25 Νοεμβρίου 2016

«Μαύρη» νύχτα στην Μορια-2 νεκροί και πολλοί οι σοβαρά τραυματίες- Σε επιφυλακή οι αρχές της Λέσβου (pics)


«Μαύρη» νύχτα στην Μορια
Συνεχής ενημέρωση….

UPDATE: 01:40

Δυο τελικά οι νεκροί στο κέντρο μεταναστών της Μοριας
Δυο είναι τελικά οι νεκροί στο κέντρο μεταναστών της Μοριας, και όχι 3 που μεταδώσαμε προ λίγου και μετά από πληροφορίες της ΜΚΟ Proactiva Open Arms που δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει. Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία το γκαζάκι εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Δυστυχώς ο θάνατος της 66χρονης ήταν ακαριαίος αφού απανθρακώθηκε, ενώ έξω από το σκηνή βρισκόταν η 25χρονη νύφη της με τα δύο της παιδιά, 6 και 4 ετών.

Από την έκρηξη και τη φωτιά, τραυματίστηκαν και οι τρεις σοβαρότατα, αλλά το 6χρονο παιδάκι κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Η 25χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί της έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.
Πολλοί μετανάστες είδη έχουν μαζέψει τα λιγοστά υπάρχοντα τους και φεύγουν με προορισμό είτε την Μυτιληνη είτε το χωριό της Μοριας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, ενώ η οργή των προσφύγων στράφηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Κάτοικοι μιλώντας στο lesvospost.com δήλωσαν πως για ακόμα μια μέρα θα μείνουν ξάγρυπνοι για να φυλαξουν τις περιούσιες τους, καταγγέλλοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μας είπαν πρέπει άμεσα να φύγει το hot spot από την Μορια.

Όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ, Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανά φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μιά γυναίκα και ένα παιδί.


Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

UPDATE: 01:15
Πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 2, μια γιαγιά ηλικίας 66 ετών και μια μητέρα ηλικίας 25 ετών, ενώ χαροπαλεύουν για να κρατηθούν στην ζωή τα δυο παιδιά ηλικίας 6 και 4 ετών..

Αρχική ενημέρωση ΩΡΑ 01:02 π.μ

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες από έκρηξη σόμπας ή από γκαζάκι που είχαν ανάψει μετανάστες για να ζεσταθούν. 

Από την έκρηξη φέρεται να σκοτώθηκαν μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της στην σκηνή που πήρε φωτιά.

Μετά το περιστατικό ξέσπασαν επεισόδια, με μετανάστες να βάζουν φωτιά σε σκηνές και να  εγκλωβίζουν τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της δομής.

Στο hot spot έσπευσαν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες, οι οποίοι είναι τουλάχιστον 12- ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.

Ενώ στην Μυτιλήνη σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φτάνει άμεσα αεροπλάνο του στρατού για να παραλάβει τους σοβαρά τραυματίες
Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο.

Στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.
ΦΩΤΟ: twitter






lesvos.gr

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι δημοσιογράφοι που «πακέτωσαν» δις ευρώ για να υπηρετήσουν το Μνημόνιο – Απολαύστε τους ελεύθερα…

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι δημοσιογράφοι που «πακέτωσαν» δις ευρώ για να υπηρετήσουν το Μνημόνιο – Απολαύστε τους ελεύθερα…
Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέλαβαν εργολαβικά τη δουλειά με τις ευλογίες των ξένων νταβατζήδων…
Η ΛΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ»
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
- See more at: http://www.axarnea.gr/news/avti-ine-i-dimosiografi-pou-paketosan-dis-evro-gia-na-ipiretisoun-to-mnimonio-apolafste-tous-elefthera#sthash.1r4MvVqM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου