05 Ιανουαρίου 2016

Ο Σκουρλέτης γλίτωσε το… ξύλο στο παραπέντε! Τον φυγάδευσαν από μαγαζί που διαδκέδαζε

 

Μια έκπληξη  περίμενε τον υπουργό της μνημονιακής κυβέρνησης Τσίπρα - μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξαν αντεξουσιαστές στον Πάνο Σκουρλέτη προ προχθές βράδυ στα Εξάρχεια. 

Ο  υπουργός της φερώμενης κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου,  διασκέδαζε με την σύζυγό του και φιλικό ζευγάρι στο καφέ-μπαρ “Ερωδιός” της οδού Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Όλα πήγαιναν καλά όλα, κυλούσαν όμορφα,  όταν  εισέβαλαν αντιεξουσιαστές και έκαναν γυαλιά καρφιά το μαγαζί.

Ο υπουργός έφυγε άρον άρον και κάπως έτσι έληξε άδοξα και επεισοδιακά το χαλαρό Σαββατόβραδο του υπουργού που θύμισε ανάλογα περιστατικά με θύμα τον Γιάννη Βαρουφάκη.




Με πληροφορίες απο το Likavitos.gr





  
 

Αυξήσεις στους στρατιωτικούς από 1η Γενάρη 2016!για να μπορούν να ηγηθούν του Στρατού Δύναμης Καταστολής Πλήθους ώστε να επιβάλλει τις περικοπές, τους φόρους, τη λιτότητα στον εργαζόμενο λαό μας.

Αυξήσεις στους στρατιωτικούς από 1η Γενάρη 2016!για να μπορούν να ηγηθούν του Στρατού Δύναμης Καταστολής Πλήθους ώστε να επιβάλλει τις περικοπές, τους φόρους, τη λιτότητα στον εργαζόμενο λαό μας.

military-1
Αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου στις αποδοχές των στρατιωτικών. (!!!). Οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν και για τα υπόλοιπα σώματα ασφάλειας. Η «πρώτη φορά αριστερά» χτίζει το νέο «πρώτη φορά αριστερά κράτος» αξιοποιώντας τη «γόνιμη» εμπειρία των προηγούμενων κυβερνήσεων. H τρόικα δεν έχει αντίρρηση. Οι  συνταξιούχοι θα καρατομηθούν, αλλά το κράτος θα διασωθεί …

 Με έκπληξη διαβάσαμε  ότι με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη «καθορίζεται η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες – όπως αυτές αναλυτικά καταγράφονται στην σχετική διαταγή…»! Η εφαρμογή της απόφασης Αποστολάκη έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016.


Πρόκειται για μια ακόμη προκλητική απόφαση του στρατιωτικού κατεστημένου. Μια συντεχνία που θεωρεί τους στρατιωτικούς ως «το περιούσιο τμήμα» της κοινωνίας μας, μια κάστα βαθμοφόρων που εμπλέκονται στην πιο αμαρτωλή περίοδο της μίζας και της διαφθοράς στα εξοπλιστικά προγράμματα, που απαίτησαν το καλοκαίρι να ψηφίσουμε στο Δημοψήφισμα «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο, αλλά οι στρατιωτικοί να μείνουν αλώβητοι, να πάρουν αύξηση για να μπορούν να ηγηθούν του Στρατού Δύναμης Καταστολής Πλήθους ώστε να επιβάλλει τις περικοπές, τους φόρους, τη λιτότητα στον εργαζόμενο λαό μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

geetha-1

Η απόφαση ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη αποτελεί μια καθαρή αύξηση των εισοδημάτων των στρατιωτικών σε μια περίοδο που κόβουν μισθούς και συντάξεις στον κόσμο της εργασίας. 

Γιατί ενώ συνεχίζουν να φορτώνουν τεράστια οικονομικά βάρη στους συναδέλφους φαντάρους, τα μόνα μέτρα που λαμβάνουν αποσκοπούν στην προσωπική τους βόλεψη, στην ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων, στη διατήρηση και επέκταση των άδικων προνομίων τους.

Έχει προηγηθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που ενσωμάτωσε τις απαιτήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου και προχώρησε σε ρυθμίσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες οργανικής ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, εντείνοντας την εργασιακή και οικονομική μας εκμετάλλευση. Η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της δεν αυξάνει το μισθό του φαντάρου. Ο κάθε συνάδελφος που αμείβεται με 8,7 ευρώ μηνιαίως πρέπει να καταβάλλει το τεράστιο κόστος των 2500-3000 που κοστίζει η Υποχρεωτική Στράτευση. Την ευθύνη για την κατάσταση αυτή και την σοβαρή έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας φέρουν αποκλειστικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις που έκοψαν τις καταστάσεις επιβίβασης.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δίνει επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς, που σχεδιάζει την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ η οποία προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων που περικόπηκαν λόγω Μνημονίων από τις αμοιβές των στελεχών του Βαθέως Κράτους –δικαστικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς- και μόνο, που εξασφαλίζει τη δωρεάν μετακίνηση και πάλι μόνο σε στρατιωτικούς, να Φορολογεί τους Φαντάρους και να μας αρπάζει τόσα χρήματα για να μας βάλει να υπηρετήσουμε…

Η σύγκριση  με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους στρατιωτικούς προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε: -105,86 ευρώ για όλους τους εν γένει στρατιωτικούς -159,61 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα,-212,94 ευρώ για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία, οι οποίοι έχουν τέκνα που αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη οικογενείας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος-212,94 ευρώ όταν πρόκειται για συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του και χορηγείται εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η ετήσια δαπάνη από τις 2 τελευταίες ρυθμίσεις υπολογίζεται σε 1,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Επίσης, για να εξασφαλίσουν πολεμική επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου όπως απαιτεί η πολεμοκάπηλη αντίληψη τους, για να μην κλείσουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα ώστε να βολεύονται οι αστοί πολιτικοί που παίρνουν τους ψήφους, τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα που κερδίζουν στις πλάτες μας και για να διατηρείται ο τεράστιος αυτός αριθμός ανώτερων-ανώτατων στρατιωτικών, για να συνεχίσουν χιλιάδες φαντάροι να είναι υπηρέτες τους στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να τρώνε και να πίνουν φθηνά. 

Απαιτούν την Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών.   
Τέλος, έχουμε επισημάνει την οδυνηρή καθημερινότητα στις μονάδες όπου ουσιαστικά γίνεται μάχη από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να εξασφαλιστεί ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητό, μέσα υγιεινής και καθαριότητας, τα απαραίτητα ρούχα, ακόμη και τα εμβόλια που πήγαν να κόψουν…

Έχουμε καταγγείλει την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης-την χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων στους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο και το γεγονός ότι οι Μνημονιακές κυβερνήσεις συστηματικά μεταφέρουν το κόστος της θητείας στους φαντάρους και στις οικογένειες μας: εμείς πληρώνουμε τα πανάκριβα εισιτήρια, εμείς αγοράζουμε σουβλάκια από τα ΚΨΜ και τις ψησταριές που ανοίγουν διοικητές εντός των ΚΕΝ (π.χ. Μεσολόγγι) περιορίζοντας τις μερίδες φαγητού, εμείς αγοράζουμε ρούχα, εμείς πληρώνουμε απορρυπαντικά αφού ο στρατός απειλεί την Υγεία μας!

Έχουμε αποδείξει ότι το Υπουργείο Άμυνας παίζει βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας, των φαντάρων και των στρατιωτικών, αφού ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ΑΝΕΛ άρπαξαν τους ψήφους των τελευταίων υποσχόμενοι επιστροφή μόνο σε αυτούς και τους αστυνομικούς-δικαστές, των χρημάτων που περικόπηκαν λόγω μνημονίων, αλλά και την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου. Επίσης, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προέβαλε τις καταγγελίες χαμηλόβαθμων στρατιωτικών που αποκάλυπταν ότι το επίδομα δόθηκε για κάποιους μήνες, μόνο και μόνο ως προεκλογικό ρουσφέτι.

Πρόσφατα όμως αποκαλύφθηκε ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος κόβει τα κονδύλια για την σίτιση των φαντάρων και την συντήρηση των μέσων για να πληρώσει το επίδομα παραμεθορίου. Έμεινε αναπάντητη η απαίτηση μας προς τους  Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα να πάρουν θέση και αν ισχύουν οι καταγγελίες, να πάρουν πίσω την κοινωνικά άδικη, ανάλγητη και επικίνδυνη απόφαση τους.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να ενισχύσουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη εντός των μονάδων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.  Καλούμε σε Συντονισμό της πάλης για το Μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο. 

Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό.  Αντιστεκόμαστε την ποινικοποίηση των πολιτικών ιδεών και των κοινωνικών αγώνων.

Απαιτούμε: Μείωση της θητείας στους 6 μήνες. Ίσος χρόνος Στρατιωτικής και Εναλλακτικής θητείας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Στρατευμένων. Κατάργηση όλων των Προστίμων Ανυποταξίας-Προστίμων για συμμετοχή σε Ασκήσεις Εφέδρων και κατάργηση των ίδιων των ρυθμίσεων. Κατάργηση της Επιτροπής Κρίσης της Συνείδησης των νέων ανθρώπων που αρνούνται τον Στρατό και αποτελείται από Στρατιωτικούς. Να Καταργηθούν τα Στρατοδικεία και η Στρατιωτική Νομοθεσία. Να κλείσουν τα Πειθαρχεία.

Όλο το κόστος της θητείας –όποια και αν είναι αυτή- στο Κράτος. Αμοιβή στο ύψος του Κατώτατου Μισθού σε Φαντάρους και όσους επιλέξουν Εναλλακτική Θητεία. Αναγνώριση Προϋπηρεσίας σε όλους και Ασφαλιστική κάλυψη από τον Στρατό. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Στράτευσης και Εναλλακτικής Θητείας και χορήγηση Επιδόματος Ανεργίας. Καμιά μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών από Στρατό-Κρατικό Μηχανισμό-ΟΤΑ. 

Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεχτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις. Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας. 




http://diktiospartakos.blogspot.com


  

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


 




  

Ο τέρης Χρυσός είναι ο Πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη ; και μητέρα του η Ντόρα Μπακογιάννη ;

Ποια η αλήθεια για τη φήμη που κυκλοφορεί οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος – και όχι αδερφός – της Ντόρας Μπακογιάννη και του Τέρη Χρυσού;


Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος του Τέρη Χρυσού από τη δήθεν παράνομη σχέση που διατηρούσε με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Δίνουν και παίρνουν σε πολλά blogs οι φήμες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τέρη Χρυσό. Οι ίδιες διαρροές φαίνεται να αναζωπυρώνονται το τελευταίο διάστημα για κάποιο λόγο. Τι συμβαίνει πραγματικά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Read more: http://www.oparlapipas.com/

Οι αδήλωτες καταθέσεις του συζύγου της Όλγας Γεροβασίλη καίνε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Σχόλιο:fyllokaiftero1.blogspot.com : <<Εμάς τους αριστερούς δεν μας κρατάνε απο πουθενά>> δήλωνε  δεκάδες φορές σε προεκλογικές συγκεντρώσεις  του ΣΥΡΙΖΑ  ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την 25η Ιανουαρίου 2015 και λίγο διάστημα μετά,   όταν μαζί με τον Γιάνη ( με ένα ν) Βαρουφάκη περιφερόντουσαν  στις Βρυξέλλες για τις προσκηνοθετημένες δήθεν σκληρές διαπραγματευσης, που δήθεν έκαναν  με τους δανειστές, και  όπως μάλλον αποκαλύπτεται μετά την 13η Ιουνίου,( την αποφράδα εκείνη νύχτα ) ..τώρα . 
Δηλάδη απλά δεν ήταν "κωλοτούμπα" αλλά προσχέδιογια την υποταγή της Ελλάδος στο 3ο μνημόνιο και στην γερμανική τρόικα.

Ραχήλ Μακρή
Υποθέσεις παράνομου πλουτισμού και χρηματισμού λαμόγιων δημοσίων υπαλλήλων που ο Ρακιτζής ως υπεύθυνος διαβίβασε στην δικαιοσύνη άκυρα; Γι αυτό βρε διώκετε όλους όσους δεν διορίστηκαν με βύσμα και νομοθετείτε όλη μέρα για τα διορισμένα πράσινα γαλάζια και ροζ παιδιά;
Για αυτό όλα τα λαμόγια στο δημόσιο σας στηρίζουν σαν σκυλιά; Για πες μας κυρία μου υπάρχει πόρισμα του Ρακιτζή για τον συζύγο σου πολεοδόμο για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό ναι ή οχι; 

Λαμόγιααααα




Πηγή: Ανεμος Ανατροπής 



 
  

ΚΙΝΟΑ: Η σούπερ τροφή - η τροφή βότανο






H κινόα είναι ένας θάμνος που συνιστάται σε αθλητές και σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.  Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα πλήρες τρόφιμο, περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειαζόμαστε. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά και είναι εξαρετικά χαμηλή σε θερμίδες.
Το μαγείρεμα της κινόα είναι εξαιρετικά εύκολο. Μπορεί να μαγειρευτεί  όπως το ρύζι ή το κουσκούς. Ωστόσο χρειάζεται πολύ καλό πλύσιμο πριν την χρησιμοποιήσετε.  Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή να την αναμείξετε με λαχανικά, όσπρια ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!
​Η κόκκινη και η άσπρη κινόα δεν έχουν διαφορά στην θρεπτική τους αξία. Απλά η κόκκινη είναι καλύτερη για τις σαλάτες και η άσπρη για μαγείρεμα γιατί μαλακώνει με το βράσιμο.
Η  NASA την έχει υποψήφια για καλλιέργεια σε διαστημόπλοια, για αποστολές μακράς διαρκείας.

Τι λέει η παράδοση:
Την καλλιεργούσαν οι Ίνκας στις Άνδεις ήδη από το 3.000 π.Χ. Της απέδιδαν ιερές ιδιότητες και την αποκαλούσαν «μητέρα όλων των καλλιεργειών». Μόνο που οι ισπανοί κατακτητές, θεωρώντας την κατώτερου τύπου «τροφή για Ινδιάνους», την εξόρισαν για χάρη των σιτηρών, φθάνοντας μέχρι και στο σημείο να την απαγορεύσουν, αφού συνδεόταν και με πολλές μη χριστιανικές τελετές.

Θεωρείται ότι:

  • Αναπτύσει τους ιστούς και τους αποκαθιστά 
  • Ανακουφίζει από ημικρανίες
  • Προλαμβάνει τον διαβήτη τύπου Β
  • Περιέχει αμινοξέα, πρωτείνη, υδατάνθρακες, Ω-3, φώσφορο, βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, Β9,  ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο