09 Νοεμβρίου 2016

Γαμώ τη Δημοκρατία τους ! Στο σφυρί σπίτια φτωχών, στο αρχείο τα δάνεια στα κόμματα!!!

wpid-wp-1446919059070.jpeg


Είκοσι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ στοίχισε στους Έλληνες 

φορολογούμενους η νέα –πέμπτη στη σειρά – 

ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για να έχουν οι τραπεζίτες 

να μοιράζουν χρήμα στους φίλους τους και να μπορούν να 

απειλούν με πλειστηριασμό των σπιτιών τους εκατοντάδες 

χιλιάδες φτωχούς. Προσέξτε για να καταλάβετε τι εννοώ.

Η διαδικασία, λοιπόν, της περιβόητης ανακεφαλαιοποίησης συνέπεσε με μία φοβερή είδηση, ικανή να βγάλει κάθε τίμιο Έλληνα από τα ρούχα του. Αναφέρομαι στην είδηση
ότι τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα.

Που τι σημαίνει; Σημαίνει ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί για τα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στα κόμματα – και πρωτίστως στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ – χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. Φρόντισαν τα κόμματα γι αυτό ψηφίζοντας ειδική διάταξη, η οποία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν τις παράνομες αυτές δανειοδοτήσεις.

Μιλάμε για 400 εκατομμύρια ευρώ, ποσό τεράστιο αν συγκριθεί με το σκάνδαλο Κοσκωτά που έφτασε μόλις στα 60 μόλις εκατομμύρια ευρώ. Έριξε, όμως, μία κυβέρνηση και έβαλε τη χώρα στη δίνη μιας μακρόχρονης σκανδαλολογίας. Ακόμη πιο μικρό φαντάζει το κόστος του σκανδάλου Κοσκωτά, αν λάβει κανείς υπόψη του τα 500 εκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις σε 30 επιφανείς συμπατριώτες που ήδη διώκονται γι’αυτό και βέβαια τα 800 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δάνεια σε ΜΜΕ.

Πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια φόρτωσαν στις πλάτες του λαού οι ανακεφαλαιοποιήσεις, που κανείς δεν γνωρίζει πως χρησιμοποιήθηκαν. Το δημόσιο έχει υποστεί ζημιά άνω των πέντε δισεκατομμυρίων – πρόκειται για δύο χρονιές ΕΝΦΙΑ, για να ξέρουμε τι λέμε- και από παράνομες χορηγήσεις δανείων της ΑΤΕ την περίοδο 2000-2012. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα της Εισαγγελίας Αθηνών και σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Μιλάμε για δανεικά και αγύριστα 1300 συμπατριωτών, των οποίων έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία.

Η διαδικασία, λοιπόν, της περιβόητης ανακεφαλαιοποίησης συνέπεσε με μία φοβερή είδηση, ικανή να βγάλει κάθε τίμιο Έλληνα από τα ρούχα του. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δανεικά και αγύριστα της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα…
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στην εικόνα.. Ευχαριστώ.





 pitsiriki1

  apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου