20 Οκτωβρίου 2015

Οι Τσιπροαριστεροί "Ξεφτυλισμένοι απατεώνες! Έτσι θα μας παίρνουν την πρώτη κατοικία τα κοράκια (ΦΕΚ).Δε θα τους περάσει!"

Πολιτικό σχόλιο Μανώλης Μανου: Αυτοί δεν είναι αριστεροί παριστάνουν τους αριστερούς, ως εκ τουτου, και μόνο αυτο συνιστά πολιτική απάτη με οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

nea ionia1111


Τον δρόμο για πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας ανοίγει ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Πλέον καθυστέρηση πληρωμής δανείου πάνω από ένα μήνα (30 ημερολογιακές ημέρες) αρκεί, ώστε ο δανειολήπτης να λάβει την πρώτη ειδοποίηση από την τράπεζα με την οποία θα τον καλεί να προσέλθει ενός 15 ημερών προς ρύθμιση της υπόθεσής του, αποδεικνύοντας ότι είναι «συνεργάσιμος».

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του οφειλέτη, η τράπεζα εντός 15 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας θα του στείλει προειδοποιητική αυτή τη φορά επιστολή. Εάν ο οφειλέτης απολέσει τον χαρακτηρισμό του «συνεργάσιμου» κινδυνεύει με πλειστηριασμό ακόμη και της μοναδικής κατοικίας του.

Ο νέος Κώδικας 

Σην τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας προβλέπεται ότι η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση της τράπεζας προς τον οφειλέτη «μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015 καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών».

Όπως αναφέρεται στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, η εν λόγω ειδοποίηση (της τράπεζας στον δανειολήπτη) παρέχει προθεσμία δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί στο δεύτερο στάδιο της Διαδικασίας Επίλυσης Καθυστερήσεων υποβάλλοντας στο ίδρυμα:
(αα) εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», συμπληρωμένη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 5.12.2014 διευκρινιστική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος,
(ββ) εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται από το ίδρυμα για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας νομικού προσώπου, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή της τράπεζας στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα.

2. Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται από το ίδρυμα εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών.

3. Για την ιεράρχηση του επείγοντος της αποστολής ειδοποιήσεων, τα ιδρύματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής 42/30.5.2014, όπως ισχύει, θα λαμβάνουν υπόψη την κατηγοριοποίηση των δανείων που έχουν πραγματοποιήσει με βάση ιδίως τις παραμέτρους κινδύνου, δυνάμει των διατάξεων της προαναφερόμενης Πράξης, όπως εκάστοτε ισχύουν, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την προοπτική υλοποίησης και των σχετικών δράσεων που προβλέπονται στο Ν. 4336/2015.

4. Η μεθοδολογία της κατά τα ως άνω ιεράρχησης γνωστοποιείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

5. Διευκρινίζεται ότι η Διαδικασία Επίλυσης Καθυστερήσεων του Κώδικα Δεοντολογίας της απόφασης ΕΠΑΘ 116/1/25.8.2014:

α) μπορεί να ενεργοποιείται και με πρωτοβουλία του δανειολήπτη αν ο ίδιος προσέλθει και ζητήσει εγγράφως να ενταχθεί στο στάδιο 2 αυτής, είτε κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είτε μετά το πέρας αυτής.

β) δεν αφορά δανειολήπτες που είναι νομικά πρόσωπα σε καθεστώς εκκαθάρισης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
fek-katasxeseis-1
fek-katasxeseis-2

No Comments to "Ξεφτυλισμένοι απατεώνες! Έτσι θα μας παίρνουν την πρώτη κατοικία τα κοράκια (ΦΕΚ).Δε θα τους περάσει!"

 

 

  Πατρώτητα του ονόματος Τσιπροαριστερός : fyllokaiftero1.blogspot.com

 Πηγή

Η κυρία Πρόεδρος, μέλος της Επιτροπής Σοφών, εισπράττει… Σύνταξη «Αγάμου Κορασίδος»

  |Του Χρηστου Κωνστα



Σιγά –σιγά, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτής της χώρας, συνειδητοποιεί ότι τελικά το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι ιδεολογικό, δεν είναι πολιτικό, είναι απλώς ταμειακό.

Λείπουν λεφτά από το Σύστημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει χρήμα στα Ταμεία.

Με την γνωστή τακτική του «λαγού», διάφορα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και προαναγγέλλουν διάφορα συστήματα επιβολής νέας «έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης» επιπλέον όλων των υπολοίπων «έκτακτων εισφορών» που ήδη επιβάλλονται σε μόνιμη βάση. Κατόπιν οι …»διαρροές» διαψεύδονται για να αντικατασταθούν με νέες «ιδέες» που οδηγούν στο ίδιο ταμειακό αποτέλεσμα.

Αναζητώντας άλλοθι στην επιβολή νέων εισφορών, η ΠΦΑ Κυβέρνησή μας ζήτησε από μία Επιτροπή 12 Εμπειρογνωμόνων να υποβάλουν προτάσεις που να τρομοκρατούν επαρκώς την κοινή γνώμη ώστε να φανεί «χάδι» το τελικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει.

Ανάμεσα στους «12 Σοφούς» που επέλεξε ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος για να μελετήσουν το πρόβλημα του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνεται και μία κυρία, πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί, η οποία ακόμη και σήμερα, παρά την επαγγελματική της άνοδο και οικονομική αυτοτέλεια, συνεχίζει να εισπράττει «επίδομα άγαμης θυγατέρας» επιπλέον όλων των υπολοίπων αποδοχών της από το Δημόσιο…

Προφανώς αυτό το επίδομα «άγαμης θυγατέρας» που συνεχίζει να εισπράττει η Πρόεδρος του Φορέα, αποτελεί ένα από τα πολλά «κεκτημένα» μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας για τη διατήρηση των οποίων αγωνίσθηκαν με πάθος οι συνδικαλιστές της Αριστεράς από την εποχή του Στέφανου Μάνου, του Τάσου Γιαννίτση και του Γιάννη Σπράου.

Σήμερα, ο πρώην Κνίτης,  παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς και σήμερα επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένος Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, χωρίς δυσκολία ανακοινώνει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και άλλων βοηθημάτων αφού στόχος πλέον είναι «να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις (σ.σ.: κυρίες, επικουρικές, κλπ) του κράτους σε μια σύνταξη».

Είναι τόσο απλό. Σήμερα η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα σχέδια των «σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνική ασφάλιση» στον 21ο αιώνα…
Γιατί μόνον αυτή μπορεί …









Πηγή:Το χρήμα

Ο Κουρουμπλής παραδέχεται οτι είναι μέλος κατοχικής κυβέρνησης (άρα κυβέρνησης δοσίλογων )

Ο Κουρουμπλής παραδέχεται οτι είναι μέλος κατοχικής κυβέρνησης (άρα κυβέρνησης δοσίλογων )


«Η χώρα βρίσκεται σε μία ιδιότυπη οικονομική κατοχή. Αυτή είναι η αλήθεια» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Kαι πρόσθεσε ότι προκειμένου να βγει «θέλει..
θυσίες από όλους».

«Οι ξένοι ζητάνε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Αλλά να ξέρετε, και σας το λέω κατηγορηματικά, πολλά πράγματα έγιναν στην Ελλάδα γιατί τα ζητούσαν μέσα από την Ελλάδα –όχι απ’ έξω» ανέφερε, μιλώντας στον REAL FM, o Κουρουμπλής, συμπληρώνοντας: «Εγώ πιστεύω ότι και στο θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού ήταν από εδώ».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε στη συνέχεια: «Εμείς θεωρούμε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ρύθμιση του χρέους είναι κομβικά σημεία για να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα 



Νέο υποχρεωτικό χαράτσι ...αλλά Τσίπρα !! στους ελεύθερους επαγγελματίες -Στα 100 ευρώ μηνιαίως

Νέο υποχρεωτικό χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες -Στα 100 ευρώ μηνιαίως
Ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εισφορά προβλέπεται προκειμένου να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας, με έλλειμμα 530 εκατ. ευρώ για το 2015.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο, που στο παρελθόν διετέλεσε και πρόεδρος του ΟΑΕΕ, η εισφορά αυτή «για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία». Ωστόσο, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν θα είναι οι μόνοι που θα κληθούν να πληρώσουν πάλι καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος, οι ασφαλιστικές εισφορές θα συνδυαστούν πλέον με τα οικονομικά αποτελέσματα που εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», επί της ουσίας οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπολογίζονται με κλιμακούμενα ποσοστά ανάλογα με το εισόδημα, ενώ υπάρχει και μία ακόμα εκδοχή που αφορά στον υπολογισμό των εισφορών με βάση τον τζίρο.

Έτσι, το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει μία μίνιμουμ εισφορά η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα και από εκεί και πέρα κάθε ασφαλισμένος θα πληρώνει την εισφορά που αντιστοιχεί στον τζίρο που πραγματοποιεί ή στα κέρδη που δηλώνει. Όσον αφορά στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβάλει το ελάχιστο ποσό της εισφοράς η οποία θα τον διασφαλίζει με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και θα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα υπολογιστεί η σύνταξή του.


Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά είναι επί της ουσία ένα μέτρο που ήταν να εφαρμοστεί από 1/1/2013 αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ μετά από θύελλα αντιδράσεων και συμφωνία με τους δανειστές, ξαναζωντανεύει και αποκτά ειδικό ρόλο στην αποκαλούμενη «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού.

Στο νόμο 3986 του 2011 και συγκεκριμένα στο άρθρο 44, υπήρχε η επίμαχη παράγραφος, που άναψε «φωτιές» όταν ήρθε η ώρα της εφαρμογής: «Από 1.1.2013 θεσπίζεται εισφορά υπέρ ΟΑΕΕ ανά κλάδο επιχείρησης ως ποσοστό επί των ετήσιων εσόδων (τζίρου) της επιχείρησης. Το ποσοστό εισφοράς καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από ειδική οικονομική μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών και γνώμη του ΣΚΑ.».

Στόχος της εισφοράς του 2011 ήταν να καλυφθούν οι τρύπες του ΟΑΕΕ, το μέτρο όμως έμεινε στο συρτάρι με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας και δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τον οποίο η εισφορά αυτή «πάγωσε» πριν εφαρμοστεί: Η καθίζηση του τζίρου μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε καν τις σημερινές, τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να «φουσκώνουν» μήνα με το μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ.

Μύθευμα τα 100 ευρώ, λέει το υπουργείο Εργασίας
Ωστόσο, αργά το μεσημέρι της Τρίτης, το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε μύθευμα την εισφορά 100 ευρώ στους επαγγελματίες. «Τα δημοσιεύματα που αποδίδονται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς συνιστούν μυθεύματα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.
«Η πρόταση της Kυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο».

 
 
 
 
 
Πηγή:  iefimerida.gr

Κωνσταντοπούλου: Οι δανειστές - εκβιαστές τα " έλεγαν " με τον κ. Παυλόπουλο και με τον κ. Τσίπρα για να πάνε σε εκλογές






Επιμέλεια Μανώλης Μάνου 



Νέα αποκάλυψη  της Ζωής  Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενώ αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή σκέφτηκε να κρατηθεί μακριά από την πολιτική.

Σε συνέντευξή της, η οποία θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Κύπρο, η τέως πρόεδρος της Βουλής είπε:

Ο αυταρχισμός είναι κάτι το οποίο απεχθάνομαι γιατί το έχω υποστεί. Και ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά, επειδή ανέλαβε έναντι των δανειστών να διαλύσει και να εκκαθαρίσει το κόμμα του και τη βουλή προκειμένου να εφαρμόσει αυτά τα οποία υπέγραψε, θα κριθεί.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρει:
Τηλεφωνιόντουσαν με τον κ. Παυλόπουλο και με τον κ. Τσίπρα για να διοργανώσουν εκλογές, την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής και συνολικά το σώμα του κοινοβουλίου ήταν στο σκοτάδι», ενώ επισήμανε ότι «υπήρξε μια περίοδος που ήμουν αποφασισμένη να κρατηθώ μακριά από την πολιτική θεωρώντας ότι είναι μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία.
«Ούτε η ελληνική κυβέρνηση στήριξε την Κύπρο ούτε η κυπριακή κυβέρνηση στήριξε την Ελλάδα στις κρίσιμες συνεδριάσεις», τόνισε.
Στα : Ελλαδα







 Δείτε βίντεο
Με πληροφορίες απο agonaskritis.gr