20 Ιανουαρίου 2016

Τώρα σοβαρά επεισόδια στην Κομοτηνή - Σε ομηρία ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου - Καίνε λάστιχα οι αγρότες


   

 Εγκλωβισμένος στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης παραμένει εδώ και πολλές ώρες ο Βαγγέλης Αποστόλου
- Οι αγρότες όταν βλέπουν κινητικότητα στην είσοδο αρχίζουν να πετούν αυγά
- Καίνε λάστιχα έξω από το κτίριο και είναι εξαγριωμένοι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
- Φτάνουν στο σημείο και αγρότες από την Καβάλα για συμπαράσταση
- Μέσα στο κτίριο είναι εγκλωβισμένοι και εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, όπου περίπου 500 αγρότες έσπασαν τζάμια, πέταξαν καπνογόνα και συνεχίζουν να καίνε λάστιχα, την ώρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παραμένει από τις 9 το πρωί εγκλωβισμένος μέσα στο κτίριο. 
“Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ακούγονται γιουχαΐσματα και συνθήματα κατά του υπουργού”, είπε η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Χρόνος”, Μελαχρινή Μαρτίδου, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Epsilon”.

Ο κλοιός γύρω από το πρώην νομαρχιακό κατάστημα και έδρα της αντιπεριφέρειας σφίγγει και με ενισχύσεις αγροτών από την Ξάνθη, ενώ εκεί από το πρωί βρίσκεται μια διμοιρία των ΜΑΤ.
Όποτε βλέπουν κινητικότητα, οι διαδηλωτές αγρότες πετούν αβγά, νομίζοντας ότι θα βγει ο κ. Αποστόλου.

Το μεσημέρι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Οι αγρότες εξαγριώθηκαν -όπως λένε- από τη συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, που ισχυρίζονται ότι αρνήθηκε να τους δει.

Οι αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση της αστυνομικής δύναμης και να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα, αλλά και χρήση χημικών από την αστυνομία.



Ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες απαίτησαν να βγει ο υπουργός εκτός κτηρίου να τους μιλήσει, ωστόσο ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι μόνο μια αντιπροσωπεία τους θα μπορούσε να συναντήσει τον υπουργό.
Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα και οι αστυνομική δύναμη που βρισκόταν επί τόπου κάλεσε ενισχύσεις. Τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους. Οι αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στη κτήριο και τότε έγινε χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησε νέα ένταση με τους αγρότες να φτάνουν ως την είσοδο την οποία μάλιστα έσπασαν.


Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: anemos anatrophs.blogspot.com  - xronos.gr




                                       .





ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών στο Τοιχιό αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου

    .

Ανακοίνωση : Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τοιχιού, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αγροτών της περιοχής με σκοπό τον σχεδιασμό και τη συμμετοχή μας, στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό & φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.



Η φασιστική Γερμανία είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από την συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη


Η φασιστική Γερμανία είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από την συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη και ιδιαίτερα η αναφορά του ότι με παρέμβαση της Γερμανίας το Πεκίνο δεν προχώρησε σε δανεισμό της Ελλάδας το μοιραίο καλοκαίρι του 2015.
Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα επρόκειτο να αγοράσει ελληνικό χρέος, αλλά εμποδίστηκε από το Βερολίνο.
Εξάλλου, ερωτώμενος σχετικά με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες συμμετείχε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βαϊσγκέρμπερ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν θα σχολιάσω, μιλάει από μόνο του. Οι συνεδριάσεις ήταν εμπιστευτικές και κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα πω περισσότερα».
Όμως το "…ήταν εμπιστευτικές και κεκλεισμένων των θυρών" που επικαλείται ο Γιούργκ, δεν σημαίνει τίποτε απολύτως, γιατί οι Γερμανοί και τα συναξάρια τους  με διαρροές στον τύπο προσπάθησαν να μειώσουν την προσωπικότητα του Βαρουφάκη, κατά συνέπεια απέναντι σε άτιμους ανθρώπους δεν έχει κανένας, κανέναν λόγο να τηρήσει το … Savoir Vivre.
Αντίθετα έχει υποχρέωση να τους ξεσκεπάσει με κάθε τρόπο και μέσον για να μπορέσει ο λαός να καταλάβει ποιος λεηλατεί και με ποιόν τρόπο την περιουσία του και το βιός του.
Θέμα των θεσμών και του συνόλου των υπουργών Οικονομικών και όχι ενός μεμονωμένου εταίρου είναι η αξιολόγηση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ήταν η απάντηση του γερμανού εκπροσώπου.
 




Οι απόκριες ήρθαν πρόωρα…Έντυσαν τον υπουργό αστυνομικό για να τον φυγαδεύσουν!

4



Μία απίστευτη πληροφορία κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στην Κομοτηνή, μεταξύ των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εντός του οποίου βρίσκεται για περισσότερες από 12 ώρες εγκλωβισμένος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με την πληροφορία, την οποία επιβεβαιώνουν κάποιοι αγρότες που είναι παρόντες, νωρίτερα επιχειρήθηκε η φυγάδευση του υπουργού, ο οποίος ήταν ντυμένος… αστυνομικός! Κάποιοι αγρότες ωστόσο τον αναγνώρισαν, με αποτέλεσμα να τον πάρουν…με τα αυγά και να υπάρξει ένταση.

Τελικά αναγκάστηκε ο υπουργός  να επιστρέψει στο κτίριο… Τι ζούμε!


Newsroom Alexpoli.gr




Λάβροι κατά Τσίπρα οι αγρότες της Κρήτης: Μας ντροπιάζει, να πάρει άλλη έδρα!

Σφοδρότατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν σήμερα, Τετάρτη (20/01/2016) οι αγρότες της Κρήτης που διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Ο Αλέξης ο Τσίπρας σαν βουλευτής Ηρακλείου ντροπιάζει την Κρήτη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει από βουλευτής Κρήτης και να πάρει άλλη έδρα. Δεν του ταιριάζει να είναι βουλευτής Κρήτης. Οι Κρητικοί έχουμε παράδοση σε αγώνες για την απελευθέρωση αυτού του τόπου. Σήμερα έγινε υποτακτικό όργανο των δανειστών και των φερέφωνων της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά αγρότης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο «πόδι», κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του σε όλη την Επικράτεια.

ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ : Δείτε τις υποσχέσεις που έδινε ο Τσίπρας προεκλογικά στους αγρότες και το λαό






                                    .



Αγρότες :Σκληραίνουν στάση οι Σερραίοι, έκλεισαν τον Προμαχώνα

Μπίκας Αλέξανδρος|  20/01/2016 - 01:55 μμ

Σε κλείσιμο του τελωνείου του Προμαχώνα, προχώρησαν προειδοποιητικά το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
Μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι αγρότες που παραμένουν στον Προμαχώνα δήλωναν πως δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του τελωνείου. 
Μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι αγρότες που παραμένουν στον Προμαχώνα δήλωναν πως δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του τελωνείου.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα της ανάγκης για ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελληνική, αγροτική οικογένεια, έχει ξεπεράσει τα όρια της εξαθλίωσης. Η περηφάνια των αγροτών, όμως, δεν πεθαίνει», τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι αγρότες των Σερρών, που νωρίτερα απηύθηναν κάλεσμα για διάλογο στο Βαγγέλη Αποστόλου.

Σημειώνεται ότι το μπλόκο των Σερραίων στον Προμαχώνα ενδυναμώνεται μέρα με την ημέρα με τις πληροφορίες να μιλούν για τετραψήφιο αριθμό τρακτέρ.
Σε φάλαγγες φτάνουν στα Τέμπη τα τρακτέρ των Θεσσαλών
Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες και διαρκή χιονόπτωση συνεχίζεται η έξοδος των τρακτέρ των Λαρισαίων αγροτών στους δρόμους. Μόνο στον κόμβο Γυρτώνης περίπου 250 αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί κάτω από την ΠΑΘΕ και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την κοιλάδα των Τεμπών.
Στο σημείο των πρώην διοδίων αναμένεται να φτάσουν περίπου στις 2, οπότε και η Τροχαία θα διακόψει για λίγο την κυκλοφορία, για να διευκολύνει την παράταξη των αγροτικών οχημάτων εκατέρωθεν της εθνικής οδού. Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι τους, της Μαγνησίας αποφάσισαν να αναβάλουν για την Πέμπτη την έξοδο τους στον κόμβο Μικροθηβών.

Σημειώνεται ότι σταδιακά και κατά φάλαγγες προς τα Τέμπη, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στη γενική κυκλοφορία θα οδεύσουν σταδιακά τα τρακτέρ των αγροτών, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 10.30π.μ. από 6 διαφορετικούς άξονες: του Τυρνάβου, της Αγιάς, της Καρδίτσας, των Τρικάλων (Τερψιθέα, Μάνδρα, Ραχούλα,Αμυγδαλέα κ.α.), της Νίκαιας και του Κιλελέρ-Πλατύκαμπου.

Στην Κοιλάδα όπου υπολογίζεται να έχουν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ μέχρι τις 13:30, η διάταξη θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, υποστηρίζουν οι διοργανωτές που υπολογίζουν, μιλώντας στο AgroNews, ότι κοντά στα 1.500 τρακτέρ θα μαζευτούν στο σημείο. Ωστόσο από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και από ώρα 12.00΄ στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από την Χ/Θ 365+477 (Κόμβο Γυρτώνης) μέχρι την Χ/Θ 390+700 (Διασταύρωση Στομίου), λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.
Στα Τέμπη θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως επιλέχτηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, καθώς είναι ένα από τα μπλόκα ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους.

Σκοπός των αγροτών είναι να παραμείνουν εκεί έως το Σάββατο όταν και θα ολοκληρωθεί η προσέλευση σε όλα τα μπλόκα που συντονίζονται από την Συντονιστική Επιτροπής Ελλάδας των αγροτικών φορέων. Σημειώνεται ότι οι αγρότες σχεδιάζουν να υπάρξει την Κυριακή μία συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Στον κόμβο της Νίκαιας θα κάνουν την έξοδό τους την Πέμπτη οι αγρότες από τη Λάρισα, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, αν και ήδη έχουν πραγματοποιήσει προσυγκεντρώσεις στα χωριά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, στήνει αγωνιστικά μπλόκα διαμαρτυρίας:
1. Στις 12.30 μ.μ. στα Φάρσαλα στους Χαλκιάδες
2. Στις 12.30μ.μ. στην διασταύρωση Πλατυκάμπου-Αγιάς
3. Στις 1.30μ.μ. στο χωριό Νίκαια
4. Στις 12 το μεσημέρι στην Ελασσόνα στο ύψος της Μελούνας, το οποίο θα συντονίζεται με το μπλόκο της Νίκαιας.
Οι αγρότες της Μαγνησίας θα στήσουν από την Τετάρτη τα μπλόκα τους στην περιοχή με στόχο τον στρατηγικής σημασίας οδικό κόμβο των Μικροθηβών επί της Εθνικής Οδού Αθήνας -Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες του κάμπου και του Βελεστίνου θα συγκεντρωθούν στον κόσμο του Αερινού.
Όσον αφορά τους αγρότες του Πηλίου, αυτοί θα αποφασίσουν τη στάση τους την ερχόμενη Κυριακή.
Στα Τρίκαλα, οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη», όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος Απόστολος Θωμόπουλος, θα πραγματοποιήσουν μία προσυγκέντρωση στο Μεγαλοχώρι και στο Ζάρκο.

Μακεδονία-Θράκη
Περισσότερα από 900 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο του Προμαχώνα και όπως αναφέρει ο αγροσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος «καθημερινά γίνονται διάφορες ενέργειες συμβολικού χαρακτήρα -χθες κτηνοτρόφοι του μπλόκου έριξαν γάλα και σανό στο οδόστρωμα- αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να κλείσουμε το τελωνείο».

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και σε άλλες περιοχές του νομού Σερρών και ο σχεδιασμός είναι να κατευθυνθούν από αύριο σε σημεία που χρειάζονται ενδυνάμωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.

«Δουλεύουμε για να στηθούν λίγα, δυνατά και σε κομβικά σημεία μπλόκα. Ένα τέτοιο πολύ δυνατό είναι αυτό που στήνεται στον κόμβο Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού. Η Πανελλήνια Συντονιστική θα έχει δυναμική παρουσία και στα μπλόκα του κόμβου της Χρυσούπολης στην Καβάλα, στο Κάστρο Βοιωτίας, στο Αγρίνιο, στη Θεσπρωτία, στο Ηράκλειο, ακόμα και στον Ισθμό της Κορίνθου και στα Μάλγαρα», αναφέρει. Μπλόκο στήνεται και στην περιοχή Κοκκινογείων στη Δράμα.

Αγρότες από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου. «Αποφασίσαμε να κάνουμε προσυγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών στις 23 Ιανουαρίου 2016 και στις 26 του μήνα θα συγκεντρωθούμε όλοι στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία, οπότε και θα αποφασίσουμε αν τελικά θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον Λευκό Πύργο», αναφέρει ο επικεφαλής τους Βασίλης Μαυροσκάς.

«Να θεωρείται βέβαιο ότι θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο νομό Ημαθίας, ενώ δυναμικό παρόν θα δοθεί και στους κόμβους Μαυροβουνίου και Παλιού Μηλοτόπου Πέλλας» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος  Πρωτοβουλίας Αγροτών που αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποφάσισε χθες προσυγκεντρώσεις σε πλατείες χωριών και κάθοδο σε κομβικά σημεία της Εθνικής Οδού.

Παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μηλότοπο και στις περιοχές Αλεξάνδρεια, Καβάσιλα, Κυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας, ενώ αύριο θα αποφασιστεί προς ποια μπλόκα θα κινηθούν.

Σημειωτέον ότι, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένουν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι αγρότες της Κομοτηνής στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας της πόλης, στο ίδιο σημείο όπου την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο οι εκπρόσωποι των φορέων της Ροδόπης.

Δυτική Ελλάδα
Στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας θα παρατάξουν οι αγρότες τα τρακτέρ τους στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση» είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Αχαΐας Νίκος Ζαφειρόπουλος, προσθέτοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, διότι αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται για τη φορολογία, τα αγροτικά μας προϊόντα θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικά».

Οι αγρότες της Ηλείας θα παρατάξουν τα τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου. «Αν εφαρμοστούν τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φορολογία, τότε θα μπει ταφόπλακα στο αγροτικό επάγγελμα γι' αυτό και εμείς είμαστε μια γροθιά και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς.

Στερεά Ελλάδα
Οι αγρότες της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας τηρούν στάση αναμονής με προσυγκεντρώσεις. Στη Βοιωτία έχει συγκροτηθεί προσυγκέντρωση με περίπου 130 τρακτέρ μεταξύ της Λιβαδιάς και του Ορχομενού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου είναι και ο κόμβος της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας και Λιβαδιάς.

Στόχος τους είναι να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μπλόκο στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας στο 110 χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στα Βάγια υπάρχει προσυγκέντρωση με περίπου 40 τρακτέρ, όπως επίσης προσυγκέντρωση υπάρχει και στην περιοχή της Θήβας κοντά στο εθνικό δρόμο στο 90ό χλμ με λιγότερα αγροτικά μηχανήματα.

Στη Φθιώτιδα στο 210 χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας έχουν παραταχθεί περίπου 50 τρακτέρ από την αρχή της βδομάδας.

Επίσης, έχουν αποφασιστεί προσυγκεντρώσεις στην περιοχή του Μώλου και της Στυλίδας, όπου τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι. Οι επιτελείς αναμένουν τα τρακτέρ για να εκτιμήσουν την κατάσταση, αλλά και τις επόμενες κινήσεις τους, με κεντρικό στόχο να δημιουργήσουν ένα μεγάλο μπλοκ με αγροτικά μηχανήματα στην περιοχή της Ανθήλης.

Τρακτέρ από τα χωριά του Δομοκού αναμένεται να συγκεντρωθούν στο 43ο χιλ. της επαρχιακής οδού Λαμίας-Δομοκού-Καρδίτσας.

Ήπειρος
Δύο προσυγκεντρώσεις και πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες των Ιωαννίνων και σε συνεννόηση με αγρότες από άλλες περιοχές θα συντονίσουν τις επόμενες δράσεις τους. Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στην Ανατολή. Το απόγευμα θα συμμετέχουν σε συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην Εγνατία θα συγκεντρωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας, ενώ στην Άρτα θα βρίσκονται στις 10 το πρωί στην Εθνική Οδό στο χωριό Κομπότι.

Οι κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν οι σύλλογοι αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, στο Φόρο, την κεντρική πλατεία της πόλης.

Πελοπόννησος
Μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στο σταθμό του τρένου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι αγρότες στην Αργολίδα ανεξάρτητα από τα άλλα μπλόκα που θα στηθούν στην Πελοπόννησο.

Οι αγρότες της Αργολίδας θα πραγματοποιήσουν πορεία αγροτικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων από τα χωριά του αργολικού κάμπου στις πόλεις και στην συνέχεια θα δημιουργήσουν μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου.
Στη Λακωνία, οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες και θα ξεκινήσουν ενημέρωση του κόσμου.

Κρήτη
Το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο θα καταλάβουν οι αγρότες το πρωί της Τετάρτης, ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στα συζητούμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, όπως είχαν κάνει και στις 13 του μήνα.

Οι αγρότες αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 26η Agrotica Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους.

Επιπλέον οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία ανακοίνωσαν την διοργάνωση συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Κέρκυρα
Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κέρκυρας που οργανώνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα φορολογίας και του ασφαλιστικού που προτείνει η κυβέρνηση.

«Στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Κέρκυρας οι αγρότες με την παρουσία τους, χωρίς αγροτικά μηχανήματα, πρόκειται να δώσουν ένα βροντερό παρόν, δηλώνοντας την αντίθεσή τους για τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης και διεκδικώντας την κοινοτική ενίσχυση που δεν έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών του νησιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας Βασίλης Αρμένιακος.

Λήμνος
Τα τρακτέρ τους στην Επαρχιακή Οδό Μύρινας - Μούδρου, στον κόμβο του Λιβαδοχωρίου παρατάσσουν στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς της Λήμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
«Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση» αναφέρει το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Λήμνου Παναγιώτης Μόσχος, προσθέτοντας ότι: «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, διότι αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται για τη φορολογία, τα αγροτικά μας προϊόντα θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικά».
Να σημειωθεί ότι μετά την προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι, θα ακολουθήσει πορεία προς τη Μύρινα.

Κινητοποιούνται και οι αλιείς
«Ραντεβού» με τα καΐκια τους στην προβλήτα Νέα Κρήνης στην Καλαμαριά Χαλκιδικής έχουν δώσει στις 10.00 το πρωί οι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης, και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Μάνθος Παγώνης, «κατεύθυνσή μας θα είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκη, όπου και σκοπεύουμε να εγκατασταθούμε επ’ αόριστο. Θα συγκεντρωθούμε όλοι οι παράκτιοι αλιείς από την ευρύτερη περιοχή του νομού μας, αλλά και τις τριγύρω περιοχές».

Με προσυγκέντρωση απέναντι από το δημαρχείο Βόλου, όπου οι αλιείς έχουν δεμένα τα καΐκια τους, θα ξεκινήσει η κινητοποίηση στο Βόλο, και όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του οικείου Συλλόγου, Χρήστος Ξηραδάκης, «στο σημείο θα φτάσουν και αγρότες από το Πήλιο και μετά όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου» 

agronews.gr


Σύναξη τρακτέρ χωρίς προηγούμενο αλλάζει τα δεδομένα στο ασφαλιστικό, η τροικανή κυβέρνηση μοιάζει να τα έχει χαμένα

Πανάγος Γιάννης |  20/01/2016 - 06:46 μμ
UPDATE 20/01/2016 , 06:33 μμ

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο η δύναμη των τρακτέρ που συγκεντρώνεται τις τελευταίες ώρες σε κρίσιμους οδικούς κόμβους σε ολόκληρη τη χώρα, εξέλιξη που κάνει ήδη την κυβέρνηση να μουδιάζει κάτω από την πίεση αυτών των γεγονότων.
Η κυβέρνηση που δείχνει να τα έχει χαμένα υπό το βάρος των αντιδράσεων, ψάχνει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. 
Η κυβέρνηση που δείχνει να τα έχει χαμένα υπό το βάρος των αντιδράσεων, ψάχνει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών.

Σημειωτέον ότι εδώ και ώρες οι αγρότες έχουν υποχρεώσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου να παραμένει «όμηρος» στα γραφεία της Νομαρχίας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Στο παιχνίδι των κινητοποιήσεων έχουν μπει αυτή τη φορά ακόμα και οι αγρότες μικρών νησιών, όπως η Νάξος και η Λήμνος, ενώ δεν τίθεται λόγος για τις τεράστιες δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα συνήθη επίμαχα σημεία όπως είναι αυτή τη φορά τα Τέμπη, ο Προμαχώνας, το Κάστρο και την Πέμπτη με το καλό ο κόμβος της Βιοκαρπέτ.

Η κινητοποίηση είναι γενικευμένη, δηλαδή δεν υπάρχει αγροτική περιοχή που να μην διαθέτει καταγεγραμμένες δυνάμεις εξεγερμένων, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυθόρμητη, καθώς είναι οι απλοί αγρότες που πιέζουν τους εκπροσώπους τους να κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση στις αποφάσεις τους και δεν θα μπουν εύκολα σε διαδικασία φθοράς αν δεν υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα. 

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση που δείχνει να τα έχει χαμένα υπό το βάρος των αντιδράσεων, επιχειρεί με έκτακτες συσκέψεις στο Μαξίμου και επί μέρους δραστηριότητα του κρατικού μηχανισμού να εξετάσει την κατάσταση, να μετρήσει τα περιθώρια υποχώρησης, να βρει «δούρειους ίππους» και γενικά να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Δεν είναι όμως εύκολα τα πράγματα γι’ αυτή.

Όσο οι ώρες περνούν το μέτωπο των αγροτών δυναμώνει, κι εκεί που αρχικά ετίθετο ως βασικό αίτημα η ανάκληση των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό, τις επόμενες ώρες μπορεί να τίθεται θέμα απομάκρυνσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ή ακόμα και διεκδίκησης γενικότερων υπαναχωρήσεων, σε σημείο που να μπαίνει σε κίνδυνο η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.

agronews.gr 

Καταγγελία ΣΟΚ: Χειροπέδες για παιδεραστία στον Ν.Γεωργιάδη το δεξί χέρι του Μητσοτάκη

Καταγγελία ΣΟΚ: Χειροπέδες για παιδεραστία σε δεξί χέρι του Μητσοτάκη

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δημοσίευση του πρωτοσέλιδου του περιοδικού HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη, το οποίο έρχεται να βάλει φωτιά στα τόπια της ΝΔ και του δεξιού χεριού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, καθώς τον εμπλέκει σε σκάνδαλο παιδεραστίας στη Μολδαβία.





Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ του περιοδικού ο Νίκος Γεωργιάδης το Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας στο Κισινάου για σκληρές ερωτικές συνευρέσεις με έναν 16χρονο.
Από την έρευνα που ακολούθησε σπίτι του και σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ρεπορτάζ, εντοπίστηκαν κρυφές κάμερες στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο νυν στενότατος συνεργάτης του νέου προέδρου της ΝΔ.
Ωστόσο, ο Νίκος Γεωργιάδης αφέθηκε ελεύθερος καθώς έκανε χρήση της διπλωματικής του ταυτότητας, που είχε διότι εργαζόταν ως εκπρόσωπος της Κομισιόν και σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.
Ο Γενικός Εισαγγελέας σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν ζήτησε περαιτέρω διερεύνιση της υπόθεσης και την έκλεισε όταν έληξε η ισχύς των διπλωματικών εγγράφων του κ. Γεωργιάδη.

Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά δεν απαντά

«Στα κατάπτυστα προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα μια απάντηση υπάρχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η λασπολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο μέσο» αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Γεωργιάδης.

Επικαλείται μέχρι και σκληρά βίντεο από το δωμάτιο το HOT DOC

Το περιοδικό ισχυρίζεται πως υπάρχουν όλα τα στοιχεία, ακόμα και βίντεο, συνευρέσεων του κ. Γεωργιάδη με ανήλικα αγόρια.
«Απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε σήμερα ο Νίκος Γεωργιάδης εναντίον του Hot Doc, λόγω του τεύχους 93 που κυκλοφορεί, αύριο, Πέμπτη. Το ίδιο έκανε όταν επικοινωνήσαμε μαζί του και του θέσαμε όλα τα επίσημα στοιχεία της έρευνάς μας που τον εμπλέκουν σε υπόθεση παιδεραστίας. Στο εν λόγω ρεπορτάζ αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία που εμφανίζουν τον Γεωργιάδη ως παιδεραστή.

Ακολουθώντας το δρόμο πολλών ακόμα που τα σκάνδαλα και την προκλητική στάση αποκάλυψε το Hot Doc, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας καταφεύγει σε μηνύσεις προκειμένου να μην απαντά στην ουσία της υπόθεσης.
«Στα κατάπτυστα προσβλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα μια απάντηση υπάρχει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η λασπολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου με κάθε νόμιμο μέσο» δήλωσε ο Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να κάνει μήνυση, αγωγή ή χαρακίρι στο Σύνταγμα, αλλά ως δημόσιο πρόσωπο οφείλει να απαντήσει. Θα χαρούμε πολύ να δούμε τον κ. Γεωργιάδη στην αίθουσα κάποιου δικαστηρίου, όπου στην αποδεικτική διαδικασία θα πρέπει να κατατεθούν αναλυτικά και χωρίς προσχήματα δεοντολογίας όσα έχουμε στη διάθεσή μας.
Φανταζόμαστε ότι ο κ. Γεωργιάδης θα έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει σε μια δίκη και αυτούς που τον εμφανίζουν ως θύτη, καθώς επίσης τα αποδεικτικά στοιχεία και τα βίντεο από το δωμάτιο που γίνονταν οι συνευρέσεις με ανήλικα αγόρια.
Καλή τύχη κ. Γεωργιάδη».

trudune.gr 




Φαρμακευτική εταιρεία παραδέχεται την εσκεμμένη εξάπλωση του καρκίνου μέσω εμβολίων!







Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ…Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της
-η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές.
Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.
Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).
– Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο (MMR ας πούμε). Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο. Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγο του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.
– Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος.
Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο; Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής: Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; Ξαναρωτάει η μητέρα:Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο;

Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει. Οι γονείς ξέσπασαν σε λιγμούς.
– Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά.
Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:
– Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται στο πολυδιαφημισμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο(Η) ογκολόγος απάντησε:Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.

– Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη).

Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.

– Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια.

Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.


Πηγή: http://epanastasi-gr.blogspot.com


Απίστευτο ξύλο! Αστυνομικός των ΜΑΤ σέρνεται και τρώει της χρονιάς του από τους αγρότες στην Κομοτηνή!








Τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο όταν τόλμησε ο ΜΑΤ ΑΤΖΗΣ του ΤσίπροΚαμμένου να κτυπήσει πισώπλατα με κλωτσιά ηλικιωμένο  αγρότη



Άγριες συγκρούσεις σήμερα μεταξύ αστυνομίας και αγροτών ανά την Ελλάδα

Αστυνομικός των ΜΑΤ σέρνεται και τρώει της χρονιάς του




                                          .



Τα βεντζινάδικα της Φλώρινας στους φτωχούς δεν πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποιήσαμε  στη πόλη της Φλώρινας, τα βεντζινάδικα αυτά δεν πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης σε μπετονάκι. Το κάθε βεντζινάδικο  προέβαλε τον δικό του " περίεργο " λόγο- δικαιόλογια για την άρνηση του να μας βάλει πετρέλαιο σε δοχειο.

Πράγμα που σημαίνει οτι ένας φτωχός δημότης κάτοικος της πόλεως της Φλώρινας  και του φτωχότερος νομού της Ελλάδος -άρα  και της Ευρώπης δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει το πετρέλαιο της ημέρας η της εβδομάδος για να ζεστάνει το σπίτι του την οικογένεια του τα παιδιά του. Και κυρίως οι γέροντες συνταξιούχοι που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ την αγορά ενός βαρελιού πετρελαίου θέρμανσης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε απο το ρεπορτάζ.

Και αυτό συμβαίνει δυστυχώς σε μια Περιφερειακή ενότητα η οποία έχει εκλεγεί ως περιφερειακή αρχή με τον "μανδύα" της αριστεράς...γιατί δημοσιογραφικά να  το κρύψουμε άλωστε, και θα θέλαμε πολύ να ενημερωθούμε για την αρμοδιότητα της να είχε ήδη παρέμβει .Εμείς η Εθελοντική Δημοσιογράφική Ομάδα "Ε.Δ.Ο" το καταγράφουμε σαν γεγονός, ως οφείλουμε, και ελπίζουμε να μην συνεχιστεί το φαινόμενο.

Οι λόγοι- δικαιολόγίες που μάς έλεγαν τα βεντινάδικα είναι : 1) Δεν έχουμε άντλια ,μόνο απο το βυτίο...αλλά δεν είναι εδω τώρα 2) Το δοχείο σας δεν είναι ασφαλείας αγοράστε ένα δικό μας  10 ευρώ κάνει 3) Ελάτε στις 12:00 που θα είναι εδώ το βυτίο η δεξαμενή είναι άδεια 4) Δεν βάζουμε σε ντεπόζιτο - τέτοια εντολή έχω απο την αφεντικίνα μου.5) Το  πετρέλαιο θέρμανσης είναι ίδια τιμή με της κίνησης.

 Αν κάποιο βεντζινάδικο της πόλεως της Φλώρινας λειτουργεί διαφορετικά μπορεί να μας ενημερώση στο EMAIL της ηλεκτρονικής  εφημέρίδας μας για να το καταγράψουμε ως εξαίρεση.




ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ… ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ – Οι προκλητικές αμοιβές συνεργατών υπουργών και τα «παραθυράκια» για να τις αυξάνουν


xrimata tsepi

Μισθούς που κάθε άλλο παρά κρίση θυμίζουν παίρνουν οι συνεργάτες των υπουργών, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.  

Το γεγονός ότι μιλάμε για βασικούς μισθούς από 1.578 έως 2.154 ευρώ, όταν μειώνονται οι συντάξεις και πέφτουν βροχή τα χαράτσια και που ένας «απλός» υπάλληλος χρειάζεται… Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στοFinancialbox    εδώ