05 Αυγούστου 2015

Δείτε ποιο είναι το επιδόρπιο που καθαρίζει τις αρτηρίες!

Δείτε ποιο είναι το επιδόρπιο που καθαρίζει τις αρτηρίες!
Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για τους απαγορευμένους γλυκούς πειρασμούς! Μπορείτε να απολαύσετε ένα γλυκό επιδόρπιο και μάλιστα να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά του συστατικά.

Πιλοτική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης έδειξε ότι τα άτομα που πάσχουν από περιφερική αρτηριοπάθεια (PAD) παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην κινητικότητα χάρη στο συγκεκριμένο γλυκό.

Ο λόγος για τη μαύρη σοκολάτα, η οποία είναι αποδεδειγμένα το πιο υγιεινό επιδόρπιο που μπορούμε να επιλέξουμε.

Οι συμμετέχοντες ήταν άνω των 60 ετών και παρουσίαζαν σημαντικές βλάβες στις αρτηρίες των ποδιών.
Η κινητικότητά τους όμως βελτιώθηκε – τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς την απόσταση –δύο ώρες μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας.

Στους ασθενείς με περιφερική αρτηριοπάθεια, οι λεπτές αρτηρίες στα πόδια παρουσιάζουν στένωση. Η πάθηση «χτυπά» επίσης το στομάχι, τα χέρια και το κεφάλι. Η μειωμένη ροή αίματος οδηγεί στο έντονο πόνο, τις κράμπες και την κόπωση, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να δυσκολεύονται να περπατήσουν.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 έως 78 ετών φάνηκε να αντιμετωπίζουν λιγότερα κινητικά προβλήματα χάρη στην κατανάλωση μαύρης σοκολάτας. Η σοκολάτα γάλακτος, ωστόσο, δεν είχε αυτήν την ευεργετική επίδραση.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Συλλόγου για την Καρδιά (AHA) καταδεικνύει ότι οι πολυφαινόλες από το κακάο περιορίζουν σημαντικά τις βλάβες στους ιστούς και διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος στις λεπτές περιφερειακές αρτηρίες.

Παράλληλα, παρατηρήθηκαν αυξημένα επίπεδα νιτρικού οξέος μετά την κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας και ο παράγοντας αυτός συνδέεται με την ομαλή διαστολή των αρτηριών για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Η ποσότητα μαύρης σοκολάτας που δοκιμάστηκε στη μελέτη ήταν τα 40 γραμμάρια και η περιεκτικότητα σε κακάο ξεπερνούσε το 85%. Όσο περισσότερο το κακάο, τόσες περισσότερες και οι πολυφαινόλες που λαμβάνουμε.

Τέλος τα επιδόματα ! Η τρόικα " που...της άλλαξε όνομα ο ΤΣΙΠΡΑΣ- ΣΥΡΙΖΑ καταπίνει και τα βοηθήματα

Επιδόματα τέλος! Το κουαρτέτο καταπίνει και τα βοηθήματα – Από λάθος κουρεύεται και το επίδομα τέκνων!

Επιδόματα τέλος! Το κουαρτέτο καταπίνει και τα βοηθήματα – Από λάθος κουρεύεται και το επίδομα τέκνων!

 

- Επαναφέρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημαοι δανειστές και κόβουν τα κοινωνικά επιδόματα
 

- Κίνδυνος για επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων, φοιτητηκα , ΟΓΑ, ΕΚΑΣ κλπ
 

- Βοήθημα μόνο σε όσους ζουν σε επίπεδα ακραίας φτώχειας επιτρέπουν οι δανειστές
 

- Θέλουν να περικοπούν δαπάνες ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ


Τα πάνω κάτω θα έρθουν όλα και στο επίπεδο των επιδομάτων που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα.

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή καθώς το μεσημέρι στις τρεις και μισή το νέο ραντεβού (σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων) με το κουαρτέτο βάζει στο τραπέζι μια σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν πολίτες με εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ.

Οι δανειστές ρίχνουν ξανά στο τραπέζι το λεγόμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με στόχο να υπάρξει εξοικονόμηση από τα Ταμεία και το Κράτος περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κάθε χρόνο.

Επί της ουσίας ζητούν να γίνουν περικοπές στα επιδόματα τέκνων για πολύτεκνους και τρίτεκνους μέσω ΟΓΑ, το επίδομα για τους φοιτητές, αλλά και όλα τα επιδόματα του ΟΓΑ το ΕΚΑΣ κλπ.

Πλέον το μόνο κριτήριο θα είναι το όριο φτώχειας και όποιος υπερβαίνει τα 9.000 εισόδημα το χρόνο δεν θα έχει δικαίωμα σε κανένα επίδομα.

Τι προβλέπει το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; Επίδομα 200 ευρώ κατ' άτομο ή 300 ευρώ για ζευγάρι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε παιδί.


Χάνουν το 1/3 του επιδόματος τέκνων όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα!

Την παρασκευή αναμένεται να πιστωθεί μέσω ΟΓΑ το επίδομα τέκνων στους δικαιούχους που πέρυσι είχαν χαμηλό εισόδημα και δικαιούνται βάσει του νόμου 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ή 120 ευρώ το τρίμηνο. Ωστόσο όσοι είχαν χαμηλό εισόδημα και πέρυσι πήραν κοινωνικό μέρισμα 500 ως 1000 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν το 33% του επιδόματος αυτού.

Αν και βάσει νόμου το κοινωνικό μέρισμα δεν πρέπει να συνυπολογίζεται στο οικογενειακό εισόδημα το taxiset δεν έχει... ενημερωθεί και έτσι κουρεύεται κατά το 1/3 το επίδομα των δικαιούχων που οι περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν τα 40 από τα 120 ευρώ που δικαιούνται κάθε τρίμηνο ανά παιδί!








Με πληροφορίες απο newsite.gr

<< Τσιπρανδρέου άλλα τους έλεγες όταν ήσουν αντιπολίτευση. Τα Ξέχασες τώρα που έχεις την καρέκλα.>>.


<< Τσιπρανδρέου άλλα τους έλεγες όταν ήσουν αντιπολίτευση. Τα Ξέχασες τώρα που έχεις την καρέκλα.>>.