28 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν τον Φεβρουάριο οι δηλώσεις για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις για βιολογικά και προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης

Την έναρξη των αιτήσεων για το Μέτρο 214: Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις και συγκεκριμένα την έναρξη υποβολής Δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015 προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο οι δηλώσεις γίνονται στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής στο Μέτρο 214- Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις, για τις δράσεις:

1.1 - Βιολογική Γεωργία
1.2 - Βιολογική Κτηνοτροφία
1.4 - Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές
2.1 - Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών
2.3Α - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην παραγωγή καπνού
2.3B - Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην παραγωγή ζαχαρότευτλων
3.1 - Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων
4.2 - Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Θήρας

Παράλληλα η εγκλύκλιος αναφέρει ότι σε συνέχεια όλων των ανωτέρω σχετικών, με γνώμονα πάντα την βελτίωση των διαδικασιών καταχώρησης των ετήσιων δηλώσεων εφαρμογής, για την υποβολή των δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015, ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 10η Φεβρουαρίου 2016.

Για τη δράση 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας (5ετία)» ως ημερομηνία έναρξης υποβολής του 1ου έτους εφαρμογής (έτος 2014) ορίζεται η 11η Ιανουαρίου 2016.

Επίσης, το χρονικό διάστημα της διαδικασίας υποβολής σε έντυπη μορφή των δηλώσεων εφαρμογής παραμένει στις 70 ημερολογιακές ημέρες από την οριστικοποίηση στο μηχανογραφικό σύστημα και ισχύει για όλα τα έτη εφαρμογής.
πηγή : Νεος Αγρότης

Η νόστιμη και υγιεινή συνταγή - η τροφή είναι το φάρμακο σου


Επιμέλεια : Μανώλης Μάνου

meli-karidia-newsitamea

Η νόστιμη και υγιεινή συνταγή που ανασταίνει πεθαμένους!!!


Ο συνδυασμός περιέχει .. μέλι , καρύδια και κανέλα και είναι ένα πραγματικό θαύμα . Η συνταγή είναι πολύ απλή και αποτελεσματική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών .

Για να την προετοιμάσετε χρειάζεστε:
– 100 γραμμάρια καρύδια
– 300 γραμμάρια μέλι
– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

therapia-gia-olla-newsitamea
Τρίβουμε καλά τα καρυδιά και τα ανακατεύουμε με μέλι και κανέλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. (βλ.φώτο)
Για το ανοσοποιητικό σύστημα : φάτε 1 κουταλάκι του γλυκού καθημερινά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα .
Για φλεγμονή της ουροδόχου κύστης: αραιώστε 2 κουταλάκια του γλυκού αυτού του μίγματος σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε ένα ποτήρι την ημέρα για 7 ημέρες.
Για την πρόληψη και τη θεραπεία  καρδιακής νόσου: ένα κουταλάκι το πρωί με άδειο στομάχι και μία το βράδυ πριν τον ύπνο (3-4 μήνες ανά έτος).
Για την τόνωση της μνήμης: τρώτε τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ (συνιστάται ιδιαίτερα κατά την διάρκεια εξετάσεων).
Για τη μείωση της χοληστερόλης: τρώτε 4-5 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα,σε συνδυασμό φυσικά με μια ελαφριά δίαιτα ,και το πολύ σε ένα μήνα, τα επίπεδα χοληστερόλης θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.
Για τη θεραπεία της γαστρίτιδας και έλκους: φάτε ένα κουταλάκι το πρωί με άδειο στομάχι για μια περίοδο 30 ημερών .

πηγή:newsitamea

  Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Διαταγή Βλαδίμηρου Πούτιν: « Να ετοιμασθούν οι Spetsnaz για πόλεμο με ΗΠΑ και Τουρκία λόγω εμπλοκή τους στην Κριμαία»!


ΔΙΕΘΝΗ

9jozraΞεκίνησε ο «άγνωστος πόλεμος» από την Ρωσία σε τουρκικό και αμερικανικό έδαφος!
Ξεκάθαρες εντολές από τον Ρώσο Πρόεδρο προς τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε επίσημα  την δυνατότητα χρησιμοποίησης των Ειδικών Δυνάμεων , εναντίον των ΗΠΑ και της Τουρκίας, μετά τις πληροφορίες των ρωσικών αρχών, που εμπλέκουν τις δύο χώρες με τον ISIS εντός ρωσικού εδάφους, αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ.  
Οι πληροφορίες της πανίσχυρης ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU , ομιλούν για επιθέσεις το επόμενο διάστημα εντός ρωσικής επικράτειας με επίκεντρο την Κριμαία.
Η Ρωσία κατηγόρησε επίσημα χθες μάλιστα  την Τουρκία για εκπαίδευση των Τατάρων τρομοκρατών «Majlis» της Κριμαίας, οι οποίοι ετοιμάζονται  να ξεκινήσουν  ανταρτοπόλεμο μέσα στην Περιφέρεια της Κριμαίας.
Η έκθεση και της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB» καταδεικνύει σαφέστατα   ότι το τουρκικό υπουργείο ή Άμυνας ότι « εκπαιδεύει  / στρατολογεί / εφοδιάζει,  τους  ενόπλους μαχητές της οργάνωσης αυτής  των Τατάρων της Κριμαίας, για ανατρεπτικές δραστηριότητες .
 Η  FSB επικαλείται στην έκθεση της ότι οι  Ηνωμένες Πολιτείες,  «παρενέβησαν» στον  ιρακινό στρατό και τις επιχειρήσεις του στην  πόλη Ραμάντι, με σκοπό να προλάβουν να μεταφέρουν  τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού  Κράτους στην Ουκρανία στα σύνορα με την Κριμαία!
Όπως περιγράφεται από  τον Ιμάμ Χαμενεΐ διοικητή τάγματος  του ιρακινού στρατού  : «Η καθυστέρηση των  επιχειρήσεων απελευθέρωσης των  πόλεων Ραμάντι και Φαλούτζα στην επαρχία Ανμπάρ, υπήρξε το αποτέλεσμα της παρέμβασης των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εκκενώσουν τις πόλεις αυτές από τους  πρωτεργάτες της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIL κρυφά (με ελικόπτερα)  προς  άγνωστα μέρη».
Όσον αφορά το γιατί το καθεστώς Ομπάμα διεσώζει  αυτούς τους συγκεκριμένους τζιχαντιστές , οι αναλυτές της FSB στην παρούσα έκθεση εξηγούν ότι αυτό  οφείλεται στο ότι ανήκουν στην ισχυρή ιρακινή σουνιτική  οργάνωση με επικεφαλής τον ηγέτη Αλί Χατέμ αλ-Σουλεϊμάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολέμου ΗΠΑ-Ιράκ υποστηρίχθηκε από τους Αμερικανούς.
Ο αρχιτρομοκράτης Αλί αλ-Χατέμ Σουλεϊμάν, με την σειρά της αναφέρει η έκθεση αυτή , μετατράπηκε σε ένα  σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας» της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), για την διεξαγωγή » μαύρων επιχειρήσεων» .

Από την στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε την έγκριση του,  οι Spetsnaz θα πραγματοποιήσουν πολεμικές ενέργειες , με «συγκεκαλυμμένη» η «φανερή» παρουσία τους  τόσο στα εδάφη των Ηνωμένων Πολιτειών , όσο και της Τουρκίας.

Σε χθεσινό μας άρθρο με τίτλο: Που το πάνε οι Τούρκοι; Τούρκοι μισθοφόροι στην Ουκρανία εναντίον της Κριμαίας και του Ντονέτσκ!, από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, τονίσαμε με λεπτομέρεια ότι έχει πιστοποιηθεί η παρουσία Τούρκων μισθοφόρων στην Ουκρανία,  η παρουσία των οποίων αφορά την διεξαγωγή επιχειρήσεων  εναντίον των Ρωσόφωνων ανταρτών  στην αποκαλούμενη  Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ αλλά και στην Κριμαία.

Οι Ρώσοι Spetsnaz με επικεφαλής την περιβόητη δύναμη «Zaslon» αλλά και την δύναμη «Alfa», θα πραγματοποιήσει «επιχειρήσεις» εξουδετέρωσης των ηγετικών  στελεχών όλων αυτών των δυνάμεων σε Τουρκία και ΗΠΑ. Ο μυστικός πόλεμος μόλις  άρχισε.



pentapostagma
  Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Δώρα με " φούντες " του δήμου Φλώρινας

Διαβάζουμε απο την ιστοσελίδα Νέα Φλώρινα

«Ευχαριστήριο» προς τον Δήμο Φλώρινας

Ως ομάδα που διοργάνωσε την φωτιά στην Νίκη Φλώρινας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Δήμο Φλώρινας που στα πλαίσια των εκδηλώσεων φωτιές 2015 μας έδωσε στο χωριό Νίκη 8 λουκάνικα και 15 παϊδάκια και 10 κιλά κρασί (το μόνο που έφτασε), για να μπορούμε να κεράσουμε όλον τον κόσμο που ήρθε. Φυσικά και δεν μπορέσαμε να κεράσουμε κανέναν αφού αυτά δεν έφτασαν ούτε για μας που δουλέψαμε, (10 άτομα). Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιόν λόγο έγινε αυτό, ενώ σε γειτονικά χωριά ήταν υπερτριπλάσιες ποσότητες εμάς ήταν αστείες. Σαν μια υποχρέωση που έπρεπε να φύγει…
Πέρα από αυτό, το τραγικό – πολιτικό συμβάν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Ουλιάρης για το πετρέλαιο που μας πρόσφερε και τον κόσμο που μας τίμησε…
Χρόνια πολλά σε όλους καλή χρονιά…

Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο είναι το παράπονο μας που προέρχεται από την αντίδραση του κόσμου στους οποίους δεν είχαμε να προσφέρουμε κάτι….











  Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ Ή ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ Ή ΘΕΙΑ ΣΟΥ....ΑΥΡΙΟ.ΕΣΥ.ΕΓΩ.ΑΥΤΟΣ......ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ;.....ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ;;;;;;;;

Ο απόλυτος διασυρμός της κυβέρνησης: Μετατρέπει το παράλληλο πρόγραμμα σε ΠΝΠ!

Ο απόλυτος διασυρμός της κυβέρνησης: Μετατρέπει το παράλληλο πρόγραμμα σε ΠΝΠ!

Μετά το φιάσκο την απόσυρσης, το επαναφέρει στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και επιχειρεί να βαφτίσει το κρέας ως ψάρι, ώστε να δείξει ένα πιο... κοινωνικό προσωπείο

Μετά το φιάσκο με την άρον-άρον απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος», ύστερα από τις αντιδράσεις των δανειστών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο δόγμα «πρώτη φορά Αριστερά», αποφάσισε να επαναφέρει το «πόνημά» της και μάλιστα με τρόπο που η ίδια στηλίτευε διαρκώς στο παρελθόν: μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μορφή κατεπείγοντος σε ένα πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί «στάχτη στα μάτια» των πολιτών που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σκληρές διατάξεις του «Μνημονίου 3» και τις απαιτήσεις των δανειστών που ζητούν περισσότερο «αίμα» και είναι έτοιμοι να οδηγούν την Ελλάδα από το ένα Μνημόνιο στο άλλο.

Κατά τα λοιπά, το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ρυθμίζει, όπως σημειώνουν πηγές του Μαξίμου, κατεπείγοντα ζητήματα μιας σειράς υπουργείων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
• Επέκταση των παροχών στους δικαιούχους του νόμου για της αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (σίτιση, στέγαση, ρεύμα) στο νέο έτος 2016
• Διεύρυνση δυνατότητας διενέργειας ελέγχων στα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Υγείας ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ
• Παράταση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων ως την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020
• Ρύθμιση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες με προσαρμογή της στις προκλήσεις που δημιουργεί η προσφυγική κρίση
• Ρύθμιση διαδικασίας ναύλωσης πλοίων για την κάλυψη αναγκών λόγω προσφυγικού
• Ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Προσωρινής Διαμονής για τους πρόσφυγες
• Κατοχύρωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) ως ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας
• Παράταση συμβάσεων προσωπικού σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, «οι ρυθμίσεις για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καταδεικνύουν την προσήλωση της κυβέρνησης σε μέτρα που ανακουφίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα και έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Πρόκειται για υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν, όπως ήθελε και θέλει, διακαώς, η αντιπολίτευση».

ΝΔ εναντίον Γεροβασίλη: Ψεύδεται η κυβερνητική εκπρόσωπος για τις συντάξεις

Το ζήτημα, όμως, παραμένει: ποια είναι η πραγματική ανακούφιση που «ευαγγελίζεται» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον ελληνικό λαό, τη στιγμή που τα απανταχού «κοράκια» των ξένων κερδοσκοπικών ετοιμάζονται να εισβάλουν στη χώρα, για να βγάλουν στο «σφυρί» επιχειρήσεις ακόμη και σπίτια;

Πόσο σίγουρος αισθάνεται ο κ. Τσίπρας για τις περίφημες «κόκκινες γραμμές» του, όταν οι Θεσμοί ετοιμάζονται να αυξήσουν την πίεση προς την Ελλάδα για περισσότερα μέτρα;

Η επίφαση του «κατεπείγοντος» με την οποία επιχειρεί να ενδύσει το παράλληλο πρόγραμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αλλάζει την πραγματικότητα στα χρόνια του νέου Μνημονίου. Κι όσο κι αν οι κυβερνώντες θέλουν να βαφτίζουν το κρέας ως ψάρι, τόσο θα αποτυγχάνουν, μιας και υποτιμούν με τρόπο επονείδιστο τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.
πηγή: www.newsbomb.gr




 Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Αντί να πετάξει τα άδεια μπουκάλια της τα μετατρέπει σε κάτι που όλοι μας θα θέλαμε!

Καστοριά: Τρόχαίο ατύχημα στο κέντρο της πόλης απέναντι απο τον ΟΤΕ


 

Στο σημερινό κεντρο της πόλης της Καστοριάς νωρίς το πρωί  7 π.μ ιδιωτικό αυτοκίνητο " καρφώθηκε"σε μεταλλική κολώνα φωτισμού του δήμου, Ο οδηγός μεταφερθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς και σύμφωνα με πληροφορίες απο το νοσοκομείο  δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ζωή του.


πηγή Φώτο :www.alphafm.gr/archives

Προσοχή: Αυτές είναι οι περιοχές που θα πέσουν χιόνια την Τετάρτη - Θα χιονίσει απο Καστοριά μέχρι Αθήνα ;

Προσοχή: Αυτές είναι οι περιοχές που θα πέσουν χιόνια την Τετάρτη - Θα χιονίσει και στην Αθήνα;
Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρίσκεται η χώρα από την Τετάρτη (30/12/2015), καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έρχεται πολικό ψύχος!
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου στις Σέρρες, τον Πολύγυρο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Βέροια, τη Κατερίνη, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, τη Καστοριά, τη Κοζάνη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, τη Καρδίτσα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Τρίπολη.
Ιδιαίτερα στις πόλεις της βόρειας Ελλάδας θα το στρώσει, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και ότι πέφτει από χιόνι θα παγώνει αμέσως στους δρόμους.
dy: http://www.newsbomb.gr


 Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348