13 Δεκεμβρίου 2015

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ''ΘΕΣΜΩΝ'' ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ




(Κυρ. 12/12/15 - 11:46)
ΤΟ ΕΡΓΟ Ο ''ΚΑΛΟΣ'' ΚΑΙ Ο ''ΚΑΚΟΣ'', ΧΩΡΙΣ ''ΑΣΧΗΜΟ'' ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  
ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ  

Ένα βρώμικο παιχνίδι του ''καλού'' και του ''κακού'', χωρίς ''άσχημο'', παίζουν ''θεσμοί'' και κυβέρνηση σε βάρος των συνταξιούχων και όλων των ασφαλισμένων.  
Στόχος αυτής τη φαρσοκωμωδίας, στην πλάτη του ελληνικού λαού, είναι να εθίσουν σιγά – σιγά του πολίτες ότι έρχονται συντάξεις πλήρους εξαθλίωσης, ώστε στο τέλος, μάλλον Γενάρη ή Φλεβάρη, να είναι ''έτοιμη'' η κοινωνία να αποδεχθεί ως θείο δώρο ότι ''καλύτερο'' της προσφερθεί, έστω και αν η εξαθλίωση έχει μετατραπεί σε σύνταξη βαριάς πενίας!!!  
Στο πλαίσιο αυτό διακινούνται κάθε λογής σενάρια που στόχο έχουν να εθίσουν στο μοιραίο και τη λαιμητόμο και βεβαίως να σταθμίσουν αντιδράσεις.  
Ένα μεγάλο αγωνιστικό κοινωνικό μέτωπο είναι πριν απ' όλα απαραίτητο τούτες τις ώρες, το οποίο όχι μόνο μπορεί να αντισταθεί αλλά και να σαρώσει σχέδια και σενάρια των πιστωτών και τις κυβέρνησης για το σφαγιασμό της σύνταξης και του ασφαλιστικού μας συστήματος.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ 

Στη συνέχεια το fyllokaiftero1.blogspot.com αναδημοσιέυει απο  την  Iskra που αναδημοσιεύει ρεπορτάζ από εφημερίδες και ιστοσελίδες κύρια αναφορά στην ''Αγορά'', που αφορούν σενάρια του ΔΝΤ για την σφαγή των συντάξεων.  

Τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις επαναφέρει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, απειλώντας ουσιαστικά με τη σκληρή αυτή στάση να τινάξει στον αέρα την αξιολόγηση της οικονομίας.  
Η απαίτηση αυτή του ΔΝΤ ετέθη εκ νέου τώρα στις επαφές της τρόικας με τα στελέχη τόσο του υπουργείο Οικονομικών όσο και του υπουργείου Εργασίας, συνδέοντας ευθέως τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος με τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Με βάση τη ρήτρα αυτή, οι συντάξεις θα συνδεθούν ευθέως με τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόζουν τις συνταξιοδοτικές παροχές στο ύψος των εσόδων του και όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν, θα προχωρήσουν σε μείωση τους.  
Το ΔΝΤ πιστεύει ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση κατ' έτος της δημόσιας δαπάνης για συντάξεις κατά 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 1,8 δις ευρώ, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ταμείων. Θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργούνται νέα χρέη στα ταμεία, που στη συνέχεια θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.  
Οι δανειστές, με κύριο εκφραστή των πιέσεων την εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, θεωρούν ότι παρά τις έως σήμερα σημαντικές μειώσεις συντάξεων, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τη γενικότερη αποδιάρθρωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το 2010 και μετά, τα προβλήματα των ταμείων δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά. Γι' αυτόν τον λόγο ασκείται πίεση να ''θυσιαστούν'' οι συντάξεις στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους και της ''ελάφρυνσης'' των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.  
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης – όπως μέρος των εσόδων του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ή τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια, φορολογικά πρόστιμα κ.α- θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των θνησιγενών ασφαλιστικών ταμείων και της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, δίνοντας λύση με προοπτική στο ''καυτό'' πρόβλημα.  
Τα ''αποκαλυπτήρια'' της ελληνικής πρότασης για τη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά και η επίσημη θέση των εκπροσώπων των δανειστών θα γίνουν το α' δεκαήμερο του Ιανουαρίου.  
Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις, αυτή τη στιγμή πιέσεις των δανειστώ δημιουργούν ένα δυσοίωνο σκηνικό.  
Τρία σενάρια – φωτιά βρίσκονται στο τραπέζι για τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης, που σήμερα δίδεται ύστερα από 15 χρόνια εργασίας. Συγκεκριμένα:  
1) Τη σταδιακή αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη τόσο της κατώτατης όσο και της βασικής – εγγυημένης από το κράτος - σύνταξης, στις 6.000 ημέρες (20ετία) από τις 4.500 ημέρες (15ετία). Εφόσον ''κλείδωσε'' στην 20ετία (ή στις 6.000 ημέρες), θα υποχρεωθούν να ασφαλίζονται ''περισσότεροι για περισσότερο χρόνο'', αυξάνοντας τα συνολικά έσοδα των ταμείων. Η αύξηση του ελάχιστα απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης θεωρείται από την πλευρά των δανειστών αναγκαία για ''να αυξηθεί η συμμετοχή στην απασχόληση και στην ασφάλιση'', ενώ, ταυτόχρονα, εξυπηρετεί τον στόχο της καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας.  
Επίσης, η αύξηση των χρόνων ασφάλισης θα περιορίσει τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων με την κατώτατη σύνταξη (η οποία ενσωματώνει μεγάλο μέρος παροχής χωρίς αντίστοιχη καταβολή εισφορών) και θα είναι σύμφωνη με τη δέσμευση που έχει αναληφθεί για περιορισμό των μη ανταποδοτικών παροχών και στενότερη σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές. Στο πλαίσιο αυτό θέμα της κατάργησης του ''μπόνους'' των 220 ευρώ που δίδεται στις κατώτατες συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (με 15 έτη ασφάλισης προκύπτει κατώτατη σύνταξη 768 ευρώ, έναντι 488,65 ευρώ του ΟΑΕΕ).  
2) Τη δραστική μείωση της κατώτατης σύνταξης -με 15 έτη ασφάλισης – στα 384 ευρώ, δηλαδή στο ύψος της εθνικής σύνταξης, χωρίς αναλογικό τμήμα αναπλήρωσης για τα 15 χρόνια. Εφόσον το μέτρο αυτό εφαρμοστεί και στους ήδη συνταξιούχους, οι μειώσεις των αποδοχών τους θα είναι δραματικές.  
3) Τη χορήγηση εθνικής σύνταξης με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Την πρόταση απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση.  
Δεδομένη και από τις δύο πλευρές (τρόικα και κυβέρνηση) θεωρείται η μείωση των επικουρικών συντάξεων, με τη διαπραγμάτευση να αφορά στο ύψος των επερχόμενων περικοπών, προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση γα μη χρηματοδότηση του ΕΤΕΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Γενεών (ΑΚΑΓΕ).  
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να γίνει αποδεκτή η χρηματοδότηση του ΕΤΕΑ από τα έσοδα από τόκους αποθεματικών, ομολόγων και μετοχών, τα έσοδα από ενοίκια ακινήτων και από επιστροφές συντάξεων.  
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει κλιμακωτές μειώσεις στις επικουρικές από 2% έως 30%, που θα επιβληθούν, σύμφωνα με τους υπολογισμού, σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ.

Το σχέδιο των τροικανών Τσίπροκαμμένων που θα γονατίσει τους αγρότες!



Αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές (έως 133,75%) σε τέσσερις δόσεις έως το 2018 προγραμματίζει το υπ. Εργασίας

Θηλιά στον λαιμό 640.000 αγροτών είναι η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους έως 133,75% που προγραμματίζει να εφαρμόσει το υπουργείο Εργασίας, σε τέσσερις δόσεις, έως το 2018. Με προοπτική οι εισφορές να αυξηθούν από το 7% που είναι σήμερα στο 20%, φτάνοντας στα επίπεδα του ΙΚΑ, ο σχεδιασμός που υπάρχει και μένει να υλοποιηθεί είναι: Το πρώτο χτύπημα θα έρθει άμεσα, από τις εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2015, στις οποίες θα επιβληθεί αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων για να φτάσουν στο 10%. Με άλλες τρεις ποσοστιαίες μονάδες θα προκύψει αύξηση τόσο το 2016 όσο και το 2017, για να φτάσουν οι αυξήσεις στο 16%. Για να καλυφθεί το όριο του 20%, το 2018 θα υπάρξει νέα αύξηση κατά τέσσερις μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές.

Για το τρέχον εξάμηνο προκύπτει ότι η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, από 34 ευρώ που είναι σήμερα, θα ανέλθει στα 48,68 ευρώ. Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι αγρότες (περίπου 375.000 ή το 65%) βρίσκονται εγγεγραμμένοι στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία. Αρα, από 50 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν 72 ευρώ. Μόνο η πρώτη αύξηση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες αναγκάζει τους αγρότες να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές από 80,08 έως 252 ευρώ το εξάμηνο. Στην ολοκλήρωση της αυξητικής διαδικασίας, το 2018, οι αυξήσεις που θα προκύψουν θα κυμαίνονται από 63,35 ευρώ έως 182 ευρώ τον μήνα ή από 760,2 έως 2.184 ευρώ τον χρόνο.

Η σύνδεση των εισφορών των ασφαλισμένων με το εισόδημα μπορεί σε επόμενη φάση να περιορίσει κάπως τη ζημιά. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι να μειωθούν τότε οι ασφαλιστικές κατηγορίες από επτά που είναι σήμερα το πολύ σε τρεις, άρα κάποιοι ασφαλισμένοι θα ευνοηθούν. Ομως στο αισιόδοξο σενάριο η συγκεκριμένη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών δεν αναμένεται πριν από το 2017, ενώ πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει το 2019, αφού δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των αυξήσεων.

Στο υπουργείο Εργασίας, πάντως, ήδη υπάρχει προβληματισμός για τον κίνδυνο μαζικής διαγραφής ασφαλισμένων αγροτών από τα μητρώα του ΟΓΑ, εάν ξεκινήσει ο «χορός» των αυξήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη το 2015 διαπιστώθηκε μείωση στους «ενεργούς» ασφαλισμένους, δηλαδή εκείνους που καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, κατά 42.000 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, από 340.000 που ήταν το 2014 περιορίστηκαν έναν χρόνο μετά στους 298.000, με αντίστοιχη πίεση και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές που μόλις και μετά βίας θα αγγίξουν φέτος τα επίπεδα των 400.000.000 ευρώ. Μια τάση που, εάν υπάρξει αύξηση των εισφορών, μπορεί να ενταθεί ακόμα περισσότερο, μειώνοντας σημαντικά τα έσοδα του οργανισμού.


Με πλροφορίες απο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

" ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ" : ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ; : Ανέβαλε όλες τις υποχρεώσεις του...

 

ΣΧΟΛΙΟ : ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΜΑ  ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ " "ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ

tsipras1
( ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ- ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ)
Όλες τις υποχρεώσεις για τη Δευτέρα ανέβαλε ο πρωθυπουργός μετά από σύσταση του γιατρού του.

Από πόνους στη μέση ταλαιπωρείται ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή, παραμένοντας στο σπίτι του.

Ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε έντονους πόνους στη μέση μετά και την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  και γι” αυτό στη συνέχεια επισκέφθηκε τον γιατρό του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο γιατρός υπέδειξε στον Αλέξη Τσίπρα πως θα πρέπει να παραμείνει στο κρεβάτι, γι” αυτό και οι υποχρεώσεις του για τη Δευτέρα αναβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να περιοδεύσει μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων στο Κερατσίνι, κάτι που θα γίνει τελικά μέσα στην περίοδο των γιορτών.

Κοιμηθείτε ήσυχοι! Σας φυλάνε οι ευρω-μπάτσοι…



Posted: December 12, 2015 / in:

του Γιάννη Ελαφρού

Ανεξέλεγκτοι οι ευρω-τραμπούκοι, χωρίς καν άδεια της κυβέρνησης

Ξεχάστε την Φρόντεξ. Αυτή ήταν πολύ μαλακή. Τώρα έρχεται η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή (ή και Ευρωπαϊκή Αστυνομία), όπως την αποκάλεσε προχθές ο αρμόδιος επίτροπος (τρομάρα του) Δ. Αβραμόπουλος, που θα κάνει κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει! Η αντιδραστική ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού, και της καταστολής κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον σύγχρονο αστικό ολοκληρωτισμό: Οι 3.600 πνιγμένοι (και αγνοούμενοι) στην Μεσόγειο, η απίστευτη τραγωδία εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που διασχίζουν πεζή την Ευρώπη, η βάρβαρη εκκένωση του καταυλισμού στην Ειδομένη (με πρωτοφανή απομάκρυνση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και διακίνηση αλά χούντα, φωτογραφιών από την αστυνομία!), όλα κλιμακώνονται τώρα με την πρόταση της κομισιόν για την δημιουργία της ευρω-συνοριοφυλακής (EBCG), που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 17-18/12.

Η νέα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή αποκτά αυτονομία από τα κράτη – μέλη της ΕΕ και μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων οποιασδήποτε χώρας χωρίς άδεια από την κυβέρνηση, κάτι που δεν ίσχυε για την Φρόντεξ. Όπως γράφτηκε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς «πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση εθνικής κυριαρχίας μετά την εισαγωγή του ευρώ». Η EBCG θα μπορεί να αναπτύσσεται όπου αποφασίσει, θα έχει δικό της εξοπλισμό και επάρκεια προσωπικού, ενώ θα μπορεί να προχωρά και σε απελάσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (δεν ίσχυαν αυτά για την Φρόντεξ). Μάλιστα, τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν δεσμεύσει αριθμό συνοριοφυλάκων, οι οποίοι όταν ζητηθούν θα τίθενται υπό τις διαταγές των Βρυξελών.
Οι όροι δράσης της EBCG θα καταληχθούν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, αλλά η υποστήριξη του σχεδίου από Γερμανία – Γαλλία και η ευχέρεια της Βρετανίας να εξαιρεθεί, κάνουν πιο πιθανή την έγκριση τους. Η Ευρώπη – φρούριο εξοπλίζεται με ένα σώμα πραιτοριανών, θανάσιμο εχθρό των προσφύγων και των μεταναστών, τεράστια απειλή για τη δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία.

Καταρχήν, πρόκειται για ένα εξοπλισμένο σώμα δυνάμεων καταστολής, το οποίο για πρώτη φορά θα μπορεί να δρα στο έδαφος μιας χώρας, χωρίς να δίνει λογαριασμό στην κυβέρνηση και βεβαίως στον λαό της. Εάν περάσει αυτό, στην λογική απόκρουσης των «βαρβάρων» της προσφυγιάς, γιατί μετά να μην έρθει η ευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική και η ευρω-αστυνομία, οι οποίες θα δρουν ανεξέλεγκτα, ενάντια σε κάθε τι που απειλεί το σύστημα και την ΕΕ, δηλαδή πρώτα και κύρια το μαζικό κίνημα; Εξάλλου ήδη έχει συγκροτηθεί η ευρω-χωροφυλακή (Eurogedfor), μια αστυνομική μονάδα με βαρύ οπλισμό, η οποία προς το παρόν εξασκείται εκτός συνόρων ΕΕ.

Η δημιουργία της EBCG δικαιολογείται ως όρος για την υπεράσπιση της Συνθήκης του Σένγκεν, μιας αντιδραστικής συνθήκης φακελώματος και αποκλεισμού διέλευσης των ανεπιθύμητων. Οι ευρωλάγνοι μπορεί να ενθουσιαστούν, λέγοντας πως ας δώσουμε ό,τι ζητούν γιατί επιτέλους η ΕΕ θα φυλάξει τα ελληνικά σύνορα! Όσο φύλαξε και φυλάει το ΝΑΤΟ… Οι ένοπλοι βραχίονες τύπου ECBG δεν φτιάχνονται για να φυλάξουν τα σύνορα γενικά, αλλά για να προασπίσουν τα «σύνορα» της εξουσίας των πολυεθνικών και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, να επιβάλλουν την ολοκληρωτική τους εξουσία και καθολική εκμετάλλευση πέρα και πάνω από κάθε σύνορο και όριο, να μετατρέψουν τα σύνορα της Ευρώπης – φρούριο σε κρισάρα επιλογής όσων προσφύγων και μεταναστών κρίνονται αναγκαίοι για την αναπαραγωγή του συστήματος. Οι υπόλοιποι στον βυθό, στα ναρκοπέδια ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία κλπ. Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στους ευρω-μπάτσους και την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας (και της εθνικής μορφής που εκφράζεται) δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει από θέσεις εθνικής υπεράσπισης των συνόρων. Καταρχήν, η αστική τάξη, τα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ταχθούν τελικά υπέρ ανάλογων σχεδίων (άσχετα αν διαφωνήσουν αρχικά στις λεπτομέρειες, όπως έδειξε η επιστολή Τόσκα – Μουζάλα στην ΕΕ για την Φρόντεξ) γιατί μπορεί να εκχωρούν εθνική κυριαρχία στην ΕΕ, αλλά θεωρούν ότι θα ενισχύσουν την ταξική κυριαρχία στο εσωτερικό και να εμποδίσουν το μεταναστευτικό ρεύμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί ακριβώς το αντιδραστικό ευρωπαϊκό σχέδιο για τους μετανάστες, αποδεχόμενη την μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή δεκάδων χιλιάδων μεταναστών.

Κάθε μέρα που περνά ενισχύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη ρήξης και αποχώρησης από την Βαστίλη των λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Για δημοκρατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αγώνα, για την ζωή και την ελευθερία των εργαζομένων και των νέων της Ελλάδας, της Ευρώπης και των προσφύγων – μεταναστών. Μόνο μια Αριστερά που θα τολμήσει να σηκώσει την αντισυστημική αντιΕΕ σημαία, τη σημαία όλων των ελευθεριών και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για τη χώρα του και το μέλλον του μπορεί να ανακόψει την προέλαση της ακροδεξιάς τύπου Λεπέν.



Πηγή:prin.gr

Οι Γερμανοδήμαρχοι της Ελλάδας

Οι Γερμανοί κλείνουν το θέμα των γερμανικών θηριωδών με όχημα την ελληνική αυτοδιοίκηση - Πουλάνε τεχνογνωσία, αρπάζουν Ελλάδα.
72 χρόνια  από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το οποίο σιγά-σιγά αρχίζει να μπαίνει στην λίστα της Λήθης και όχι της Μνήμης, όπως και τα υπόλοιπα Ολοκαυτώματα της Ελλάδας, δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν ανοίξει τις πίσω πόρτες εισβολής των γερμανικών οικονομικών στρατευμάτων στις περιοχές που έχουν εκλεχθεί. Παράλληλα με την παράδοση της αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί άρχοντες φτύνουν σε τάφους Ελλήνων, γίνονται μάρτυρες υπεράσπισης των Γερμανών για ένα κομμάτι ΕΣΠΑ.
 Προδοτογερμανική Συνέλευση
Από το 2010 που υπεγράφη το Μνημόνιο, η καγκελάριος Μέρκελ δεν έχασε την ευκαιρία και κατάφερε να κάνει με μία κίνησή της την αποτελεσματικότερη εισβολή στις πόλεις και περιφέρειες  της Ελλάδας αλλά και το θάψιμο των γερμανικών αποζημιώσεων που οφείλει η γερμανική κυβέρνηση στα θύματα των θηριωδιών από τους προγόνους της καγκελαρίου
Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίσσεται πίσω από τα μεγάλα γεγονότα διαπραγματεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων και των δανειστών για το ελληνικό χρέος και τις μνημονιακές απαιτήσεις. Με το αισχρό όνομα "Ελληνογερμανική Συμμαχία" και με αχυράνθρωπο της Μέρκελ, τον Χαν Γιοάχιμ Φούχτελ, αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας έχουν συνάψει τρελές σχέσεις με την καγκελαρία και με πιόνια της Γερμανίας  δημάρχους γερμανικών πόλεων.
Το δόλωμα που κρέμασε στην πετονιά η Γερμανία και τσίμπησαν οι δήμαρχοι ελληνικών πόλεων είναι η τεχνογνωσία που παρέχουν οι Άριοι Γερμανοί δήμαρχοι στους κατώτερους δημάρχους της Ελλάδας για την διαχείριση των σκουπιδιών, την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διοίκησης των δήμων και για την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού. Πέρα από την παραδοχή των δημάρχων της ελληνικής πλευράς, ότι είναι ανίκανοι να διοικήσουν τους δήμους τους και θέλουν βοήθεια από ξένους για να τα καταφέρουν, παίρνουν θέση με την συμμετοχή τους στην Ελληνογερμανική Συνέλευση για την εθνική απαίτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και για τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλουν οι "δάσκαλοί" τους Γερμανοί σε δεκάδες δήμους, εκατοντάδες ελληνικά χωριά αλλά και σε απογόνους των θυμάτων της γερμανικής κτηνωδίας. Η μεγαλύτερη οφειλή όμως είναι ότι στο εδώλιο για τις πράξεις της Γερμανίας εναντίον των Ελλάδας δεν έκατσε ποτέ κανένας εκπρόσωπος γερμανικής κυβέρνησης.

Οι Δήμοι της Ελλάδας άντρο των Γερμανών
Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κατάλαβε έγκαιρα ότι τέτοιου είδους καλοπροαίρετα ανοίγματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα με όχημα τους Δήμους κρύβει την αποσιώπηση διά παντός του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων. Πριν γίνει η τελευταία σύναξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου του 2015 στο Βερολίνο με μία ανακοίνωσή τους άνοιξαν ένα τεράστιο θέμα που δυστυχώς δεν βρήκε την δημοσιότητα που θα έπρεπε. Καταρχάς εδώ και πέντε χρόνια που οι Γερμανοί βοήθησαν ελληνικούς δήμους, που συμμετέχουν σε αυτό το ύποπτο κατασκεύασμα, όποια έργα έγιναν με την συμβουλή της Γερμανίας έγιναν με χρηματοδότηση του ελληνικού ΕΣΠΑ χωρίς διαγωνισμό κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου.
Από τη μια μεριά οι μνημονιακοί όροι κλείνουν την κάνουλα κρατικών επιχορηγήσεων στους ελληνικούς δήμους και περιφέρειες και από την άλλη ανοίγουν την κάνουλα των ΕΣΠΑ με αδιαφανείς διαγωνισμούς για έργα στους δήμους μετά από συμβουλή των αδελφοποιημένων γερμανικών δήμων και περιφερειών.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή με τον υπό πλήρη έλεγχο όλων των οικονομικών της δεν μπορεί να στηρίξει τους δήμους της, αντιθέτως οι κυβερνήσεις ανοίγουν μεγάλα θέματα ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων των Δήμων όπως τα απόβλητα, τα σκουπίδια και το νερό.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι ο βασικότερος πυλώνας δημοκρατίας και αυτοδιαχείρισης αλλά η ανεξαρτητοποίησή της επί εποχών οικονομικής κατοχής ανοίγει τον δρόμο για την πώληση δημοσίων αγαθών που βρίσκονται στην διαχείριση των δήμων και περιφερειών.  
Αν ένα τεράστιο κονδύλι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων συμφωνηθεί από την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως η μόνη λύση π.χ για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, τότε ο ανάδοχος ιδιώτης θα εμφανιστεί να δώσει την λύση αφού η τεχνογνωσία του ιδιώτη θα είναι μεγαλύτερη από την δημόσια, πόσο μάλλον όταν η πλειονότητα των ελληνικών δήμων είναι καταχρεωμένη από τις οικονομικές ατασθαλίες προηγούμενων και νυν αυτοδιοικητικών αρχών.

Γερμανικές αποζημιώσεις...τέλος
Πέρα από την παράδοση της διαχείρισης των Δήμων και Περιφερειών στα χέρια της "γερμανικής τεχνογνωσίας" υπάρχει το θέμα της ηθικής και της δικαιοσύνης. Με το τεράστιο ανοιχτό θέμα των γερμανικών οφειλών προς τα θύματα, τους δήμους και τα χωριά, δήμαρχοι της Ελλάδας παίρνουν χρήμα από την Ε.Ε μέσω γερμανικών εγκρίσεων και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα έχουν αποδείξεις αποπληρωμής των θηριωδών τους με τα έργα που κάνουν οι δήμοι της Ελλάδας από την πίσω πόρτα. Δεν υπάρχει Ελληνογαλλική ή Ελληνοαγγλική Συνέλευση υπάρχει όμως μία Συνέλευση δύο κρατών που πρέπει να βρεθούν στα διεθνή δικαστήρια ως θύματα οι μεν και ως θύτες οι δε.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στην τελευταία σύναξη στο Βερολίνο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια λειτουργίας η ελληνική κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπό της κρατώντας αποστάσεις από αυτό το περίεργο δίκτυο συνεργασίας που έχει στηθεί. Η νυν κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε επαναφέρει το θέμα των γερμανικών οφειλών πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας και γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο δίκτυο δεν είναι για βοήθεια σε τεχνογνωσία αλλά ένα γερμανικό κατασκεύασμα για να κλείσει το τεράστιο θέμα των διεκδικήσεων της Ελλάδας από την γερμανική πολιτική της δεκαετίας του '40 με όχημα εκλεγμένους από τον λαό άρχοντες.
"Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί"
Για το τι στήνουν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτή την Συνέλευση φαίνεται από την δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη:
"Η προβληματική δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει αντίκτυπο στους Δήμους, γιατί αποτελεί την κύρια αιτία για τη σημαντική υστέρηση των εσόδων τους. Ωστόσο οφείλουμε να προχωρήσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο όσα δεν έγιναν στην Πατρίδα μας, τα προηγούμενα 100 χρόνια. Και θεωρούμε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας". Ο κ. Πατούλης μετέφερε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας που άρχισε να εξελίσσεται αρνητικά από την Χούντα και μετέπειτα, 100 χρόνια πίσω. Δηλαδή όχι μόνο αφαίρεσε τις ευθύνες της Γερμανίας για την καταστροφή της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αφαίρεσε και την ευθύνη της Γερμανίας για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και για την συμμετοχή της στην Μικρασιατική Καταστροφή. " Όσα δεν έγιναν στην Πατρίδα" κατά τον πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Ελλάδας πρέπει να γίνουν τώρα γιατί " οι Γερμανοί είναι φίλοι μας".
Πήγε όμως ακόμα πιο πέρα ο εκπρόσωπος όλων των δημάρχων της Ελλάδας και ανακάτεψε το χρέος της χώρας στην Ελληνογερμανική Συνέλευσης λέγοντας κεκαλυμμένα ότι οι Έλληνες είναι άχρηστοι να έχουν στα χέρια τους την ίδια τους την χώρα και ότι οι Έλληνες χρωστάν αλλά οι "φίλοι Γερμανοί" βοηθούν:"Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει δεν είναι να μας χαριστούν τα χρέη που έχουμε φορτωθεί, αλλά να μας δοθεί περισσότερος χρόνος. Χρόνος για να χτίσουμε ξανά από την αρχή, σε γερές βάσεις, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των φίλων και συμμάχων μας, την οικονομία της χώρας μας".
Απίστευτη δήλωση όμως έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης ο οποίος πέρασε στην απέναντι όχθη και από την οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία που θα παρείχε αυτή η Μνημονική Ελληνογερμανική Συνέλευση φτάσαμε στη πολιτική διαχείριση που θα πρέπει να έχουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα:
"Το συμπέρασμα της 5ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πρέπει να εστιάσει όχι μόνο στη μεταφορά τεχνογνωσίας, αλλά θα πρέπει να διαμορφώσει ένα πολιτικό πρόγραμμα συνεργασίας των αυτοδιοικητικών θεσμών της Ελλάδας και της Γερμανίας".
Για τον κ. Πατούλη η Συνέλευση αυτή είναι για να κλείσει σημαντικά διπλωματικά θέματα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το σημαντικότερο αυτών είναι η δικαιοσύνη που ποτέ δεν ήρθε στους Έλληνες μετά την πρώτη γερμανική κατοχή: "Η συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο απορροφά τις εντάσεις των κρίσεων των σχέσεων των κεντρικών κυβερνήσεων και εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Μέσα από τις συνεργασίες των αυτοδιοικητικών θεσμών διαμορφώνεται το πιο σημαντικό κύτταρο λειτουργίας των κοινωνιών και της δημοκρατίας". 
Περιφερειάρχης Κατεχόμενης Πελοποννήσου
Τέλος, εκεί που στο τέλος θα χρωστάμε στους Γερμανούς και όχι θα μας χρωστάνε το προαναγγέλλει ο ίδιος Περιφερειάρχης που ψηφίστηκε από Έλληνες.  Ξέθαψε μία ιστορία που μάς πάει 118 χρόνια πίσω. Αναφέρθηκε στην επώδυνη κρίση του 1893, που πέρασε η Ελλάδα και στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ralf Wieland, Πρόεδρος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Βερολίνου, η οποία την έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά θέση, λόγω των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντι στη Γερμανία και την οδήγησε στον επώδυνο πόλεμο του 1897. "Τα ιστορικά παραδείγματα στην Ευρώπη θα πρέπει να μας οπλίσουν με τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να διαμορφώσουμε μια πιο καθαρή στάση, σε ότι αφορά τις βασικές αρχές των σχέσεων Ελλάδας – Ευρώπης και Γερμανίας" είπε ο 'Ελληνας (;) κ. Πατούλης.
Για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε τι είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση και όλα τα υπόλοιπα κατασκευάσματα  γερμανικής κατασκευής και ελληνικής προδοσίας, όπως "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον", τότε του αξίζουν πραγματικά δήμαρχοι και περιφερειάρχες όπως αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα ξεπλύματος των ελληνικών Ολοκαυτωμάτων και να είναι σίγουροι ότι οι "φίλοι τους Γερμανοί" θα πάρουν πίσω με τόκο τα έξοδα εκτελέσεων που έκαναν  σε κάθε Τοίχο Εκτελέσεων της Ελλάδας, για κάθε μεταφορά Έλληνα σε στρατόπεδο εξόντωσης και για κάθε βόμβα που κατέστρεψε όχι μία αλλά τρεις φορές ελληνικά χωριά και πόλεις.

Ρωσικό αντιτορπιλικό έριξε προειδοποιητικές βολές σε Τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά της Λήμνου – ΒΙΝΤΕΟ




Ρωσικό αντιτορπιλικό έριξε προειδοποιητικές βολές σε Τουρκικό αλιευτικό ανοιχτά της Λήμνου – ΒΙΝΤΕΟ
Προειδοποιητικά πυρά εξαπέλυσε ένα Ρωσικό πολεμικό πλοίο εναντίον Τουρκικού ανοιχτά της Λήμνου.
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τη Λήμνο, απετράπη σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων, της Ρωσίας και της Τουρκίας και για να συμβεί αυτό, το Ρωσικό πλοίο υποχρεώθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον του Τουρκικού, μεταφέρει ο ρεπόρτερ του Mega, από τη Μόσχα.
Δείτε το βίντεο:







enikos.gr


Τσάι τον χειμώνα


Συντάκτης: Σάννα Νάνου, 13/12/2015

Τσάι τον χειμώναΜετά από μία κρύα και πολυτάραχη ημέρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τυλιχτείτε στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο και μία κούπα τσάι. Ζεσταίνει την κοιλιά σας, ζεσταίνει τα χέρια σας και την υγεία σας τον χειμώνα.
Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά στο μαύρο και πράσινο τσάι, που ονομάζονται φλαβονοειδή, μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση υγιών κυττάρων και ιστών, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην υγιή καρδιαγγειακή λειτουργία.
Το τσάι μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πιο ειδικά, υπερασπίζεται το σώμα σας ενάντια στα βακτήρια, τις ελεύθερες ρίζες, τους ιούς και τους μύκητες. Σε μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έπιναν πέντε φλιτζάνια τσαγιού ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν το κρύο πέντε φορές πιο γρήγορα από εκείνους που έπιναν καφέ.
Το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού
Το πράσινο τσάι προσφέρει τα συνδυαστικά οφέλη της καφεΐνης και της κατεχίνης, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον μεταβολισμό για μερικές ώρες. Σύμφωνα με έναν ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στην Ελβετία το πράσινο τσάι έχει θερμογενετικές ιδιότητες και προάγει την οξείδωση των λιπών. Αν και αυτό δεν είναι σίγουρο, σίγουρα δεν μπορεί να βλάψει μία δοκιμή!
Το τσάι μειώνει τους κινδύνους εξασθένισης από διάφορες ασθένειες
Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία έχουν ευρεία οφέλη για την υγεία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι 800 ηλικιωμένοι άνδρες που έπιναν τσάι κάθε ημέρα μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου από στεφανιαία νόσο κατά 58% σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες φλαβονοειδών. Αυτά τα φλαβονοειδή του τσαγιού μπορεί επίσης να μειώσουν την τάση των αιμοπεταλίων να μένουν ενωμένα καθώς διαφορετικά προκαλούν καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Μελέτες δείχνουν ότι το μαύρο και το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την καθυστέρηση του σχηματισμού όγκων, ειδικά στο δέρμα, τον πνεύμονα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το παχύ έντερο. Συγκεκριμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και της ουροδόχου κύστης.




flowmagazine.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Ο.Α.Ε.Ε Β. ΕΛΛΑΔΟΣ





Σε κοινή σύσκεψη που έγινε στην Βέροια, οι σύλλογοι  Ανασφαλίστων ασφαλισμένων  Ο.Α.Ε.Ε αποφάσισαν τα εξής
Ζητάμε άμεσα από την Κυβέρνηση
1.Απενεργοποίηση του Κ.Ε.Α.Ο όσον αφορά  τα χρέη των μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών,βιοτεχνών και εμπόρων ζητάμε συγκεκριμένα το  Κ.Ε.Α.Ο επ’ αόριστον να πάψει  να μπλοκάρει τραπεζικούς λογαριασμούς ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε. Ε  και βεβαίως να μη διανοηθεί να βγάλει σε δέσμευση  και πλειστηριασμό την ακίνητη περιουσία τους έναντι των παράνομων  τοκογλυφικών και καταχρηστικών οφειλών που επιβάλει ο Ο.Α.Ε.Ε στους ασφαλισμένους  του.
Επίσης ζητάμε την πλήρη αποποινικοποίηση των οφειλών του Ο.Α.Ε.Ε ανεξαρτήτου ποσού.
2.Διάλογο σε μηδενική βάση για το μέλλον του Ο.Α.Ε.Ε. και την αντιμετώπιση των δομικών του προβλημάτων.
3.Τελευταίο και  σημαντικό  επίσης , άμεση υλοποίηση του εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ανασφάλιστων  (Heathvoucher) το οποίο στην πράξη δεν ισχύει, παρά τις υβερνητικές διακηρύξεις. (Έχει λήξει από τις 31/10/2015)
Τα παραπάνω τα απαιτούμε άμεσα και δεν αναιρούν τα βασικά αιτήματα των ασφαλισμένων ανασφάλιστων του Ο.Α.Ε.Ε πανελλαδικά.
 .
Οι Σύλλογοι
Σύλλογος Ασφαλισμένων -  Ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε Ν. Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Ασφαλισμένων -  Ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε Ν.Ημαθίας “Διεκδικώ”
Σύλλογος Ασφαλισμένων -  Ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε Ν Καστοριάς

Η απώλεια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και επαγγελματικής προοπτικής στην Ελλάδα της κρίσης



Γράφει ο Κωνσταντίνος Γ. Κρητικός*.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες, ίσως και για ημέρες πάνω σε αυτό το θέμα. Συζητήσεις επί συζητήσεων, προτάσεις επί προτάσεων. Η ουσία όμως είναι πως στην Ελλάδα του έτους 2015 προς 2016 και όχι στην Ελλάδα του 1950-1960, δεν υπάρχει καμία επαγγελματική προοπτική για σχεδόν το σύνολο των πολιτών της Χώρας και ιδιαίτερα για τους νέους επιστήμονες. Είναι σαφές επίσης, πως δεδομένων των καθημερινών γεγονότων και δυσμενών εξελίξεων έχει αρχίσει πλέον να τίθεται υπό αμφισβήτηση και το θέμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ιδιαίτερα του μέσου Έλληνα νοικοκύρη που συνεχίζει να σέβεται και να τηρεί τους νόμους της Πατρίδας του.
Που βαδίζουμε λοιπόν ως Χώρα; Γνωρίζει κανένας να απαντήσει; Καταλαβαίνει κανένας τί συμβαίνει; Αμφιβάλλω πλέον εάν γνωρίζουν ξεκάθαρα και οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες και οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα!
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική κοινωνία, το οποίο δυστυχώς από ότι όλα δείχνουν θα επιδεινωθεί, αλλά προς το παρόν θα επικεντρωθώ στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιστήμονες της Χώρας, η γενιά της χαμένης ελπίδας και των χαμένων ονείρων. Η γενιά που πλέον έφτασε, μετά από πολλά χρόνια σπουδών και θυσιών (προσωπικών και οικογενειακών) να βιώνει μια παντελώς ασαφή εργασιακή πραγματικότητα και προοπτική και να διακινδυνεύει πλέον σοβαρά (μαζί με πολλές ακόμη ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας) την αξιοπρεπή της διαβίωση. Όλες οι πόρτες πλέον στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι κλειστές. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να σταθεί και να λειτουργήσει σωστά, διότι το ίδιο το Κράτος βάζει καθημερινά πλέον εμπόδια. Αποτέλεσμα είναι το τεράστιο κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων επιστημόνων προς το εξωτερικό. Προσωπικά, επειδή γνωρίζω καλά ως γιατρός τον ιατρικό χώρο, διαπιστώνω εδώ και αρκετό καιρό, πως το σύστημα υγείας έχει αρχίσει και αδειάζει από νέους ιατρούς. Σε πολλές περιοχές (ειδικά στην επαρχία) έχει ήδη αδειάσει. Κενές λίστες ειδικευόμενων ιατρών, κενά αγροτικά ιατρεία σε όλη σχεδόν τη Χώρα, ελάχιστοι πλέον νέοι σε ηλικία επιμελητές ιατροί (ειδικευμένοι ιατροί) στα Ελληνικά νοσοκομεία και από την άλλη ένας ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) που επιμένει να κρατάει τις συμβάσεις του για λίγους, αγνοώντας αδίκως χιλιάδες νέους ιατρούς που προσπαθούν να επιβιώσουν επαγγελματικά και να αποφύγουν τη μοναδική πλέον δυνατότητα που έχουν της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Η νέα λοιπόν γενιά επιστημόνων που επέλεξε να μείνει εδώ, στη Χώρα της, να δουλεύει ακατάπαυστα νύχτα-μέρα, συνεχώς μειώνεται. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ιατρική κοινότητα έχουν ήδη μεταναστεύσει και συνεχίζουν να φεύγουν προς το εξωτερικό χιλιάδες νέοι γιατροί αναζητώντας καλύτερη επαγγελματική προοπτική και αξιοπρεπή διαβίωση, δύο σημαντικά, βασικά πράγματα που πλέον τείνουν να χαθούν στη Χώρα μας.kritikos
Παράλληλα, καθημερινά εμφανίζονται πολλαπλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις για εργασία στο εξωτερικό, που ζητούν όλο και περισσότερους νέους Έλληνες γιατρούς. Το πρόβλημα αυτό, είναι προφανές, πως θα αποτελέσει πολύ σύντομα μια υγειονομική βόμβα και μια τεράστια απειλή για το σύστημα υγείας της Χώρας μας. Αποτελεί λοιπόν, μεγάλη πρόκληση για την Ηγεσία του τόπου να καταφέρει να αντιστρέψει το τεράστιο αυτό κύμα φυγής των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να αντιστρέψει την απελπισία και την απογοήτευση που νιώθουν για την ίδια τους τη Χώρα και να τους δείξει επιτέλους φως στο τούνελ της Πατρίδας τους. Είναι επείγον πλέον θέμα και τεράστια πρόκληση για την Πολιτεία να αντιστρέψει, όπως προανέφερα, αυτό το τεράστιο κύμα διαρροής Ελλήνων νέων ιατρών και γενικότερα επιστημονικού προσωπικού προς το εξωτερικό. Να πειστούν οι νέοι επιστήμονες ότι και στη Χώρα τους παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική προοπτική. Αν και δυστυχώς το έργο αυτό μοιάζει πλέον να είναι πολύ δύσκολο, έως και ακατόρθωτο, διότι έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις και επιπλέον η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό προσωπικό και τους κατέχοντες δημόσια αξιώματα και θέσεις έχει χαθεί.
Γιατί δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία όλα αυτά τα χρόνια στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που ενδεχομένως, δυστυχώς να οφείλεται στο γεγονός πως στην εποχή μας δόθηκαν άλλες προτεραιότητες. Ορισμένοι υποστηρίζουν και προσωπικά συμφωνώ, πως δυστυχώς στην εποχή μας αναδείχθηκαν ως πρώτη προτεραιότητα και ως πρωταρχική κοινωνική αξία τα υλικά μέσα, ενώ οι επιστήμη, η γνώση, η εκπαίδευση και οι πνευματικές αξίες οδηγήθηκαν σταδιακά προς εξαφάνιση. Η ανατροπή αυτή οδήγησε την κοινωνία μας και τους ηγέτες της στην παρακμή, όπου το ανώτερο κινήθηκε προς το κατώτερο. Δεν υπήρξε ορθή αξιολόγηση σχεδόν σε τίποτα και κυρίως στο δημόσιο τομέα επικράτησε σε πολλές περιπτώσεις η αναξιοκρατία. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου άνθρωποι που δεν δούλεψαν πραγματικά ποτέ στη ζωή τους ή δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για το αντικείμενο τους βρέθηκαν σε δημόσιες θέσεις να διευθύνουν άλλους ικανούς. Έτσι η παρακμή γινόταν συνεχώς πιο βαθειά, ο χώρος της Υγείας σταδιακά επιδεινώθηκε, η Παιδεία το ίδιο, όπως και άλλοι ζωτικής σημασίας τομείς. Δυστυχώς αυτό δεν το αντιλήφθηκαν πολλοί, ούτε έγκαιρα ή ακόμα και αν το αντιλήφθηκαν δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να σταθούν απέναντι του. Αντιστράφηκε έτσι το αξιακό σύστημα της κοινωνίας. Πρώτα τα υλικά μέσα και μετά οι αξίες.
Σήμερα, πραγματικά αναρωτιέμαι. Έχουν καταλάβει οι ηγέτες της Χώρας τίποτα από όλα αυτά; Γνωρίζουν που βαδίζουμε; Ξέρει κανένας; Χάθηκε τελικά η ισορροπία των πραγμάτων, μαζί με τη σοφία των Ηγετών; Υπάρχει πλέον αυτοκριτική και αυτογνωσία; Ποιές είναι οι αιτίες αυτού του τεράστιου αλαλούμ που βιώνουμε; Είναι άσχετοι όσοι μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν, είναι άσχετοι όσοι τους συμβούλεψαν και τους συμβουλεύουν, φταίμε εμείς ως λαός; Τι συμβαίνει; Αλλά και από την άλλη, δίνεται η εντύπωση πως και εμείς διψάμε για ψέματα, θέλοντας να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου κατευθείαν χωρίς να περάσουμε από το δύσκολο παρόν και τη δύσκολη πραγματικότητα. Άσχετοι λοιπόν και ανίκανοι ηγέτες με άσχετους και ανίκανους συμβούλους και/ή λαχτάρα του πολυπόθητου και ευφραντικού τέλους με πλήρη αποφυγή της δύσκολης πραγματικότητας! Ως πότε όμως; Είναι φανερό πλέον πως το οποίο «λίπος» υπήρχε σε οποιονδήποτε τομέα (υλικό ή ψυχικό) ως απόθεμα τείνει να ξοδευτεί. Πλέον έχει αρχίσει και τίθεται το πρόβλημα της σχεδόν ανύπαρκτης επαγγελματικής προοπτικής και δυστυχώς της αναξιοπρεπούς διαβίωσης.
Οι νέοι επιστήμονες, λοιπόν, γεμάτοι απογοήτευση πλέον, έχοντας χάσει την αξιοπρέπεια, την επαγγελματική τους προοπτική και την ελπίδα για την ίδια τους τη Χώρα, έχασαν και την αυτοπεποίθηση τους. Επικρατεί ένα γενικευμένο μούδιασμα και όλοι αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν. Συζητήσεις με το περιεχόμενο «να φύγω στο εξωτερικό ή να κάτσω και να προσπαθήσω περισσότερο στην Πατρίδα μου, κοντά στους δικούς μου, στην οικογένεια μου, όμως και το φιλότιμο έχει τα όρια του», είναι πολύ συχνές πλέον. Όταν όμως ο άνθρωπος χάνει την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση του, δεν αισθάνεται αρκετά ικανός να ενεργήσει, να πράξει, να διεκδικήσει, να δημιουργήσει, να αριστεύσει, ξεπερνώντας τον εαυτό του και προσφέροντας πραγματικά στο κοινωνικό σύνολο.
Η νέα γενιά επιστημόνων δεν επιθυμεί προσωπικά ανταλλάγματα και προσωπικές υποσχέσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες, ηγέτες και κατέχοντες δημόσια αξιώματα, όπως γινόταν στο παρελθόν μέσω του κομματικού/πελατειακού κράτους. Η γενιά αυτή επιθυμεί ένα δίκαιο, καθαρό και σταθερό επαγγελματικό περιβάλλον με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ίδιους όρους, ίδιες και ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατικούς κανόνες για όλους.
*Επιμελητής Παθολογίας Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας,
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,
Reader των Ιατρικών Εκδόσεων Oxford University Press, U.K. (Oxford Handbook of Clinical Medicine & Oxford Handbook of Clinical Specialties),
Reviewer του Ευρωπαϊκού Περιοδικού Παθολογίας (European Journal of Internal Medicine).


Το μελισσόχορτο στη θεραπευτική σήμερα

Συντάκτης: Σάννα Νάνου

Το μελισσόχορτο στη θεραπευτική σήμεραΤο μελισσόχορτο είναι ένα μέλος της οικογένειας της μέντας και θεωρείται κατευναστικό βότανο. Αυτό το βότανο είναι επίσης γνωστό ως Melissa officinalis, και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να μειώσει το άγχος, να θεραπεύσει τις αϋπνίες και να βελτιώσει τα συμπτώματα της δυσπεψίας. Το μελλισόχορτο έχει ερευνηθεί από τους εμπειρογνώμονες και βρέθηκε ότι προσφέρει πολλά μεγάλα οφέλη για την υγεία.
Αυτό το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους για τη θεραπεία τσιμπημάτων από έντομα. Τα φύλλα του αναδύουν μια έντονη ξινή μυρωδιά με αποτέλεσμα να απωθεί τα έντομα. Τα αιθέρια έλαια που απελευθερώνονται από τα φύλλα χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της αϋπνίας, της νευρικότητας και του άγχους.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το μελισσόχορτο είναι πλούσιο σε καφεϊκό οξύ και ροσμαρινικό οξύ, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν δραστικές μορφές οξυγόνου. Επίσης περιέχει ευγενόλη, η οποία λειτουργεί σαν ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που βοηθά στην επούλωση επώδυνων καταστάσεων. Αυτές οι ενώσεις προσφέρουν βαθιές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και προστατεύουν τη μεμβράνη λιπιδίων των κυττάρων.
Μία μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Toxicology and Industrial Health μελέτησε την ικανότητά του να μειώσει το οξειδωτικό στρες σε μέλη του προσωπικού ακτινολογίας που συνεχώς ασχολούνται με την ακτινοβολία που προκαλεί το στρες. Η μελέτη έδειξε ότι η λήψη για 30 ημέρες είχε θετική επίδραση στη μείωση λιπιδικής υπεροξείδωσης και βλάβης DNA.
Ανοσοποιητικό σύστημα
Το καφεϊκό και ροσμαρινικό οξύ στο μελισσόχορτο προσφέρει βαθιές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ερυθρότητα και κνησμό από μολύνσεις και το έκζεμα. Αυτά τα οξέα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά μεταξύ άλλων ενάντια στον πονόλαιμο, στην παρωτίτιδα και στον έρπητα.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 στο Phytomedicine έδειξε ότι το μελισσόχορτο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση του ιού του απλού έρπητα στο δέρμα. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση ιών και του Candida albicans.
Το μελισσόχορτο στη θεραπευτική σήμεραΑυτό θα σήμαινε ότι οι ιοί, οι ζύμες, ο στρεπτόκοκκος και ο σταφυλόκοκκος θα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο εκχύλισμα μελισσόχορτου. Αυτό πιστεύεται ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το μελισσόχορτο είναι τόσο αποτελεσματικό στο να βοηθήσει τα άτομα να απαλλαχθούν από χρόνιες πεπτικές ενοχλήσεις.
Παράλληλα, μία μεγάλη γερμανική μελέτη έδειξε ότι το μελισσόχορτο αποτέλεσε εξαιρετικά αποτελεσματική στη θεραπεία των λοιμώξεων του απλού έρπητα. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το βότανο μειώνει τον χρόνο επούλωσης του έρπητα των γεννητικών οργάνων και του επιχείλιου έρπητα.
Αντενδείξεις
Το μελισσόχορτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες σε έγκυες γυναίκες και στα άτομα που παίρνουν θυροξίνη για τον θυροειδή. Επίσης, πρέπει να δίνεται προσοχή κατά τη χορήγηση η από του στόματος θεραπεία για βρέφη και παιδιά. Οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη λήψη μεγάλων κλινικών δόσεων μελισσόχορτου.


folw

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ: Οργή για τη σύλληψη καστανά στη Θεσσαλονίκη

Οργή για τη σύλληψη καστανά στη Θεσσαλονίκη


Οργή έχει προκαλέσει ο ζήλος που επέδειξαν αστυνομικοί σε βάρος ενός ηλικιωμένου μεροκαματιάρη, καθώς δεν είχε άδεια για να πουλάει κάστανα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που η πλατεία είχε «πλημμυρίσει» από κόσμο, επτά αστυνομικοί μετέβησαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος.

Σύμφωνα με το parallaximag.gr, , και όπως αναφέρει το zougla.gr οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να τον συλλάβουν ενώ ο ίδιος φώναζε πως δεν ήταν παράνομος.

Τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν αίσθηση καθως ο μικροπωλητής λιποθύμησε και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο.







Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο καστανάς είπε ότι χρωστά 140.000 ευρώ στο ΤΕΒΕ και την εφορία. «Δουλεύω για να βγάλω κανένα φράγκο και να μπορέσω να πάρω την άδειά μου» είπε στην κάμερα του Alpha.

Ανακοίνωση του συνδικάτου των υπαίθριων εμπόρων

Την ώρα που το παρεμπόριο οργιάζει στα Κινέζικα μεγάλα τραστ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει εντολή σε 13 αστυνομικούς να σπεύσουν και να συλλάβουν νόμιμο εφοριακά Μικροπωλητή που δεν έχει άδεια κατάληψης χώρου μιας που τα χρέη σε ΤΕΒΕ και εφορία δεν του επιτρέπουν να πάρει φορολογική ενημερότητα για να παραλάβει από τον δήμο Θεσσαλονίκης την άδεια του.

Μετά την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έρχεται και η συγκυβέρνηση του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσουν την οδηγία των διεθνών τοκογλύφων που δεν είναι άλλη από το αφανίστε τους
μικρούς.

Την ίδια ώρα όμως κλείνουν τα μάτια στην καρδιά του παρεμπορίου. Συμπέρασμα; Είναι πολλά εκεί τα λεφτά…. ας κλείσουμε τα μάτια!!!

Σύλληψη καστανά: Φτάνει Κύριε Τσίπρα - Κάτω τα χέρια σας από τα γερόντια!!! (photos)

Σύλληψη καστανά: Φτάνει Κύριε Τσίπρα - Κάτω τα χέρια σας από τα γερόντια!!! (photos)

Σύλληψη καστανά: Φτάνει Κύριε Τσίπρα - Κάτω τα χέρια σας από τα γερόντια!!! (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

ΕΛΕΟΣ!!! ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΚΑΣΤΑΝΑ - Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Όχι, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στη γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη! Δεκατρείς αστυνομικοί, ένα περιπολικό κι ένας γερανός κινητοποιήθηκαν. Άραγε, για ποιον λόγο;
Της Γεωργίας Λινάρδου
Δε γίνεται από τη μία να μας «πουλάνε σεμινάρια» για αλληλεγγύη, να μας μιλούν για «ανθρωπιστική κρίση» να «ξεσκίζουν τα ιμάτιά» τους περί των φτωχών και πώς τους προστατεύουν και από την άλλη να δέχεται η κυβέρνηση, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς τον βάναυσο δημόσιο εξευτελισμό ηλικιωμένων ανθρώπων που πουλάνε την πραμάτεια τους για ένα κομμάτι ψωμί!
Ούτε όπλα πουλάνε, ούτε λαθραίο πετρέλαιο, ούτε χαρτογιακάδες της διαφθοράς είναι! Ηλικιωμένοι που τους έχουν ξεσκίσει κόβοντας διαρκώς τις συντάξεις τους!!!
Η περίπτωση της σύλληψης του καστανά στη Θεσσαλονίκη, προκαλεί τουλάχιστον οργή!
Γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
Ο ηλικιωμένος άντρας έχει σταθμεύσει το καρότσι του και πουλά κάστανα. Στο σημείο καταφθάνουν επτά αστυνομικοί της ΕΛΑΣ (μάλιστα, είχε προηγηθεί καταγγελία!). Δεν του λένε απλά να φύγει, αλλά προχωρούν σε κατάσχεση του εμπορεύματος και σύλληψη!
Ο ηλικιωμένος αντιδρά έντονα. Εκλιπαρεί και φωνάζει πως δεν είναι παράνομος! Τα όργανα, όμως, της τάξης συνεχίζουν το… καθήκον τους!
Ο άνθρωπος δεν αντέχει και λιποθυμά! Περίοικοι σπεύδουν να τον βοηθήσουν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί ρίχνουν τα κάστανα κάτω από το καρότσι και κάνουν σήμα σε έναν γερανό της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο να παραλάβει το… παράνομο καρότσι!
Εν τέλει, ο ηλικιωμένος μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί!
Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη στα Τρίκαλα ένας 92χρονος μικροπωλητής ο οποίος… εγκλημάτησε κι εκείνος βαριά πουλώντας κάστανα δίχως άδεια. Αφού οι αστυνομικοί του κατέσχεσαν το εμπόρευμα, του επέβαλλαν πρόστιμο και του… άνοιξαν τον δρόμο για την δικαιοσύνη!


Δείτε τις φωτογραφίες της Ντροπής στη Gallery του Newsbomb

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σήμερα κυριακή τα LIDL "κόβουν και ράβουν" ενώ τα άλλα καταστήματα ήταν κλειστα

 Φώτο αρχείου

Κυριακή σήμερα 13/12/2015 λιγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ενώ τά περισσότερα αν όχι όλα τα καταστήματα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος ήταν ανοιχτά, στην Καστοριά στο κέντρο τα περισσότερα ίσως το 95% ήταν κλειστά, μόνο τα Καταστήματα ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ήταν ανοιχτά και τα  Γερμανικά  LIDL στην πόλη της Καστοριάς και στη κωμόπολη του Αργους Ορεστικού ( ώρα 12:00 πμ)
<< Οσοι δεν βαριούνται άνοιξαν...ελάχιστοι ! >> μας είπαν περαστικοί πολίτες στο κέντρο της πόλεως της Καστοριάς .

Οσοι ...βαριούνται , και έτσι δείνουν την δυνατότητα οι έλληνες καταστηματάρχες στα καταστήματα LIDL να μονοπωλούν την αγορα αντί να τα ανταγωνίζονται κρατώντας ανοιχτα τα καταστήματα τους και με καλύτερες τιμές στα προιόντα τους, ....<<βαριούνται>> να ανοίξουν μια κυριακή πριν τα Χριστούγενναμ και μετά θα απορουν γιατί θα τους έρθει το λουκέτο Γιατί δεν είναι μόνο η τροικα που πταίει αλλά και ....ο ΟΧ ΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ .
Τα καταστήματα LIDL ήταν γεμάτα μέχρι αργά τα βράδι και τίποτε δεν θύμιζε ότι σήμερα είναι Κυριακή.   

Την σύζυγο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διόρισε η Έλενα Κουντουρά!ΜΕ ΤΙ προσόντα;;;

ΜΕ ΤΙ προσόντα;;; …ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ πρώην ΤΟΥ πρώην!!!

Και δεν είναι μόνο αυτό…

Την πήρε μαζί της στη Νέα Υόρκη!!!

Και επειδή έχουμε κρίση η ωραία των ΑΝΕΛ επέλεξε ένα ιδιαίτερα φτηνό ξενοδοχείο….!

η βραδιά με…. 530 €


ΔΕΙΤΕ...

ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ


Πηγή:Ανεμος Ανατροπής

ΒΙΝΤΕΟ : Τα ψέμματα Τσίπρα - Τι σύμπτωση για τον εαυτό του τα λέει;

 Τι σύμπτωση για τον εαυτό του τα λέει;





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ