και των κινητικών δεξιοτήτων.

Το 1992 , μία ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία επονομαζόμενη «Εταιρία Ανοσοποιητικής Ενημέρωσης» έκανε έρευνα με 245 οικογένειες και 495 παιδιά. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 226 εμβολιασμένα και 269 μη εμβολιασμένα. 81 οικογένειες είχαν τόσο εμβολιασμένα όσο και μη εμβολιασμένα παιδιά.
Οι διαφορές ήταν δραματικές με τα μη εμβολιασμένα παιδιά να παρουσιάζουν πολύ μικρότερο ποσοστό των κοινών παιδικών ασθενειών σε σχέση με τα εμβολιασμένα παιδιά. (http://www.vaccineinjury.info/images/stories/ias1992study.pdf).

Μία διαφορετική έρευνα στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας μεταξύ των παιδιών που γεννήθηκαν από το 1977 και έπειτα έδειξε ότι κανένα μη εμβολιασμένο δεν είχε εκδηλώσεις βρογχικού άσθματος ενώ το 25% των εμβολιασμένων υποβλήθηκαν σε θεραπεία για το άσθμα από την ηλικία των 10 ετών. (http://www.vaccineinjury.info/images/stories/ias1992study.pdf).

Πολλές από τις παρατηρήσεις από γονείς που δεν εμβολιάστηκαν μέσω του VaccineInjury.info ανάφεραν κίνδυνο από τα εμβόλια και ανησυχούσαν για την ανάπτυξη φυσικής ανοσίας.
Η συγγραφέας του βιβλίου «Vaccine Illusion», Δρ. Tetyana Obukhanych έχει πάει κόντρα με το δόγμα της ιατρικής της εκπαίδευσης. Ισχυρίζεται ότι η αληθινή ανοσία δεν παρέχεται από εμβόλια αλλά από το εάν έχει εκτεθεί κάποιος ή όχι στην αντίστοιχη νόσο.






Νταβός - Σόιμπλε προς Τσίπρα: Είναι η εφαρμογή των συμφωνιών, ηλίθιε!

ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

Σε σκληρό «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξελίχθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Νταβός της Ελβετίας, με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης». Με μια απίστευτα προκλητική στάση, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ «ηλίθιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο προς την Ελλάδα.

Ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Β. Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή των συμφωνιών και ουσιαστικά απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό του είπε: «Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!».
Αν και δεν κατονόμασε ευθέως τον Αλ. Τσίπρα, εντούτοις θεωρείται δεδομένο πως εκείνος ήταν ο τελικός αποδέκτης αυτού του «τοξικού» σχολίου.

Ο Β. Σόιμπλε ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον κ. Τσίπρα, μιλώντας, ουσιαστικά για «α λα καρτ αλληλεγγύη». 
«Πιστεύω ότι στην Ευρώπη αλληλεγγύη σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη δυνατή. Αλλά οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται! Αν θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη ισχυρή πρέπει να τηρήσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί», επισήμανε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, απευθυνόμενος νωρίτερα και πάλι στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τι απάντησε ο Τσίπρας

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος παρομοίασε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σαν αναμμένο κερί σε δωμάτιο γεμάτο δυναμίτη.
«Δεν είμαι ούτε εγώ οπαδός της άποψης ότι πρέπει κανείς να επιχειρεί να ανάψει ένα κερί σε ένα δωμάτιο με δυναμίτες αλλά ούτε και να είναι κανείς στο σκοτάδι. Η καλύτερη λύση είναι να βγάλουμε τον δυναμίτη από το δωμάτιο και μετά να ανάψουμε το κερί», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Σόιμπλε, το σχέδιο Μάρσαλ, το ΔΝΤ και το «καρφί» στη Μέρκελ

Υπεραμυνόμενος της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε: «Πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω για το σχέδιο Μάρσαλ. Δεν το χρειαζόμαστε για την Ευρώπη αλλά για τις χώρες που έχουν καταστραφεί. Γεννήθηκα τη δεκαετία του '40 και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη Σχέδιο Μάρσαλ αλλά χρειάζεται κάτι ανάλογο. Χρειαζόμαστε κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ, αλλά κάτι σαν αυτό. Έχουμε συνθήκες, έχουμε κάνει συμφωνίες και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Αν αυτό γίνει, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Θα μπορούμε να έχουμε κοινή σταθερά. Πρέπει να αλλάξουμε ακόμη πιο γρήγορα».

Και συνέχισε, αφήνοντας αιχμές κατά τη καγκελαρίου Μέρκελ: «Δεν ήμουν πολύ θετικός να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά η Μέρκελ ήθελε και είχε δίκιο. Έτσι είναι πάντα οι ηγέτες έχουν δίκιο και οι ΥΠΟΙΚ δεν έχουν. Τα κοινοβουλια αποφασισαν ότι το ΔΝΤ πρεπει να συμμετεχει και αν αλλαξει αυτό θα είναι τρέλα να τους το ζητήσουμε».

Τσίπρας: Υπό τριπλή κρίση η Ελλάδα

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τριπλή κρίση» στην Ελλάδα. «Στόχος μας να κάνουμε την Ελλάδα μέρος της λύσης. Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε το θάνατο προσφύγων», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, πρέπει να συμφωνήσουμε να μοιράσουμε το βάρος. Χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός για τη μετεγκατάσταση από την Τουρκία των προσφύγων προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. και όχι μόνο σε μερικές. Πρέπει να υπάρξει αξιόπιστος μηχανισμός επιστροφών από τα νησιά στις χώρες καταγωγής των προσφύγων. Αυτή είναι η μόνη λύση», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι με υποδείξεις αλλά θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ευρώπη. Να αποφασίσει η Ευρώπη τι θέλει. Να λύσει το πρόβλημα όποιος το έχει στην αυλή του; Η πρωτοφανής προσφυγική κρίση μας αφορά όλους. Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργεί α λα καρτ».

Όταν ο Σόιμπλε συμφώνησε με τον Τσίπρα...

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση του Β. Σόιμπλε, ο οποίος έσπευσε να συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να την ανατρέψουμε. Όπως είπε και ο κ. Τσίπρας είναι λάθος να κάνουμε την Ευρώπη ένα απόρθητο φρούριο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πρόβλημα δικό μας και της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε συνάντηση των ΥΠΟΙΚ λέω ότι πρέπει να επέμβουμε οικονομικά σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν πρόβλημα και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τσίπρας: Η Ελλάδα αντικατοπτρίζει τα προβλήματα ολόκληρης της Ευρώπης

«Να σταματήσει αυτό το καθεστώς της διαρκούς αβεβαιότητας. Η Ελλάδα αντικατοπτρίζει και τα προβλήματα ολόκληρης της Ευρώπης. Για να προχωρήσει πρέπει να αμβλύνει τις μεγάλες ανισότητες με τις χώρες του Βορρά. Κανόνες φορολογικούς, δημοσιονομικούς, το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν μπορεί να υπάρχουν χώρες με 25% ανεργία. Χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και κοινωνική συνοχή», απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

dy:newsbomb.gr

Για μια ακόμη ημέρα η Φλώρινα είχε πολικές θερμοκρασίες

  Είναι η τέταρτη συνεχόμενη μέρα που  η Φλώρινα βρίσκεται υπό καθεστώς ολικού παγετού, καθώς επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ο υδράργυρος κυμάνθηκε μεταξύ -12 και -14 βαθμών Κελσίου.
 

Τη  ώρα αυτή , μάλιστα, το θερμόμετρο δείχνει -10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Λόγο του παγετού, τα σχολεία όλων των δήμων της Π.Ε. Φλώρινας άνοιξαν σήμερα μία ώρα αργότερα.




Θα γίνει χαμός – Πλέον δεν χρειάζεται ούτε προφήτης να είσαι, ούτε να βλέπεις τον καφέ!

Θα γίνει χαμός – Πλέον δεν χρειάζεται ούτε προφήτης να είσαι, ούτε να βλέπεις τον καφέ!

CZPzAX-WIAAWQnv

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Είπαμε και χθες ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών αυτή την φορά δεν έχουν προηγούμενο. Το καλύτερο από όλα δείχνουν να είναι ανεξέλεγκτες.

Οι αγρότες αυτή τη φορά δεν ακούν ούτε συνδικα-ληστές, ούτε και χειραγωγούνται, όπως παλαιότερα.

Ακόμα και ισχυρές δυνάμεις τύπου Μπούτα με το ζόρι κατεβάζουν 500 τρακτέρ, την ώρα που ανεξάρτητες ομάδες μαζεύουν 700 και 900 και μάλιστα σε πολύ δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
Το ξύλο που άρπαξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καθόλου τυχαίο… Είναι ακριβώς στο ίδιο πνεύμα.
Ότι χειραγωγήθηκε τόσα χρόνια, πλέον θα βρίσκεται απέναντι από την Ελληνικό Λαό.

Στο ίδιο πνεύμα και ο χθεσινός 12ώρος αποκλεισμός ενός πανικοβλημένου υπουργού, που κάθε δέκα λεπτά μιλούσε με Μαξίμου για οδηγίες… Και εκεί οι συνδικα-ληστές αποπειράθηκαν να διακόψουν τις κινητοποιήσεις… Και εκεί απέτυχαν…
Μια κυβέρνηση που έμεινε εμβρόντητη από το πλήθος και τη δυναμική των σημερινών κινητοποιήσεων…

Ίσως τελικά είναι το ρυάκι που γίνεται χείμαρρος και τώρα θα τους παρασύρει όλους.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ… Αυτό παρακαλώ να το κρατήσετε…
Τα λέμε στους δρόμους αδέλφια… και εκεί θα γίνει ο μεγάλος χαμός… και δεν χρειάζεται να μας το πει πλέον κανένας προφήτης, ούτε μάντης, ούτε χαρτορίχτα…
Επιτέλους να πάρουμε την τύχη του λαού μας στα χέρια μας και να την σηκώσουμε ψηλά για να την κοιτάνε όλοι.. για να ξεστραβωθούν!!!

ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!


Πηγή:ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ 


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΝ Αγρια επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ


Σε λίγο ,έρχεται και η δική σας η σειρά ΄απανταχού Νενέκοι . Αγρια επίθεση στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ .
Ο κόσμος άρχισε και καταλαβαίνει ,ξυπνά από το λήθαργο και από το νανούρισμα των ΜΜΕ
— μαζί με ΝΕΝΕΚΟΣ
Αρέσει σε 157 άτομα.

ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο Β.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΟ fyllokaiftero1.blogspot.com:  Ο πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ( και νυν και αει) εργαζόμενος στον γερμανικό  σήμερα ΟΤΕ,  μας είχε συνηθίσει αν όχι ζαλίσει και εξοργίσει  με δηλώσεις του που τασόταν πάντα  υπέρ του να γκρεμιστεί ο φράκτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα απο το φβ και οχι μόνο, "πλάκα" θα έχει  και " τώρα" να βρεθεί  στις κοινητοποιήσεις που θα γίνουν στον Ευρω το Σάββατο 23-24-Ιανουαρίου 2016

Και είναι δικαιολογημένη η απορία αναγνωστη  μας, αλλα και η δική μας απορία  γιατί ....στο παρεθλον κατα την θητεία του στο βουλευτικό αξίωμα είχε τέτοια δραστηριότητα εκτος του νομου Καστοριάς που εξέλεξε ,με έντονο το "αγωνιστικό"  ενδιαφέρον του για τους λαθρομετανάστες και τους φτωχούς και καταπιεσμένους ξένων χωρών.


Να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στον Έβρο το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου, με αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να υπάρξει ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα πάρει μέρος η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

"Είμαστε λοιπόν δύο κόσμοι που συγκρούονται! Όσο θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες είναι ξένοι και δεν χωράνε, όσο οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης θα οξύνουν τον τρόμο και επιμένουν στο δόγμα τάξη και ασφάλεια με φράχτες, πολέμους και στρατούς εμείς θα είμαστε εκεί όπου οι κολασμένοι αυτής της γης αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για να γκρεμίσουμε με τα χέρια μας τους φράχτες της ντροπής και να χτίσουμε γέφυρες ανθρωπιάς διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια για όλους", επισημαίνει σε ανακοίνωση της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

"Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διήμερη κινητοποίηση 23/24 Γενάρη στον Έβρο για να γκρεμίσουμε το φράχτη για να δηλώσουμε έμπρακτα ότι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είμαστε μαζί. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να γκρεμιστεί άμεσα ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο και να υπάρξουν ασφαλείς δίοδοι διέλευσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ανοιχτές δομές φιλοξενίας εδώ και τώρα που δε θα θυμίζουν σε τίποτα τα αισχρά κέντρα κράτησης μεταναστών αλλά θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση", προσθέτει.

 Με πληροφορίες απο enikos.gr



Μια χλιαρή ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγρότες του Δήμου Καστοριάς " για το θεαθήναι "






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  – Ο Δήμος Καστοριάς, συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, για αξιοπρεπή επιβίωση.
Ειδικότερα, σήμερα που ο πρωτογενής τομέας πρέπει και μπορεί να είναι η βάση ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, είναι απαραίτητο να επιλύονται χρόνια προβλήματα με ορθολογισμό δίχως να προστίθενται νέα.

Άδεια από τη σημαία : Δημοσίων υπαλλήλων το ανάγνωσμα η το ...κάγκελο ;






Ανδρέας Πετρουλάκης Ανδρέας Πετρουλάκης 
 

Οι υπάλληλοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα δικαιούνται άδεια περίπου 20-30 ημέρες τον χρόνο, ανάλογα με την αρχαιότητά τους. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και δικαίως- η εργασία τους είναι συναρτημένη με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, που αλίμονο αν μετρούσαν τα καλοκαίρια τους σε εργάσιμες. Για όλους τους υπόλοιπους ο νομοθέτης κρίνει ότι αρκεί το διάστημα αυτό για την ξεκούραση των τυχερών που έχουν δουλειά.


Υπάρχει εξαίρεση σιγά μην δεν θα υπήρχε.

 Εξαιρείται μία κατηγορία 300 εργαζομένων για την οποία ο νομοθέτης κρίνει ότι, προκειμένου να είναι παραγωγικοί στην κοπιώδη εργασία τους, χρειάζονται διακοπές 90 ημερών. Δεν θα είχε κανείς διάθεση να αμφισβητήσει την ευθυκρισία του νομοθέτη-σίγουρα οι υποχρεώσεις τους θα είναι ασυνήθιστα δυσβάσταχτες σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους – αν δεν υπήρχε μία λεπτομέρεια.

 Νομοθέτης είναι οι ίδιοι. Αυτοί κρίνουν ότι κουράζονται τριπλάσια από εμάς τους υπόλοιπους. Και έτσι ανακαλύφθηκαν τα θερινά τμήματα της Βουλής. 

Στα οποία συμμετέχουν για 30 μέρες ο καθένας, εις βάρος ασφαλώς της επιβεβλημένης τους ανάπαυσης των τριών μηνών και για αυτό αμείβονται πέραν του μισθού τους (150 ευρώ ανά συνεδρίαση, περίπου δηλαδή ένας καλός μισθός επιπλέον).

Οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν ψήφισαν κάποιο νόμο που να προβλέπει θερινά τμήματα νοσοκομείων, εφοριών, στρατοπέδων, αστυνομικών τμημάτων, δημοτικών καταστημάτων κλπ. Δικαίως, διότι οι ανάγκες της κοινωνίας δεν διακόπτονται το καλοκαίρι. Διακόπτονται άραγε οι ανάγκες της πολιτικής;

Και μάλιστα αυτήν την τόσο κρίσιμη για όλα τα ανοιχτά θέματα περίοδο, στην οποία αναμένεται βροχή επειγόντων νομοθετημάτων και αναπόφευκτα έντονες πολιτικές διεργασίες όπως οι ίδιοι πάλι μας διαβεβαιώνουν.

Οι άνθρωποι δηλαδή που διαφημίζουν τον όγκο της επείγουσας δουλειάς που τους περιμένει, μετά μάλιστα το πάγωμα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για τόσους μήνες, ταυτοχρόνως μας συζητούν ότι είναι πολύ κουρασμένοι για να τη φέρουν εις πέρας και θέλουν πρώτα τις τρίμηνες διακοπές τους;

Προφανώς θα μας διαβεβαιώσουν ότι τα θερινά τμήματα αρκούν για να διεκπεραιώσουν την πολιτική δουλειά που πρέπει να παραχθεί, διαφορετικά θα επρόκειτο για ομολογημένη ανευθυνότητα. Ας όμως αυτήν την περίοδο, την πιο απαιτητική των τελευταίων 35 χρόνων αρκούν 100 βουλευτές για να λειτουργήσει ομαλά η Δημοκρατία, τότε τόσα χρόνια πληρώναμε τσάμπα τους υπόλοιπους 200. Άντε τους υπόλοιπους 150 ώστε να μπορούν να βγαίνουν και οι άδειες. Των 31 ημερών μετά δεκαπενταετή προυπηρεσία.

ΥΓ: Το καλακαίρι κλείνουν και τα Δικαστήρια. Η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί για τα έκτακτα (αυτόφωρα κλπ) και αργεί για τα τακτικά. 

Μετά οι δικαστές καταγγέλλουν το σύστημα για τις απίθανες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι που ψηφίζουν τους  νόμους καθώς και εκείνοι που τους εφαρμόζουν, πρώτοι διδάσκουν ότι απέναντι στον Νόμο δεν είμαστε όλοι ίσοι.