17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Φλαμπουράρης έχει και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ»





Ο πρώην υπουργός κατέχει 650.130 μετοχές της εταιρείας - Για να τον καλύψουν, δικηγόροι και λογιστές του έτρεχαν το πρωί στο Γενικό Μητρώο Εταιρειών - Όμως, απ'την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που κατέθεσαν προκύπτει ότι μέχρι σήμερα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών - Όταν παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο τοποθέτησε μέλος της οικογένειάς του (!) στο ΔΣ


Την ώρα που ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης γύριζε όλο το πρωί από κανάλι σε κανάλι δηλώνοντας πως δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία ΔΙATMHΣΗ ΑΤΕ αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατέχει μέχρι και σήμερα το 50%+1 των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ».




Σήμερα το πρωί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων που αφήνουν βαριά εκτεθειμένο τον κ. Φλαμπουράρη, συνεργάτες του πρώην υπουργού πήγαν στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων (ΓΕ.ΜΗ) για να καταθέσουν τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ», με σκοπό να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι μέτοχος στην εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός.

Τα χαρτιά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 30 Ιουνίου, κατατέθηκαν ωστόσο εκπρόθεσμα και επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης κατέχει ακόμη και σήμερα 650.130 μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» όντας ο βασικός της μέτοχος.

Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές αλλά και όπως μας επιβεβαίωσαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Φλαμπουράρη η μεταβολή αυτή που επιχειρήθηκε, ως στόχο έχει να ενισχύσει το νέο αφήγημα περί μεταβίβασης των μετοχών του πολιτικού.
 
Από την κίνησή του αυτή να καταθέσει σήμερα το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» προσπαθώντας να εμφανιστεί κατόπιν εορτής ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία, ο κ. Φλαμπουράρης ουσιαστικά ομολόγησε ότι εξακολουθεί να είναι μέτοχος της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» με ποσοστό 50,01% και 650.130 μετοχές. Άλλωστε μόλις προχθές στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και με αριθμό πρωτοκόλλου 10672 η εταιρεία καταχώρησε στο ΓΕ.ΜΗ (Γενικό Μητρώο Εταιρειών) την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τροποποιώντας το αρθρο 6 του καταστατικού της ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιό της σε 1.300.000 μετοχές προς ένα ένα ευρώ τη μετοχή.

Αυτό το δεδομένο εξάλλου προκύπτει και από το μετοχολόγιο που κατατέθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου όταν υπέγραψε την ανάληψη της επίμαχης εργολαβίας ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο τέως υπουργός να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από την διοίκηση της εταιρείας στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, όμως κανονικά ο κ. Φλαμπουράρης παρέμενε βασικός μέτοχος μέχρι και σήμερα το πρωί οπότε και επιχειρήθηκε παρέμβαση που εκθέτει εκ νέου τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση αυτή πολιτικό μέντορα του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ταυτόχρονα κι όπως προαναφέραμε, τη Δευτέρα το πρωί κι ενώ ήταν γνωστό πως η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη (ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή) η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κοινοποίησε στο ΓΕΜΗ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013! Γιατί ξαφνικά τέτοια βιασύνη; Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον κ. Φλαμπουράρη ενώ η έρευνα μας βρισκόταν σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα της βγήκαν μάλιστα στο φως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου να σπεύσει να καλύψει τα ίχνη των μετοχικών κι επαγγελματικών του δραστηριοτήτων; Με τέτοιες μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι το «νέο» και πως έχει το «ηθικό πλεονέκτημα»;
 
Τα ερωτήματα

 
Σε κάθε περίπτωση και βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα πρέπει να πούμε πως όταν γίνεται μεταβίβαση μετοχών σε μια τεχνική εταιρεία με ιδιωτικό συμφωνητικό ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ο πωλητής (άρα ο κ. Φλαμπουράρης) υποχρεούται εντός 3 μηνών και 20 ημερών να καταθέσει τις αλλαγές στην εφορία. Επομένως ο κ. Φλαμπουράρης εάν έχει όντως κάνει τη μεταβίβαση στις 27 Ιανουαρίου 2015 και δεν ψεύδεται θα πρέπει να εμφανίσει το αποδεικτικό της ενημέρωσης προς την εφορία καθώς και τα ανάλογα τραπεζικά παραστατικά. Για να είναι αξιόπιστο λοιπόν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θα πρέπει να έχει υπάρξει κατάθεση με τραπεζικό τρόπο ή επιταγή. Το συμφωνητικό παράλληλα πώλησης των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη οφείλει να αναφέρει ξεκάθαρα τον τρόπο πληρωμής. Εάν δηλαδή αυτός έγινε (κι επιμένουμε στο ΑΝ καθώς ακόμα ουδείς έχει πειστεί για την ακρίβεια των λόγων του κ. Φλαμπουράρη) θα πρέπει να τονίζεται ότι υπήρξαν δόσεις ή αν έχει εξοφληθεί το ποσό εις όλον.
 
Στην περίπτωση που υπάρχουν όμως δόσεις – όπως ο γηραιός πολιτικός ισχυρίζεται – στην καταβολή του τιμήματος, ο πωλητής ακόμα έχει έννομο κι εύλογο συμφέρον. Άρα ο κ. Φλαμπουράρης ακόμα και σήμερα έχει ρόλο στα πράγματα της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ. Για παράδειγμα την παραίτηση του από το δ.σ. της εταιρείας στην τελευταία γενική συνέλευση ποιο διοικητικό συμβούλιο την έκανε αποδεκτή; Συμμετέχει σε αυτό το νέο δ.σ και ο νέος αγοραστής; Ποιος επίσης είναι αυτός ο αγοραστής των μετοχών,καθώς πληροφορίες μιλάνε για τον γιο της συντρόφου του Μιχάλη, ο οποίος φέρεται να έχει ρόλο στα πράγματα.

Ένα κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι τι ισχύει με το πιστοποιητικό διαφάνειας του ΕΣΡ που χορηγείται στις κατασκευαστικές εταιρείες. Πως το πήρε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ; Με ποιο μετοχολόγιο; Ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται εκεί; Πρόκειται για ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις.
 
Τέλος ένα ακόμα ερώτημα για το οποίο οφείλει να μας απαντήσει η αρμόδια ΦΑΕ Αθηνών είναι το ποιος φαίνεται να εκπροσωπεί την ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ στο μητρώο της ΔΟΥ και για το αν ο τυχόν αγοραστής των μετοχών Φλαμπουράρη καλύπτεται από το πόθεν έσχες του για μια τόσο μεγάλη αγορά μετοχών.

Αυτό είναι το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ

Το μετοχολόγιο της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και την πληρη διάρθρωση των μετοχών παρουσιάζει το protothema.gr αποδεικνύοντας πως ο κ. Φλαμπουράρης μέχρι και σήμερα παραμένει μέτοχος με ποσοστό πλειοψηφίας 50,01%. Η εταιρεία με τα παρόντα έγγραφα συμμετείχε σε διαγωνισμούς και λάμβανε δημόσια έργα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κ. Φλαμπουράρης πλέον να αρνείται τη συμμετοχή του στην κατασκευαστική εταιρεία.


Πηγή: πρωτο Θέμα