22 Νοεμβρίου 2016

Προκαλεί ο Ζουράρις: Θέλω πολλά τζαμιά στην Ελλάδα

Προκαλεί ο Ζουράρις: Θέλω πολλά τζαμιά στην Ελλάδα
«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, την ώρα που καλά καλά  δεν πρόλαβε να κοπάσει ο σάλος από τις προτάσεις του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τις σχολικές αίθουσες.
Ο νέος υφυπουργός Παιδείας αποκαλύπτοντας τις θρησκευτικές του «ευαισθησίες» που έκρυβε τόσο καιρό, δήλωσε ότι στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πολλά τζαμιά (!), ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας να εκδηλώνουν χωρίς προβλήματα τα θρησκευτικά τους αισθήματα.

Ο κατά τα άλλα «αριστερός» Χριστιανός Ορθόδοξος υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που νοιάζεται τόσο πολύ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (άλλωστε κάτι τέτοιο έχει φανεί και από τα αναρίθμητα ταξίδια του στα ελληνικά νησιά που σηκώνουν όλο το βάρος της μετανάστευσης), προβληματίζεται για το που οι άνθρωποι αυτοί –θύματα ενός αποτρόπαιου πολέμου-  θα προσεύχονται, την ώρα που η Πολιτεία  δεν έχει λύσει τα βασικά προβλήματα διαβίωσης τους όπως η στέγη και η τροφή.
«Η Ελλάδα έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία», είπε προβληματισμένος ο κ. Ζουράρις. Και τη λύση φαίνεται πως τη βρήκε εύκολα, αβίαστα από τον «καναπέ» και υπό τους ήχους του μελωδικού του πιάνου o κ. υφυπουργός: «Nα φτιαχτούν πολλά τζαμιά».

Θα συμβουλεύαμε τον κ. Ζουράρι να ενημερωθεί πρώτα, πλήρως, για το θέμα του προσφυγικού στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στα νησιά, όπου πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς καμία υγειονομική περίθαλψη, χωρίς στέγη και χωρίς τροφή συνωστίζονται σε hot spot-«φυλακές» και έπειτα να καταθέσει τις προτάσεις του περί «θρησκευτικής ευαισθησίας».
Σε ένα τόσο «λεπτό» θέμα και ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, ο κ. Ζουράρις οφείλει πρώτα να επιθεωρήσει λεπτομερώς το ζήτημα, να συμβουλευτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες και να επισκεφτεί «ιδίοις σώμασι», όπως θα έλεγε και ο ίδιος, τις περιοχές που βρίσκονται για παραπάνω από ένα χρόνο σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού.
Έπειτα κύριε υφυπουργέ μπορείτε να τοποθετηθείτε υπεύθυνα επί του θέματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου