01 Νοεμβρίου 2015

Υπερ-φόρος χτυπά σπίτια, καταθέσεις, Ι.Χ. και τον… αέρα που αναπνέουμε


Υπερ-φόρος χτυπά σπίτια, καταθέσεις, Ι.Χ. και τον… αέρα που αναπνέουμε



Ολοκληρωμένο σχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή ενός γενικευμένου φόρου περιουσίας, στον οποίον θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και όσα κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας έχουν στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς επίσης και όλα τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει σε επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με εξαίρεση μόνο τις καταθέσεις στο εσωτερικό, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο νέος αυτός φόρος περιουσίας προορίζεται να αντικαταστήσει τον ισχύοντα σήμερα Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με την ίδια ακριβώς αποδοτικότητα σε έσοδα. Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, να δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ ετησίως, όσα ακριβώς και ο ΕΝΦΙΑ.
Το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει πολύ απλά τη φορολόγηση της αξίας όλων των περιουσιακών στοιχείων και των αποταμιευμένων κεφαλαίων των Ελλήνων πολιτών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με εξαίρεση μόνο τις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες!

Οι αξίες των ακινήτων, των επιχειρήσεων, των αυτοκινήτων, των δικύκλων, των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, των μετοχών, των ομολόγων και των λοιπών επενδύσεων που έχει κάθε Ελληνας φορολογούμενος στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πλην των καταθέσεων στις εγχώριες τράπεζες, θα υπόκεινται στο νέο φόρο περιουσίας, όπως επίσης και τα χρήματα που βρίσκονται κάτω από τα στρώματα στα σπίτια. Προκειμένου δε όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και κεφάλαια να φορολογηθούν θα καταρτιστεί πρώτα το «περιουσιολόγιο», μια ενιαία βάση δεδομένων στην οποία θα καταχωρηθούν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για τον ακριβή προσδιορισμό της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των αποταμιεύσεων των Ελλήνων φορολογουμένων και, εν τέλει, τον ορθό υπολογισμό του νέου φόρου.

Το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο, όμως στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος στην προετοιμασία εφαρμογής του σχετικού σχεδίου.

Η διαδικασία υλοποίησης


Πριν αρχίσει να καταρτίζεται το «περιουσιολόγιο» θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε εφαρμογή νόμος με τον οποίο δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους Ελληνες φορολογούμενους να αποκαλύψουν οικειοθελώς κεφάλαια, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, τα οποία δεν είχαν δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια. Τα κεφάλαια που θα δηλωθούν θα φορολογηθούν με βάση τις ισχύουσες φορολογικές κλίμακες, αλλά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Από τη στιγμή που τα ποσά αυτά θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν θα έχουν πλέον νομιμοποιηθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την κάλυψη τεκμηρίων στις φορολογικές δηλώσεις των επόμενων ετών.
Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων θα αρχίσει το «κτίσιμο» του «περιουσιολογίου».

Στο πρώτο στάδιο, το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώσει από τις δικές του βάσεις δεδομένων όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για την περιουσία κάθε φορολογούμενου, δηλαδή για τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες κ.λπ. Τα στοιχεία αυτά θα αναρτηθούν σε ειδική φόρμα στο διαδίκτυο, στον λογαριασμό που έχει κάθε φυσικό πρόσωπο στο σύστημα TAXISNET.
Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει τους φορολογούμενους, με ηλεκτρονικά μηνύματα που θα αποστείλει στα e-mail τους, να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, τα οποία θα έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς τους στο TAXISNET ή να τα τροποποιήσουν αφαιρώντας ή προσθέτοντας δεδομένα ή διορθώνοντας τα ήδη αναρτημένα δεδομένα.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παράνομοι μετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες, με πανάκριβα τηλέφωνα και χαρτονομίσματα των 500 ευρώ

Ενω ο Τσίπρας κόπτεται για τους πρόσφυγες, την ίδια ώρα που καταδίκασε τους έλληνες με το τρίτο μνημόνιο της προδοσίας.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παίρνουν τις θέσεις και πολλές φορές τις ζωές των πραγματικών προσφύγων. Χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως ανθρώπινες ασπίδες και ξαφνικά βρίσκονται με χαρτονομίσματα των 200 ακόμα και 500 ευρώ στην τσέπη. Κανείς όμως δεν ασχολείται για να εντοπίσει την πηγή αυτών των χρημάτων που οι περοσσότεροι πολίτες δεν τα βλέπουν ούτε σε φωτογραφία.
Το ρεπορτάζ από την Ολλανδία





  by olympiada

Μίνι εγκεφαλικό vs. αθόρυβο εγκεφαλικό: Διαφορές και συμπτώματα

Μίνι εγκεφαλικό vs. αθόρυβο εγκεφαλικό: Διαφορές και συμπτώματα

  Μίνι εγκεφαλικό vs. αθόρυβο εγκεφαλικό: Διαφορές και συμπτώματα
Η μερική παράλυση του προσώπου, η διαταραχή της ομιλίας και η σύγχυση είναι τα τυπικά συμπτώματα που συνοδεύουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι είναι το ισχαιμικό και το αιμορραγικό εγκεφαλικό, οι δύο βασικότεροι και πιο επικίνδυνοι τύποι εγκεφαλικού επεισοδίου. Υπάρχει όμως και το λεγόμενο μίνι εγκεφαλικό ή μικροεγκεφαλικό (παροδικό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο) και το αθόρυβο εγκεφαλικό, δύο πιο ήπιες μορφές εγκεφαλικού που μπορεί να μην αντιληφθούμε καν.
Εγκεφαλικό ονομάζεται γενικώς ένα επεισόδιο κατά το οποίο διαταράσσεται η παροχή αίματος σε κάποιο τμήμα του εγκεφάλου.

Όταν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού είναι εξαιρετικά ήπια, ονομάζεται μίνι εγκεφαλικό. Όταν το εγκεφαλικό δεν εκδηλώνεται με εμφανή συμπτώματα, δεν προκαλεί διαταραχές στη φυσιολογική λειτουργία ή το επεισόδιο δεν αποτυπώνεται στη μνήμη του ασθενούς, πρόκειται για το λεγόμενο αθόρυβο εγκεφαλικό.

Το αθόρυβο εγκεφαλικό μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο. Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια είναι πιθανό να οδηγήσουν σε προβλήματα μνήμης και νοητικής επεξεργασίας και να αυξήσουν τον κίνδυνο για εκδήλωση ισχαιμικού/αιμορραγικού εγκεφαλικού στο μέλλον.
Μόνο η εγκεφαλική απεικόνιση μπορεί να επιβεβαιώσει αν έχει προηγηθεί αθόρυβο εγκεφαλικό. Τα μόνα σημάδια που προδίδουν το αθόρυβο εγκεφαλικό είναι τα ήπια προβλήματα μνήμης και η ελαφριά δυσκολία προσανατολισμού.

Από την άλλη, το μίνι εγκεφαλικό θεωρείται «προειδοποιητικό» –σαν ένας προσεισμός πριν από ένα μεγάλο σεισμό– και δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο. Τα συμπτώματά του είναι όμοια με αυτά του κανονικού εγκεφαλικού, είναι όμως πολύ πιο ήπια σε ένταση:
- μούδιασμα ή χαλάρωση στη μία πλευρά του προσώπου
- αδυναμία ή μούδιασμα στο χέρι ή το πόδι
- δυσνόητη ομιλία
- δυσκολία κατανόησης/αιφνίδια σύγχυση
- αιφνίδια απώλεια ισορροπίας ή συντονισμού
- αιφνίδιος, ισχυρός πονοκέφαλος

Η σωστή διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερίνης και του σακχάρου, η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση του σωματικού βάρους στα όρια του φυσιολογικού και η συστηματική γυμναστική είναι τα βασικά μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρετε ενάντια σε κάθε τύπο εγκεφαλικού.

Λεύκανση δοντιών σε 3' στο σπίτι- Δείτε πως θα το φτιάξετε!





Είναι γνωστό ότι αποτελεί υλικό με πολλές εφαρμογές και διαφορετικές χρήσεις, ενώ είναι φτηνό και υπάρχει σίγουρα σε κάθε σπίτι. Υπάρχουν έρευνες που πιστοποιούν την συμβολή του στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, αλλά αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι μπορεί να κάνει “θαύματα” και για τα δόντια σας.

Ο λόγος γίνεται για το μηλόξυδο. Φτιαγμένο από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση, και πλούσιο σε πηκτίνη και βασικά μέταλλα, το μηλόξυδο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες γενικότερα. Μία από τις εφαρμογές του (πέραν της γαστριμαργικής) είναι και η λεύκανση των δοντιών.
Γιατί είναι το μηλόξυδο επωφελές για τη λεύκανση των δοντιών;
Πρώτα απ' όλα, το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του όξινου pΗ. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αφαίρεση των λεκέδων και την λεύκανση των δοντιών σας, καθώς και για τη θεραπεία της ασθένειας των ούλων, που προκαλείται από βακτήρια του στόματος.
Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μηλόξυδο
-Αραιώστε μηλόξυδο με νερό σε αναλογία μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι νερό.
-Αποθηκεύστε το διάλυμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
-Κάντε ένα μπούκωμα με αυτό το πρωί πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα.
-Στη συέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά.
-Επαναλάβετε τακτικά για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα δόντια σας και να τα λευκάνετε την ίδια στιγμή.
Χρήσιμες συμβουλές
-Πάντα να ανακινείτε το μπουκαλάκι με το διάλυμα πριν τη χρήση, επειδή τα βασικά συστατικά πέφτουν στο κάτω μέρος.
-Ποτέ μην ξεπερνάτε την αναλογία μηλόξυδου/νερού, επειδή αν βάλετε περισσότερο ξύδι, ελπίζοντας σε “πιο γρήγορα αποτελέσματα”, η αυξημένη οξύτητα του διαλύματος μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.
-Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία πολύ συχνά, τουλάχιστον όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα, προκειμένου να προστατεύσετε το σμάλτο των δοντιών σας.


Βάζει " Χαράτσι " ο Τσιπροκαμμένος και για την κατάθεση πινακίδων


Του Μανώλη Μάνου

Να επιβάλλει και «χαράτσι» για όσους καταθέσουν πινακίδες, καθώς και τέλος ακινησίας, εκεί προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Τσιπρα - Καμμένου. H σκέψη και η "εφευρετικότητα " τους είναι να επιβληθεί ένα ποσό ύψους 50 ευρώ για την κατάθεση των πινακίδων και ως 100 ευρώ για τα οχήματα που είναι σε ακινησία.
 
Την ίδια στιγμή , περισσότερα από 920.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από ένα έως και 5 χρόνια και πλέον έχουν εισέλθει στο στόχαστρο του Yπουργείου Oικονομικών, ώστε να αντληθούν άμεσα έσοδα και να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες IX που είναι συνεπείς και καταβάλλουν τα τέλη κάθε χρόνο.
 
Οι απώλειες που έχουν δημιουργήσει στα δημόσια έσοδα οι 920.000 ιδιοκτήτες IX που δεν καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το πλέον ευνοϊκό σενάριο που προβλέπει την απώλεια μόλις 120 ευρώ ανά όχημα (αφορά τέλη για IX με κυβισμό έως 1.071 κ.εκ.), ανέρχονται σε 110,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογιστεί με το διπλάσιο ποσό των 240 ευρώ που επιβάλλεται για εκπρόθεσμη εξόφληση, καθώς τότε θα ανέρχονταν σε 220,8 εκατ. ευρώ!
 
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος πως δεν κυκλοφορούν παράνομα μόνο αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.071 κ.εκ. αλλά και 1,4 και 1,6 και 2λιτρα, ή ακόμη και μεγαλύτερου κυβισμού.
Oπότε, αν ο μέσος όρος οφειλής ανά όχημα ανέρχεται σε 200 ευρώ, τότε οι απώλειες στα έσοδα εκτοξεύονται σε 184 εκατ. ευρώ, ενώ αν υπολογιστούν οι απώλειες με διπλάσιο το ποσό οφειλής ανά όχημα εξαιτίας της εκπρόθεσμης καταβολής, τότε οι απώλειες αγγίζουν τα 368 εκατ. ευρώ!