31 Οκτωβρίου 2016

Επιχειρηματίας Υγείας η Γεροβασίλη αλλα ...και Κυβερνητική εκπρόσωπος- τόση αριστερή βρωμιά αντεχετε;

Σάλος με το Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο της Γεροβασίλη στην Άρτα

gerovasili

Είναι συμβατή η επιχειρηματική δράση με την κυβερνητική θέση που κατέχει;

Μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υπερπροβεβλημένο στέλεχος  και μάλιστα γυναίκα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία διατηρεί εταιρεία στην εκλογική της περιφέρεια, που σχετίζεται με τις δομές υγείας και «εκμεταλλεύεται» την ανυπαρξία τομογράφου στη περιοχή,  στο ΦΩΣ της δημοσιότητας ήρθε και μία καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, η οποία φωτογραφίζει την Όλγα Γεροβασίλη,  πως εξυπηρετεί κοντά στους 200.000 κόσμο, στο ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο το οποίο διαθέτει.
επιμέλεια Παναγιώτης Φωτεινός
Η καταγγελία αυτή μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί πως ούτε στην Άρτα, αλλά ούτε πλέον στη Πρεβέζα υπάρχει αξονικός τομογράφος, με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται από τα δύο ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της περιοχής, που ένα εκ των δύο ανήκει  στη κυβερνητική εκπρόσωπο.

Αναρωτιέται μάλιστα αν είναι συμβατή η επιχειρηματική δράση με την κυβερνητική θέση που κατέχει και στηλιτεύει και το ρόλο της παράταξης της στη περιφέρεια η οποία δεν αγωνίζεται για να εγκριθούν τα κονδύλια για τη πρόμηθεια των αξονικών τομογράφων.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:
Στο Νοσοκομείο της ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ο αξονικός τομογράφος για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας. Από 10 Οκτωβρίου 2015 έως σήμερα δεν λειτουργεί. Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για αντικατάστασή του, χωρίς να εισακούονται οι διαμαρτυρίες τους. Μαγνητικό Τομογράφο δεν διαθέτει το Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο της Άρτας δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο. Ο Αξονικός Τομογράφος είναι πεπαλαιωμένος (μοντέλο 1998) και τακτικά είναι εκτός λειτουργίας. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άρτας θέτει επιτακτικά το ζήτημα αντικατάστασης του αξονικού και προμήθειας μαγνητικού τομογράφου, χωρίς αποτελέσματα.

Στην αρχή του έτους 2014 η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, για προμήθεια αξονικού τομογράφου με Κοινοτικά Κονδύλια. Το αίτημα απερρίφθη από την Περιφέρεια. Η στελέχωση του ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ Τμήματος του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό δεν είναι επαρκής.

Την περίοδο που οι Αξονικοί Τομογράφοι των δύο Νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι των δύο Νομών (200.000) εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην πόλη της ΑΡΤΑΣ, που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο, Ιδιοκτησίας ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το σύνολο των Μαγνητικών Τομογραφιών των κατοίκων των δύο Νομών, πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ που λειτουργούν στην πόλη της ΑΡΤΑΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ.

Στα εν λόγω Ιδιωτικά Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα πραγματοποιούνται, όχι μόνο οι Τομογραφίες που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και όλες οι υπόλοιπες που πληρώνονται από τις τσέπες των πολιτών.

Αλήθεια τα δύο εν λόγω Νοσοκομεία δεν θα έπρεπε να διαθέτουν σύγχρονο Αξονικό και έστω ένα εκ των δύο Νοσοκομείων Μαγνητικό Τομογράφο, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη πόρων του ΕΟΠΥΥ, να σταματήσει η προκλητή ζήτηση και να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν αδρά τις εξετάσεις από την τσέπη τους στον ιδιωτικό τομέα.

Το εν λόγω Κυβερνητικό Στέλεχος ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, αγωνίζεται να προμηθευτούν τα Νοσοκομεία της περιοχής που εκλέγεται βουλευτής, σύγχρονο Αξονικό και Μαγνητικό Τομογράφο; Ασφαλώς ΟΧΙ!!!

Είναι συμβατή η επιχειρηματική δράση με την κυβερνητική θέση που κατέχει;
Γιατί ο παραταξιακός Συνδυασμός των Περιφερειακών εκλογών, που συμμετείχε ως Αντιπεριφερειάρχης, δεν αγωνίζεται από τη θέση της Αντιπολίτευσης, να εγκριθεί από την Περιφέρεια για το Νοσοκομείο της Άρτας ο Αξονικός Τομογράφος ;
Πως πατάσσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή η Κυβέρνηση;
Το Προσωπικό των Νοσοκομείων είναι κάτω των ορίων ασφάλειας. Με Κυβερνητικά λόγια του αέρα δεν επιλύεται το πρόβλημα.
Οι εργαζόμενοι έγιναν λάστιχο. Κάνει βάρδια ένας Νοσηλευτής σε κλινικές των 40 Ασθενών. 27.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις.
Από τη μεριά της η κυρία Γεροβασίλη που φωτογραφήθηκε από τους εργαζομένους ως η κάτοχος του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, απάντησε σε αυτούς χαρακτηρίζοντας  την ανακοίνωση ως λασπολογία, μίλησε για ψεύδη και  είπε πως σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις που δε θα μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη

«Η λασπολογία, τα ψεύδη και οι φωτογραφικές «κίτρινες» ανακοινώσεις δεν αλλάζουν τα γεγονότα, ούτε κάμπτουν την προσπάθειά μας να σπάσουμε τα δίκτυα συμφερόντων -μικρών και μεγάλων- και να πάμε γρήγορα τη χώρα μας ψηλά.

Η απροσχημάτιστη και πολιτικά εμπαθής επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ προσκρούει βιαίως, όχι μόνο στην αλήθεια και στην κοινή πεποίθηση των πολιτών της Άρτας, αλλά και στην πολύχρονη δράση υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, απ” όποια θέση κι αν βρέθηκα. Απ” το 2012, που εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχω ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που αφορούσε την καλύτερη δυνατή στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς και των υπολοίπων δημόσιων δομών φροντίδας υγείας του Νομού, μέσα από 7 ερωτήσεις και 3 αναφορές.

Συγκεκριμένα, η εύρυθμη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου Άρτας αποτέλεσε αντικείμενο της υπ” αριθμ. 3613/2013 ερώτησής μου προς τον τ. υπουργό Υγείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι «λαγοί» του τυφλού κομματισμού, που βλέπουν στο πρόσωπό μου μια κυβέρνηση, της οποίας τη σταθεροποίηση και την κοινωνική εμπέδωση δεν ανέχονται και καταφεύγουν σε «φωτογραφικές» προσωπικές αιχμές, άραγε ούτε το θάρρος να με κατονομάσουν δεν έχουν;

Ας γνωρίζουν ότι δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτε. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, πόσο μάλλον «βεγγαλικά».

Ουδέποτε υπήρξα ανεπάγγελτη, όπως ουδέποτε κατέφυγα σε αθέμιτες μεθόδους κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματός μου, για την οποία παραμένω υπερήφανη.

Με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων έγινε διακοπή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ακόλουθα με το θεσμικό πλαίσιο για τους κατέχοντες κυβερνητικά αξιώματα. Και το αναφέρω, μιας και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ άφησε υπονοούμενα και γι” αυτό.

Πολύ σύντομα η αλήθεια θα αποκατασταθεί, δεν θα μπορούν να υποστηρίζουν τα ψεύτικα σενάριά τους, θα λάβουν αποστομωτικές απαντήσεις κι από φορείς την αξιοπιστία των οποίων δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν.

Έστω και τότε, περιμένω μια γενναία συγνώμη, που θα αποκαταστήσει, στον ελάχιστο βαθμό, και το ρόλο των αιρετών συνδικαλιστών στο δημόσιο διάλογο και βίο».






thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου