12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΠΡΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΠΡΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Οι οφειλές που αξιώνει το κράτος από δημόσιους υπαλλήλους- υπόλογους για ύποπτες υποθέσεις διαχείρισης δημόσιου χρήματος θα παραγράφονται μετά από την παρέλευση 10 ετών !!!


Αυτό αναφέρει τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, που επικαλείται η "Καθημερινή της Κυριακής". Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σήμερα, καθώς δεν υπάρχει ειδική διάταξη, ισχύει η 20ετής παραγραφή των αξιώσεων με βάση τον Αστικό Κώδικα. Προωθώντας την αλλαγή της διάταξης, το Ελεγκτικό Συνέδριο υποστήριξε ότι η 20ετής παραγραφή εμποδίζει τον κατασταλτικό έλεγχο (που την κάνει το ίδιο). Ο κατασταλτικός έλεγχος των λογαριασμών των δήμων, των περιφερειών και των ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) που τους ανήκουν, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης- αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιριών, διεξάγεται υποχρεωτικά.

Ο έλεγχος είναι ετήσιος, τακτικός και δειγματοληπτικός, εκτός εάν προκύψουν λόγοι που επιβάλουν τη γενίκευση του. Οι έλεγχοι για τους οποίους γίνεται λόγος στην τροπολογία αφορούν συνήθως στοιχεία που προκύπτουν από ποινικές υποθέσεις ή μεταγενέστερες της χρήσης καταγγελίες.


πηγη: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου