08 Οκτωβρίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ-Σύριος Λαθροπρόσφυγας από τα Διαβατά έμπορος ναρκωτικών.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 51 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ
Σύριος πρόσφυγας από τα Διαβατά έμπορος ναρκωτικών

Σύριος πρόσφυγας από τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης συνελήφθη στον Έβρο, ενώ κατευθυνόταν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα με 51 κιλά χασίς, τα οποία προορίζονταν για διακίνηση στην Τουρκία. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για 28χρονο Σύριο, ο οποίος μπήκε παράνομα στην Ελλάδα το 2016, έχει δελτίο αιτήσαντος ασύλου και δηλώνει ως τόπο διαμονής τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ήδη γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαμένει ή αν έχει περάσει από δομή φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο 28χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε νωρίς προχτες το πρωί στα Λάβαρα Έβρου, ενώ κατευθυνόταν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου πιθανότατα είχε ραντεβού με συνεργό του για να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας σταμάτησαν το όχημα του αλλοδαπού και σε έλεγχο που του έκαναν διαπιστώθηκε πως μετέφερε δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 51 κιλών. Μάλιστα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ακόμη πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε και το οποίο επίσης κατασχέθηκε, ανήκε σε συμπατριώτη του με τόπο διαμονής στο Καματερό Αττικής.

Αξιωματικοί επισημαίνουν πως ο 28χρονος Σύριος είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τα παραδώσει σε συνεργό του που θα τα «περνούσε» στην Τουρκία, κάνοντας ένα δρομολόγιο «αντίστροφο» από τα συνηθισμένα εώς σήμερα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ο νεαρός αλλοδαπός δεν είχε κάνει καν τον κόπο να κρύψει τα ναρκωτικά. Αντιθέτως τα είχε βάλει απλώς σε σακ βουαγιάζ πιστεύοντας ότι η περιοχή που κινούνταν ήταν «ασφαλής» και πως θα έφτανε στο προορισμό του, σε αφύλακτο σημείο της μεθορίου, για να παραδώσει το... εμπόρευμα του χωρίς να... πέσει σε έλεγχο.

northpress.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου