17 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Όσοι μαθητές σκέφτονται να επιλέξουν τις Στρατιωτικές Σχολές προκειμένου να βολευτούν επαγγελματικά καλό θα ήταν να διάβαζαν το άρθρο


Τη Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών στην Σχολή Ευελπίδων ανήμερα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου τη θυμάται κανείς;

35-40 αποχωρήσεις σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων και έρχονται και άλλες
  Όσοι μαθητές σκέφτονται να επιλέξουν τις Στρατιωτικές Σχολές προκειμένου να βολευτούν επαγγελματικά και να εξασφαλίσουν μια σταθερή εργασιακή πορεία καλό θα ήταν να διάβαζαν τα παρακάτω στοιχεία, που αποκαλύπτουν ότι κάθε  χρόνο ο αριθμός αποχωρήσεων από την Σχολή Ευελπίδων γίνεται όλο και μεγαλύτερος.
Ø  Το 2014, 30 Ευέλπιδες παραιτήθηκαν.
Ø  Το 2015, είχαμε  31 παραιτήσεις.

Ø  Φέτος, μέχρι στιγμής, έχουμε ξεπεράσει τις 35. Άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό σε 40.
Οι αιτίες είναι πολλές και συνδέονται αφενός με τις περικοπές στα λειτουργικά έξοδα λόγω μνημονίων που μεταφράζονται σε χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, αφετέρου με την ενταντικοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος και τον ρόλο τον οποίο καλούνται να επιτελέσουν οι στρατιωτικοί.   
Οι ευθύνες του ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου είναι συγκεκριμένες και παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.
Μια άλλη παράμετρος, την οποία ελάχιστοι θίγουν και ακόμη λιγότεροι αντιμετωπίζουν είναι η δράση της ακροδεξιάς, Ναζιστικής και μη –εξάλλου λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία- στις λεγόμενες παραγωγικές σχολές, τόσο ανάμεσα στους σπουδαστές, όσο και μεταξύ των μελών του καθηγητικού κατεστημένου.  
Η καταγγελία πριν από λίγα χρόνια της δράσης πυρήνα σπουδαστών των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, που έφτασαν να μετατρέψουν τον επίσημο Εορτασμό για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας έκανε κοινωνό τον λαό μας με την σοβαρή διείσδυση της εγκληματικής συμμορίας και τα αποτελέσματα της δράσης τους. Επίσης, η εκστρατεία για το να μην τιμωρηθούν για τα βαριά παραπτώματα τους από μερίδα των καθηγητών, απόστρατους στρατιωτικούς, Ιεράρχες, συγγενείς τους κομματάρχες συντεχνιακών κομμάτων Στρατιωτικών, μερίδα πολιτευτών της ΝΔ και σύσσωμα τα κόμματα ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απέδειξε όχι απλώς τις διαδρομές που ενώνουν το βαθύ κράτος, αλλά κυρίως τι κάνουν και τι υπερασπίζονται. Κατάληξη όλων αυτών ήταν  τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές, τα οποία κοσμούσαν πληθώρα ανώτατων και ανώτερων στρατιωτικών, παρά τα γεγονός ότι η έρευνα των τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου για τη διείσδυση των ΝΑΖΙ  περιελάμβανε λευκές σελίδες.   
Δε χρειάζεται και πολύ φαντασία για να διαμορφώσει κανείς μια εικόνα για την έκταση της δράσης των ΝΑΖΙ στον Στρατό, και πολύ περισσότερο να κατανοήσει για τι μεγέθη απεύθυνσης θα μιλούσαμε αν δεν υπήρχε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η καθημερινή συνδικαλιστική και αντιφασιστική πάλη των φαντάρων.
Όμως η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και ο νέος ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι απαραίτητοι όροι για την ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου και μέσα στον στρατό. Θυμίζουμε ότι  στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη 81η ΔΕΘ, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, δέχτηκε ερώτηση από την εφημερίδα Πριν και το δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη για το αν γίνονται καψόνια στον Στρατό και μάλιστα στην Σχολή Ευελπίδων επί της υπουργίας του. Επίσης, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί στο ζήτημα της καταδίκης του Νίκου Αργυρίου, εκπροσώπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  όταν αποκάλυψαν ότι συνεχίζονται να γίνονται καψόνια στον Ελληνικό Στρατό.
Η απάντηση του Υπουργού Άμυνας ήταν μια πραγματική πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας αφού ο Πάνος Καμμένος έγινε ο πρώτος ΥΕΘΑ που νομιμοποίησε τα καψόνια στην Σχολή Ευελπίδων! Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι μέχρι τώρα Υπουργοί Άμυνας, από τον Αβέρωφ μέχρι το Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν έρχονταν στη δημοσιότητα καταγγελίες για καψόνια είτε στις μονάδες εις βάρος στρατιωτών, είτε στις λεγόμενες Παραγωγικές Σχολές, δήλωναν άγνοια, αρνούνταν τα περιστατικά και διέταζαν ΕΔΕ, υποσχόμενοι ότι "το μαχαίρι θα φτάσει βαθιά στο κόκκαλο και θα αποδοθούν ευθύνες, τιμωρώντας τους πρωταγωνιστές των βαναυσοτήτων".
Ο Πάνος Καμμένος, που θυμίζουμε έχει δώσει δείγματα γραφής πολιτικής συγκάλυψης όταν καταρχήν αρνήθηκε το γεγονός και ακολούθως δεν προχώρησε την παραδειγματική τιμωρία των ΟΥΚάδων που βροντοφώναξαν προκλητικά εθνικιστικά συνθήματα στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015, μίλησε «για άγραφους νόμους στην Σχολή Ευελπίδων που εξασφαλίζουν την  πειθαρχία και την υποταγή προς τους Ανωτέρους»!
Στο απόσπασμα της απάντησης του στην σχετική ερώτηση της εφημερίδας «ΠΡΙΝ» δηλώνει:
«Δεν επιτρέπονται τα καψόνια. Όταν υπάρχουν πραγματικά  καψόνια υπάρχουν τα αντίστοιχα μέτρα και οι αντίστοιχες ποινές σε αυτούς που προσπαθούν να τα κάνουν. Αλλά είναι άλλο το καψόνι και άλλο η εφαρμογή των γραπτών και άγραφων νόμων που υπάρχουν σε μια Σχολή όπως η Ευελπίδων. Το να υπάρχει  πειθαρχία και την υποταγή προς τους Ανωτέρους είναι μέρος του όρκου του Ευέλπη».
Η σοβαρή και εξίσου προκλητική αυτή δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου πρέπει να προβληματίσει όλους. Δεν πρόκειται μόνο για την παράθεση των ακραίων πολιτικών αντιλήψεων ενός μικρού εθνικιστικού και ακροδεξιού κόμματος, που αγκαλιάζει την εξουσία μετά τη μεγαλειώδη μνημονιακή κωλοτούμπα του. Η Στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πιο συγκεκριμένα η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα στο ΥΠΕΘΑ, η κλιμάκωση της εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές  επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, η εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών που συμπεριλαμβάνουν την χρήση του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους,  απαιτούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο στρατιωτικού. Ο σύγχρονος στρατιωτικός προσομοιάζει στο μοντέλο του Πραιτοριανού που απαιτεί το νέο αστικό κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.   Αντικειμενικά ο ρόλος του είναι εχθρικός ως προς το σύνολο της εργατικής τάξης, εντός και εκτός συνόρων.
Για αυτό υπάρχουν στην Σχολή Ευελπίδων οι «άγραφοι νόμοι που εξασφαλίζουν την Πειθαρχεία και την Υποταγή», δηλαδή η λίστα με τα 21 καψόνια που υφίστανται οι σπουδαστές μικρότερων ετών από τους παλαιότερους συναδέλφους τους! Για αυτό υπάρχει η Ατιμωρησία και η συγκάλυψη των παρανομιών τους, όποτε αυτά αποκαλύπτονται. Για αυτό εμποδίζεται από την πολιτική ηγεσία και το στρατιωτικό κατεστημένο, κάθε απόπειρα να μπει τέλος στην καθημερινότητα της βαναυσότητας!  
Εμείς καλούμε σε ενότητα όλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και στην ανάπτυξη ενός μαζικού Κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το φασισμό και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό.
Καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου