24 Δεκεμβρίου 2015

Καλά χριστούγεννα σε όλους απο το fyllokaiftero1.blogspot.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Με ανακοίνωση – κόλαφο κατά της κυβέρνησης, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, καταγγέλλει «λάθρα και εν κρυπτώ κατάθεση προς ψήφιση διατάξεων»
προκειμένου να αξιοποιούνται στοιχεία και «λίστες» αμφιβόλου προελεύσεως για την στοιχειοθέτηση σκανδάλων διαφθοράς.


Πρόκειται για διάταξη που συμπεριλήφθηκε τη τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που αλλάζει το άρθρο 177 ΚΠΔ και επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα μετά ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε από τον κ. Φαλτσιανί λίστα με 500.000 ύποπτων τραπεζικών συναλλαγών Ελλήνων πολιτών.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι «με την ψηφισθείσα διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την ελεύθερη κυκλοφορία άγνωστης προελεύσεως λιστών, οι οποίες θα αξιοποιούνται αδιακρίτως σε βάρος δικαίων και αδίκων για την απόδειξη οικονομικών εγκλημάτων».

Διαβάστε αναλυτικά όλη την ανακοίνωση

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στον ψηφισθέντα την 22/12/2015 νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης συμπεριλήφθηκε διάταξη, η οποία τροποποιεί το άρθρο 177 ΚΠΔ και επιτρέπει τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς (δηλαδή τα λεγόμενα «σκάνδαλα διαφθοράς»).

Τόσο η διαδικασία ψηφίσεως όσο και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης διάταξης εγείρουν σοβαρότατες αντιρρήσεις θεσμικού και δικαιοκρατικού περιεχομένου, τις οποίες το Δικηγορικού Σώμα αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει. Πρέπει να σημειωθεί ότι:

Η συγκεκριμένη διάταξη κατατέθηκε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης αιφνιδιαστικά ολίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νόμου για το «σύμφωνο συμβίωσης» χωρίς να έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου που τέθηκε υπό διαβούλευση και χωρίς οποιοδήποτε έστω και άτυπο προηγούμενο προϊδεασμό για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναλάβει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. 

Η σχεδόν λάθρα και εν κρυπτώ κατάθεση προς ψήφιση διατάξεων χωρίς προηγούμενη διαλογική επεξεργασία απαξιώνει το θεσμό της διαβούλευσης, ο οποίος καθίσταται ακόμη περισσότερο αναγκαίος , όταν προτείνονται διατάξεις, όπως η προκείμενη, οι οποίες ρυθμίζουν ευαίσθητα δικαιοπολιτικά ζητήματα και άπτονται συνταγματικών δικαιωμάτων .

Η ψηφισθείσα διάταξη διευρύνει (και μάλιστα σημαντικά) τα δικαιοκρατικά ελλείμματα, που ήδη καταγράφονται για την επίτευξη του σκοπού της καταπολέμησης της διαφθοράς. 

Η θέση της αιτιολογικής έκθεσης ότι το άρθρο 177 παρ. 2 ΚΠΔ περιορίζει υπερβολικά την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και εμποδίζει τη διερεύνηση και τιμώρηση των οικονομικών εγκλημάτων και των εγκλημάτων διαφθοράς εμπεριέχει την απροκάλυπτη και θεσμικώς επικίνδυνη διακήρυξη ότι σε αυτόν τον τομέα εγκληματικότητας παρέχονται ελάσσονες εγγυήσεις σε σχέση με τα λοιπούς τομείς εγκληματικότητας. Φοβούμεθα ότι με την ψηφισθείσα διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την ελεύθερη κυκλοφορία άγνωστης προελεύσεως λιστών, οι οποίες θα αξιοποιούνται αδιακρίτως σε βάρος δικαίων και αδίκων για την απόδειξη οικονομικών εγκλημάτων.

Το Δικηγορικό Σώμα θεωρεί ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς οφείλει να διεξάγεται με τήρηση των συνταγματικών εγγυήσεων και σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου και δεν πρέπει να επιδιώκεται με οποιοδήποτε τίμημα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

πηγη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣKΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ | Μαύρο ΧΑΜΠΕΡΙ για τον Αλέξη Τσίπρα!! Το 2016 τελειώνει...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣKΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ |  Μαύρο ΧΑΜΠΕΡΙ για τον Αλέξη Τσίπρα!! Το 2016 τελειώνει...


- Καταρρέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
- «Εκρηκτικό» το κλίμα στην ελληνική κοινωνία 
- Το νέο έτος θα φέρει χειρότερα μέτρα πιστεύει το 84,5%

Τι έχει μείνει ακόμα ως προαπαιτούμενο να ψηφιστεί από τους λακέδες των Βρυξελλών; 




Το νομοσχέδιο για τους αγρότες, τα ασφαλιστικό και οι κατασχέσεις για την πρώτη κατοικία. Παράλληλα, αρχίζουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακινήτων και επιχειρήσεων.....

Έπειτα, μέσα στο 2016, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Θυμηθείτε το .....

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στους Έλληνες σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το  84,5% να δηλώνει απογοητευμένο από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 41% εκτιμά ότι η ΝΔ πρέπει να μετακινηθεί πολιτικά προς το κέντρο.

Η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης και οι λάθος χειρισμοί σε όλα τα ζητήματα έχουν προκαλέσει την οργή της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον σε όλες τς έρευνες κοινής γνώμης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο της διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς. 




Η αδυναμία χειρισμού του προσφυγικού προβλήματος, η ανικανότητα διαμόρφωσης ενός παράλληλου σχεδίου εθνικής ανάτασης, το ξεπούλημα της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η πρωτοφανής υποχωρητικότητα που επιδεικνύει το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το διάστημα 14 - 15 Δεκεμβρίου, δείχνει ότι σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το νέο έτος θα φέρει χειρότερα μέτρα από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί και το 84,5% ότι είναι απογοητευμένοι με τις έως τώρα κυβερνητικές επιδόσεις.

Οικουμενική κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας «προτείνει» το 51% στον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Μετακίνηση προς το κέντρο» συμβουλεύει το 41% τη ΝΔ. Θετική η πλειοψηφία στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Εκτίμηση αισιοδοξίας
Το 66,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του (σίγουρα ή μάλλον) θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό μόλις ελαφρά μειωμένο από το 70,5% της αντίστοιχης έρευνας του Νοεμβρίου.
Άλλωστε αυτό το αποτέλεσμα είναι συμβατό με το γεγονός ότι κατά 77,5% οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα αυτή την απάντηση έδωσαν περισσότεροι από τους μισούς (57%) οι ερωτηθέντες - ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ποσοστά είναι σχεδόν αμετάβλητα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της έρευνας του Νοεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο το συντριπτικό 84,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο με τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης  και μάλιστα μη ικανοποιημένο δηλώνει το 67% των ερωτηθέντων που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσαν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.



Εξάλλου το 85,5% «βλέπει» δυσκολότερα μέτρα μέσα στο νέο έτος από όσα έχουν ήδη εφαρμοσθεί, ειδικά δε από τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εκτίμηση έκανε το 75,5%.

Στο ερώτημα κατά πόσο κινδυνεύει η κυβέρνηση να απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία λόγω των μέτρων που καλείται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό 39% δηλώνει ότι εκτιμά πως πράγματι κινδυνεύει η κυβέρνηση να χάσει βουλευτές και ένα 12,5% ότι δεν γνωρίζει δεν απαντά, με το προβάδισμα 48,5% τελικά να δίνεται στο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ενισχυμένο - ως αναμένετο - το αντίστοιχο ποσοστό στους ερωτηθέντες – ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο 56%.

Σε περίπτωση πάντως που επαληθεύετο το σενάριο απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας το 51,5% του συνόλου θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να  προχωρήσει στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Ακόμη πιο κοντά σε αυτή την επιλογή οι ερωτηθέντες – ψηφοφόροι της ΝΔ (67,5%) από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ (41%). Περαιτέρω το 21% του όλου προκρίνει την αναζήτηση στήριξης από άλλες πολιτικές δυνάμεις στην παρούσα Βουλή ενώ το 18,5% προτιμά την προσφυγή Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές...
 
 
 
 
ola edo

Σκληρή επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Βούτση


Σκληρή επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Βούτση
Σκληρή απάντηση έδωσε μέσω twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κ. Βούτσης ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις τοποθετήσεις της πρώην Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, είπε:
«Ο απολίτικος νομικισμός αποτελεί διαχρονικά ξένη και εχθρική νοοτροπία προς τη λαϊκή βούληση, τη Δημοκρατία και την Αριστερά. Κανένα άλλο σχόλιο».

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν άμεση:

«Ο κ.Βούτσης, που ασκείται στην θρασυδειλία, τον τραμπουκισμό κ τον αυταρχισμό ας μην επικαλείται τη δημοκρατία και την αριστερά που πρόδωσε.

Η μνημονιακή δουλεία,η υποταγή στους δανειστές, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, η προδοσία του λαού δεν έχουν σχέση με δημοκρατία ή Αριστερά.

Η κουλτούρα της φράξιας που αυτοαναγορεύεται σε Αριστερά, ενώ ονειρεύεται κ λιγουρεύεται οφίκια κ εξουσία ουδεμία σχέση έχει με Αριστερά.

Η αναφορά στη νομιμότητα, το δίκαιο, το Σύνταγμα δεν είναι νομικισμός. Αυτοί που τώρα έγιναν κάθε λέξη των Μνημονίων καλύτερα να σωπαίνουν.

Ο λαός, η δημοκρατία, η Αριστερά έχουν πληρώσει ακριβά τα ανθρωπάκια κ τις "κομμένες κεφαλές" που περιφέρουν την οίηση κ εξουσιομανία τους».



enikos.gr

Καλή εξέγερση. Η μόνη ευχή..

Μαντατοφόρος)


Καλή εξέγερση. Η μόνη ευχή..


     Είθε τα χέρια που υψώθηκαν και φέτος σαν επαίτες, να γίνουν μαχαίρια που θα κόψουν τα δεσμά δουλείας που μας δένουν με τους τοκογλύφους τάχα ''εταίρους'' της ευρωπαϊκής νεοναζιστικής Ένωσης.
     Και τα δεσμά αυτά είναι οι δωσιλογικές κυβερνήσεις των ''συνεργατών'', καθώς και η ολιγαρχία της διαπλοκής και της ρεμούλας.

     Η μόνη ευχή που μπορεί να εκφέρει το blog (και κάθε blog μη υποταγμένο στην γερμανική και την τροικα  εσωτερικού είναι αυτή: Καλή Εξέγερση!

     Ούτε ''Καλά Χριστούγεννα'', ούτε άλλες καθησυχαστικές ευχές εν μέσω της βίας που έχει εξαπολύσει το σύστημα εναντίον των πολιτών. Μόνον αυτή.

     Καλή Εξέγερση.
     Καλή λευτεριά!..