08 Νοεμβρίου 2015

Να συλληφθεί απόψε κιόλας ο Πανούσης - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους πολίτες να βγουν στους δρόμους


Κι αν είναι ψυχοπαθής να οδηγηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη στο τρελάδικο. Αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί, τότε σήμερα κιόλας ο λαός θα πρέπει να κατεβεί στους δρόμους. Να αποκαθηλωσει τη συμμορία των συνωμοτών και να περιφρουρήσει την πατρίδα του και τη Δημοκρατία...


Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Συμβαίνουν στη χώρα μου και λυπάμαι γι αυτό, θεωρώ όμως πως επί της ουσίας, μόνο σε μπουρδέλο μπορούν να γίνονται. Κι εκεί μόνο κατά της απουσία της τσατσάς. Διαφορετικά ακόμη και στο μπουρδέλο υπάρχουν όρια…

Βγαίνει ο πρώην υπουργός  - και καθηγητής εγκληματολογίας παρακαλώ – και δηλώνει ότι κύκλωμα μαφιόζων τρομοκρατών που συναγελάζεται με πολιτικά – κυβερνητικά στελέχη απειλεί τη ζωή του και τη ζωή των μελών της οικογένειάς του, και δεν ιδρώνει κανένα αυτί.

Θέλεις να πεις κ. Πανούση ότι η χώρα κυβερνάται σήμερα από μια συμμορία μαφιόζων που ενέχονται σε σχέδια πολιτικών δολοφονιών και ότι αυτό δεν έχει δικαίωμα να το ξέρει ο Έλληνας πολίτης???

Δηλώνει ξεκάθαρα πως για όλα τα παραπάνω, λύνει το στόμα του αφήνοντας σε κάποιο συμβολαιογράφο στοιχεία και αναλυτικότερες λεπτομέρειες, και όλοι κάνουν τουμπεκί.

Ποιός είναι κ. Πανούση αυτός ο συμβολαιογράφος??? Με ποιό δικαίωμα αναγορεύει τον εαυτό του σε θεματοφύλακα μιας τέτοιας καταγγελίας που βάφει στο χρώμα του αίματος την πολιτική ζωή??? Και κυρίως με ποιό δικαίωμα τόσο εσύ ως καταγγέλων, όσο και...


αυτός συνεχίζετε να κυκλοφορείτε ελεύθεροι???

Δε διστάζει να ισχυριστεί πως για όλα τα παραπάνω ξέρει ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, και οι πάντες σφυρίζουν αδιάφορα.

Ομολογεί ανοικτά πως είναι γνώστης όλων των στοιχείων και δε τα δημοσιοποιεί επειδή αυτό απαίτησε η οικογένειά του, και κανείς δε λέει κουβέντα.

«Τα έχω γράψει σε μορφή διηγήματος σε 9 σελίδες. Υπάρχουν εκεί όλα τα στοιχεία με ονόματα…» λέει χαρακτηριστικά και οι υπαινιγμοί που αφήνει δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Ας δούμε κωδικοποιημένα τι υποστηρίζει και στο περίπου ποιους εμπλέκει και γιατί τους κατηγορεί:
  • Ο συνάδελφός μου υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος δεν με κάλυψε όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι δικοί μου αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που δεν είναι αλήθεια αλλά ο Παρασκευόπουλος δεν το διέψευσε.
  • Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες - ξέρω τα ονόματα.
  • Κι εκείνοι γνωρίζουν ότι γνωρίζω και έχουν ήδη αρχίσει να τρέμουν.
  • Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι»
Η ερώτηση είναι απλή: Ποιός εισαγγελέας τολμά να καταστεί συνένοχος μη διατάσσοντας σήμερα κιόλας τη σύλληψη του Πανούση???

Ποιός πρόεδρος της Δημοκρατίας τολμά μετά απ όλα αυτά να μην απευθύνει σήμερα κιόλας διάγγελμα στον Ελληνικό λαό, καλώντας τον να ανατρέψει τους συνομώτες και να υπερασπιστεί την πατρίδα του και τη δημοκρατία

( ΒΛΕΠΕ Φ. ΠΕΛΤΣΑΝΙΚΟΣ) Να ξεπλυθεί η ΝΤΡΟΠΗ της παράδοσης Οτσαλάν !


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΝΕΖΑΚΗ*

Πάνε σχεδόν δεκαεπτά χρόνια, από τον Φλεβάρη του 1999, που η Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με τους υπουργούς Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, Εσωτερικών Αλέκο Παπαδόπουλο, και Δημόσιας Τάξης Φίλιππο Πετσάλνικο, αρνήθηκε να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον ηγέτη των Κούρδων και τον παρέδωσε στους διώκτες του, από την Ελληνική Πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου τον έστειλε «για την ασφάλειά του».

Η χώρα μας στιγματίστηκε από ντροπή για την κατάφωρη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, παραδίνοντας τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία, όπου, στην δίκη του στο δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας στην Αγκυρα ζητήθηκε η ποινή του θανάτου. Μια ανήθικη και προδοτική παράδοση, ενάντια στις Διεθνείς Συνθήκες που αφορούν την προστασία προσφύγων που ζητούν πολιτικό άσυλο, ενάντια σε κάθε έννοια ανθρωπισμού, ενάντια στις αγωνιστικές παραδόσεις και το φιλότιμο του λαού μας. Αμερικάνοι και Τούρκοι πίεζαν για την σύλληψη του μεγάλου «τρομοκράτη», Ιταλία, Ρωσία και άλλοι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν να παραχωρήσουν άσυλο και βρέθηκε η Ελλάδα να παίξει το ρόλο του «μικρού για τα θελήματα», του κουκουλοφόρου προδότη που ανέλαβε, με διεθνή συνωμοσία, να παραπλανήσει τον Άπo, να τον παραδώσει σιδηροδέσμιο στους πράκτορες της ΜΙΤ και με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Τούρκου βουλευτή Τζαβίτ Τσαγλάρ να μεταφερθεί από την Κένυα στην Τουρκία.

ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, μια μέρα πριν, τα χαράματα της Δευτέρας 15 Φλεβάρη, σε αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης με τον τότε δήμαρχο της Αθήνας και σημερινό Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο (τι ειρωνεία!), εξαπέλυσαν μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ενάντια στους Κούρδους της Πλατείας Κουμουνδούρου, όπου έστησαν μπλόκο, συνέλαβαν τους πρόσφυγες, τους στοίβαξαν σε αστυνομικές κλούβες και τους μετέφεραν σε στρατόπεδο της Αεροπορίας για να κρατηθούν μακριά από τις αναπόφευκτες διαμαρτυρίες που θα ακολουθούσαν.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», που υπόγραφε ο επικεφαλής της Λέων Αυδής, αναγράφονταν:

«Σήμερα στην Πλατεία Κουμουνδούρου άρχισε και βρίσκεται σε εξέλιξη μία βαρύτατη προσβολή στην αξία του ανθρώπου…

Η κυβέρνηση, αντί για λύση του προβλήματος των Κούρδων της Πλατείας Κουμουνδούρου, προσέφυγε σε αστυνομική επιχείρηση. Στην Πλατεία έγινε τα χαράματα μπλόκο. Οι Κούρδοι πιάστηκαν, στοιβάχτηκαν σε κλούβες και μεταφέρθηκαν σε αναζήτηση, όχι καταλύματος, αλλά χώρου αποθήκευσης. Δήμαρχοι των πέριξ δήμων κινητοποιήθηκαν, όχι για να βρουν κατάλληλο χώρο εγκατάστασης, αλλά για να απομακρύνουν το πρόβλημα από τις επικράτειές τους. Ο Δήμος Αθηναίων έστειλε στην Πλατεία απορριμματοφόρα και φορτηγά για να εξαφανίσει τα φτωχά νοικοκυριά των προσφύγων και να αποκαταστήσει στην Πλατεία την τάξη και την αισθητική του κάγκελου. Κοινό μέλημα όλων, η συγκάλυψη της αθλιότητας και όχι η εξάλειψή της».

Το βράδυ της παράδοσης του Οτσαλάν στους διώκτες του, ο Κώστας Σημίτης δήλωνε: «Κάναμε το χρέος μας με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στην Ελλάδα και τα συμφέροντά της, απέναντι στο Κουρδικό ζήτημα και τον ίδιο τον Οτσαλάν»! και λίγο παρακάτω: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους αποσχιστικά κινήματα. Είμαστε κατά των ένοπλων ανταρσιών και των πράξεων τρομοκρατίας και βίας»! Την ίδια μέρα της ντροπιαστικής παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους, ο Ελληνας πρωθυπουργός καταδίκασε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του κουρδικού λαού. Τον αγώνα του για το δικαίωμά του να υπάρχει (ακόμα και η κουρδική γλώσσα είναι απαγορευμένη) ο Κώστας Σημίτης τον αποκάλεσε «αποσχιστικό κίνημα», «ανταρσία» και «τρομοκρατία».

ΑΓΩΓΗ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Οτσαλάν καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Τουρκία το 2002. Από το 1999 βρίσκεται φυλακισμένος – μοναδικός κρατούμενος – στο νησί Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης.

Αύριο, Δευτέρα 9.11.2015, στις 10.00 το πρωί, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 85), εκδικάζεται η αγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την παράδοσή του, εκ μέρους της Ελλάδας στην Τουρκία τον Φλεβάρη του 1999. Η αγωγή υποβλήθηκε τον Δεκέμβρη του 2008 και εκδικάζεται με καθυστέρηση 7 ολόκληρων ετών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη, σε αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, η βουλευτίνα του HDP Ντιλέκ Οτσαλάν, ανιψιά του Κούρδου ηγέτη, και οι δικηγόροι του, ο Τούρκος Μαμούρ Σακάρ και ο Ελληνας Γιάννης Ραχιώτης, παρουσίασαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και αντιμετωπίζει ο Οτσαλάν, και μίλησαν για το περιεχόμενο και τους στόχους της αγωγής.

Το κύριο αποτέλεσμα που επιδιώκουν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Οτσαλάν είναι «να αποκαλυφθεί η πλήρης εικόνα της συνωμοσίας σε λεπτομέρειες και να αποκατασταθεί έστω και λίγο η ιστορική αυτή αδικία. Να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση».

Η ΝΤΙΛΕΚ ΟΤΣΑΛΑΝ

Η ανιψιά του Άπο, Ντιλέκ Οτσαλάν, κόρη της αδελφής του, μίλησε για τις συνθήκες φυλάκισής του. Τα τελευταία 16 χρόνια βρίσκεται στο κελί του σε αυστηρή απομόνωση, 23 ώρες την ημέρα. Δεν του επιτρέπουν να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του οι οποίοι έχουν να τον δουν από τις 27 Ιούλη του 2011. Την οικογένειά του, την αδελφή του έχει να την δει ενάμιση χρόνο. Του απαγορεύουν να δει τηλεόραση και μόνο τώρα τελευταία του επιτρέπουν να παρακολουθεί κάποιες ώρες την κρατική τηλεόραση. Του απαγορεύουν να διαβάσει εφημερίδες παρά μόνο μια και αυτή λογοκριμένη, όπως λογοκριμένα είναι και τα γράμματα που παίρνει, κύρια από άλλους κρατούμενους.

Η μητέρα της Ντιλέκ, στις αιτήσεις που κάνει για να τον επισκεφτεί, συνήθως παίρνει την απάντηση ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να ταξιδέψει το καράβι ή αρρώστησε ο καπετάνιος ή το καράβι έχει βλάβη. Όταν καταφέρνει να τον δει, επειδή η μόνη γλώσσα που γνωρίζει είναι τα Κουρδικά, την απειλούν ότι δεν θα την ξαναφήσουν αν δεν γίνεται η συνομιλία στα Τουρκικά.

Η επανεκλεγείσα βουλευτίνα του HDP, στις πρόσφατες εκλογές της 1 Νοέμβρη, Ντιλέκ Οτσαλάν, δήλωσε ότι «ο μοναδικός λόγος που τον κρατούν σε αυτές τις συνθήκες είναι για να μη δρομολογηθεί οποιαδήποτε ειρηνική λύση μέσα από τον διάλογο για το κουρδικό ζήτημα. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να συνδράμει στο αίτημα να καταδικαστούν όσοι Ελληνες συμμετείχαν ενεργά στην παράδοση του Οτσαλάν. Αυτή η διεθνής συνωμοσία έχει σχέση με το χάος που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία. Εχει άμεση σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ζητάμε να εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνμες και οι νόμοι».

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΆΠΟ

Ο Έλληνας δικηγόρος του Οτσαλάν, Γιάννης Ραχιώτης, διευκρίνισε ότι η αγωγή γίνεται για τους όρους και τις παραβάσεις της παράδοσης του. Η Αγωγή αποζημίωσης κατατέθηκε γιατί ήταν η μόνη που επέτρεπε το ελληνικό κράτος. «Το ελληνικό κράτος παρέβη τη Σύμβαση του Δουβλίνου, που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εξετάζουν κάθε αίτηση ασύλου που τους υποβάλλεται. Ο Οτσαλάν είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο τον Δεκέμβριο του 1998. Το ελληνικό κράτος παρέβη την Σύμβαση της Γενεύης του 1951 που απαγορεύει την επαναπροώθηση προσφύγων. Η τότε ελληνική κυβέρνηση παραβιάζοντας πλήθος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων έθεσε τη ζωή του Οτσαλάν σε πραγματικό κίνδυνο, σε μια Τουρκία όπου, εκτός των άλλων ίσχυε ακόμα η θανατική ποινή. Πρόκειται για μια τυπική περίπτωση έκθεσης ανθρώπου σε κίνδυνο».

Ο Τούρκος δικηγόρος του, Μαμούρ Σακάρ, ο οποίος είναι κοντά στον Οτσαλάν και τον εκπροσωπεί από το 1999, είπε ότι: «Στη διεθνή συνωμοσία συμμετείχαν και δυνάμεις ισχυρότερες από την Ελλάδα, αλλά ο μηχανισμός και οι κινήσεις της τότε ελληνικής κυβέρνησης την έκαναν εφικτή».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι οι υπαίτιοι της συνωμοσίας κατά του Οτσαλάν δεν είναι φυσικά οι λαοί αλλά τα κράτη και το “δίκαιο” της κυριαρχίας τους. Ακολουθώντας το παράδειγμα του ηγέτη του κουρδικού λαού, δηλώνουμε ότι την πιθανή αποζημίωση που θα κερδίσουμε στη δίκη θα τη δωρίσουμε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα και συγκεκριμένα στο Χαμόγελο του Παιδιού» υπογράμμισαν οι δικηγόροι του Οτσαλάν και κατέληξαν:

«Η θετική απόφαση του Δικαστηρίου των Αθηνών για την αποκάλυψη της συνωμοσίας και των διωγμών που υφίσταται ο πελάτης που υπερασπιζόμαστε, θα αποτελέσει μια τιμητική απόφαση που αρμόζει στην Αθήνα, την κοιτίδα του δημοκρατικού πολιτισμού και για το πνεύμα παράδοσης που έχει φωτίσει όλο τον κόσμο».

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο θρυλικός Άπο, είναι το σύμβολο και ο φυσικός ηγέτης του Κουρδικού λαού. Η θέση του δεν είναι στο κολαστήριο του Ιμραλί αλλά στο τραπέζι των ισότιμων διαπραγματεύσεων για το Κουρδικό ζήτημα, συμβολή στην ειρήνευση της περιοχής.

 
 
 
 
 
*Πηγή: imerodromos.gr

Σοκ και δέος από το άρθρο του Στάθη για τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ

Σοκ και δέος από το άρθρο του Στάθη για τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras14709
(Αυτο)κριτική

Του Στάθη – enikos.gr

Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν.
 
 Σπανίως, επίσης, στην Ιστορία αυτή η μεταμόρφωση συντελείται τόσο γρήγορα. Και τόσο ξετσίπωτα.

Θα αναφερθώ μόνον σε ένα απ’ τα χίλια που έλεγε ο κ. Τσίπρας, πριν να αρχίσει κι αυτός να αραδιάζει τα χίλια ένα παραμύθια της Χαλιμάς.

Ελεγε: «Η λέξη ισοδύναμα έχει εισαχθεί απ’ την τρόικα. Οταν αναζητούνε ισοδύναμα, εννοούν ισοδύναμους πόνους».

Τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ομιλούν στα πάνελ και από του βήματος της Βουλής για τους εν λόγω πόνους -τα ισοδύναμα- ως να πρόκειται για φάρμακα που θεραπεύουν πάσα λύπη και στεναγμό, ως να πρόκειται για παραμυθία αυτών των ίδιων, ώστε να αντέξουν τον αυτοδιασυρμό τους.

Εσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών.

Δεν έχει, όμως, πλέον καμία σημασία να υπενθυμίζει κανείς στον κ. Τσίπρα τι έλεγε και τι λέει.
Το έργο έχει προχωρήσει, βρισκόμαστε σε μια νέα σελίδα. Κι αυτή, επίσης, σπανίως εμφανίζεται στην Ιστορία, εις όσα αφορούν τουλάχιστον την παρουσία της Αριστεράς διεθνώς.

Σπανίως κόμματα της Αριστεράς έχουν περιπαίξει τη λογική, έχουν ατιμάσει την ηθική κι έχουν διασύρει την ιδεολογία τους όσον ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, απ’ όταν ο ίδιος κι όσοι τον ακολούθησαν πέρασαν κάτω απ’ τα καυδιανά δίκρανα της υποταγής.

Σπανίως οι ηττημένοι ηττώνται μέσα τους και οι ήρωες μεταμορφώνονται σε ρεμάλια, όπως έγινε με πολλούς από τους Σέρβους μετά τον πόλεμο που έχασαν.

Η Αριστερά, σε όλες της τις εκδοχές, εκφράζει την ταξική αντίθεση με τη Δεξιά, σε όλες της επίσης τις εκδοχές.

Ποτέ άλλοτε, ή σπανίως, ένα κόμμα της Αριστεράς δεν έχει διασύρει τόσο πολύ και τόσο, σαν έτοιμο από καιρό, αυτήν την αντίθεση.

Και μαζί της και τον εαυτόν του.
Οι γενίτσαροι ήταν αθώοι. Τους άρπαζαν μωρά οι Οθωμανοί και τους ανάθρεφαν τέρατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε δεν αποτελείται από γενίτσαρους.

Αυτοί που αυτομόλησαν στη δεξιά πολιτική δεν ήταν αρπαγμένα μωρά, αλλά ενήλικες που ανάλωσαν -αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι και οι καλύτεροι- τη ζωή τους στρατευμένοι στις ιδέες, στα ιδανικά και στον τρόπο της Αριστεράς.

Που ως τώρα δεν ήταν ποτέ η χλεύη της Δεξιάς.

Μα δεν αυτομόλησαν, θα έλεγε κανείς, υποχώρησαν για να ανασυνταχθούν και να πολεμήσουν την επόμενη μέρα. Μάλιστα. Πώς πολεμάνε; Λέγοντας όσα κατήγγειλαν; Πράττοντας όσα απέρριπταν; Ή, μήπως, δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο που οι ίδιοι υπέγραψαν και μαζί με όλες τις εκδοχές της Δεξιάς υπερψήφισαν; Ή, μήπως, δεν γνωρίζουν ότι τα περί ισοδύναμων είναι φούμαρα, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε – ή, μάλλον, ούτε καν φούμαρα, αλλά «πόνοι»;

Σε τι ελπίζουν; Σε ένα λέγε-λέγε-λέγε, ό, τι μείνει κι όπου βγάλει; Τόσο μπορούν; Πέστε μου ένα (αριθμός 1) μέτρο, που έφεραν ως αντιστάθμισμα στα εγκληματικά μέτρα που δέχθηκαν να επιβάλουν. Ενα! Ούτε ένα. Ενώ αντιθέτως βροχή, βροχή φωτιάς κι Αρμαγεδδών, οι διαταγές που εκτελούν.

Κι επιπλέον διαπράττουν το αίσχιστο: φορτώνουν στον λαό τον φόνο του εαυτού του.
«Μας ψηφίσατε, δεν μας ψηφίσατε»,; ερωτούν ξεδιάντροπα εκείνους που φόβισαν, εκείνους που εξαπάτησαν.

Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός για να έχουμε υπερπρωθυπουργό τον κ. Μάαρτεν Φέρβεϊ ή όποιον άλλο γκαουλάιτερ μας στείλει το Βερολίνο.


Σπανίως μια μετάλλαξη λαμβάνει σάρκα και οστά σε τέτοιο βάθος και με τέτοια ταχύτητα.

Ο κ. Τσίπρας μιμείται πλέον τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, με όλο και πιο ανατριχιαστικό τρόπο.

Ομιλεί με τη σύνταξη του Ανδρέα, τις παύσεις του Ανδρέα, τη στίξη του Ανδρέα.

Και το πιο ανατριχιαστικό, όλο και πιο έντονα πια η φωνή του θυμίζει τη φωνή του Ανδρέα.


Ανατριχιαστικό, αλλά αναμενόμενο, διότι όσο πιο κούφιος είναι ο μίμος, τόσο πιο έντονη 
ακούγεται η ηχώς του ινδάλματός του.

Σπανίως ένας πολιτικός έχει μιμηθεί τόσους πολλούς και τόσα πολλά.

Ο κ. Τσίπρας μιμείται την πολιτική Σαμαρά, τους τρόπους του Βενιζέλου και το στιλ του Ανδρέα.

Τον μόνον που δεν μιμείται ο κ. Τσίπρας είναι τον σύντροφο Τσίπρα που πιστέψαμε, που βοηθήσαμε, που αγαπήσαμε.

Η ντροπή που βαραίνει πολλούς από εμάς για όλο αυτό είναι το ελάχιστο.

Η οδύνη, όμως, που βοηθήσαμε να βαραίνει σήμερα, απ’ όλο αυτό, κόσμο και κοσμάκη είναι ανεξιλέωτη…





likavitos.gr