17 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ:Εξέγερση μεταναστών στη Χίο: Διέρρηξαν καταστήματα, έσπασαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν σε κατοίκους - Έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό (βίντεο)





Άγρια επεισόδια με πρωταγωνιστές μετανάστες που εξεγέρθηκαν στη Χίο, έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνητα και επιτέθηκαν με πέτρες και πυροτεχνήματα στους κατοίκους της πόλης σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα. Για την αποφυγή των χειρότερων επενέβησαν τα ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση και να επαναφέρουν τους μετανάστες στον καταυλισμό της Σούδας, στον οποίο ωστόσο εν συνεχεία έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής Σούδας Χίου, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ όταν ομάδα μεταναστών έσπασε κατάστημα βεγγαλικών της περιοχής παίρνοντας από μέσα μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων. Έσπασαν επίσης αυτοκίνητα και έκλεψαν και αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια.

Λίγα λεπτά αργότερα επικράτησε το αδιαχώρητο, αφού ξεκίνησε η εκτόξευση μέσα από τον καταυλισμό προς τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής. Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντικρίζοντας έκπληκτοι τους δράστες να στοχεύουν προς τα σπίτια τους και να πετάνε τα πυροτεχνήματα, επιχειρώντας να βάλουν φωτιά και να θέσουν σε κίνδυνο τις οικογένειες τους.

Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού που αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε. Όμως οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός. Το σενάριο της οργανωμένης επίθεσης των μεταναστών ενισχύει το περιστατικό ότι κρατούσαν μέχρι και taser στα χέρια τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο τα προμηθεύτηκαν. Προφανώς το πήραν από τα καταστήματα που διέρρηξαν.

Την παρουσία των περίοικων ενίσχυσαν πολίτες, κυρίως από τη γειτονιά , που κρατούσαν σίδερα και ξύλα στα χέρια προκειμένου να αμυνθούν.

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο η κατάσταση στη Σούδα της Χίου ήταν τεταμένη, αφού λίγο πριν θύμιζε πεδίο μάχης. Φαίνεται πώς ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα και τα χειρότερα έρχονται. Οι μετανάστες επιτίθενται πλέον ευθέως στους κατοίκους του νησιού και αυτοί απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. pronews.g



.

  pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου