25 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη στο Κράσνονταρ ρωσικό Τupolev-154 που μετέφερε 92 επιβάτες - Δεν υπάρχουν επιζώντες

ΚATEYΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
 (upd) (upd)
08:01
25/12/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
(Aνανέωση 12:00) Επίσημα ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ ότι δεν υπάρχουν επιζόντες. Το αεροπλάνο φαίνεται να συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωση.
 
Επτά ώρες μετά την συντριβή, και ενώ είχαν περισυλλεγεί μόλις τέσσερις σοροί, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κανένας επιζών.
 
Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ επιχειρούσε να απογειωθεί, με κατεύθυνση προς την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στην Λαττάκεια της Συρίας. 
---------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ένα Tupolev (ΤU-154) της ρωσικής Αεροπορίας «χάθηκε» σήμερα από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι ενώ μετέφερε 92 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
 
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, 92 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, επέβαιναν στο αεροπλάνο. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
Συνεργεία διάσωσης έχουν σπεύσει στην περιοχή για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που πιθανόν συνετρίβη στα βουνά της περιοχής του Κρασνοντάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.
 
"Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό. Είναι πολύ πιθανόν να έχει συντριβεί στην ορεινή περιοχή του Κρασνοντάρ".
 
Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
 
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 84 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.
 
Στους 84επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν μουσικοί από το Alexandrov Ensemble, την επίσημη μπάντα των ρωσικών ΕΔ. Η εξαφάνιση του αεροσκάφους έγινε 20 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σότσι.
 
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ήδη τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει το πιθανό σημείο συνριβής στην ακτογραμμή του Σότσι. Οι πρώτες αναφορές λένε ότι είναι απίθανο να υπάρχουν επιβιώσαντες. Κανένα σήμα κινδύνου δεν εκπέμθηκε.
 
Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή και σε βάθος 50-70 μέτρων. Προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ξεβράζονται στην ακτή.
 
Ελικόπτερα Μi-8 επιχειρούν στην περιοχή.
 
Η μπάντα των ρωσικών ΕΔ πήγαινε στην Συρία όπου και θα γιόρταζε μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα τους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Οι Ρώσοι εορτάζουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά από δύο φορές. Μία ανεπίσημα με το δυτικό ημερολόγιο και μια την επίσημη με το Παλιό ημερολόγιο το οποίο είναι 13 ημέρες μετά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου