06 Αυγούστου 2015

Προσοχή: Αν έχετε αυτά τα αντικείμενα σπίτι σας, πετάξτε τα ΑΜΕΣΩΣ... για το καλό σας!

ail
Προσοχή: Αν έχετε αυτά τα αντικείμενα σπίτι σας, πετάξτε τα ΑΜΕΣΩΣ... για το καλό σας!
Όταν αναφερόμαστε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να είναι πιο υγιής, συχνά μιλάμε για την αγορά νέων πραγμάτων: ρούχα προπόνησης, όργανα γυμναστικής, υλικά για υγιεινές συνταγές και άλλα πολλά.

Όμως, η προσπάθεια για να είστε πιο υγιείς δεν αφορά μόνο στην προμήθεια των σωστών πραγμάτων, αλλά και στον αποχωρισμό από κάποια άλλα που σας βλάπτουν καθημερινά.
Δείτε λοιπόν τι πρέπει να αποχωριστείτε το συντομότερο δυνατόν και να είστε σίγουροι ότι θα κερδίσετε…

Παλιά πλαστικά δοχεία/τάπερ φαγητού

Πετάξτε όποιο παλιό πλαστικό δοχείο φαγητού είναι από διάφανο, σκληρό υλικό και έχει την ένδειξη “7” ή “pc” ως μικρή σφραγίδα στη βάση του. Αυτά τα δοχεία μπορεί να περιέχουν την ουσία BPA. Αν και οι κατασκευαστές έχουν σταμτήσει την χρήση BPA στα νεότερα δοχεία από πολυανθρακικό, τα παλιά είναι πιθανό να έχουν ακόμα αυτή την επικίνδυνη ουσία. Τα πολλά πλυσίματα στις υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου πιάτων, αλλά και η χρήση τους στον φούρνο μικροκυμάτων, διευκολύνει την διαρροή της BPA στο περιεχόμενο του δοχείου. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, είναι προτιμότερο και πιο υγιές να επιλέγετε δοχεία από γυαλί.

Αποσμητικά χώρου

Αν και ορισμένες εταιρείες έχουν ανακοινώσει πρόσφατα ότι καταργούν την χρήση φθαλικών ενώσεων σε αυτά τα προϊόντα, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στο άρωμα να παραμείνει περισσότερη ώρα στο χώρο, πολλά αποσμητικά χώρου (στερεά, σπρέι, και plug-ins) εξακολουθούν να περιέχουν αυτό το είδος των χημικών, τα οποία σε μεγάλες δόσεις μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη.

Φθαρμένα αθλητικά παπούτσια

Τα περισσότερα παπούτσια θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 480-640 χιλιόμετρα, λέει ο δρ Jason Karp, φυσιολόγος άσκησης και συγγραφέας του βιβλίου Running for Women. Για κάποιον που τρέχει τακτικά κάθε εβδομάδα, αυτό είναι περίπου κάθε τρεις μήνες. Όταν τα παπούτσια φθαρούν, χάνουν την ικανότητά τους να απορροφούν τους κραδασμούς σε κάθε βήμα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη πίεση να μεταδίδεται στους μυς, τα οστά και τους τένοντες, αυξάνοντας κίνδυνο για τραυματισμούς. Αν δεν τρέχετε τακτικά, τότε πρέπει να αλλάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια περίπου κάθε έξι μήνες.

Φθαρμένη οδοντόβουρτσα

Αν βουρτσίζετε τα δόντια σας πρωί και βράδυ, όπως πρέπει να κάνετε, τότε οι τρίχες στην οδοντόβουρτσά σας είναι πιθανόν να έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν και να έχουν φθαρεί γρηγορότερα από ό,τι νομίζετε, όπως αναφέρει το iatropedia.gr. Οι τρίχες συνήθως αρχίζουν να φθείρονται μετά από περίπου δύο μήνες χρήσης, γι ‘αυτό πρέπει να έχουν αντικατασταθεί το αργότερο μετά από τρεις μήνες. Οι φθαρμένες οδοντόβουρτσες είναι λιγότερο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών και στην ικανότητά τους να απομακρύνουν την πλάκα.

Παλιά μάσκαρα

Το υγρό makeup, συμπεριλαμβανομένης της μάσκαρας, μπορεί να γίνει εστία πολλών μικροβίων. Γι ‘αυτό πρέπει και να το αλλάζετε κάθε δύο έως τρεις μήνες μετά το άνοιγμα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη μάσκαρα, μπορεί να μεταφέρετε μικρόβια επάνω στις βλεφαρίδες σας. Ταυτόχρονα μολύνετε και την ίδια τη βούρτσα περισσότερο με νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στο δέρμα ή τις βλεφαρίδες σας και τα βάζετε πίσω στο μπουκαλάκι, δηλαδή σε ένα υγρό περιβάλλον σε θερμοκρασία δωματίου, συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων. Μια από τις κύριες λειτουργίες των βλεφαρίδων είναι να κρατούν βρωμιές και μικρόβια μακριά από τα μάτια σας, έτσι είναι σημαντικό να διατηρείτε το μακιγιάζ σας όσο πιο καθαρό γίνεται.

Βαρουφάκης θα πατούσε το κουμπί για το Plan B αν ήταν στη θέση του Τσίπρα - Γιατί πιστεύει ότι η συμφωνία θα αποτύχει Share


Τη θέση του υπέρ της εφαρμογής του σχεδίου Β με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος τη στιγμή που θα έκλειναν οι τράπεζες εκφράζει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ισπανίκή El Pais. Ερωτηθείς γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάτησε το κουμπί ενεργοποίησης ο κ. Βαρουφάκης απαντά ότι «η δουλειά ήταν αυτή ενός πρωθυπουργού. Η δική μου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως υπουργός ήταν να αναπτύξω τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για όταν θα ελάμβανε αυτή την απόφαση. Υπήρχαν επιχειρήματα υπέρ του σχεδίου, υπήρχαν και επιχειρήματα για να μην πατηθεί το κουμπί» ενώ όταν του ζητείται να διευκρινίσει τι θα έκανε ο ίδιος απαντά χωρίς ενδοιασμούς: Ναι (θα το έκανα) και το έχω πει δημοσίως αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η συμφωνία είναι σχεδιασμένη να αποτύχει. Θα αποτύχει» υποστηρίζοντας πως είναι απάτη ότι η συμφωνία των προηγούμενων ημερών ήταν μια εναλλακτική στο σχέδιο Σόιμπλε. «Η συμφωνία είναι μέρος του σχεδίου Σόιμπλε» δηλώνει. Παράλληλα επιτίθεται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι σχέδιό του είναι να ανασχεδιάσει την ευρωζώνη. «Ο Σόιμπλε θέλει να βάλει στην άκρη την Κομισιόν  και να δημιουργήσει ένα είδος υπερ-επιτρόπου για τη φορολογία με εξουσία να επεμβαίνει στις εθνικές κυβερνήσεις ακόμα και για χώρες που δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα. Θα είναι ένας τρόπος για να υποτάξει τους πάντες σε πρόγραμμα. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι να επιβληθεί ο Σόιμπλε όπου υπάρχει Τρόικα: στη Μαδρίτη, τη Ρώμη και κυρίως στο Παρίσι» υποστηρίζει ο τέως ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Παρίσι αποτελεί το μεγάλο «έπαθλο» και «τον τελικό προορισμό για την Τρόικα». « Τo Grexit θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επιβάλει τον φόβο που χρειάζεται προκειμένου να υποχρεωθούν σε συμβιβασμό Μαδρίτη, Ρώμη και Παρίσι» εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης.
Συμπληρώνει, δε, ότι όσα συνέβησαν στην Ελλάδα αποτέλεσαν «μια ενδεικτική πράξη για το τι θα συμβεί σε όποιον υποταχθεί στις επιταγές της Τρόικας» επαναλαμβάνοντας τα περί πραξικοπήματος.

Όσο για το αν θα υπάρξει Grexit απαντά: Ελπίζω όχι αλλά περιμένω πολύ θόρυβο και στη συνέχεια αναφορές για αποτυχία επίτευξης των στόχο και την εμβάθυνση της ύφεσης που τελικά θα μεταφραστεί σε πολιτικά προβλήματα. Τότε θα δούμε αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει με την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε ή όχι....







To koutipandoras.gr

Και το χρηματιστήριο υπο ξένη κατοχή.:Τζάμπα αγοράζουν τις μετοχές Γερμανοί Γάλλοι και Αμερικανοί

ΠΡΩΤΑ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ
Σχεδόν τζάμπα αγοράζονται πλέον στο Χρηματιστήριο μεγάλα τμήματα των ελληνικών τραπεζών από τους ξένους και βέβαια όχι μόνο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά και η βαριά βιομηχανία της χώρας ή ότι έχει απομείνει από την βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως εκφράζεται από τα λεγόμενα blue chips του Χρηματιστηρίου.

Αλλη μία παράπλευρη εθνική απώλεια των capital controls που αφού έκλεισαν τις τράπεζες για ένα μήνα και διέλυσαν το Χρηματιστήριο με τρεις πτωτικές συνεδριάσεις-φωτιά, τώρα έχουν πέσει και αγοράζουν με μανίαμε αποτέλεσμα να οδηγούν τον Γενικό Δείκτη που έφτασε πάνω από το 3,5% και τώρα βρίσκεται στο 2,90%!

Ποιοι αγοράζουν; Deutsche Bank, HSBC, UBS, Goldman Sachs και άλλοι συνήθεις "ύποπτοι". Με τα πάνω-κάτω και με την δυνατότητα που έχουν οι ξένοι να διαθέτου απεριόριστα ποσά για αγορά μετοχών, ενώ οι Ελληνες δεσμεύονται στο χαμηλό όριο των 5.000 ευρώ, πριν από τα Χριστούγεννα όλο το Χρηματιστήριο θα το αγοράσουιμν οι ξένοι!

Οι μετοχές των ΕΤΕ και   Eurobank έκαναν την αρχή από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και μετά από δύο ώρες ακολούθησαν  η ΑΛΦΑ και η Τρ. Πειραιώς. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ηγείται των κερδών στον 25άρη, καταγράφοντας άνοδο κοντά στο 24% και ακολουθεί η Eurobank, σημειώνοντας κέρδη 15%.

Η Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς ακολουθούν με κέρδη 10,71% και 7,97% αντίστοιχα. Τα warrants ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία με το ΕΤΕΤΠ και ΑΛΦΑΤΠ  να καταγράφουν διψήφια κέρδη, ενώ της Τρ. Πειραιώς κερδίζει 11,76%.

Στην υπόλοιπη αγορά, η μετοχή της Coca Cola μετά τη χθεσινή άνοδο στο κλείσιμο της συνεδρίασης, 7,6% στην αρχή της συνεδρίασης υποχώρησε 3,51% ενώ αυτή την ώρα κερδίζει 2%.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν τα υπόλοιπα Blue chips. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ΕΥΔΑΠ (+6,46%), Lamda Development ( +5,69%), Folli Follie (+4.86%), ΔΕΗ (+4,02%), ΕΛΠΕ (+3,36%), Βιοχάλκο (+3,54%) και Μυτιληναίος (+1,73%).

Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρά και η Τρ. Αττικής (+19,23%) μετά από πιέσεις 63% που έχει καταγράψει σε τρεις συνεδριάσεις και ακολουθούν οι ΣΩΛΚ (+8,78%), ΜΙΓ (+8,7%) ΥΓΕΙΑ (+7,45%) ενώ Intracom και Frigoglass υποχωρούν 2,46% και 2,2% αντίστοιχα. Η μετοχή της Τρ. Κύπρου κινείται 1,5% χαμηλότερα στα 0,197 ευρώ.

 Υποτονικός είναι όγκος συναλλαγών στα προθεσμιακά συμβόλαια, ενώ αξιόλογο στοιχείο παραμένει η μεγάλη διεύρυνση του premium σε όλες τις τιμές των τραπεζικών ΣΜΕ ενώ και το συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται 3% υψηλότερα του υποκείμενου δείκτη.
Ο τζίρος στη spot αγορά διαμορφώνεται ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, στα 47 εκατ. ευρώ.
Εδώ να επισημανθεί ότι από σήμερα επανέρχεται το καθεστώς του  Αυτόματου Μηχανισμού Ελέγχου Μεταβλητότητας  (ΑΜΕΜ) που ίσχυε πριν το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, την 29η Ιουνίου.




 defencenet.gr

Στρατούλης: Το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας περιλαμβανει την Δραχμή



Αποκαλύπτει το εναλλακτικό σχέδιο




ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ





Στο πλαίσιο της εναλλακτικής λύσης που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα ως τρόπο διαφυγής από τα μνημόνια, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως η σημερινή επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Ερωτώμενος εξάλλου, σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει, αν τελικά, η κυβέρνηση υπογράψει νέα συμφωνία, ο κ. Στρατούλης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, τονίζοντας πως σε αυτή την φάση η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα.

Ειδικότερα, αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως το σχετικό σχέδιο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.




newsbeast

Δώρα στη διαπλοκή; Η Ζωή Κ. κατηγορεί τον Ν. Παππά ότι θέλει να απαλλάξει Vodafon και κανάλια από μεγάλα πρόστιμα!



H τελευταία ερώτηση στη συνέντευξη της Ζωής έβγαλε και την είδηση. 
 
 Προειδοποιεί το Νίκο Παπά ότι αν επιμείνει να μη θεωρεί νόμιμη τη θητεία των μελών των ανεξάρτητων αρχών, θα απαλλάξει τη Vodafon και τα Κανάλια απο μεγάλα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί απο το 2012 μέχρι τώρα. 
 
Δηλαδή εμμέσως του λέει ότι θα κατηγορηθεί για δώρα στη διαπλοκή. Ο πόλεμος συνεχίζεται...
 
 
 
 
prees.gr

Αυξάνεται το κόστος θέρμανσης των πτωχών 30% ελέω Τσίπρα -ΣΥΡΙΖΑ, και τρίτου μνημονίου, που υπέγραψαν


 fyllokaiftero1.blogspot.com
 

Συντάκτης Μανώλης Μάνου 

Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου απο τον Α.Τσίπρα  και την προσυπογραφη  ουσιαστικά και απο το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ( εκτός της Αριστερής Πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη ) η θέρμανση των φτωχών που δεν είναι άλλη απο αυτή τη θέρμανση  με τα καυσόξυλα αυξάνεται τουλάχιστον 25% μετά την άυξηση του ΦΠΑ απο 13% στο 23%

Αυτή είναι η ανακατανομή των βαρών, για την οποία μίλησε ο Πρωθυπουργός λίγες μέρες μετά την αποδοχή του τριτου μνημονίο.....Αυτή είνα η κατάντια του Α.Τσίπρα και της  τωρινής κυβέρνησης του  .

 Η άυξηση του ΦΠΑ απο το 13 στο 23% εφαρμόζεται ήδη, και εξαιτίας αυτής της άδικης άυξησης σε βάρος των γνωστών υποζυγίων  δηλαδή  των φτωχών, η αυξηση της τιμής των καυσόξυλων, αλλά και των άλλων στερεών καυσίμων αναμένεται  να ξεπεράσει το 25% και να φθάσει  και το 30%,   λόγο και του κόστους μεταφοράς,  και την αύξηση του ΦΠΑ σε σχετικές υπηρεσίες και προιόντα που επιρεάζουν το κόστος, όπως είνα  η κοπή και επεξεργασία των καυσόξυλων, και η παραγωγή  γενικότερα των προιόντων θέρμανσης απο ξύλο.



fyllokaiftero1.blogspot.com





O Λαός θέλει την παραίτηση Τσίπρα μετά την κωκλοτούμπα του και πρίν το ζητήσει το ΔΝΤ

«Το ΔΝΤ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί!» (ΦΩΤΟ)

42fa6ea05730621d1cb5f6b899c5ecca_XL

Μετά τη Bild και το Fox Bussiness μιλά για αίτημα του ΔΝΤ να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας από πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Φυσικά αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προφανώς και το διαψεύδουν, αλλά δεν αποκλείεται όπου υπάρχει καπνός να υπάρχει και φωτιά…
Δείτε το tweet του Fox:
foxtsipras