13 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΡΤ αντι να ασχολέίται με τους " πνιγμένους" Ελληνες ασχολείται μονίμος με τους "πνιγμένους" λάθρο- πρόσφυγες

Του Μανώλη Μάνου

Η ΕΡΤ και το ραδιόφωνο της - το Πρώτο Πρόγραμμα, απο όσο έχουμε εντοπίσει μέχρι σήμερα - αν όχι όλη η ΕΡΤ, ασχολείτε σχεδόν απο το πρωί μέχρι το άλλο πρωί με τους πνιγμένους λαθρομετάνάστες, ή πρόσφυγες όπως θέλει να τους αποκάλούμε η κ. Τασία η υπουργός του Α. Τσίπρα( πάντος είναι λάθρο - προσφυγες ) , και όχι μέ τους πνιγμένους Ελληνες των δυο προηγούμενων μνημονίων, αλλά και με τους Ελληνες  που πνίγονται - και θα πνιγούν στην θηλιά του τρίτου μνημονίου Τσίπρα Καμμένου.

Η ΕΡΤ σε πλήρη αρμονία με τον φερώμενο πρωθυπουργό ( "φερώμενος" γιατι όπως είναι γνωστό  κυβερνάει η τρόικα που θα έδιωχνε) είναι πιστή στην ξαναβιώση του "μαύρου και άραχνου" παρεθλόντος της,- των 70 και πλέον ετών που στήριζε τα συστημικά αν όχι μαύρα καθεστώτα και καθεστώτα που το ΟΧΙ του λαού το ερμηνεύουν ως ΝΑΙ  όπως  κάνει και σήμερα. 

Η ΕΡΤ στα πλαίσια αυτά εφαρμόζει το " πες πες κάτι θα μείνει " Ανάλυση για την προβολή, αλλά και την έντεχνη επικοινωνιακή  προτροπή  της ΕΡΤ να βοηθούν οι Ελληνες τους λαθρο- προσφυγες και τους εν γένει λαθρομετανάστες και οχι τους Ελληνες  όπως θα έπρεπε (και κάτω απο αυτές τις άθλιες συνθήκες που ζούν στην ίδια τους την χώρα) θα παρουσιάσω σε άλλο άρθρο μου σύντομα.

Είναι επίσης  αυτή η ίδια η ΕΡΤ του μηνιαίου χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για ..να μην ξεχνιόμαστε. Που συνεχίζει  μέχρι σήμερα.

(Η κ. Τασία για όσους το ξέχασαν είναι η  υπουργός του Α. τσίπρα η οποία δικαίως φέρει το "επώνυμο": 
"οι λαθρομετανάστες λιάζονται" )



Ο Μανώλης  Μάνου είναι Επικοινωνολόγος -Δημοσιογράφος με πολύχρονη εμπειρία- ενασχόληση στο χώρο των ΜΜΕ

Απίστευτα Νέα: Επιτέλους η αστυνομία συνέλαβε τον επικίνδυνο 92χρονο καστανά


Απίστευτα Νέα


Η αστυνομία στη Θεσσαλία με Επιχείρηση-σκούπα συνέλαβε επιτέλους τον επικίνδυνο 92χρονο καστανά.
Επιτέλους η αστυνομία συνέλαβε τον επικίνδυνο 92χρονος καστανά

Ενώ η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο στην Ελλάδα και τα καθημερινά κρούσματα βίας εις βάρος ηλικιωμένων «κοσμούν» τα δελτία ειδήσεων, η αστυνομία στη Θεσσαλία με Επιχείρηση-σκούπα συνέλαβε επιτέλους τον επικίνδυνο 92χρονο καστανά.

Ο υπερήλικος,όπως αναφέρει το thessalianews.gr, συνελήφθη γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή, ενώ οι αστυνομικοί του κατάσχεσαν τα κάστανα και τη φουφού χωρίς όμως το δελτίο τύπου της αστυνομίας να διευκρινίζει εάν η φουφού ήταν αναμμένη ή όχι.

Το πιθανότερο ήταν πως ήταν αναμμένη διότι στον υπερήλικα αποδόθηκε και η κατηγορία «της παράνομης χρήσης ρυπαίνοντος μηχανισμού»


Χαράς ευαγγέλιο λοιπόν η είδηση και για τους ευαίσθητους σε θέματα περιβάλλοντος συμπολίτες μας, αλλά και για τις αρκούδες του Βόρειου Πόλου που πλέον είναι αναπαυμένοι πως μια σημαντική ρυπογόνος εστία υπεύθυνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου εξαλείφθηκε.
Το μόνο που μου απομένει είναι να αποδώσω τα εύσημα στις αρχές γιατί πλέον όλοι θα κοιμόμαστε πιο ήσυχοι, και να ευχηθώ…ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!!




Ιωάννης Λέων – Greekpress.gr


  by:

ΒΙΝΤΕΟ: Εκλεισε τα σύνορα ο Ολάντ -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία -

ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ

Ολάντ: «Θα κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνης στις αστυνομικες δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», κατέληξε.



Ολάντ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία - Εκλεισαν τα σύνορα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Παρίσι

Την στρατιωτική ενίσχυση του Παρισιού αποφάσισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, εξήγησε πως η πιο δύσκολη απόφασή του ήταν το κλείσιμο των συνόρων της χώρας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

«Θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις να εξουδετερώσουμε τρομοκράτες. Θα εξασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Εχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω είναι να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για άλλη μια φορά», ανέφερε.
«Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες», διερωτήθηκε
«Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτό που θέλουν είναι να μας φοβίσουν γιατί να έχουμε φόβο», τόνισε,

Τελευταία ενημέρωση ώρα 1:59 π.μ : Πριν απο λίγα λεπτα έκλεισε και το αεροδρόμειο του Παρισιού




ΚΑΣΤΟΡΙΑ:» Ντροπή σας που ξεπουλήσατε την ΠΑΤΡΙΔΑ » Διαμαρτυρίες προς την εξέδρα των επισήμων στην Καστοριά



Η κοινωνία στην Ελλάδα »βράζει». Ο κόσμος δεν αντέχει και την προκλητική στάση πολλές φορές των εκπροσώπων της κυβέρνησης.
Και στην Καστοριά έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες και μάλιστα δημόσιες.
Πριν λίγο στην παρέλαση της Καστοριάς ( που γιόρταζε την απελευθέρωση της) πολίτης αλλά και κάποιοι ακόμη φώναζαν προς την εξέδρα των επισήμων
» ντροπή σας που ξεπουλήσατε την πατρίδα »


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/122924



ΕΚΤΑΚΤΟ - Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με 18 νεκρούς!!!



Written By cocaola on Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 | 12:01 π.μ.


Νεότερη ενημέρωση 00:22: Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία σε συναυλιακό χώρο του Παρισίου. Το Skynews σημειώνει ότι 100 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον χώρο.

Νεότερη ενημέρωση 00:12: Οι νεκροί ανέβηκαν στους 26 και υπάρχουν φήμες και για 60 ομήρους

Τουλάχιστον 18 νεκροί - Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία 
- Οι αρχές απομάκρυναν τον Ολάντ από το Στάδιο 

- Πληροφορίες ότι οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα στο Στάδιο! 

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες έπειτα από επίθεση με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.

Την ίδια ώρα, όμως, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από θέατρο στην ίδια περιοχή και λίγη ώρα αργότερα ένας άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ  τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο αυτή την ώρα διεξάγεται ο φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανία.

  
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς και επτά τραυματίες.

Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα.










ΔΕΙΤΕ ΤΟ πριν το κατεβάσουν!! Δεν πλήρωσες τον ΕΝΦΙΑ! Κανένα θέμα! Αυτός θα σου τον πληρώσει…Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΣ Θα έρθει και για μαρτυράς! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ πριν το κατεβάσουν!! Δεν πλήρωσες τον ΕΝΦΙΑ! Κανένα θέμα! Αυτός θα σου τον πληρώσει…( Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΣ)Θα έρθει και για μαρτυράς! (ΒΙΝΤΕΟ)


ενφια νο

Τα πήρε στην κράνα  αναγνώστρια του makeleio.gr  με τον ΕΝΦΙΑ….  ΚΑΙ μας έστειλε αυτό το μήνυμα…
Δεν μας ενδιαφέρει τι πίστευε και τι όχι..
Αποθηκεύστε το βίντεο και παρουσιάστε το στο Δικαστήριο… και κάντε και μια αγωγή στο κάθαρμα, που ως αντιπολίτευση άλλα έλεγε και ως συγκυβέρνηση, άλλα πράττει.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΣΩΣΤΑ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.
ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ! ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.








ΒΙΝΤΕΟ: Συνδικαλιστής της ΔΕΗ "ως άλλος εκπρόσωπος της τροικανής κυβέρνησης" επιτίθεται σε καταναλωτή που δεν πλήρωσε το ρεύμα



Άγριος καβγάς διαρκείας στον "αέρα" της εκπομπής του ΑΝΤ1, με παρουσιαστή τον Γιώργο Παπαδάκη. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επιτέθηκε σε καταναλωτή που "φέσωσε" την εταιρεία 3.000 ευρώ (Vid)
Adtech Ad
Καβγάς μεταξύ του Γιώργου Παπαδάκη και το προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ.Αδαμίδη, στον "αέρα" της εκπομπής, με αφορμή την επικοινωνία με καταναλωτή που δήλωσε, πως είναι άνεργος, πατέρας τριών παιδιών και δεν έχει πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος, επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Ο κ. Αδαμίδης απάντησε σε έντονο ύφος στον καταναλωτή, ρωτώντας τον πόσο καιρό είναι ενταγμένος στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και πόσον καιρό είναι άνεργος.

Εκείνος του απάντησε, πως είναι άνεργος τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, καθώς ο λογαριασμός των 3.000 ευρώ έχει να πληρωθεί για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, από αυτό.

Ο κ. Αδαμίδης συνέχισε να κάνει ερωτήσεις, σε έντονο ύψος, στον καταναλωτή, ζητώντας να μάθει εάν έχει πληρώσει τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και άλλες υποχρεώσεις.

Αποτέλεσμα αυτού, η αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη και μία συζήτηση που οδηγήθηκε στον κοινωνικό αυτοματισμό, τον συνδικαλισμό και την 25ετή ή μη πορεία εκάστου στη δημοσιογραφία και τον συνδικαλιστικό χώρο.

Στην κουβέντα συμμετείχαν ακόμη και οι εικονολήπτες της εκπομπής, που σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, αντιδρούσαν σε όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή:




 




Καταρρίπτεται – Ο Πάπας Φραγκίσκος φιλάει το χέρι του Ντείβιντ Ροκφέλερ.




Αυτή η φωτογραφία με τον ισχυρισμό ότι ο Πάπας φιλάει το χέρι του Ροκφέλερ κυκλοφόρησε και αναπαράγεται από ιστολόγιο σε ιστολόγιο και από τοίχο σε τοίχο στο facebook.


29202
Ο Πάπας Φραγκίσκος φιλάει το χέρι του Ντέιβιντ Ροκφέλερ και,  φυσικά μαζί η υπόλοιπη παρέα:
ο Χένρι Κίσινγκερ και ο John Rothschild…
Το είδαμε στο makeleio, tilegrafima.gragioritikovima.gr hellasforce
29203a
29203


Ας δούμε τώρα την πραγματική ιστορία της φωτογραφίας στην οποία δεν απεικονίζεται κανείς από όσους το άρθρο αναφέρει.
Ο πάπας δεν φιλάει το χέρι του Ροκφέλερ, το 2014 είχε επισκεφθεί το μνημείο του Yad Vashem το οποίο είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα και εκεί είχε φιλήσει τα χέρια πολλών επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

29201
Δείτε και άλλες φωτογραφίες……
29204
29205
http://www.euronews.com/2014/05/26/pope-francis-kisses-hands-of-holocaust-survivors-/
http://catholicphilly.com/2015/06/news/world-news/pope-cites-growing-trust-among-jews-and-christians/

http://www.vosizneias.com/news/photos/view/961290422
Ευχαριστούμε τους αναγνώστες που μας ενημέρωσαν.
Γιώργος Ζ.
 dy news, Hoax,

Νάσος Θεοδωρίδης: Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες


  • Νάσος Θεοδωρίδης: Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες

«Ο μύθος της "γνήσιας ελληνικότητας" των Ποντίων». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Νάσου Θεοδωρίδη το οποίο δημοσιεύτηκε στην Trakya nin Sesi στις 3/3/2011. Το άρθρο ξεκινάει ως εξής:


Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης.

Το δεύτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με τη γεωργιανή. Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε ελληνοποντιακή εθνότητα.
Πόντιοι (Λαζοί) κατέφθασαν στην Ιστανμπούλ τον Σεπτέμβριο του 1955 και έκαναν τις γνωστές καταστροφές, αγανακτισμένοι από την επίθεση στην οικία του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάληψη της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε από Περσοπόντιους. Οι επιμιξίες Ποντίων με τουρκικά φύλα ήταν αναρίθμητες.


(Πηγή: taxalia.blogspot.com.)

Δείτε τι "ενημέρωση" προσφέρει ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ για την στήριξη ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ δια της προσπάθειας αποχαύνωσης του λαού

Ενα απο τα συχνά παρόμοια δημοσιεύματα του kontranews.gr 

του Κουρή

Σόδομα και Γόμορρα: Διαγωνισμός ομορφιάς για… γυναικεία γεννητικά όργανα (Φωτογραφίες)


Σόδομα και Γόμορρα: Διαγωνισμός ομορφιάς για… γυναικεία γεννητικά όργανα (Φωτογραφίες)
Ολοένα και πιο... απίστευτοι διαγωνισμοί ομορφιάς πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, το καλλιστεία που διοργανώνει ο Αμερικανός, Μπράιαν Σλόαν, διαφέρουν από τα άλλα.
Ο Σλόαν που είναι δημιουργός σεξουαλικών βοηθημάτων αποφάσισε να αναρτήσει αγγελία στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ομορφότερα… γυναικεία γεννητικά όργανα.
Στόχος του ήταν να εντοπίσει τους τρεις ομορφότερους κόλπους, για να τους «σκανάρει» με 3D scanner και έπειτα να τους μετατρέψει σε καλούπι για να κατασκευάσει το ιδανικό σεξουαλικό βοήθημα.
«Ήθελα να ανακαλύψω ποιος κόλπος θα άρεσε στους άνδρες για να μεταφέρω το ομοίωμά του σε σεξουαλικό βοήθημα», εξηγεί ο Σλόαν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από το Elite Daily και καταγράφει την διαδικασία αποτύπωσης στον υπολογιστή.

Τα υπεραυξημένα τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η αποπληρωμή τους

Τα υπεραυξημένα τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η αποπληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου η αποπληρωμή τους
Τα δημόσια έσοδα το δεκάμηνου Ιανουαρίου–Οκτωβρίου 2015 δεν πήγαν τόσο καλά, όσο ανέμενε το υπουργείο Οικονομικών. Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Δεκέμβριο που θα δώσει ανάσα στα έσοδα . Σκέφτονται να παρατείνουν μέχρι και την αποπληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού ανήλθαν στα 36,5 δις. ευρώ, λιγότερα από τον στόχο του οικονομικού επιτελείου που ήθελε να συγκεντρωθούν 41 δις. ευρώ.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν τώρα πως ο μήνας που θα ανατρέψει την κατάσταση, θα είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος με τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας να δίνουν ανάσα στα έσοδα.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο –και με δεδομένη την καθυστέρηση έκδοσης της υπουργικής απόφασης για τα νέα Τέλη- σκέφτονται ακόμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, και την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας με καταλυτική ημερομηνία την 29η Ιανουαρίου.
 
 
 
 
 

Νίκος Φίλης:Εκανε διανομή προφυλακτικών σε δημοτικό σχολείο



Καταγγελία-σοκ από εξοργισμένους γονείς σχολείου της Ηλιούπολης και τον πατέρα Κ. Πετάση. 

Οδηγίες και για την άμβλωση

Δωρεάν προφυλακτικά αλλά και οδηγίες για τον «σωστό» χρόνο της άμβλωσης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η διάλεξη που προ ημερών πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
Το απίστευτο περιστατικό, που καταδεικνύει το όραμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα σύγχρονα ελληνικά σχολεία, έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» κατόπιν καταγγελιών εξοργισμένων γονέων αλλά και του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης πατέρα Κωνσταντίνου Πετάση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας, μάλιστα, όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Πανταζόπουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με ανεξάρτητο σχηματισμό, προερχόμενο, όμως, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Κοιτούσαν απορημένοι

Την ημέρα εκείνη (29 Οκτωβρίου) ειδική επιστήμονας επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα και ανάμεσα σε άλλα έκανε επίδειξη προφυλακτικών στους μικρούς μαθητές -που κοιτούσαν απορημένοι-, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τις διάφορες παραλλαγές που αυτά μπορεί να έχουν στο χρώμα και στη γεύση! Επιπλέον, η επισκέπτρια ενημέρωσε τα παιδιά της ΣΤ' Δημοτικού (ήτοι 11 ετών) ότι υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης προγεννητικού ελέγχου και σε περίπτωση που το έμβρυο νοσεί μπορεί να γίνει έκτρωση ακόμη και μετά τον δεύτερο μήνα!

Οσα εξοργιστικά ακούστηκαν στη σχολική αίθουσα καυτηρίασε με ανάρτησή του στο ιστολόγιο της ενορίας ο πατέρας Κωνσταντίνος, ενώ ενδεικτική της αγανάκτησης των γονέων είναι η μαρτυρία μιας μητέρας μαθητή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο: «Ρώτησα την επιστήμονα, η οποία είναι επισκέπτρια υγείας του ΙΚΑ, αν κάποιος έχει εγκρίνει όσα λέει και μου απάντησε ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία της το υλικό που αναφέρει. Επικοινώνησα με το υπουργείο Παιδείας και μου είπαν ότι αυτά δεν γίνονται, να κάνω καταγγελία. Δήλωσαν ότι πέσαμε σε... στραβή περίπτωση. Πήγα και στην Αστυνομία, αλλά με παρέπεμψαν στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι παλαιότερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τώρα είναι με "δεμένα χέρια"».

Το βιβλίο γυμνασίου με τον ηλεκτρολόγο και την ανήλικη

Στη σχέση της 15χρονης Μαρίας με τον 25άρη Σάκη τον... ηλεκτρολόγο αναφέρεται -ευτυχώς επιγραμματικά- το τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α' Γυμνασίου.
Το σχολικό εγχειρίδιο, που απευθύνεται σε παιδιά 12 και 13 ετών, περιλαμβάνει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα (απόσπασμα του βιβλίου της Ρούλας Κακλαμανάκη «Γραφές αθωότητας») προκειμένου να γίνουν αντιληπτές στους μαθητές οι διαφορές ανάμεσα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο.
Συγκεκριμένα, το όνομα του κατά τα άλλα συμπαθούς ηλεκτρολόγου, ο οποίος, όπως μαθαίνουμε από το σύντομο διήγημα, διατηρεί και δικό του κατάστημα (!), χρησιμοποιείται με ατυχώς κωμικό τρόπο ώστε να δοθεί στους μαθητές το παράδειγμα της λέξης «οσάκις».

Εκτός από το «εκπαιδευτικό» κομμάτι, πάντως, η σχέση του 25χρονου με τη 15χρονη χαρακτηρίζεται ως ο «πρώτος έρωτας» της τάξης και παρουσιάζεται ως γνωστός στον περίγυρο της μαθήτριας, την τύχη της οποίας φαίνεται ότι ζηλεύουν οι συνομήλικές της!

Το συγκεκριμένο απόσπασμα είχε προκαλέσει αίσθηση το 2013, οπότε και είχε αναδειχθεί, ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσυρθεί από τα σχολικά βιβλία.







Πηγή: δημοκρατία