14 Αυγούστου 2015

<<ΤΡΕΧΕΙ" ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΙΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟΥ ΟΛΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

\
Όλα τα σενάρια μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στις 20 Αυγούστου - Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες και είναι κρίσιμες

 
 
Χωρίς 120 βουλευτές η κυβέρνηση έχει χάσει πλέο την δεδηλωμένη, και βάση συντάγματος δεν θα μπορεί να περνάει νομοσχέδια.
 
Κάθε νέα Κυβέρνηση πρέπει να παρουσιαστεί στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία αποκτά εφόσον έχει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών (δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να παρίστανται και οι τριακόσιοι Βουλευτές). 
 
Η αρχή της δεδηλωμένης είναι η βάση με την οποία δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στα κόμματα με βάση τις έδρες και το άρθρο 37 περιγράφει ακριβώς αυτό, αλλά δεν αναφέρει τίποτε σχετικά με την ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη της Βουλής πέρα από το ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη της. Στο άρθρο 84, αναφέρεται η ψηφοφορία εμπιστοσύνης ξεχωριστά από την ψηφοφορία πρότασης δυσπιστίας (μομφής).
 
Ψηφοφορία εμπιστοσύνης ζητάει πάντα η κυβέρνηση - ακόμη και κατά τον σχηματισμό της (παράγραφος 1) - και κατά το γράμμα του άρθρου στην παράγραφο 6, αρκεί η πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, ενώ για την πρόταση δυσπιστίας επίσης στην ίδια παράγραφο γίνεται δεκτή, μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών." Δηλαδή η υπολογισμένη με 60 απουσίες σε βουλή 300 βουλευτών, πλειοψηφία 120 βουλευτών αναφέρεται μόνο στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης (και ποτέ μα ποτέ, ρητά κατά το Σύνταγμα σε πρόταση μομφής). Οι αριθμοί είναι πρακτικοί υπολογισμοί, καθώς οι απόντες βουλευτές μπορεί να είναι λιγότεροι από 60 (οπότε χρειάζονται περισσότεροι από 120 υπέρ) ή περισσότεροι οπότε δεν διενεργείται ψηφοφορία.
 
Συνεπώς άλλο η αρχή της δεδηλωμένης, δηλαδή η σειρά εντολών και άλλο η εμπιστοσύνη της Βουλής. Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι κατά κανόνα υπέρ της εμπιστοσύνης ψηφίζουν μόνο οι βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος και όλοι οι άλλοι ψηφίζουν κατά (κομματική γραμμή), αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό. Κατά της εμπιστοσύνης μπορούν να ψηφίσουν και οι βουλευτές του ίδιου του κόμματος ή να υπερψηφίσουν βουλευτές άλλου - ακόμη κι αν έχει ήδη την πλειοψηφία - διαφορετικά δεν θα είχε νόημα η ψηφοφορία αλλά μόνο το άθροισμα των εδρών
 
Όμως αυτή η πλειοψηφία δεν μπορεί ποτέ να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των Βουλευτών (δηλαδή από 120 ψήφους).
 
Συνεπώς αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πλέον τους απαραίτητους ψήφους για να στηρίξει την κυβέρνησή του, θα αναγκαστεί να διασπαστεί και να προχωρήσει σε εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία τις 20 Σεπτεμβρίου.
 
Υπάρχει η πιθανότητα να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τα αντίπαλα κόμματα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ αλλά τότε θα στηρίζεται σε ξένους και υποτίθεται "εχθρικούς" ψήφους. Ήδη ο Α.Τσίπρας στην συνείδηση των πολιτών δεν έχει καμμια διαφορά από τους προηγούμενους μνημονιακούς πρωθυπουργούς, αντίθετα μεγαλώνει ο θυμός, διότι αυτός είχε υποσχεθεί μια καλύτερη ζωή χωρίς μνημόνια, θέση που την στήριζε μέ σθένος (τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες γιατί άλλα αποδέιχθηκαν στη πραγματικότητα) με αποτέλεσμα να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα την Κυριακή της 5ης Ιουλίου, και οι Έλληνες κατά 62% να ψηφίσουν "ΌΧΙ" στην Ευρώπη των "γκάνγκστερ", ένα "ΌΧΙ" το οποίο είδε με απορία ο πρωθυπουργός να το μετατρέπει σε "ΝΑΙ" μέσα σε λίγες ώρες) και ο Έλληνας πολίτης βλέπει να προστίθεται πάνω στον πόνο του και η κοροϊδία.
 
Άλλωστε αυτό αποτελεί νόθευση εκλογικού αποτελέσματος, ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνούν πάλι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, και μαζί τους το ΠΟΤΑΜΙ.
 
Συνεπώς αν και οι ξένοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση με ξένους ψήφους, για χάρη του θεαθήναι, πρέπει να γίνουν εκ νέου εκλογές και να υπάρξει νέα κυβέρνηση με νέα εντολή. Είναι σαφές άλλωστε ότι ο κόσμος απογοητευμένος δεν νιώθει πλεον να παίζει κανένα ρόλο η ψήφος του, συνεπώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερα νοητικά εμπόδια και εύκολα ή δύσκολα θα τους ξαναψηφίσουν.
 
Με 222 "Ναι", 64 "Οχι" και 11 "Παρών" ολοκληρώθηκε πρίν από λίγη ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή και πέρασε το μνημόνιο, το τρίτο και πιο σκληρό που έφερε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Πλέον η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί 43 απώλειες και όλα δείχνουν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε διάσπαση. Το έχει προαναγγείλει ήδη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έχει ανακοινώσει κόμμα.
 
Η κυβέρνηση επί της ουσίας έχει χάσει τη δεδηλωμένη και υπό το βάρος αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει αμέσως μετά την έγκριση της συμφωνίας και από τους θεσμούς ψήφο εμπιστοσύνης. Κάτι που επρόκειτο να γίνει στις 20 Αυγούστου. Όλα δείχνουν πώς πάμε σε εκλογές και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. 
 
Το κυβερνών κόμμα μετρά συνολικά 43 απώλειες καθώς 32 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», ενώ ένας βουλευτής ήταν απών. Επίσης τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα.
 
Οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν τους υπολογισμούς του Μεγάρου Μαξίμου που το απόγευμα της Πέμπτης έκανε λόγο για έναν αριθμό ανάμεσα στους 38 και τους 41.
 
Ο Α.Τσίπρας μόνη επιλογή έχει τις εκλογές μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κατά τα φαινόμενα δεν θα πάρει από τους δικούς του βουλευτές, διότι από Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να πονάνε τα μέτρα στην "πλάτη" του ελληνικού λαού, και οι Έλληνες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται μήπως το εθνικό νόμισμα είναι μια εναλλακτική.
 
Συν τοις άλλοις θα πρέπει να περάσει τα νέα μέτρα τον Οκτώβριο για αγρότες και συνταξιούχους που δεν τα πέρασε στα προαπαιτούμενα με την προοπτική να γίνουν εκλογές και να το κάνει αργότερα.
 
Με τέτοια διάσπαση είναι αδύνατο να εφαρμόσει και το νέο Μνημόνιο, και όσο καθυστερεί τις εκλογές το εκκολαπτόμενο κόμμα του Π.Λαφαζάνη θα αποκτά ισχύ, που θα είναι ενοχλητική όχι μόνο για τον Α.Τσίπρα αλλά και για όλες τις μνημονιακές δυνάμεις.
 
Οι εκλογές έρχονται και παρά την απογοήτευση του κοσμου θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, και θα χρειαστούν από τους πολίτες ζυγισμένες επιλογές μετρώντας όλα τα δεδομένα ακούγοντας στοιχεία απ'όλες τις πλευρές και όχι ατάκες και συνθήματα, όπως συνιθίζει να κάνει από ιδρύσεως νεοελληνικού κράτους.
 
Να ζυγίσει και το ευρώ και τις εναλλακτικές, γιατί αν η τσέπη είναι άδεια, μένει σε παγκάκι στο δρόμο διότι του κατάσχεσαν το σπίτι είτε η Εφορία λόγω ληστρικών φόρων είτε οι τράπεζες, και τρώει με κουπόνι σίτισης, ενώ τα παιδιά του συμμετέχουν σε διήγημα του Τσαρλς Ντίκενς σαν ζητιανόπουλα, ποσώς έχει σημασία σε ποιο νόμισμα θα βρίσκεται.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  dy pronews.gr

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Ο Α.Τσίπρας μπήκε στον κατάλογο των πρωθυπουργών των μνημονίων - Δεν θα τον υπερασπιστώ άλλο"

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


 











Με επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, επικεντρωμένη στο ελληνικό χρέος το οποίο αναγνωρίστηκε παρά το γεγονός ότι κρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής ως παράνομο, άρχισε την ομιλία της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρίν από λίγο και όπως ξεκαθάρισε "δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος με έπεισε να το κανω όταν ανέφερε ότι είναι σουρεαλιστικό ότι τον στηρίζω όταν λέω ότι κάνει λάθος". 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς η κ. Κωνσταντοπούλου τραβάει και αυτή το δικό της δρόμο, διαφορετικό από αυτόν της κυβέρνησης, όπως ήδη έχει πράξει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου.

Με ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί η νέα παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αντιδρά για την παρέμβασή της.
Ξεκινώντας την ομιλία της η κυρία Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο 

Ζήτησε να τιμηθεί η εμπιστοσύνη όπως αυτή εκφράστηκε με το 37% στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου και το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Έκανε αναφορές στις ομιλίες του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος ξεκινώντας έναν κατάλογο με το τι είναι και τι δεν είναι πρωτότυπο:


"Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. 

Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ".
«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαική εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν», συμπλήρωσε.

"Δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα και διαδικασίες όταν σε πείσμα όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές τοποθετούνται μεεντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποφασίστηκε, συνέχισε την επίθεση", κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.




dy pronews.gr




 Αυτά έλεγε ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός όλων των εποχών ο μεγαλύτερος πολτικός απατέωνας ίσως.




fyllokaiftero1.blogspot.com