20 Σεπτεμβρίου 2015

Φουλ μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόνο με ΑΝΕΛ - Απορρίφθηκε η είσοδος του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα



ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ 154-155 ΕΔΡΕΣ 
Πόσους μήνες θα κρατήσει - θα πάει ένα νέο  7 μηνο ;




Η ίδια κυβέρνηση με αυτή που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι τελικά το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση 154 ή 155 εδρών, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων και δεν θα περιληφθεί τρίτο κόμμα στην διακυβέρνηση αυτή.

Οπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του pronews.gr ο Α.Τσίπρας με τον Π.Καμμένο συμφώνησαν ήδη στον σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης και θεωρούν ότι παρά την σχετικά οριακή κυβερνητική πλειοψηφία σε αριθμό εδρών μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς την συμμετοχή π.χ. του ΠΑΣΟΚ.

"Μια συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ'όσα θα έλυνε" ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της στενής ομάδας των συνεργατών του Α.Τσίπρα. Και συνέχισε λέγοντας ότι "Μια συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συζητηθεί μόνο για να αποφύγει η χώρα μια ακόμα προσφυγή στις κάλπες. Βλέπουμε ότι ναυτό τώρα, με την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή και την πολύ καλή επίδοσο του δικού μας κόμματος συγκεντρώνονται οι έδρες που χρειάζονται στην Βουλή. Αρα δεν χρειάζεται ένα τρίτο κόμμα στην κυβέρνηση και ειδικά του ΠΑΣΟΚ που βαρύνεται με μύριες όσες αμαρτίες".

Ο Π.Καμμένος θα αναλάβει και πάλι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως έχουμε σημειώσει και σε προγενέστερα δημοσιεύματά μας και αυτό θα συνέβαινε ακόμα και αν δεν έμπαινε το κόμμα του στην Βουλή, αφού ο Α.Τσίπρας θεωρεί ότι "έβαλε στήθος" στις κρίσιμες ψηφοφορίες του Μνημονίου χωρίς να χάσει ούτε έναν βουλευτή.

Για το Ποτάμι, ούτε λόγος: Οχι μόνο λόγω εκλογικής καταβαράθρωσης και των δεσμών του με συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο, αλλά και της εικόνας που έδειχνε κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, υπέρ των ξένων. Εχει καταφερθεί με σκαιό τρόπο κατά του Π.Καμμένου και δεν θεωρείται "ειλικρινής" στην σχέση του με τον Α.Τσίπρα, τον οποίο επανειλημμένως έχει "δώσει", δημοσιοποιώντας το περιεχόμενο ιδιωτικών συζητήσεων τους.
   














pronews.gr