19 Ιανουαρίου 2016

«Παριστάνετε τους κόκορες αλλά είστε κότες» -Γυναίκα πέταξε κότα στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου [εικόνες]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  
Αφωνοι έμειναν οι δημοσιογράφοι, οι κάμεραμεν, ακόμα και οι αστυνομικοί όταν μία γυναίκα πέταξε μία κότα μέσα στον προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης.
Και ενώ όλοι περίμεναν την άφιξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε μία άγνωστη γυναίκα.

Η γυναίκα φορούσε μία μπλούζα που έγραφε «Παριστάνετε τους κόκορες αλλά είστε κότες» και δεν έγινε αντιληπτή από τους φύλακες του πρωθυπουργικού μεγάρου.
Η διαμαρτυρία της όμως δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς κρατούσε και μία κότα, την οποία πέταξε μέσα στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αγρότες: Πάνω από το πτώμα μας θα περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ

                                       


«Ήδη από τις προηγούμενες μέρες – ακόμα και την ώρα που μιλάμε- χιλιάδες συνάδελφοί μου παίρνουν θέση μάχης σε ολόκληρη την Ελλάδα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρήστος Πάσουλας, μέλος του συντονιστικού της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτών, μιλώντας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».



«Τις επόμενες μέρες θα διαμορφωθούν δεκάδες μπλόκα πανελλαδικά και σας το λέω αυτό για να σας εξηγήσω, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε εμείς, αυτά που προωθεί η κυβέρνηση όσον αφορά στο ασφαλιστικό , το φορολογικό και όλα τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο κ. Πάσουλας.

«Ό,τι δεν μπορούσε να περάσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και δια περιπάτου νομίζει ότι θα τα περάσει και θα τα υλοποιήσει. Εμείς προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν, πάνω από το πτώμα μας»,σημείωσε.

Δείτε το βίντεο



                                      .


Με πληροφορίες και βίντεο απο : enikos.gr


 

Η πρόταση Στουρνάρα είναι η ολοκλήρωση της "σφαγής"

Με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εισόδημα ο εκπρόσωπος των συμφερόντων στην Ελλάδα, ο οποίος καθορίζει την οικονομική πολιτική, ασκεί κριτική και πιέσεις για να συντομεύουν την σφαγή στα λαϊκά εισοδήματα.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίασε βιβλίου σχετικού με την οικονομική κρίση, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε για άλλη μια φορά την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (σφαγής) "για να υπάρξει ξανά εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας μας" !!!


Σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «A Financial Crisis Manual - Reflections and the RoadAhead» (Εγχειρίδιο Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων) σε επιμέλεια Δ. Θωμάκου, Π. Μονοκρούσου και Κ. Νικολόπουλου (Εκδόσεις Palgrave-Macmillan), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο κοινό που παρακολουθούσε ότι είναι απαραίτητη η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης έτσι ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην Ελληνική οικονομία.

Στην μικρή του ομιλία τόνισε ότι η αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης θα δώσει την δυνατότητα να επιστρέψουν οι καταθέσεις, ενώ παράλληλα θα αποκατασταθεί και η γραμμή χρηματοδότησης προς τις τράπεζες. Υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει η χώρα μας να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και να έχει περισσότερες δυνατότητες στην διεκδίκηση μιας λύσης για το χρέος.

Αναγνωρίζει την ύπαρξη καπιταλιστικής κρίσης

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι οι κίνδυνοι στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ακόμα υπαρκτοί και δεν επιτρέπεται εφυσηχασμός. Παράλληλα αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως στο προσφυγικό, στο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ, στην κατάσταση που επικρατεί στο οικονομικό μοντέλο της Κίνας, στους γεωπολιτικούς κινδύνους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Μέση Ανατολή.

«Η πολιτική που ακολουθείται παγκοσμίως δεν είναι επαρκώς ευέλικτη» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η νομισματική πολιτική, όσο καινοτόμος και αποτελεσματική και αν είναι, δεν μπορεί να επιτύχει όλους τους στόχους της οικονομικής πολιτικής»

iplusnews






Αγροτικό: Δείτε και πείτε μας αν υπήρξε μεγαλύτερος ψεύτης και πολιτικός απατεώνας απο τον Τσίπρα (video)

Αγροτικό: Τα μεγαλειώδη ψέματα του Τσίπρα για τους αγρότες

Αγροτικό: Τα μεγαλειώδη ψέματα του Τσίπρα για τους αγρότες (video)

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

Δείτε τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας τους προηγούμενους μήνες και τα προηγούμενα χρόνια για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών.

Αν και όπως λέει ο λαός το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει το ψέμα επιστήμη και το χειρότερο όλων είναι η ευκολία με την οποία εκτοξεύουν φρούδες υποσχέσεις σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε τον κύριο Τσίπρα να λέει «Δεν είναι δυνατόν οι εφοπλιστές να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και να πληρώνουν οι αγρότες!».

Τέτοια κοροϊδία είναι ίσως πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά αφού ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να ακουμπήσει τα ζητήματα που αφορούν τους εφοπλιστές.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για το λαό, η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη όταν μάζευε ψηφαλάκια από τον αγροτικό κόσμο 

Βεβαίως μπορείτε να απολαύσετε τον κύριο Τσίπρα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση το 2013 και πήγαινε στα μπλόκα των αγροτών υποσχόμενος ότι θα καλυτερεύσει τη ζωή τους.

Δείτε το βίντεο από το μπλόκο του Ορχομενού το 2013

                                                         .







Το Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν στη Σύρο, το μπλόκαρε η κυβέρνηση Καραμανλή



Το Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν στη Σύρο, το μπλόκαρε η κυβέρνηση Καραμανλή

19 Ιανουάριος 2016 04:08
Η κρίση των καυσίμων του 1973, οδήγησε πολλούς στο να πιστέψουν ότι ήρθε το τέλος της βενζινοκινητήρα. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιάννης Γουλανδρής, ο οποίος αποφάσισε την κατασκευή του Enfield Automotive EV8000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λόγω της πετρελαϊκής κρίσης του 1973, ο Γιάννης Γουλανδρής ενσωμάτωσε την Ένφιλντ (εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία ήταν επίσης ιδιοκτήτης) στην εταιρεία του Νεωρίου και μετέφερε την γραμμή παραγωγής των αυτοκινήτων (τα οποία σχεδιάζονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Κωνσταντίνο Αδρακτά, στο νησί της Σύρου, δημιουργώντας έτσι μία νέα εταιρεία με την ονομασία «Ένφιλντ-Νεώριον Ε.Π.Ε.».

Enfield_8000_1974.jpg
Με 8bhp και τελική ταχύτητα των 40 μίλια/ώρα, είχε άριστες επιδόσεις, αν κρίνουμε με τα στοιχεία της εποχης 1974 και του 1977.
Σύντομα, η παραγωγή του 8000 μεταφέρθηκε στο ελληνικό νησί της Σύρου, μετά Enfield Automotive ενσωματώθηκε στο Νεώριον (επίσης ιδιοκτησίας του Γιάννη Γουλανδρή) για να γίνει το Enfield-Νεωρίου.
Το όνειρο δεν κράτησε πολύ και το Enfield γλίστρησε στο σκοτάδι μετά από τρία μόλις χρόνια παραγωγής στην Ελλάδα.
ΔΕΙΤΕ  ΒΙΝΤΕΟ



                                                
.



iplusnews



Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή τις "δύσκολες μέρες" θα είναι άκρως απαραίτητο...



Φτιάξτε πετρέλαιο για το αυτοκίνητό σας...


 Από χρησιμοποιημένο φυτικό τηγανόλαδο!

Η απλή μέθοδος για τους θερμούς μήνες..

Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, από τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μας, πάμφθηνα και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε και την ατμόσφαιρα...δηλαδή οικολογικά!!

Το “σπιτικό” πετρέλαιο (biodiesel B100) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκίνητα οχήματα χωρίς καμία μετατροπή, καθώς δεν διαφέρει σε τίποτε από το συμβατικό ντίζελ, παρά μόνο στην τιμή: 1,51 ευρώ το λίτρο στο βενζινάδικο, 0,20 ευρώ στο σπίτι!  Το βιοντίζελ που παράγεται δεν είναι τοξικό, δεν αναφλέγεται εύκολα (στους 125 βαθμούς Κελσίου έναντι 50 βαθμών για το συμβατικό) και άρα είναι ασφαλέστερο. Παράγει δε  εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές αερίων!

Απαραίτητη προϋπόθεση το αυτοκίνητό σας να είναι πετρελαιοκίνητο, αλλιώς μην το σκέφτεστε..μετατρέψτε το αμέσως ή αποσύρετε το βενζινοκίνητό σας και αγοράστε ένα πετρελαιοκίνητο - κι αν είναι και παλιό πετρελαιοκίνητο ακόμα καλύτερα- γιατί σας συμφέρει απίστευτα!!

Αυτή η διαδικασία αφορά την παρασκευή μικρών ποσοτήτων πετρελαίου (βιοκαυσίμου) 11.5 λίτρα δηλαδή 245 χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας, κυρίως κατά τους ζεστούς μήνες και με την απλότητά της μας λύνει τα χέρια στην κίνηση του οχήματός μας ενώ ταυτόχρονα δεν μας αδειάζει την τσέπη !
Θα ακολουθήσει κι άλλη αναλυτικότατη διαδικασία παρασκευής βιοκαυσίμου (μεγαλύτερων ποσοτήτων) κατάλληλη για παρασκευή πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης για όλο το έτος αλλά μελετήστε αρχικά αυτή την διαδικασία για να καταλάβετε την ευκολία της και να εξοικιωθείτε, ώστε τους 6 καλοκαιρινούς μήνες που θα έρθουν να παράγετε το δικό σας καύσιμο πανεύκολα...
Παρακολουθήστε πρώτα το βίντεο για να καταλάβετε την απλούστατη αυτή διαδικασία...Έπειτα διαβάστε τις οδηγίες και τις δοσολογίες προσεκτικά και φτιάξτε 11.5 λίτρα πετρέλαιο/biodiesel B100 (245χλμ. πορείας για το αυτοκίνητό σας!) με κόστος 2,40 Ευρώ συνολικά για όλη την ποσότητα των 11,5 λίτρων!!!!

Το diesel όπως είναι γνωστό στοιχίζει 1,51 Ευρώ ΤΟ ΛΙΤΡΟ οπότε τα 2,40 Ευρώ για τα
11,5 λίτρα είναι αυτονόητα ένα αστείο κόστος !!!


ΥΛΙΚΑ

70gr NaOH Καυστική σόδα
1,90 lt Μεθανόλη
11,5 lt χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι
μια ζυγαριά
ένα πλαστικό χωνί
ένα μπουκάλι 4λιτρο από χοντρό πλαστικό (για την ανάμειξη μεθανόλης και σόδας)
ένα μπουκάλι 15λιτρο από χοντρό πλαστικό (για το βιοκαύσιμό μας)
χοντρά, ελαστικά, αδιαπέραστα γάντια
προστατευτικά γυαλιά
μια πλαστική ποδιά στήθους - μέσης
μια χειρουργική μάσκα
3 - 4 μέρες τουλάχιστον αναμονή


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζυγίζουμε τα υλικά μας.

Φοράμε τα προστατευτικά είδη στο σώμα και τα μάτια μας.

Μέσα σε ένα 4λιτρο μπουκάλι από χοντρό πλαστικό (τελείως καθαρό και απαλλαγμένο από λιπαρότητα και νερό) τοποθετούμε την μεθανόλη.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μπουκάλι την καυστική σόδα - μέσα από το πλαστικό χωνί.
Χωρίς να κλείσουμε το καπάκι στριφογυρίζουμε για λίγο προσεκτικά το μπουκάλι γύρω - γύρω με προσοχή ώστε να μην βγει σταγόνα έξω.

Όταν πια δεν αισθανόμαστε τους κόκκους της σόδας μέσα στο υγρό κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά ώστε να διαλυθεί τελείως η καυστική σόδα στην μεθανόλη.

Στο σημείο αυτό το μείγμα θα ζεσταθεί και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

Στο μεταξύ έχουμε σουρώσει καλά το λάδι μας και το έχουμε ζεστάνει στους 55 βαθμούς Κελσίου.

Τους ζεστούς μήνες αφήνουμε το λάδι στον ήλιο να ζεσταθεί για μερικές ώρες μέχρι να ''πιάσει'' την επιθυμητή θερμοκρασία.

Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού μας σε κάθε περίπτωση και προσέχουμε να μην ανέβει πάνω από την ιδανική (55 βαθμοί Κελσίου) γιατί το πετρέλαιο μας θα πάει χαμένο.

Ρίχνουμε λοιπόν το καυστικό μείγμα μέσα στο ζεστό λάδι μας, κλείνουμε το καπάκι πολύ σφιχτά και ανακινούμε πολύ έντονα ώστε τα καυστικά να ενσωματωθούν και να αρχίσει η ζύμωση του καυσίμου μας.

Την ίδια στιγμή που ρίχνουμε τα καυστικά στο λάδι παρατηρούμε την αλλαγή στο χρώμα και την σύσταση των υγρών μας.

Αφού κουνήσουμε το μείγμα μας για μερικά λεπτά ανοίγουμε το καπάκι να απελευθερώσουμε την πίεση στο δοχείο και το ξανακλείνουμε αμέσως.

Τους ζεστούς μήνες αφήνουμε το δοχείο μας στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ημέρες, σε άμεση ακτινοβολία και χωρίς να το κινούμε .

Μετά την τρίτη ημέρα παρατηρούμε πως το καύσιμό μας έχει γίνει διαυγές και ανοιχτόχρωμο ενώ στον πάτο του δοχείου μας επικάθεται ένα παχύ στρώμα γλυκερίνης. Αυτό σημαίνει πως η ζύμωση μας ήταν επιτυχής.

Αδειάζουμε λοιπόν με προσοχή το καύσιμο μας σε άλλο πλαστικό δοχείο προσέχοντας να μην ανακατευτεί με την γλυκερίνη που βρίσκεται στον πάτο του μπουκαλιού.

Δηλαδή διαχωρίζουμε την γλυκερίνη και παίρνουμε για χρήση μόνο το καθαρό καύσιμο που έχουμε δημιουργήσει.

Έπειτα γεμίζουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας με το πετρέλαιό μας, βάζουμε μπροστά και φεύγουμε...τόσο απλά!

    Δεν πλένουμε και δεν στεγνώνουμε το καύσιμό μας όπως θα κάνουμε με την διαδικασία που θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση.

    Στην καλοκαιρινή αυτή διαδικασία ο ήλιος κάνει την σπουδαιότερη δουλειά στην ζύμωση του καυσίμου μας.

    Εμείς μετά από 35.000 χλμ. με τα πετρελαιοκίνητά μας δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ μηχανικά προβλήματα, αλλάξαμε μόνο ένα φίλτρο βενζίνης προληπτικά επειδή το καύσιμο σε αυτή την διαδικασία δεν πλένεται και με την πάροδο των μηνών μπορεί να δημιουργήσει καμιά φορά πήγματα στο ντεπόζιτο.

    Στις 3 ημέρες το ph πέφτει στο 7.  Καλό βέβαια είναι να αφήνουμε το καύσιμο να ωριμάζει και περισσότερο των 3 ημερών φτιάχνοντας πολλές μικρές ποσότητες αλλά εγγυημένα οι 3 ημέρες είναι αρκετές για την χρήση.

    Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσουμε το καύσιμο σε εσωτερικό χώρο, αρκεί να το διατηρούμε εξωτερικά σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. 

  Διαβάστε αυτές τις σημειώσεις
Φυτικό λάδι/λίπος

    Το φυτικό λίπος/λάδι το προμηθευόμαστε από ψησταριές και εστιατόρια. Είναι το ''σκουπίδι'' των φαγάδικων και μάλιστα δεν έχουν πού να το πετάξουν.  Τα εστιατόρια αναζητούν τρόπους να ξεφορτωθούν τα καμένα λίπη και έλαια, καθώς απαγορεύεται να τα διαθέτουν στις αποχετεύσεις τους. Έτσι μπορείτε άνετα αν τα ζητήσετε να τα πάρετε δωρεάν.

    ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΖΩΙΚΟ ΛΙΠΟΣ και φροντίζουμε να συννενοηθούμε με τον ψητοπώλη/εστιάτορα ώστε το λάδι που θα μας φυλάει να είναι μόνο φυτικό, και να μην είναι ούτε καν μείγμα φυτικού και ζωικού. ΜΟΝΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ για την διαδικασία αυτή.

    Το φυτικό λίπος μας πρέπει να το φιλτράρουμε 2 και 3 φορές εξακολουθητικά σε πολύ λεπτή μουσελίνα ή σε οποιοδήποτε πολύ πυκνό φίλτρο προκειμένου να απομακρύνουμε κάθε ίχνος φαγητού.

    Μπορούμε ακόμη να φυλάμε σε ένα δοχείο το τηγανόλαδό μας, το λάδι της φριττέζας μας, τα λάδια από τις κονσέρβες και γενικά τα χρησιμοποιημένα φυτικά μας έλαια, να τα σουρώνουμε και να τα χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του βιοκαύσιμου.

    Το χρησιμοποιημένο φυτικό λάδι μας χρειάζεται ζέσταμα πριν την παρασκευή του βιοκαυσίμου και ξανά ζέσταμα μετά την ανάμειξη με τα καυστικά. Το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές βγάζουμε το μπουκάλι μας με το λάδι να ζεσταθεί απευθείας στον ήλιο και πριν και κατά την διάρκεια της ζύμωσης.

    Όπως είναι φανερό το καλοκαίρι η παραγωγή του πετρελαίου μας είναι παιχνιδάκι γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να το ζεσταίνουμε στον ήλιο, να το αναμιγνύουμε και να το αφήνουμε ξανά στον ήλιο μέχρι την χρήση. Επίσης το καλοκαίρι το καύσιμό μας το αποθηκεύουμε εξωτερικά και σε άμεση ακτινοβολία.

Καυστική σόδα & Μεθανόλη

    Προμηθευόμαστε την καυστική σόδα από το μπακάλικο και είναι φθηνή! Μεθανόλη βρίσκει κανείς σε καταστήματα χημικών και είναι επίσης πολύ φθηνή.

    Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα καυστικά αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για την διαδικασία μας.

    Όταν εργαζόμαστε λοιπόν με τα στοιχεία αυτά πρέπει να λαμβάνουμε κάποια μέτρα για την προστασία μας. Δηλαδή είναι απαραίτητο να φοράμε χοντρά, ελαστικά, αδιαπέραστα γάντια, προστατευτικά γυαλιά, μια πλαστική ποδιά στήθους - μέσης και μια χειρουργική μάσκα.

    Όταν αναμειγνύουμε τα στοιχεία αυτά δεν εισπνέουμε τα αέρια που δημιουργούνται.

    Κάνουμε την διαδικασία της ανάμειξης σε αεριζόμενο χώρο με το παράθυρο ανοιχτό ή σε εξωτερικό χώρο.

    Το μπουκάλι που θα τα αναμείξουμε πρέπει να είναι από χοντρό πλαστικό γιατί κατά την ανάμειξη τα υλικά θα ανεβάσουν ελαφρώς θερμοκρασία.

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε το καύσιμο που παρασκευάσαμε και τον χειμώνα καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
 
TIPS - σπάνιες περιπτώσεις που πρέπει όμως να γνωρίζετε..

    Tο χειμώνα σε θερμοκρασίες μέχρι μείον -4 βαθμούς Κελσίου το βιοκαύσιμό μας λειτουργεί άψογα και δεν πήζει . Για να είμαστε όμως ήσυχοι, σε θερμοκρασίες από 4 εώς μείον -7 βαθμούς Κελσίου αναμειγνύουμε το βιοκαύσιμό μας με ποσότητα κανονικού πετρελαίου σε αναλογία 50% βιοκαύσιμο και 50% πετρέλαιο. Σε θερμοκρασίες από -7 και κάτω αναμειγνύουμε το βιοκαύσιμό μας με απλό πετρέλαιο σε αναλογία 20% βιοκαύσιμο και 80% πετρέλαιο. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που παραλείψετε να αναμείξετε το βιοκαύσιμό σας το αυτοκίνητο δεν παθαίνει καμιά φθορά, απλώς δεν λειτουργεί γιατί φράζει το φίλτρο της βενζίνης. Πρέπει λοιπόν απλώς να περιμένουμε να ζεσταθεί το καύσιμό μας για λίγο και κινούμε το όχημά μας κανονικά.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ το καύσιμό μας με απλό πετρέλαιο (λόγω κόστους) όταν οι θερμοκρασίες κατρακυλούν, ΔΗΛΑΔΗ αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ το δικό μας βιοκαύσιμο χειμώνα - καλοκαίρι τότε μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό εξάρτημα που θερμαίνει το καύσιμό μας και το κάνει διαθέσιμο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το εξάρτημα είναι οικονομικό και τοποθετείται στο ντεπόζιτο ζεσταίνοντας το καύσιμο πριν την εκκίνηση σε χρόνο μηδέν. Αξίζει τον κόπο η αγορά του μπροστά στην αγορά του απλού πετρελαίου. Δείτε την φωτό αλλά στην αγορά θα βρείτε πολλά και διαφορετικά.

    Επειδή το βιοκαύσιμό μας δεν πλένεται ούτε στεγνώνεται όπως συνηθίζεται στην παρασκευή μεγάλων ποσοτήτων biodiesel Β100 (με μια διαδικασία που θα αναλύσουμε σε άλλη ανάρτηση που θα ακολουθήσει) ενδέχεται (αν και δεν μου έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια που το παρακευάζω και το χρησιμοποιώ) να αφήσει ένα πήγμα στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Αυτό είναι ένα απλό και επιλύσιμο ζήτημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να έχουμε μαζί μας ένα δεύτερο φίλτρο και να μάθουμε να το αλλάζουμε μόνοι μας αν και εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί που ειλικρινά αμφιβάλω.

    Το βιοκαύσιμο που παράγεται μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο αλλά και για λέβητες θέρμανσης, ατομικούς, σε πολυκατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες κλπ. Η ποσότητα όμως που πρέπει να παρασκευάσουμε για την δεξαμενή μας είναι μεγάλη και έτσι η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη αφού περιλαμβάνει ειδικό τεστάρισμα, φιλτράρισμα και ζέσταμα του λαδιού μας πριν την διαδικασία και πλύσιμο-στέγνωμα του τελικού καυσίμου. Όποτε θα δείξουμε την λεπτομερή παρασκευή του σε μια άλλη ανάρτηση που θα ακολουθήσει παρακάτω πολύ σύντομα.



Το διαβάσαμε από το: Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή τις "δύσκολες μέρες" θα είναι άκρως απαραίτητο... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_1042.html#ixzz3xiI60uri








ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ !Τουλάχιστο 5 βουλευτές λένε «όχι» σε ασφαλιστικό – αγροτικό και καταψηφίζουν το νομοσχέδιο!




Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση!

Τουλάχιστον 5 είναι οι βουλευτές που έχουν στείλει μήνυμα στο Μαξίμου πως δεν είναι διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό και αγροτικό, προκαλώντας πονοκέφαλο στο επιτελείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η Εφημερίδα «Παρόν» της Κυριακής, οι ενστάσεις προέρχονται από βουλευτές που εκλέγονται σε νομούς εκτός Αττικής και έχουν επαγγελματική σχέση με τον αγροτικό χώρο και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό που έχουν ξεκαθαρίσει είναι ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο αν παραμείνει όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας.


Η αρνητική στάση των συγκεκριμένων βουλευτών αλλά και ο έντονος προβληματισμός της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ κεκλεισμένων των θυρών κατά τη διάρκεια της οποίας η Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε για τις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό που φέρνει.

Να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα Παρόν συνήθως είναι πολύ καλά πληροφορημένη για τα πολιτικά παρασκήνια, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι αν μη τι άλλο φιλική με το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δίνει μεγαλύτερο βαθμό αξιοπιστίας στο ρεπορτάζ.





ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του βρέθηκε 60χρονος εργολάβος

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ -ΤΗΣ "Η ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ "- ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ  3 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη

Με τραγικό τρόπο  άφησε την τελευταία του πνοή,ένας 60χρονος πρώην εργολάβος δημοσίων έργων,ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην οδό Ζυγομάλη στα Γιάννενα.Τον άτυχο 60χρονο βρήκε κρεμασμένο,φιλικό του πρόσωπο.Η είδηση του θανάτου του 60χρονου βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του, αλλά και ανθρώπους που τον γνώριζαν!Ο 60χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.Ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων Θ.Βουγιουκλάκης θα...
διεξάγει νεκροψία-νεκροτομή,για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου,Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για περίπτωση αυτοχειρίας και σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,o 60χρονος άφησε και ένα σημείωμα,στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

 Πηγή: Epirusgate.blogspot.gr

ΑΠΑΙΚΤΗ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΛΑΙΛΑΠΑ: Σχεδιάζουν επιβολή ειδικού τέλους σε κάθε υπολογιστή-tablet!





Σχεδιάζουν επιβολή ειδικού τέλους σε κάθε υπολογιστή-tablet!
Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια στο σύνολο του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα, ενός από τους πολλούς που έχουν βιώσει τις επιπτώσεις της εξαετούς ύφεσης, προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό τέλος σε κάθε νέο υπολογιστή και tablet που πωλείται, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική "πειρατεία".

Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προανατολίζεται να επιβαρύνει με ειδικό τέλος 2% επί της αξίας κάθε υπολογιστή και με 4% κάθε tablet για τα πνευματικά δικαιώματα

Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα το Συνδέσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου χθες το βράδυ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημ. Μάρδα, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αναστάσιος Τζήκας έκανε λόγο για ένα "εντελώς παράλογο μέτρο που θα πλήξει μια δραστηριότητα πολύ περιορισμένων περιθωρίων μικτού κέρδους. 

 Είναι σαν να φορολογήσουμε τα μηχανάκια, επειδή συχνά τα χρησιμοποιούν οι ληστές προκειμένου να κλέψουν τις τράπεζες" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στελέχη του χώρου από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το σχέδιο αυτό ανέφεραν πως το το αποτέλεσμα ενός τέτοιου φόρου θα είναι η μείωση του τζίρου σε αυτά τα προϊόντα και η στροφή των καταναλωτών σε αγορές εκτός ελληνικής αγοράς.

Επίθεση από ΑΕΠΙ

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) χαρακτηρίζει ως "νομικό εξάμβλωμα" το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με το οποίο προωθούνται αλλαγές από το ΥΠΠΟ στη νομοθεσία τη σχετική με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και τους οργανισμούς της Συλλογικής τους διαχείρισης και Προστασίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΕΠΙ αναφέρει:

"Ο διάλογος, η γόνιμη αντιπαράθεση, απόψεων, οι ανοικτές συζητήσεις και η έγγραφη κατάθεση προτάσεων που λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν και δεσμεύουν τους φορείς άσκησης της κρατικής λειτουργίας είναι ο κανόνας που επικρατεί σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαϊκές χώρες που εκλήθησαν να εκσυγχρονίσουν και εναρμονίσουν την εσωτερική νομοθεσία τους τη σχετική με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και τους οργανισμούς της Συλλογικής τους διαχείρισης και Προστασίας. 

Αυτονοήτως μία τέτοια διαδικασία αναμενόταν και στη χώρα μας λόγω ακριβώς της κρισιμότητας και της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος.

Αντ' αυτού επιχειρήθηκε η νύκτωρ συγγραφή πονήματος από τον ΟΠΙ (σ.σ. Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) που υποδύεται τον χαρακτήρα 'σχεδίου Νόμου', θαυμαστού καθ' όλα για τη Νομική του ασυναρτησία, υποδειγματικού ως προς την αντισυνταγματικότητα του σε πολλές από τις περιλαμβανόμενες 'ρυθμίσεις' του και αξιομνημόνευτου για τη χονδροειδή στρέβλωση του περιεχόμενου της Κοινοτικής Οδηγίας σε όλες σχεδόν τις 'διατάξεις' του.

Χωρίς συζήτηση, δίχως την αποστολή ερωτημάτων, χωρίς τη συγκρότηση ομάδων εργασίας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, χωρίς δημόσιο διάλογο αποφασίσθηκε η ανάρτηση στο διαδίκτυο του νομικού αυτού εξαμβλώματος, προσχηματικά σε περίοδο εορτών και για ελάχιστο χρονικό διάστημα ώστε να ονομασθεί, κατ' ευφημισμόν 'δημόσια διαβούλευση'! Η διαύγεια, η δημοκρατικότητα, το κοινωνικό συμφέρον, η πολιτιστική δημιουργία δεν υπήρξαν ποτέ το ισχυρό σημείο αυτού του ιδιότυπου 

Οργανισμού αλλά παραμένει απορίας άξιον γιατί οι συντάκτες του 'νομοσχεδίου' στρεβλώνουν την Οδηγία παρεμβάλλοντας αυθαίρετα διατάξεις, που αντιστρατεύονται την κοινοτική νομοθεσία, υπονομεύουν τις πρόνοιες της Οδηγίας για την προστασία των δημιουργών και 'νομοθετούν' διακρίσεις μεταξύ των Οργανισμών.

Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη του ΥΠΠΟ είναι βαρύτατη τόσο για την επαπειλούμενη κοινωνική αναστάτωση, που θα επιφέρει η τυχόν ψήφιση τέτοιου Νομοθετήματος, όσο και για τις οδυνηρές δοκιμασίες που θα υποστούν οι οδηγούμενοι στην ανέχεια και την εξαθλίωση πνευματικοί δημιουργοί".

Παράλληλα, η ΑΕΠΙ κάνει λόγο για"πρόδηλα καταστροφικές συνέπειες των 'διατάξεων' αυτού του ασυνάρτητου νομοθετήματος", που "πρόθεση έχουν την αδρανοποίηση και εν συνεχεία τη διάλυσή της, μετά από 85 και πλέον χρόνια συνεχή έτη λειτουργίας στην πρωτοπορία της προάσπισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, με πολύμοχθες προσπάθειες, πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες, διαρκείς κοινοτικές παρεμβάσεις και αδιάλειπτη παρουσία στα διεθνή Fora.

Καταλήγοντας, μάλιστα, η ΑΕΠΙ αναφέρει: "Ερωτητέον είναι, εάν ό,τι δεν κατάφερε η Χούντα – λυσσώδης αντίπαλος της ΑΕΠΙ - θα το επιτύχει η "πρώτη φορά Αριστερά"!!!"


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Από το capital 


ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ Η κόρη του «Βασιλιά των τσιγγάνων» διορίστικε σύμβουλος στο γραφείο του Κουρουμπλή


Η κόρη του «Βασιλιά των τσιγγάνων» διορίστικε σύμβουλος στο γραφείο του Κουρουμπλή
Την κόρη του «βασιλιά την τσιγγάνων» Χριστίνα Χαλιλοπούλου επέλεξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ως σύμβουλο του σε θέματα που σχετίζονται με τους Ρομά.
Μπορεί να διορίζονται...συγγενείς, φίλοι και άλλοι συνοδοιπόροι στο Δημόσο, αλλά υπάρχουν και υπουργοί που κάνουν υπερβάσεις!
Ο Π. Κουρουμπλής δεν έψαξε...«δικά μας» παιδιά με αγώνες στο ΕΑΜ των χασάπηδων και διόρισε ως σύμβουλο επί θεμάτων Ρομά την κόρη του «βασιλιά των Τσιγγάνων» Νίκου Χαλιλόπουλου, Χριστίνα.
Ωστόσο η απόφαση του αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του Σύριζα καθώς η κα. Χαλιλοπούλου είχε βάλει υποψηφιότητα επι προεδρίας Σαμαρά με την Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές του 2014 αλλά δεν εκλέχθηκε.
Η νεαρή δικηγόρος, που έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και παλιννοστούντων, δεν είχε καταφέρει τελικά να εκλεγεί.
Ωστόσο, το όνομά της φιγουράρει στη λίστα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ακόμα και σήμερα.
Αρκετοί από τους παράγοντες του υπουργείου δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την εξέλιξη, λόγω της ενεργού κομματικής ιδιότητας της κυρίας Χαλιλοπούλου, αν και αναγνωρίζουν τις γνώσεις της.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ