31 Οκτωβρίου 2016

Φιάσκο με τις αγροτικές επιδοτήσεις: Άδειοι λογαριασμοί Λαρισαίων και άλλων αγροτων σε όλη την Ελλάδα γιατί δεν είναι… «ενεργοί αγρότες»!





Σε φιάσκο οδηγείται η προαναγγελθείσα καταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης για τους αγρότες η οποία σήμερα το πρωί έπρεπε να είναι διαθέσιμη στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Όχι όμως για όλους, καθώς περίπου 55.000 αγρότες – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τοπικών αγροτοσυνδικαλιστών – βρήκαν άδεια τα βιβλιάριά τους!
Ο λόγος, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr και όπως αναφέρει αυτό , είναι η αστοχία που προκλήθηκε από το νέο λογισμικό που συνδέει την εφορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο και δεν «επιτρέπει» την πληρωμή δικαιούχων με την αιτιολογία πως «δεν είναι ενεργοί αγρότες».

Το τραγελαφικό της ιστορίας όμως είναι πως μεταξύ των «μη ενεργών αγροτών» συγκαταλέγονται τρανταχτά ονόματα Λαρισαίων αγροτών με αποκλειστική ενασχόληση με το επάγγελμα.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες, ενώ αν η διαδικασία της διόρθωσης – όπως εικάζεται – θα χρειαστεί διάστημα περίπου δύο μηνών, αυτό σημαίνει πως δεκάδες χιλιάδες αγρότες ξεμένουν από ρευστό και βγαίνουν εκτός επαγγελματικού προγραμματισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες.

Απόστολος Ράιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου