12 Οκτωβρίου 2016

Αηδία: Συσπείρωση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητεί επισήμως ο Κουβέλης....


Τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους, κόντρα στα σχέδια για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση», προωθεί η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), στην οποία μετέχουν πρώην στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη.
Μια μέρα πριν την έναρξη του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΚΙΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της διάσκεψης μελών και φίλων της για το συνέδριο, με την οποία σημειώνει πως «η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική».
Και προσθέτει: «Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για “αριστερή παρένθεση” και “δεξιά παλινόρθωση”».
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η ΕΚΙΕΑ επισημαίνει: «Η χώρα, επτά χρόνια τώρα, βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που κατέληξε σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση ανέλαβε το δύσκολο έργο της εξόδου από την κρίση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε στέρεες και διαφανείς βάσεις, με δίκαιες αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πλαίσιο των πραγματικών δυσκολιών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα».

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου