11 Δεκεμβρίου 2016

Τολμησε να μπλοφάρει ο Τσακαλώτος στο Eurogroup: Είναι για γέλια : Μας σπρώχνετε σε εκλογές - Θεσμοί: Να πάτε αν δεν αντέχετε

ΤΙ ΜΑΝΤΑΜ.... ; ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΑΝΤΑΜΟΠΟΡΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !
Τσακαλώτος στο Eurogroup: Μας σπρώχνετε σε εκλογές - Θεσμοί: Να πάτε αν δεν αντέχετε

Βαρύ, μετά από πολύ καιρό, ήταν το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παρά την απόφαση για τα βραχυπρόθεμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Όπως προκύπτει από τους διαλόγους που υπήρξαν στην συνεδρίαση και τους παρουσιάζει "το Βήμα", ο φερόμενος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αν και υποτακτικός των αφεντικών του, παρότι επιχείρησε να δραματοποιήσει την κατάσταση "απειλώντας" με εκλογές αν πιεστεί η κυβέρνηση για να πάρει πρόσθετα μέτρα (δηλαδή 4ο μνημόνιο).     

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι:

Ε. Τσακαλώτος: «Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές».

«Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε» ήταν η αντίδραση των θεσμών όπως τη συνοψίζουν στην εφημερίδα πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο κακό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Σε όλα αυτά ήρθε και η ανακοίνωση για τους συνταξιούχους και ράγισε το γυαλί των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως τη θεωρούν στις Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πακέτο παροχών.

Κατόπιν τούτου, η δεύτερη αξιολόγηση κινείται μάλλον στον αέρα.



Με πληροφορία απ[ο το lideral

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου