25 Οκτωβρίου 2016

Σφαγή στην Μοσούλη: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν 60 αμάχους - Για εγκλήματα πολέμου κατηγορεί τις ΗΠΑ η Ρωσία (βίντεο)

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ - ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΜΕ




του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Πάνω από εξήντα άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι διακόσιοι τραυματίστηκαν από τον τριήμερο βομβαρδισμό του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού στα περίχωρα της Μοσούλης και η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το αυτονόητο: Για εγκλήματα πολέμου πληρώνοντας τους Αμερικανούς με το ίδιο «νόμισμα».
Χρσησιμοποιήθηκαν και βόμβες λευκού φωσφόρου.
«Υπάρχουν πολυάριθμες επιθέσεις από τον διεθνή συνασπισμό εναντίον στόχων στα περίχωρα όπως σχολεία και άλλες πολιτικές δομές τόσο στην Μοσούλη αλλά και σε άλλες περιοχές της επαρχίας της Νineveh Governorate» δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Sergey Rudskoy, επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά και επιτηρούμε την κατάσταση γύρω από την Μοσούλη. Μέχρι τώρα δεν δούμε καμία πρόοδο στην απελευθέρωση της πόλης από τους τρομοκράτες του ISIS»

Σύμφωνα με τις ρωσικές ΕΔ ανάμεσα στους πολιτικούς στόχους που χτύπησε ο διεθνής συνασπισμός ήταν και ένα σχολείο θηλεών στην νότια Μοσούλη που βομβαρδίστηκε την Παρασκευή
Για να γίνει κατανοητό το εύρος της καταστροφής από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς η International Committee of the Red Cross επανέλαβε την έκκλησή της για «μη στόχευση πολιτών και πολιτικών δομών στην Μοσούλη η οποία μπορεί να αναγκάσει χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την πόλη»
View image on Twitter



View image on Twitter

48 women & children flee rebel-held Aleppo as Damascus, Moscow cease airstrikeshttp://on.rt.com/7sud 
Σημειώνεται ότι πριν 3 ημέρες η Ρωσία κατηγόρησε τον, υπό τις ΗΠΑ, διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό  για "εγκλήματα πολέμου" στο Ιράκ, μετά τον θάνατο πολλών αμάχων σε αεροπορικές επιδρομές αμερικανικών μαχητικών κρούσης κοντά στην πόλη Κιρκούκ, η οποία τέλεσε υπό μεριό έλεγχο του ISIS (όπως αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το pronews.gr) για λίγες ημέρες.
Σε ανακοίνωσή του τότε ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, κατήγγειλε την επιδρομή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Ντακούκ, κοντά στο Κιρκούκ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν "να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά"
Η Ρωσία καταγγέλλει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για εγκλήματα πολέμου, κάτι που δεν είχε πράξει ούτε κατά τον βομβαρδισμό και τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, οι οποίες είχαν αποκληθεί κατ'ευφημισμόν "παράπλευρες απώλειες από το ΝΑΤΟ.
"Έχουμε παρατηρήσει κατ' επανάληψη ότι τέτοιου είδους φονικά πλήγματα (...) που φέρουν όλες τις ενδείξεις εγκλημάτων πολέμου, έχουν γίνει πρακτικά καθημερινή ρουτίνα για την αεροπορία του διεθνούς συνασπιμού", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια νεκρώσιμη πομπή θεωρήθηκαν λανθασμένα "τρομοκράτες", ενώ οι πραγματικοί ήταν δίπλα στο Κιρκούκ!
Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 45 τραυματίστηκαν. Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι το αεροπορικό πλήγμα καταγράφηκε από ρωσικά αναγνωριστικά μέσα, σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου