28 Δεκεμβρίου 2016

Ξεμπροστιάζονται οι Συριζαίοι....Χριστοδουλοπούλου:Έκτρωμα η απαγόρευση συμμετοχής βουλευτών σε off-shore


Σχόλιο Α.Α.: Μεγάλη ξεφτίλα.....Θέλουν και off shore τρομάρα τους!!

Από capital:   

Ως νόμο έκτρωμα ο οποίος έχει αναγκάσει τους βουλευτές να σπεύδουν να κλείσουν την συμμετοχή τους σε εταιρείες και τους αναγκάζει "να αποποιούνται της περιουσίας τους" χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου το νόμο που απαγορεύει την συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε off-shore και πάσης φύσεως εταιρικά σχήματα.
Τόσο η κ. Χριστοδουλοπούλου όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τόνισαν ότι πρόκειται για έναν πολύ αυστηρό νόμο και άφησαν να εννοηθεί ότι εάν υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία θα μπορούσε ο νόμος να καταργηθεί. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, οι βουλευτές και υπουργοί είχαν περιθώριο έως τέλος Σεπτέμβρη να ρυθμίσουν τα της συμμετοχής τους σε διάφορα εταιρικά σχήματα και off-shore. Η κ. Χριστοδουλοπούλου απέδωσε στην "έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου ουσίας" την τότε αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι αφορά το νόμο. "Βέβαια τώρα που βλέπουν που κατέληξε αυτό και οι άνθρωποι αποποιούνται της περιουσίας τους έχουν μετανοιώσει" τόνισε.
Μάλιστα ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Βερνίκο ο οποίος "αναγκάστηκε να παραιτηθεί του αξιώματός του" εξαιτίας του σάλου που είχε δημιουργηθεί επειδή ως ενασχολούμενος με τη ναυτιλία είχε off-shore, αλλά προτίμησε να μην σχολιάσει την τότε στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό. 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της παράδοσης των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων για τις χρήσεις 2013-2014, ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αιφνιδιαστική κίνηση να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες ενώ στην επικαιρότητα κυριαρχεί η επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς. "Η Βουλή έκανε ένα τιτάνιο έργο να τελειώσει τρεις χρήσεις πόθεν έσχες και θέλαμε να δοθεί μέσα στο 2016 ώστε σε λίγους μήνες που θα δοθεί και το 2015 να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης" είπε ο ΠτΒ.
Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπεραμύνθηκε της εκ των υστέρων  διόρθωση του πόθεν έσχες των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη.

Όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου "ο κ. Φλαμπουράρης είχε δηλώσει περισσότερα πράγματα", ενώ  ο κ. Σταθάκης "δεν είχε δόλο όταν ξέχασε να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ αφού το δήλωσε την επόμενη χρονιά".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου