04 Αυγούστου 2015

Πούτιν σε Ερντογάν: «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»


Πούτιν σε Ερντογάν: «Δεν θα ξέρεις που να κρυφτείς»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν για το θέμα της Συρίας.

Τον αποκάλεσε δικτάτορα, και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ».

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εσπευσμένα και χωρίς πρωτόκολλα στον Κρεμλίνο τον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα Ümit Yardim και του είπε να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού.
Σύμφωνα με την «Moscow Times» η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Β. Πούτιν δεν ήταν καθ’ όλου διπλωματική και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα έκανε τον Τούρκο πρεσβευτή να μην ξέρει που να... κρυφτεί, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα στον σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: «Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρος σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».

Στις δύο ώρες, σε κλίμα «πολεμικό» στο Κρεμλίνο και με κλειστές τις πόρτες ο Β. Πούτιν να έριχνε στον Τούρκο πρεσβευτή για να τα ακούσει προφανώς ο Τούρκος Πρόεδρος. «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος θέλοντας προφανώς να δείξει και το τέλος του Γερμανού παρανοϊκού δικτάτορα.

Ο Β.Πούτιν συνέχισε λέγοντας πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές ενέργιες με στόχο την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ.
«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, το Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία», ήταν το σαφές μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 
 
 
 
 

ΣυμβαίνειΤώρα : Προσαγωγές δημοσιογράφων μη αρεστούς στην κυβέρνηση με εντολή άνωθεν





Σύμφωνα με τον "Δρομογράφο" στήθηκε επιχείρηση προσαγωγής δημοσιογράφων που γράφουν την αλήθεια η δεν ταυτίζονται με το μνημονιακό πισωγύρισμα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Είναι αυτοί οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι πιθανότατα  που εξαπατημένοι πολιτικά,   και όχι μόνο,  απο τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξαν προεκλογικά γιατι πίστεψαν ότι είναι ενα πραγματικά μνημονιακό κόμμα μαζι και με το κόμμα των ΑΝΕΛ.

Οι άλλοι δημοσιογραφοι, και δεί των καναλιών τώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε το μνημονιακό της πρόσωπο την στήρίζουν ανεπιφύλακτα με κάθε κόστος . 

Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  Η ΓΕΝ.Γραμματέας

Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου


.
    1. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που...
romografos@dromografos 5 λεπ.πριν από 5 λεπτά
Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε για την προσαγωγή των Δημ/φωτ στην καφετέρια που βρισκόταν & έξω απ αυτήν στο κέντρο Αθήνας με εντολή άνωθεν
  1. retweeted
    Προσαγωγές φωτορεπόρτερ : Η προκαταβολική εφαρμογή του νόμου φίμωτρο που ετοιμάζει ο Πανούσης


    1. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που...
    2. Ο Παπαδημούλης και τα αγαπημένα μας tweets του
    3. Οι συνάδελφοι έχουν βγει απο ΓΑΔΑ....παρεξήγηση λέει η αστυνομία...σε λίγο θα τα γράψουν οι ίδιοι...
    4. Με το Σύριζα οι κοινωνικοί αγωνιστές είναι εγκληματίες και μαζί τους και οι κινηματικοί φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι...Η φίμωση ξεκίνησε
    5. retweeted
      τώρα ελέγχουμε τι και πώς θα φωτογραφίζουν οι φωτορεπόρτερ μέσω προσαγωγών; αυτό λέγεται ελευθερία του τύπου; μπράβο συριζαίοι
    6. retweeted
      Η προσαγωγή φωτορεπόρτερ είναι το νέο χόμπι των αριστερών
 

Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν εξετάσεις για καρκίνο- Στην ...τρέλα της απόλυτης υποταγής στην τρόικα και της πολιτικής - κυβερνητικής ανικανότητας-

Βαριά πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν εξετάσεις για καρκίνο



Υποχρεωτικές έχει σκοπό να κάνει για όλους τους Έλληνες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μάλιστα, επιφυλάσσει τσουχτερό πρόστιμο για όσους αμελήσουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, και το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

Με τις εξετάσεις αυτές επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.

Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.

Σύμφωνα με τα όσα είπα ο υπουργός Υγείας στον «Ελεύθερο Τύπο»«Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά στην υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα».

«Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν».

Η ποινή για θα είναι δυσβάσταχτη, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, καθώς υπάρχει η σκέψη να επωμίζεται ο αμελής ασθενής το 50% του κόστους της νόσου.



Με πληροφορίες απο tridune.gr

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 67 ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ


 ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ" ΤΣΙΠΡΑ  ΣΥΡΙΖΑ- ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΝΕΛ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ... ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ

Η απάτη του χρέους και ο εργασιακός καταναγκασμός των Ελλήνων μέχρι τελικής  πτώσης - ( γενοκτονίας)




Το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης σταδιακά μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας με την παράλληλη περικοπή των πρόωρων συντάξεων θέτουν μετ’ επιτάσεως οι δανειστές για να προχωρήσει η συμφωνία και να πάρει η κυβέρνηση τη δόση των 25 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει. Ζητούν οι δανειστές από τους Έλληνες να δουλεύουν 40 και πλέον χρόνια, όσο ζουν δηλαδή για να ξεπληρωθεί ένα χρέος που έγινε βουνό με λογιστικά τερτίπια για να εξουσιάζουν τα funds έναν ολόκληρο λαό και να κατάσχουν τη δημόσια περιουσία.

Και το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα δεχθεί αυτά που οι δανειστές ζητούν από το 2010 στη λογική βρήκαμε «παπά να θάψουμε πέντε-έξι» ή θα πει πώς αυτά δεν εντάσσονται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου άρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αποδεχόμενη έτσι την εξέλιξη να μην υπάρξει συμφωνία εντός Αυγούστου.

Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης και έπεσε στην παγίδα εξαιτίας της δικής της πολιτικής. Το θέμα είναι πώς ο ελληνικός λαός πληρώνει και θα πληρώσει με αίμα τις επιλογές της και την απουσία ενός blan B ή την ατολμία να λάβει αποφάσεις απεγκλωβισμού από το σπιράλ του θανάτου, όπως η ίδια ονόμαζε τα μνημόνια. 

Οι δανειστές λοιπόν ζητούν να αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης, ώστε από 1ης Ιανουαρίου του 2022 όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαιρέτως να παίρνουν σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας και να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις από τις 30 Ιουνίου του 2015 και όχι από αρχές του 2016 που έλεγε η κυβέρνηση εγκλωβίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. 

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι μητέρες ανηλίκων που μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη 50 ετών, αλλά και όσοι είχαν ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μία μητέρα λοιπόν που γίνεται 50 χρόνων το 2016 θα επιβαρυνθεί  με 8 χρόνια επιπλέον εργασίας και θα βγει στην σύνταξη το 2024. Το 2017 οι 50άρηδες θα επιβαρυνθούν με 9,5 χρόνια επιπλέον εργασίας και θα βγουν στην σύνταξη το 2026. 

Το παράδειγμα που χρησιμοποίησαν  οι ίδιοι δανειστές για να εξηγήσουν την κλιμακωτή αύξηση των ορίων κατά την μεταβατική περίοδο, στους πίνακες που έδωσαν στην ηγεσία του υπουργείου εργασίας αναφέρεται σε έναν ασφαλισμένο ο οποίος με το ισχύον καθεστώς, μπορεί να βγει στη σύνταξη το 2017 σε ηλικία 55 ετών ενώ με το νέο καθεστώς θα επιπλέον 4,5 έτη και θα βγει στη σύνταξη το 2021 σε ηλικία 59,5 ετών.

Οι σημαντικότερες που θα επιφέρουν δραματική απώλεια εισοδήματος είναι:

1) Ο περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης στα κατώτατα όρια συντάξεων και καταβολή της μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους των ασφαλισμένων. Η διάταξη δεν εξαιρεί τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε συντάξεις της τάξης των 65 ευρώ μηνιαίως. Οι δανειστές υπενθύμισαν ότι η διάταξη πρέπει να επεκταθεί και στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα. 

2) Θα παγώσουν οι κατώτατες συντάξεις στα επίπεδα του 2015 έως το 2021.

3) Θα αυξηθούν σταδιακά, φθάνοντας σε τριπλάσιο ύψος οι εισφορές των αγροτών και των ναυτικών.

4) Αλλαγές θα προωθηθούν στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που θα επιφέρουν μειώσεις συντάξεων (εισφορές στα επίπεδα του ΙΚΑ και αντίστοιχη μείωση παροχών).

5) Αναδρομική εφαρμογή του νόμου 3863/2010 που προβλέπει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων με άξονα τη βασική εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ. Η διάταξη θα ισχύσει και για όσους έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την  01-01-2015. 

6) Η επαναχορήγηση των «κομμένων» συντάξεων του ΟΓΑ σε 25.000 υπερήλικες ανασφάλιστους άνω των 65 ετών θεωρείται μονομερή ενέργεια από τους δανειστές και ζητείται να μην εφαρμοστεί ή να ακυρωθεί.

Και σαν να μην έφθανε το γεγονός ότι οι δανειστές θέλουν όλους τους Έλληνες να εργάζονται μέχρι τα βαθιά γεράματα, επιχειρούν να αλλάξουν δυσμενώς φυσικά και το εργασιακό περιβάλλον (ότι έχει απομείνει) προκειμένου να μας κάνουν σκλάβους των πολυεθνικών οι οποίες θα θησαυρίζουν σε βάρος μας.  

Ζητούν συγκεκριμένα: 

- Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νόμο. Το θέμα   είχε «παγώσει»  καθώς το διεθνές γραφείο εργασίας με έκθεσή του υπερασπίστηκε το καθεστώς που ισχύει σήμερα με τον αναβαθμισμένο  ρόλο του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας υπό το Γενικό Γραμματέα Εργασίας  το οποίο εγκρίνει  η απορρίπτει το αίτημα για απολύσεις.  

- Κατάργηση των τριετιών οι οποίες  με βάση το μνημόνιο παραμένουν «παγωμένες»  τουλάχιστον για 10 χρόνια έως το 2022 μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%.  Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος  με τον κατώτατο ημερομίσθιο που πρόλαβε να συμπληρώσει πριν από τα μνημόνια  9 χρόνια δουλειάς  και εισπράττει σήμερα 761,82 ευρώ, θα επιστρέψει στο μισθό των  586 ευρώ χάνοντας 175.82 ευρώ το μήνα.

- Αλλαγή του πλαισίου σε σχέση με την προκήρυξη απεργιών. Οι θεσμοί ζητούν η απόφαση να λαμβάνεται με πλειοψηφία 50% + 1 της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.
-Επιμήκυνση του χρόνου προειδοποίησης. Η απεργία στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να προκηρύσσεται 48 ώρες πριν από την πραγματοποίησή της (σήμερα απαιτείται 24ωρη προθεσμία).

-Εφαρμογή του λοκ άουτ. (προσωρινό κλείσιμο μιας επιχείρησης από τον εργοδότη ως αντίδραση στην απεργία των εργαζομένων).

- Εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 που ισχύει επί 32 έτη. Ειδικότερα έχει ζητηθεί η άρση της προστασίας των συνδικαλιστών έναντι των απολύσεων ,ο περιορισμός των συνδικαλιστικών αδειών  και η αλλαγή του καθεστώτος χρηματοδότησης των συνδικάτων.

Επί της ουσίας οι δανειστές ζητούν τη διάλυση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας και την υιοθέτηση ενός νέου, με συντάξεις και μισθούς πείνας, όπως ισχύει σε τριτοκοσμικές χώρες. 

 Σχολιασμός: ( Με την υπογραφή Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή των ΑΝΕΛ μετά την κωλοτούμπα χωρίς προηγούμενο του πρώτου αλλά  την εξαπάτηση  και τον εξευτελισμό του ελληνικού λαου απο τον Αλέξη Τσίπρα που το "ΟΧΙ"  το μετέτρεψε σε "ΝΑΙ" .)


 pronews.gr

10 σούπερ τροφές “ταΐζουν” το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μας


Συντάκτης: Μαρία Γέραλη
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΗ σωστή διατροφή είναι αναγκαίο να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας συμπεριλαμβάνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες. Τρώγοντας σωστά νιώθουμε υγιείς, έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια με αποτέλεσμα να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Συγχρόνως, ανακύπτει το εξής ζήτημα. Μεγαλώνοντας τείνουμε να παρουσιάζουμε περισσότερα προβλήματα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, ενώ η διατροφή με τη σειρά της επηρεάζει άμεσα το κομμάτι της ψυχολογίας μας. Προσθέτοντας, λοιπόν, στο καθημερινό μενού τις παρακάτω 10 τροφές θα βελτιώσουμε τη μνήμη μας, θα  προλάβουμε την απώλεια των μαλλιών μας και θα είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν είμαστε από μέσα καλά φαίνεται και προς τα έξω.
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα εκτός του ότι είναι γνωστή για τη γεύση της, είναι γνωστή και για τα οφέλη που προφέρει στον εγκέφαλό μας. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου των κυτταρικών μεμβρανών. Περιέχει επίσης μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται ανθοκυάνες, όπου βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από την απώλεια μνήμης.
Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε γλουταθειόνη, μία πρωτεΐνη που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατός σας. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικά φλαβονοειδή και β-καροτένιο. Η τακτική κατανάλωση καρότων τονώνει το συκώτι μας και βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του ήπατος.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται καρνοσικό οξύ το οποίο βοηθά στην προστασία του εγκεφάλου από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το άρωμα του δεντρολίβανου μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές ικανότητες των ανθρώπων και την ενίσχυση της μνήμης καθιστώντας το μια από τις καλύτερες τροφές.
Σπανάκι
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το μια εξαιρετική υγιεινή τροφή τόσο για το σώμα μας όσο και  για τα μαλλιά μας. Είναι μία από τις καλύτερες πηγές β- καροτίνης, καθώς και μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, τα οποία συμβάλουν θετικά στην υγεία των μαλλιών μας.
Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι ένα άλλο σούπερ τρόφιμο που κάνει καλό στο συκώτι καθώς είναι γεμάτο με ένα υψηλό ποσό της γλουταθειόνης και ενώσεων ενισχύοντας την ικανότητα του ήπατός μας να παραμένει καθαρό. Η έρευνα έχει δείξει ότι στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δύο αβοκάντο την εβδομάδα για 30 ημέρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία του συκωτιού.
Καρύδια
Τα καρύδια αποτελούν μία από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εγκεφάλου. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Μία πρόσφατη μελέτη από το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών έχει ισχυρή συσχέτιση με τη μακροζωία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις σε ενήλικες.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA). Οι πιο αποτελεσματικές ουσίες, όπως οι EPA και DHA, εμφανίζονται φυσικά σε λιπαρά ψάρια και συμβάλλουν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης, την τόνωση του εγκεφάλου και τη λειτουργία της καρδιάς. Μερικές από τις καλύτερες πηγές είναι ο σολομός, η πέστροφα, η ρέγκα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
Ηλιόσποροι
Αν ανησυχείτε για την απώλεια μαλλιών, μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορους στη διατροφή σας. Είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, βιταμίνης Β6, ψευδαργύρου και σιδήρου.
Μπρόκολο
10 σούπερ τροφές «ταΐζουν» το μυαλό μας, τη μνήμη μας και την ψυχολογία μαςΤο μπρόκολο είναι πολύ γνωστό για τα οφέλη που μας προσφέρει με τις ευεργετικές του ιδιότητες στον εγκέφαλό μας. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο.
Μύρτιλα
Αν θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας, τότε οι επιστήμονες έχουν καλά νέα για σας σχετικά με τα μύρτιλα. Είναι πλούσια σε φυτοχημικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στα ηλικιακά προβλήματα μνήμης.
Προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας αυτές τις τροφές και θα δείτε τα οφέλη τους να σας δυναμώνουν, να βελτιώνουν την ψυχολογία αλλά και την υγεία σας. Μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού ώστε να είστε σωστά ενυδατωμένο





Πηγή