10 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το μόνο που απομένει να οριστικοποιηθεί να είναι η οριστική διαφορά που θα τον χωρίζει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κάτι που βέβαια έχει μεγάλη σημασία..

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η wikipedia χρίζει νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η wikipedia χρίζει νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα μοιάζει μη αναστρέψιμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκλογική κούρσα για τον νέο πρόεδρο του κόμματος.
Η wikipedia... αφουγκράστηκε τον πολιτικό παλμό και ανανέωσε την καταχώρηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Μέχρι πρότινος αναφέρονταν ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός.
Ωστόσο, από το βράδυ της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται εν ενεργεία "Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".





Φωτό από wikipedia



newsit.gr



7 καρύδια την ημέρα: Τι θα κερδίσετε αν ακολουθήσετε τη νέα συμβουλή των επιστημόνων

7 καρύδια την ημέρα: Τι θα κερδίσετε αν ακολουθήσετε τη νέα συμβουλή των επιστημόνων
Θέλετε να κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας; Τότε μόλις 7 καρύδια είναι αρκετά! Προσοχή, όμως, πρέπει να είναι επτά, ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα.

Αυτή είναι, τουλάχιστον, η νέα οδηγία των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σκράντον της Πενσιλβάνια.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, με επικεφαλής τον Joe Vinson, η συστηματική κατανάλωσή τους προστατεύει από ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας.

Αναλυτικά:
- Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων
- Περιορίζουν τον κίνδυνο εμφραγμάτων

- Μειώνουν την ολική και την κακή LDL χοληστερόλη στο αίμα

- Επιβραδύνουν και περιορίζουν την απώλεια οστικής μάζας

- Παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη περισσότερων από 30 νευροδιαβιβαστών για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου

- Τα πλεονεκτήματα μεγιστοποιούνται όταν τα καρύδια καταναλώνονται ωμά

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες εξέτασαν την περιεκτικότητα διαφόρων ειδών ξηρών καρπών με κέλυφος σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καρύδια κατατάσσονται πάνω από τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και τους άλλους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν διπλάσιο επίπεδο αντιοξειδωτικών πολυφαινολών, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν ασθένειες.

«Η πρότασή μας είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε 7 καρύδια την ημέρα. Εκείνοι που τρώνε μόνο επτά καρύδια την ημέρα καταναλώνουν 3,7 mg περισσότερο βιταμίνης Ε, 5 γραμμάρια περισσότερες φυτικές ίνες, 73 mg περισσότερο ασβέστιο, 95 mg περισσότερο μαγνήσιο, 157 mg λιγότερο νάτριο και 260 mg περισσότερο κάλιο», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Joe Vinson.

Τέλος και οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα κάσιους είναι επίσης πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά.




Πηγή: http://www.onmed.gr



 

Το ξέσπασμα του Σάκη Αρναούτογλου για την… βαρυχειμωνιά και τον σφοδρό χιονιά που έρχεται! Τι έγραψε στο Facebook



Tην αντίδραση του Σάκη Αρναούτογλου προκάλεσαν δημοσιεύματα


Καιρικός κινδυνολογικός οργασμός είναι πιθανό να προκύψει τις επόμενες ώρες και ημέρες από ιστοσελίδες και ΜΜΕ!
Αιτία., η ξαφνική νέα αλλαγή των μεγαλύτερων προγνωστικών μοντέλων τις τελευταίες ώρες να
φέρουν προς την χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης (βλέπε εικόνα με τις μπλε αποχρώσεις), με άλλα λόγια πολύ κρύο.


Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou
Δημόσιο πρόσωπο · Αρέσει σε 46.214
Καιρικός κινδυνολογικός οργασμός είναι πιθανό να προκύψει τις επόμενες ώρες και ημέρες από ιστοσελίδες και ΜΜΕ!
Αιτία., η ξαφνική νέα αλλαγή των μεγαλύτερων προγνωστικών μοντέλων τις τελευταίες ώρες να φέρουν προς την χώρα μας το επόμενο Σαββατοκύριακο ψυχρές μάζες πολικής προέλευσης (βλέπε εικόνα με τις μπλε αποχρώσεις), με άλλα λόγια πολύ κρύο.

http://meteociel.fr/modeles/ecmwf.php…
Οι συνήθεις ύποπτοι στην κινδυνολογία και την μετεο-τρομολαγνία έχουν ήδη ετοιμάσει την επόμενη παραπληφορητική τους επίθεση ενώ αν τύχει και επιμείνουν τα προγνωστικά μοντέλα με την ίδια εξέλιξη ώς την Κυριακή τότε σίγουρα θα διαβάζουμε και θα ακούμε λίγο-πολύ για μετατροπή της χώρας μας σε Γροιλανδία το επόμενο Σαββατοκύριακο καθώς η όλη παραπληφόρηση αναπαράγεται με περισσή ευκολία και από πολύ γνωστές ιστοσελίδες και ΜΜΕ γιατί απλά ο καιρος "πουλάει"
Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι που έταζαν απο΄τον Οκτώβριο φέτος 10 ιστορικούς χιονιάδες και αρκτικό κρύο που όμοιό του δεν θα είχε ξαναζήσει η Ελλάδα, έσπειραν αρκετές φορές τον πανικό σε αρκετό κόσμο που δεν φιλτράρει και δεν διασταυρώνει σωστά αυτά που διαβάζει από το διαδίκτυο με μόνο στόχο την επισκεψιμότητα της σελίδας τους.

Οι ίδιοι συνήθεις ύποπτοι έσπειραν τον ίδιο πανικό τον περασμένο Ιούνιο για καύσωνες το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα που θα έλιωναν ακόμα και σίδερα παραπλανώντας ακόμα και εταιρίες εισαγωγής κλιματιστικών οι οποίες επηρεαζόμενες απο την είδηση για τέτοιου μεγέθους καύσωνα προχώρησαν σε έξτρα εισαγωγές κλιματιστικών και στο τέλος του καλοκαιριού έφτασαν στο σημείο να "μπουν γερά μέσα" γιατί δεν πούλησαν ούτε ένα κλιματιστικό που λέει ο λόγος

Οπως έχετε καταλάβει οι συνήθεις αυτοί ύποπτοι το μονο που κάνουν είναι βλέπουν χρώματα στους χάρτες και χωρίς κανένα μετεωρολογικό υπόβαθρο να τους ερμηνεύουν γρήγορα όπως θα έκαναν παιδιά του δημοτικου δείχνοντάς τους χρωματάκια σ' εναν χάρτη, καλυπτόμενοι στη συνέχεια με τη δικαιολογία ότι "έτσι έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα" πετυχαίνοντας παράλληλα τον σκοπό τους να δημιουργήσουν αυτό που μόνο ξέρουν να κάνουν πολύ καλά. ΝΤΟΡΟ. Ενώ είμαι σίγουρος ότι γελούν με την ψυχή τους για το πόσο εύκολα απλοί άνθρωποι και ΜΜΕ πέφτουν επανειλημμένα ή και ηθελημένα στην παγίδα τους

Το θέμα είναι όμως ακόμα πιο σοβαρό φίλες και φίλοι. Αν τύχει και μία στο εκατομμύριο η παραπληροφόρησή τους πλησιάσει κάποια φορά την πραγματικότητα τότε ο πολύς κόσμος που διαβάζει συχνά πυκνά τις τρομολαγνικές αυτές προγνώσεις δεν θα πιστεύει κανέναν με αποτέλεσμα μια πραγματικά αξιόλογη αλλαγή του καιρού να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη απο΄το ευρύ κοινό αφού εύλογα οι περισσότεροι θα σκεφτούν: Σίγα μην γίνει, αφού όλο χιονιάδες μας τάζουν και χιονιάδες δεν έρχονται! ίλες και φίλοι! Τα προγνωστικά μοντέλα αλλάζουν πιο γρήγορα ακόμα κι απ' το χρηματιστήριο.
Για τον λόγο αυτό λοιπον φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και δεν δίνουμε σημασία σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ προγνώσεις καθώς ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από το όνομα μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας!


Φίλες και φίλοι! Τα προγνωστικά μοντέλα αλλάζουν πιο γρήγορα ακόμα κι απ' το χρηματιστήριο.
Για τον λόγο αυτό λοιπον φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και δεν δίνουμε σημασία σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ προγνώσεις καθώς ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από το όνομα μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας!

Λέμε ΝΑΙ στους επίσημους φορείς παροχής μετεωρολογικών ειδήσεων καθώς και σε αξιόλογους προγνώστες στο διαδίκτυο που στο τέλος της πρόγνωσής τους δεν διστάζουν να γράφουν το ονοματεπώνυμό τους αναλαμβάνοντας έστω την ηθική ευθύνη της πρόγνωσής τους!
Με εκτίμηση 
Σάκης Αρναούτογλου



πηγη

 

 

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ ΝΔ: Οργή Μεϊμαράκη για διαρροές – Ποιος προηγείται – Τι λένε τα επιτελεία των μονομάχων


10. Ιανουαρίου, 2016 Slider 
OJV

Κόντρα  ξέσπασε ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα των δύο μονομάχων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών.  

Έντονη ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά τη διαρροή κύκλων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που ανέφεραν ότι έχουν ενδείξεις πως μέχρι τώρα «υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όπως τόνιζαν πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη πρόκειται για «χτύπημα κάτω από τη μέση», ενώ σημείωναν ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η εκλογική διαδικασία, καθώς ακόμα δεν έχουν κλείσει οι κάλπες και το περιβάλλον Μητσοτάκη μιλάει ήδη για πρωτιά του Κυριάκου.

Για το θέμα υπάρχει έντονη κινητικότητα στη Συγγρού, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης με δήλωσή του έκανε λόγο για «ανυπόστατες διαρροές» λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες. Μάλιστα, η πλευρά Μεϊμαράκη επιμένει για διαφορά της τάξης του 10% υπέρ τους, ενώ  το αντίπαλο δέος Μητσοτάκη, κάνει λόγο για οριακή επικράτηση Κυριάκου.



  πηγή  


Ετσι μας κλέβουν: Δείτε με ποια απίστευτη κομπίνα οι τράπεζες ξαφρίζουν τον Ελληνικό λαό!




 
Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικώνελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.
Είναι τρομακτική η κομπίνα που έστησαν οι τραπεζίτες, αλλά και οι Ευρωπαίοι κερδοσκόποι. Στην ανακεφαλαιοποίηση καθόρισαν αρχικά …μηδενικές τιμές για τις μετοχές τους: Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank, δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικής, τέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bank και …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Έδινες δηλαδή χίλια ευρώ και έπαιρνες… 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή 100.000 μετοχές της Eurobank!!! Με 10.000 ευρώ έπαιρνες… 3,5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς! Παρανοϊκό! Όχι, φυσικά, ότι επιτρεπόταν στον καθένα να σκάσει το δεκαχίλιαρο και να πάρει τα εκατομμύρια τις τραπεζικές μετοχές. Αυτό επιτρεπόταν μόνο στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες. Δεν αρκέστηκαν οι τραπεζίτες όμως μόνο σε αυτό. Προχώρησαν και σε μείωση των μετοχών. Καθόρισαν ότι οι κάτοχοι παλιών μετοχών ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν 100 μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank για να πάρουν 1 καινούρια, να δώσουν 50 παλιές μετοχές της Alpha Bank για 1 νέα και 15 μετοχές της Εθνικής για 1 νέα.
Με το άλλο κόλπο συνετελέσθη η εξόντωση των μετόχων που υπήρχαν μέχρι τότε! Μια παλιά μετοχή π.χ. της Εθνικής Τράπεζας, αν είχε αγοραστεί τις μέρες των παχιών αγελάδων, είχε φτάσει να κοστίζει και 23 ευρώ – η μία μετοχή. Οι 15 μετοχές επομένως που έπρεπε να δώσει ο παλιός μέτοχος για να πάρει μια νέα μετοχή κόστιζαν, στην ακραία περίπτωση, το ποσό των 345 ευρώ. Πόσο κάνει όμως η νέα μετοχή που θα πάρει ο παλιός μέτοχος; Μόνο… 30 λεπτά!!! Είχε δώσει δηλαδή 345 ευρώ και παίρνει 30 λεπτά!!! Αυτή είναι η τιμή στην οποία θα εισαχθεί η νέα μετοχή της Εθνικής Τράπεζας την άλλη Δευτέρα, 14 Δεκέμβρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο άρχισε η συνεδρίαση με την τιμή της Εθνικής στα 1,21 ευρώ και αμέσως αυτή έπεσε κατά… 30% στο ανώτατο επιτρεπτό όριο! «Κλείδωσε» λοιπόν στα 85 λεπτά.
Σχεδόν το ίδιο έγινε και την Παρασκευή. Μόνο που προχτές… «περιορίστηκε» η πτώση στο 24%! Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε τη μισή της αξία! Λόγω των τιμών στις οποίες έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Τσίπρα, οι «παλιοί» μέτοχοι των τραπεζών έχασαν το εκπληκτικό ποσό των …32 δισεκατομμυρίων ευρώ! Μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2014, η συνολική χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών ανερχόταν στο ποσό των 33,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Φέτος το Νοέμβριο όμως η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε σε τιμές που υποβίβασαν την αξία τους στο αβυσσαλέο ποσό των… 747 εκατομμυρίων (όχι δισεκατομμυρίων!) ευρώ.

  
Μιλάμε δηλαδή για έκπτωση προς τους κερδοσκόπους της τάξης του… 97,8!!! Στο 2,2% της περυσινής αξίας τους πουλήθηκαν οι τράπεζες! Η τιμή της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας που αναφέραμε πιο πάνω (23 ευρώ) δεν είναι σε καμιά περίπτωση η μέγιστη τιμή που έφτασε ποτέ. Αν μιλήσουμε για τιμές τραπεζικών μετοχών προ κρίσης, αναφερόμενοι π.χ. στο χρηματιστηριακό κλείσιμο της 12ης Νοεμβρίου 2009, προ εξαετίας, οι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό τιμές των μετοχών των τραπεζών ήταν της Alpha Bank 3,98 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς 52,96 ευρώ, της Eurobank 87,5 ευρώ και της Εθνικής Τράπεζας 124,85 ευρώ, όπως ανέφερε η Καθημερινή που έχει κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς. Μετά την


ανακεφαλαιοποίηση, η τιμή των μετοχών τους έχει καταβαραθρωθεί. Την Alpha Bank κατά 98,99% – που είναι και η χαμηλότερη απώλεια!!! Της Εθνικής κατά 99,98%, της Πειραιώς κατά 99,99% και της Eurobank κατά 99,99%!!!
Στο πλαίσιο αυτό, οι παλιοί μέτοχοι αφανίστηκαν και έχασαν τα λεφτά τους. Μεταξύ αυτών και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχασε μέχρι δεκάρας τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε βάλει στις τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Παν’ και τούρκεψαν τα λεφτά αυτά!
oparlapipas.com

Ραγκουτσάρια 2016 -Σέ άδειο δρόμο έληξε η παρέλαση του καστοριανού καρναβαλιού


Ραγκουτσάρια 2016 - Εληξε το καστοριανό καρναβάλι με την παρέλαση των καρναβαλιστών στο άδειο δρόμο απο κόσμο, την Μητροπόλεως.
 

Με άδειο απο κόσμο δρόμο την Μητροπόλεως, όπου έγινε η παρέλαση  έληξε το καστοριανό καρναβάλι Ραγκουτσάρια που κάποτε ήταν πραγματικά παραδοσιακό και με  ασφυκτικά γεμάτα τα πεζοδρόμια της πόλεως της Καστοριάς  .

Ελάχιστα έμοιάζε και φέτος - και τίποτα δεν θύμζε το παραδοσιακό καρναβάλι   αυτό που γινόταν λίγα μόλις χρόνια 4 το πολύ 5-6 πριν, αλλά ούτε και την κασμοσυρροή πρώτα απο όλους των Καστοριανών πολιτών κάθε ηλικίας.Κάθε χρόνο φθίνει, φέτος ίσως ήταν η κορύφωση. Σε αντίθεση με την εικόνα που έδωσαν κάποια απο τα  άλλα διαδικτυακά ΜΜΕ - και τα κλασικά  κυρίως της Καστοριάς, το καθένα για τον δικό του " σκόπιμο" λόγο, λόγους τους οποίους θα δούμε σε άλλα ρεπορτάζ.

Κάποιοι ίσως πιστεύουν ακόμη "πιστοί στις συνήθειες τους", οτι κρύβοντας το προβλημμα κάτω απο το χαλί θα λυθεί.


m
Σκοπιανό μουσικό συγκρότημα