28 Ιουλίου 2015

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ LIDL; ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ;

 by olympiada 
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/adena-grlidl3025.gif?w=320&h=286Πριν από ΔΕΚΑ ημέρες, αποκαλύψαμε ότι για το μακελειό στην Γαλλία ευθυνόταν ο μολυσμένος από το βακτήριο E-COLI, Μολυσμένος κυμάς των LIDL. Κανένα μέσο, κανένας δημοσιογράφος, 

ΚΑΜΜΙΑ εφημερίδα δεν αναπαρήγαγε την είδηση. Οι ίδιοι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν πρόθυμα την προπαγάνδα των Γερμανών για τα «Ισπανικά αγγουράκια, καταστρέφοντας την Μεσογειακή οικονομία…»

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ λοιπόν, βρέθηκε και στην Ελληνική αγορά κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH στην ελληνική εταιρεία LIDL Hellas.

Με μία άθλια ανακοίνωση μάλιστα, καλούνται οι καταναλωτές «να μην τα καταναλώσουν»!!!
Τι λέτε βρε πανάθλιοι; ΕΑΝ τα έχουν ήδη καταναλώσει; Εάν αρχίσουμε να βλέπουμε και στην Ελλάδα παιδιά να χαροπαλεύουν ΠΟΙΟΣ θα πάει φυλακή; ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ η οποία αποδείχτηκε 100% ορθή;

Καλούμε ΤΩΡΑ τον εισαγγελέα να παρέμβει και να ασκήσει διώξεις σε όσους εξέθεσαν τον Ελληνικό λαό σε άμεσο κίνδυνο ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ.

Να εντοπιστεί θεσμικά η εταιρεία «Δημοσίων Σχέσεων» των Γερμανών και να διερευνηθεί εάν διοχέτευσαν χρήμα σε ΜΜ»Ε» μετά τις 22 Ιουνίου, όταν έγινε γνωστή η αιτία μόλυνσης των καταναλωτών στην Γαλλία. Εάν δεν γίνει θεσμικά θα το κάνουμε εμείς, για να μάθει ο Ελληνικός λαός πως εκτός από το εισόδημα του παίζουν και με τις ζωές των παιδιών του.
Εδώ η είδηση και οι πληροφορίες:

Και ο κατεψυγμένος κυμάς των LIDL υπεύθυνος για το φονικό βακτήριο E-Coli. Το Γερμανικό κεφάλαιο κλέβει, δολοφονεί, συκοφαντεί.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 22, 2011
Σύμφωνα με τις τελεταίες πληροφορίες της RAI, η μόλυνση που “χτύπησε” 8 παιδιά στη Β. Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας, οφείλεται σε κατεψυγμένο κυμά του γερμανικού σουπερμάρκετ Lidl. Η ανταπόκριση εδώ.

Έτσι, μετά τα Γερμανικά φασολάκια, έχουμε και τον Γερμανικό κυμά ως φορέα θανάτου.
Θυμηθείτε τώρα την φάμπρικα συκοφαντίας που έστησαν με τους γνωστούς ναζιστικούς μηχανισμούς τους συκοφαντώντας την Ισπανία και καταστρέφοντας τις αγροτικές οικονομίες των χωρών της Μεσογείου.

Θυμηθείτε τα Ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” με τι προθυμία αναπαρήγαγαν την συκοφαντική προπαγάνδα, επιφέροντας τεράστιο χτύπημα στις Ελληνικές εξαγωγές. Ακούσατε πουθενά για τον κυμά;

Το είχαμε γράψει άλλωστε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο:
Γερμανικά, ΚΑΡΑΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, άρεια φασολάκια ευθύνονται για τους θανάτους των καταναλωτών.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 6, 2011
…και όχι βεβαίως τα αγγούρια της Ισπανίας.

Τα λαμόγια της Ευρώπης, οι τεμπελχανάδες βρωμύλοι ευθύνονται για το μακελειό στην χώρα τους αλλά και για πιθανές περιπτώσεις στις χώρες που εισήγαγαν τα Άρεια φασολάκια.
Στο μεσοδιάστημα βέβαια, φρόντισαν να κατασυκοφαντήσουν τα Ισπανικά προϊόντα για να κρύψουν την φονική τους ανευθυνότητα.
Ζημία τεράστια όχι μόνο για τους Ισπανούς αλλά και για τους Έλληνες αγρότες αφού κύριες αγορές όπως η Ρωσία σταμάτησαν τις εισαγωγές από την ΕΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, το “Ολυμπία” στέλνει αντίγραφα των συκοφαντικων ρεπορτάζ από τα Ελληνικά ΜΜ”Ε” ώστε οι Ισπανοί
παραγωγοί να στραφούν νομικά εναντίον τους όπως ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν για τα Γερμανικά.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Έλληνες εξαγωγείς εναντίον των Ελληνικών και Γερμανικών ΜΜ”Ε” που επέφεραν με τα συκοφαντικά τους δημοσιεύματα πλήγμα στην δραστηριότητα τους.

Διαδώστε το!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ISKRA





OI ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Χαιρετίζω θερμά την αγωνιστική παρουσία σας στο κάλεσμα των πέντε χρόνων της ιστοσελίδας μας, της Ιskra.
Iskra ξέρετε, στα ρωσικά, σημαίνει σπίθα.
Και η Iskra ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν στα σκληρά τσαρικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της.
Η δική μας Iskra πήρε από εκεί το όνομα της.
Φυσικά δεν χωράνε συγκρίσεις.
Αλλά και η δική μας Iskra έχει βοηθήσει με τη δική της σπίθα να ανάψει αυτά τα 5 σκληρά μνημονιακά χρόνια η μεγάλη φωτιά του αγώνα και της ελπίδας στην πατρίδα μας.
Φίλες και φίλοι,
Η μεγάλη σημερινή παρουσία σας επιβεβαιώνει ότι οι αντιμνημονιακοί δημοκρατικοί και προοδευτικοί αγώνες του λαού μας δεν πήγαν χαμένοι ούτε τελείωσαν.
Η μεγάλη σημερινή παρουσία σας ,τέλη Ιουλίου, δείχνει αντίθετα ότι αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται και ότι θα πάρουν το επόμενο διάστημα νέα ορμή και έκταση.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Στο πρόσωπο σας και από αυτό το βήμα θέλω να τιμήσω όλους και όλες εκείνες και εκείνους τους εκατοντάδες χιλιάδες, που με γενναιότητα και πείσμα, αψηφώντας την τρομοκρατία, το φόβο και την πλύση εγκεφάλου, είπαν ένα περήφανο και ανυπότακτο «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη.
Αυτό το μεγάλο βαθύτατα ταξικό και βαθύτατα πατριωτικό και δημοκρατικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού , το οποίο διατράνωσαν πρώτα από όλα τα πιο μεγάλα θύματα των μνημονίων και τα πιο φτωχά πληβειακά στρώματα της κοινωνίας μας, οι περιφρονημένοι και καταφρονεμένοι αυτής της χώρας.
Αυτό, λοιπόν, το ταξικό και πατριωτικό «ΟΧΙ» έχει καταστεί φωτεινό ορόσημο για τον τόπο και την πορεία του.
Ένα φωτεινό ορόσημο που δεν μπορεί κανένας να σκιάσει ή να σβήσει.
Αυτό το νέο «ΟΧΙ» του λαού μας μπορεί η κυβέρνηση τη βδομάδα που ακολούθησε να το παραμέρισε και να το αγνόησε.
Αυτό , όμως, καθόλου δεν σημαίνει πως αυτό το «ΟΧΙ» νικήθηκε ή ότι ο λαός μας το μετέτρεψε σε «ΝΑΙ».
Κάνουν μέγα λάθος αν κάποιοι πιστεύουν ότι το 62% του «ΟΧΙ» ήταν μια Κυριακάτικη λαϊκή μπόρα που πέρασε.
Κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το «ΟΧΙ» αυτό ήταν μια παροδική εφήμερη λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω.
Αυτό το «ΟΧΙ» , μία από τις καλύτερες στιγμές δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα, εξέφρασε την ανάγκη αυτού του λαού για αξιοπρέπεια και συμμετοχή, το πάθος του να εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του, την ελπίδα του να δει την πατρίδα μας ανεξάρτητη , λεύτερη, χωρίς κηδεμονίες και υποτέλειες, δημοκρατική και δίκαιη.
Ε, λοιπόν , αυτό το «ΟΧΙ», όπως λέει και το σύνθημα μας, δεν ηττήθηκε.

Αυτό το «ΟΧΙ» συνεχίζεται και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι αυτό το «ΟΧΙ» να θριαμβεύσει, με μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς προστάτες και κηδεμόνες, μια Ελλάδα δημοκρατική , προοδευτική και σε τελική ανάλυση σοσιαλιστική.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και φίλοι,
Αυτές τις μέρες όλοι εμείς που με την ψήφο μας και το λόγο μας είπαμε «ΟΧΙ» στο νέο μνημόνιο δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση.
Στην πραγματικότητα έναν αληθινό πόλεμο.
Έναν πολύ βρώμικο πόλεμο.
Αυτόν τον πόλεμο τον έχουν εξαπολύσει πολύ συντονισμένα και στοχευμένα τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια και τα ξένα μέσα ενημέρωσης σε συνδυασμό με τα περισσότερα εγχώρια συστημικά μέσα, την ελληνική ολιγαρχία και τα κέντρα του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου.
Οι παλιότεροι μας λένε ότι μια τέτοια ορολογία επιθέσεων, η οποία κάνει λόγο για συνωμότες, λήσταρχους , δραχμοσυμμορίτες και άλλα φαιδρά και άθλια, έχουν να ακούσουν από την εμφυλιακή και μετεμφυλιακή περίοδο.
Αφήνω , βέβαια, τον ξεπεσμό σοβαρών , τάχα, διεθνών εντύπων που δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, όπως οι Financial Times . Οι Financial Times, που αναφερόμενοι στο πρόσωπο μου έφτασαν να κάνουν λόγο για «ριφιφί» και κατάληψη στο Νομισματοκοπείο και σύλληψη του Στουρνάρα.
Με τέτοια δημοσιεύματα που συνδέουν ληστείες και φτάνουν μέχρι την KGB, σε ένα μείγμα φτηνού αντικομμουνισμού παλαιάς κοπής, δεν είναι καθόλου περίεργο που οι Financial Times πουλήθηκαν στους Γιαπωνέζους.
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Ο βρώμικος πόλεμος των εγχώριων και ξένων κέντρων και μέσων δεν στρέφεται απλώς ενάντια στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και στην ίδια την Αριστερή Πλατφόρμα ως τάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πρόσωπο μας και στο πρόσωπο της Πλατφόρμας οι επιθέσεις αυτές επιδιώκουν να χλευάσουν , να συκοφαντήσουν και να διασύρουν όλον τον ΣΥΡΙΖΑ, τους αγώνες και το πρόγραμμα του.
Να διασύρουν και να χλευάσουν όλη την Αριστερά.
Κυρίως , όμως, επιδιώκουν να χλευάσουν και να διασύρουν το 62% που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.
Θέλουν να αμαυρώσουν την εναλλακτική λύση στα μνημόνια και τη λιτότητα.
Γιατί αυτά είναι που τους εξοργίζουν και τους τρομάζουν.
Δεν θα τα καταφέρουν, όμως.
Η συκοφαντία, η λάσπη, η κινδυνολογία και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό.
Θα πέσουν στο κενό όπως έπεσαν στο κενό και στο δημοψήφισμα.
Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και φίλοι,
Είναι εντυπωσιακό ότι δύο εβδομάδες μετά το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ζήτησε από τη Βουλή εξουσιοδότηση προκειμένου να προχωρήσει στη σύναψη νέου, τρίτου μνημονίου στη βάση της απαράδεκτης συμφωνίας των Βρυξελλών.
Στο κυβερνητικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και χαιρεκακία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Πολλοί, όμως, από μας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνηθήκαμε να συνεργήσουμε σε αυτήν την καινούργια διευρυμένη «μνημονιακή συναίνεση» και δεν ψηφίσαμε υπέρ τα εξουσιοδότησης για νέο μνημόνιο.
Στη συνέχεια, σύντροφοι και συντρόφισσες, πιστοί στο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, είπαμε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» στα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία ήρθαν στη Βουλή και με διαδικασίες κάτι χειρότερο από εξπρές, που παραβίαζαν κατάφορα τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.
Είπαμε ένα ξεκάθαρο «ΟΧΙ» σε προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ταυτόχρονα ήταν προϋπόθεση προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη σύναψη του τρίτου εξοντωτικού μνημονίου με συνολικά μέτρα ,τα οποία μαζί με τα προαπαιτούμενα μπορεί να ξεπεράσουν το απίστευτο ποσό των 12 δισ ευρώ.
Ποιοι και πως θα πληρώσουν τέτοια μυθώδη ποσά σε μια κατεστραμμένη και ερειπωμένη χώρα με εκατομμύρια φτωχούς και ανέργους;
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Όχι μόνο δεν μετανιώνουμε αλλά και είμαστε περήφανοι για το «ΟΧΙ» που είπαμε στη Βουλή στα δύο νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα.
Είμαστε περήφανοι ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύουμε ότι τηρήσαμε την ιστορία και το μέλλον του.
Είμαστε περήφανοι γι αυτό το «ΟΧΙ» ως πρώην υπουργοί κι ας ξέραμε ότι αυτό το «ΟΧΙ» θα συνεπέφερε την απομάκρυνση μας από την κυβέρνηση.
Στην Αριστερά δεν είμαστε εδώ και δεκαετίες για να κυνηγάμε σώνει και καλά καρέκλες και αξιώματα.
Στην Αριστερά τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός.
Είναι το μέσο για να υπηρετούμε αρχές, αξίες και προοδευτικές πολιτικές , όπως τις κρίνει και τις αξιολογεί ο καθένας μας, με τον πλέον ευσυνείδητο και αντικειμενικό τρόπο.
Αυτή, λοιπόν, η στάση μας με το «ΟΧΙ» και στη Βουλή ήταν , φίλοι και φίλες, που προκάλεσε τη λυσσώδη αντίδραση και τον πόλεμο εναντίον μας από τα ξένα και εγχώρια κέντρα του κατεστημένου, πόλεμο που, όπως όλα δείχνουν, θα προσλάβει ακόμα πιο φρενήρεις διαστάσεις το επόμενο διάστημα.
Αυτή η στάση μας , όμως, δεν προκάλεσε μόνο τον πόλεμο της αντίδρασης αλλά και «συντροφικά μαχαιρώματα» από στελέχη και ορισμένες ηγετικές πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιπαρέρχομαι αυτές τις τελευταίες επιθέσεις όπως έκανα πάντα.
Έχω μάθει να προσπερνώ και να μην επιδίδομαι στο «σπορ» των άγονων και εύκολων εσωκομματικών αλληλοκατηγοριών και αλληλοχαρακτηρισμών.
Έχω μάθει, επίσης, να μην προσωποποιώ τις διαφορές και τις αντιθέσεις στον αριστερό χώρο , όσο έντονες και αν είναι. Όπως θεωρώ ότι οι διαφορές και οι αντιπαραθέσεις μέσα στην Αριστερά πρέπει πάντα να διατηρούνται σε ένα υψηλό και πολιτισμένο επίπεδο και να μην ξεπέφτουν στη χαμέρπεια, τις συκοφαντίες και την ευτέλεια.
Γι αυτούς τους λόγους δεν θα απαντήσω στις συντροφικές κατηγορίες αλλά δεν μπορώ να μην πω δυο λόγια για εκείνους που έσπευσαν να μιλήσουν ανιστόρητα ότι η στάση μας υπονομεύει τάχα το κόμμα, την ενότητα και την πορεία του, ακόμα και τον πρόεδρο του.
Ρωτάω, λοιπόν, ευθέως:
Υπονομεύουμε τώρα το ΣΥΡΙΖΑ όσοι υπερασπιζόμαστε, παρά τους τόνους λάσπης και βρώμικων επιθέσεων, τις αντιμνημονιακές αρχές και αξίες του κόμματος και το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ;
Υπονομεύουμε την ενότητα του κόμματος όλοι εμείς που θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι όχι μόνο στο πρόγραμμα μας αλλά και στις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας ενάντια στη λιτότητα ;
Στις μεγάλες παραδόσεις μας στην προάσπιση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων ;
Τέλος, ποιοι υποσκάπτουν τον Πρόεδρο του Κόμματος, τον οποίο πάντα παρά τις διαφορές μας, στηρίζαμε ;
Εμείς που υποδεικνύουμε για το κόμμα και την κυβέρνηση ένα δρόμο συμβατό με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις ή όλοι εκείνοι που ανοίγουν με ευκολία ένα δρόμο, που αν συνεχιστεί, οδηγεί στη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος.
Δεν μας αξίζει μια τέτοια εξέλιξη.
Συντρόφισσες και σύντροφοι αυτό που κάναμε όλοι εμείς που είπαμε το μεγάλο «ΟΧΙ» στη Βουλή δεν ήταν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.
Δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την υπεράσπιση του προγράμματος μας.
Δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την ανταπόκριση στη λαϊκή ετυμηγορία της 25ης Γενάρη και στο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το βασικότερο επιχείρημα που ακούμε προκειμένου να δικαιολογηθεί η σύναψη συμφωνίας για τρίτο μνημόνιο είναι ότι δεν υπήρχε απέναντι στο μνημόνιο άλλη εναλλακτική λύση.
Ότι στις 12 Ιουλίου το τρίτο μνημόνιο ήταν αναπόφευκτος μονόδρομος.
Μήπως σας θυμίζει τίποτα αυτή η διαπίστωση ;
Μήπως αυτό δεν έλεγαν και οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου όταν υπέγραφαν το πρώτο μνημόνιο ;
Δεν ισχυρίζονταν ότι είναι μονόδρομος;
Γιατί τότε λοιπόν, αντιδρούσαμε;
Μήπως το ίδιο δεν ισχυρίζονταν και ο αντιμνημονιακός Σαμαράς όταν ξαφνικά ανακάλυψε τη γοητεία των μνημονίων ;
Δεν ισχυρίζονταν ότι είναι μονόδρομος το δεύτερο μνημόνιο που συνομολόγησε ;
Γιατί, λοιπόν, τότε τους καταγγείλαμε ;
Και όταν ως ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλαμε και σωστά το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο , δεν είχαμε εναλλακτική λύση απέναντι τους ;
Όταν επί τόσα χρόνια, ακόμα και στην κυβέρνηση, καταγγέλλαμε τα μνημόνια.
Όταν ζητούσαμε και δεσμευόμαστε για την κατάργηση τους και όταν απορρίπταμε τη σύναψη νέων μνημονίων , ποια εναλλακτική λύση διαθέταμε ;
Ή δεν είχαμε εναλλακτική λύση ;
Ή ακόμα χειρότερα είχαμε την αυταπάτη ότι με ικεσίες ή κατάρες ή και τα δύο μαζί και με αναρίθμητους όρκους πίστης στο ευρώ θα πείθαμε μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις το ευρωπαϊκό κατεστημένο να εγκαταλείψει τις μνημονιακές επιλογές του ;
Και αν παρ’ ελπίδα δεν τις εγκατέλειπε, όπως και έγινε, ποια ήταν η δική μας πρόβλεψη ;
Η άτακτη μνημονιακή υποχώρηση με επιχείρημα να αποφύγουμε την «άτακτη χρεοκοπία» ;
Για όλα αυτά χρειάζεται να υπάρξουν εξηγήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και βαθιά συζήτηση στο κόμμα και στην κοινωνία και όχι κινδυνολογία και ξόρκια , ούτε τείχη και εύκολες κατηγορίες κατά της Αριστερής Πλατφόρμας.
Διότι όταν ακολουθείς στο όνομα του ευρώ ένα δρόμο, περίπου, ως «πρόβατον επί σφαγήν», δεν μπορείς να οικτίρεις απλώς την αδίστακτη, πράγματι, βαναυσότητα του σφάκτη σου.
Η Αριστερή Πλατφόρμα πολύ έγκαιρα τόνιζε σε όλα τα κομματικά και κυβερνητικά όργανα το αδιέξοδο της παρατεταμένης και γεμάτης αυταπάτες διαπραγμάτευσης, η οποία το μόνο που κατάφερνε ήταν να εξαντλεί μέχρι τελευταίου ευρώ τα όποια αποθεματικά της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα επίσης ασκούσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν διέθετε την πολιτική βούληση να ακολουθήσει και να σχεδιάσει, εφόσον συναντούσε τείχος και αδιαλλαξία, μια πορεία εξόδου από την ευρωζώνη.
Ασκούσαμε κριτική στην κυβέρνηση γιατί αντιθέτως κατάγγελνε μέχρι τέλους κάθε εναλλακτική προοπτική εθνικού νομίσματος, περίπου, ως εφιάλτη για τη χώρα.
Όσο , όμως, η κυβέρνηση αρνούνταν να εντάξει σοβαρά, οργανωμένα και δημόσια στον πολιτικό σχεδιασμό της το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, τόσο περισσότερο γινόταν έρμαιο και αιχμάλωτη των πιστωτών, ανεξάρτητα αν προσπαθούσε σπασμωδικά να αντιδράσει.
Όλα αυτά είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να τα λέμε στα κομματικά σώματα και στη βάση αυτών των απόψεων να μην ψηφίζουμε τις αποφάσεις, φτιάνοντας στο σημείο να μας καταγγέλλουν ότι γινόμαστε κουραστικοί και μονότονοι.
Ιδού , όμως, οι συνέπειες !
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η κυβέρνηση και η χώρα πάντα διέθετε, διαθέτει και τώρα εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα.
Η εναλλακτική αυτή λύση προϋποθέτει την αμφισβήτηση του ευρωενωσιακού κατεστημένου και της ευρωζώνης.
Όπως προϋποθέτει και τη ρήξη από τη σκοπιά ενός προοδευτικού προγράμματος μετάβασης , με το καθεστώς εθνικής υποτέλειας, με το νεοφιλελευθερισμό και τα μεγάλα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα.
Δεν είναι η ώρα να παρουσιάσω όλο το πρόγραμμα αυτής της εναλλακτικής λύσης, η οποία εν πολλοίς καταγράφεται και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν αυτό έχει υποβαθμιστεί ή και σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση.
Επιτρέψτε μου, όμως, να υπογραμμίσω ορισμένα μόνο από τα καίρια σημεία αυτού του προγράμματος.
Το πρώτο και κύριο για μια νέα πορεία της χώρας είναι η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών , προκειμένου υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο να αναλάβουν ένα νέο αποκλειστικά αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.
Όσο οι τράπεζες παραμένουν υπό ιδιωτικό έλεγχο και διαχείριση, οι κυβερνήσεις , οποιεσδήποτε κυβερνήσεις, δεν μπορεί παρά να είναι όμηροι του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Αποτελεί δε πρόκληση το γεγονός ότι οι τράπεζες της χώρας συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ιδιωτικού κεφαλαίου και να παίζουν «ληστρικό» ρόλο παρότι ανακεφαλαιοποιούνται συνεχώς με δημόσιο χρήμα και το δημόσιο ελέγχει το μετοχικό τους κεφαλαίο.
Και μιας και μιλάμε για τις τράπεζες:
Πότε θα εξετασθούν επιτέλους τα μεγάλα σκάνδαλα δεκάδων δις ευρώ του ξεπουλήματος της ΑΤΕ και του ΤΤ στην Πειραιώς και στη Eurobank ;
Το δεύτερο σημείο που ήθελα να τονίσω είναι η ανάγκη να μείνουν ή και να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και να ανασυγκροτηθούν ως τέτοιες όλες οι στρατηγικές επιχειρήσεις της χώρας, όλα τα στρατηγικά δίκτυα, όλες οι στρατηγικές υποδομές και τα ειδικής αξίας ακίνητα φιλέτα.
Απ’ αυτή τη σκοπιά αρνούμαστε τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί το νέο μνημόνιο και πολύ περισσότερο την ίδρυση του νεοαποικιακού τέρατος των 50 δις που καταλύει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και φέρνει τον παραπλανητικό τίτλο: Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών μας και ειδικότερα του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας , που δίνονται πεσκέσι σε γερμανικά χέρια.
Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του Ελληνικού που αποτελεί έναν ανεκτίμητης αξίας παραθαλάσσιο χώρο για πράσινο και δημόσιες και κοινωνικές δραστηριότητες.
Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του στρατηγικού ενεργειακού δικτύου του ΑΔΜΗΕ.
Όπως είμαστε αντίθετοι σε δήθεν ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί , τάχα, η πώληση του, που αν εφαρμοστούν θα επιφέρουν ισοδύναμα πλήγματα στη δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας.
Η Ελλάδα δεν τελεί υπό εκποίηση , ούτε μπορεί να μετατραπεί σε αγορασμένο μνημονιακό οικόπεδο.
Το τρίτο που θέλω να υπογραμμίσω είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αναδιανομής πλούτου σε βάρος των πολύ μεγάλων εισοδημάτων, των μεγάλων περιουσιών, των μεγάλων κερδών και του απέραντου μαύρου χρήματος, που βρίσκεται είτε σε φορολογικούς παράδεισους, είτε σε ξένες τράπεζες είτε διέρρευσε από τη χωρα ανενόχλητο και ανεξέλεγκτο τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο.

Ειδικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί αν παίξει ένα νέο φορολογικό σύστημα και ένας ανακαινισμένος, αποτελεσματικός και αδιάφθορος μηχανισμός ελέγχου.
Το τέταρτο και από τα κεντρικότερα θέματα που πνίγουν τη χώρα είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος και το χτύπημα της διαπλοκής μέσων ενημέρωσης και έργων που αναθέτει το δημόσιο.
Το πέμπτο και πολύ καθοριστικό είναι η βαθιά διαγραφή του χρέους, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, χωρίς την οποία η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον.
Φυσικά , προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και τη λιτότητα, μαζί με τη ρήξη με το νεοφιλελευθερισμό και με στόχευση ένα εναλλακτικό οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο διεξόδου , ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλοι και φίλες,
Υπάρχει ένα ερώτημα που πλανάται, σχεδόν, σε όλους στους πολίτες πολύ περισσότερο ,μάλιστα ,το τελευταίο διάστημα.
Μπορεί ένα πρόγραμμα στη χώρα , σαν κι αυτό του οποίου θίξαμε πολύ επιγραμματικά κάποια καίρια σημεία.
Ένα πρόγραμμα χωρίς μνημόνια, λιτότητα και εναλλακτικό στο νεοφιλελευθερισμό να εφαρμοστεί στο πλαίσιο της ευρωζώνης, με την παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ ;
Νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη ευρωζώνη και η εκβιαστική στάση των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, με την επιβολή στη χώρα μας νέου αποκρουστικού μνημονίου, μάλλον πρέπει να έχουν δώσει την απάντηση και στον πλέον κακόπιστο.
Η ευρωζώνη και η ΕΕ έχουν μετατραπεί σε σκληρές δομές που έχουν γυρίσει την πλάτη στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Σε σκληρές δομές που, υπό την ηγεμονία της Γερμανίας, επιβάλλουν τη δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου και των αγορών και ένα ασφυκτικό άγρια ταξικό νεοφιλελεύθερο μονόδρομο.
Μια εναλλακτική προοδευτική λύση στη χώρα μας , η οποία θα συνοδεύεται από μια ανεξάρτητη, πολυδιάστατη οικονομική και εξωτερική πολιτική, είναι προφανέστατο ότι θα έρθει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις που κυριαρχούν στον ευρωζωνικό χώρο και δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ισχυρή πολιτική βούληση και το πολιτικό σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη.
Αυτή η θέση που ως Αριστερή Πλατφόρμα την υποστηρίζαμε εξαρχής, εδώ και χρόνια και σε όλους τους τόνους, γίνεται σήμερα κατανοητή από όλο και περισσότερο κόσμο.
Δεν μπορεί να αμφισβητήσουμε τα μνημόνια και τη λιτότητα, πολύ περισσότερο το νεοφιλελευθερισμό, αν δεν αμφισβητήσουμε, ταυτόχρονα , την ευρωζώνη και τη θέση της χώρας μας σε αυτήν.
Συντρόφισσες και σύντροφοι ,
Φίλοι και φίλες,
Οι κυρίαρχοι κύκλοι, ενώ εκθειάζουν και ανέχονται τα μνημόνια της καταστροφής, για να εξωραΐσουν τη μνημονιακή βαρβαρότητα, εμφανίζουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη περίπου ως είσοδο στην κόλαση.
Η προπαγάνδα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και το μόνο που εξυπηρετεί είναι να κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη σε καθεστώς μισοαποικίας και οικονομικής υποδούλωσης.
Η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, με της συγκρότηση ενός νέου εθνικού νομίσματος, την οποία προτείνουν και μια σειρά διάσημοι διεθνώς οικονομολόγοι όπως ο Πωλ Κρούγκμαν, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, Ο Φρέντερικ Λόρντον , ο φίλος του Κώστα Λαπαβίτσα , Χάινερ Φλάσμπεκ και πολλοί άλλοι, δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο καταστροφή.
Aσφαλώς αυτή η έξοδος θα φέρει μαζί της κάποιες δυσκολίες στην πρώτη φάση της μετάβασης από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα.
Ανθόσπαρτοι δρόμοι, όμως, εδώ που μας έχουν φτάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν.
Η έξοδος από την ευρωζώνη, αντίθετα από τη μακάβρια προπαγάνδα, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδευτεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές που προτείνουμε, είναι βέβαιον πως μπορεί γρήγορα να ανατάξει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα.
Το εθνικό νόμισμα, αποκαθιστώντας τη νομισματική κυριαρχία, μπορεί με μια νέα προοδευτική στρατηγική να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο και εφαλτήριο για να ενισχυθούν σημαντικά οι εξαγωγές και να υποκατασταθούν εισαγωγές.
Μπορεί να γίνει εφαλτήριο για την αναζωογόνηση της πρωτογενούς παραγωγής και την ενίσχυση του τουρισμού.
Μπορεί , επίσης , να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί πολύ σημαντικά η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία για την παραγωγική της ανασυγκρότηση και την ταχεία αύξηση της απασχόλησης.
Προτείνουμε από αυτό το βήμα να ανοίξει άμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική κοινωνία η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα.
Και προτείνουμε αυτή η εσωκομματική και δημόσια συζήτηση να γίνει ελεύθερα , νηφάλια και απροκατάληπτα, χωρίς δαιμονοποιήσεις και τερατογενέσεις, χωρίς τρομοκρατία και κινδυνολογίες.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Είναι μάλλον βέβαιον ότι η σημερινή μας συγκέντρωση πρόκειται να αξιοποιηθεί από το κυρίαρχο μπλοκ των αστικών δυνάμεων για να εξαπολύσουν μια εκστρατεία ψευδολογίας, αποπροσανατολισμού , διαστρέβλωσης και παραπλάνησης.
Είναι βέβαιον ότι θα μεταφράσουν τις απόψεις μας ως υπονόμευση , τάχα, του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ως απαρχή για τη διάσπαση του και ίδρυσης νέου κόμματος.
Προλαβαίνουμε τα γνωστά παπαγαλάκια και τους λέμε ότι την παραπλάνηση και τις διαβολές τους δεν τα πιστεύει πλέον κάνεις και ιδιαίτερα ο δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός κόσμος.
Με τη σημερινή συγκέντρωση μας το μήνυμα που εκπέμπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα μας .
Εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη να επανακάμψει γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές αντιμνημονιακές ρίζες του.
Ένα μήνυμα να διακόψει άμεσα τις νέες διαπραγματεύσεις με την τερατόϊκα για νέο μνημόνιο.
Να απεγκλωβιστεί άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ και να απεγκλωβίσει τη χώρα από νέες και παλιές μνημονιακές δεσμεύσεις.
Εκπέμπουμε ένα μήνυμα για την ανάγκη ενός νηφάλιου , χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς κινδυνολογίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα, δημοκρατικού διαλόγου μέσα στο κόμμα και την Αριστερά.
Εκπέμπουμε από αυτό το βήμα ένα μήνυμα για να λειτουργήσουν οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν εδώ και καιρό τεθεί στο περιθώριο στο κόμμα και έχουν δώσε τη θέση τους σε κλειστές διαβουλεύσεις και αποφάσεις.
Διαδικασίες που δεν θα έχουν σχέση με τα γνωστά νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος σε άλλα κόμματα εξουσίας.
Εκπέμπουμε επίσης από αυτό το βήμα ένα μήνυμα συνεργασίας και κοινής δράσης προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς., προς όλες τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας, με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου δράσης του «ΟΧΙ».
Μιας μεγάλης πατριωτικής δημοκρατικής, αντιιμπεριαλιστικής και προοδευτικής κοινής δράσης για μια Ελλάδα δημοκρατική , ανεξάρτητη, χωρίς κηδεμονίες και λιτότητα , μια Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δικαιοσύνης, μιας Ελλάδας με κατεύθυνση και ορίζοντα το σοσιαλισμό.
Τέλος από αυτό το βήμα θέλω να κλείσω χαιρετίζοντας την αδούλωτη νεολαία του «ΟΧΙ» , η οποία με την ψήφο και της συμμετοχή της στις πλατείες μας έκανε πάλι , μετά από πολλά χρόνια υπερήφανους.
Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι είναι καιρός να επιχειρήσουμε να ανασυγκροτήσουμε και αν επαναθεμελειώσουμε στις γραμμές μας και με σύγχρονους βαθιά ταξικούς όρους μια ριζοσπαστική νεολαία που θα αναλάβει να χτίσει το ελπιδοφόρο προοδευτικό αύριο αυτής της χώρας. 
Ακολουθεί ο χαιρετισμος του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών , Γιώργου Κασιμάτη:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

---000kasimatis''Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην αγωνιστική σας εκδήλωση. Λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπορώ, λόγω της απουσίας μου στα Κύθηρα, να είμαι κοντά σας.  
Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε με αγωνία και ελπίδες την πολύμηνη πορεία αντίστασης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης. Κατά την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης, που παίζονταν όλα, ήλθε και έδωσε τη στήριξη του με ένα πρωτοφανές σε δύναμη «ΟΧΙ» στον απάνθρωπο δανεισμό, «ΟΧΙ» στην υποδούλωση στις δυνάμεις του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, «ΟΧΙ» στα σχέδια της Γερμανίας και των ΗΠΑ για χειραγώγηση της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης.
Μετά τη μάχη, ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε κατάσταση απογοήτευσης, κατάθλιψης και αμηχανίας.
ΤΩΡΑ που ο ελληνικός λαός στέκεται όρθιος με το «ΟΧΙ» στο χέρι, ΤΩΡΑ που οι λαοί της Ευρώπης αφυπνίζονται από τους δυνατούς ήχους της Ελλάδας, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή του μεγάλου Αγώνα.
Και κάτι που δεν είναι προφητεία, αλλά κάτι που μας δείχνει το δάχτυλο της Ιστορίας: ΤΩΡΑ είναι ακόμη εδώ η μεγάλη στιγμή για την κυβέρνηση. Διαφορετικά θα πάρει το δρόμο των άλλων κομμάτων της τελευταίας πενταετίας, αφήνοντας την Ελλάδα γονατιστή, μέχρι που νάρθει η σωστή πολιτική δύναμη, για να ολοκληρώσει τον Αγώνα.
Είμαι κοντά στον Αγώνα σας, όπως σε κάθε αγώνα για τον Άνθρωπο και την Ελλάδα''.
Κύθηρα, 25 Ιουλίου 2015  
Γιώργος Κασιμάτης


Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει τους χαιρετισμούς στην εκδήλωση του διάσημου οικονομολόγου Σαμίρ Αμίν, του Βρετανού συγγραφέα και ακτιβιστή της Αριστεράς Ταρίκ Αλί, του Προέδρου αριστερών οικονομολόγων της Αργεντινής και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες Κλαούδιο Κατζ, της αριστερής νεολαίας "Juntos" της Βραζιλίας, του ευρωβουλευτή του DIE LINKE Fabio De Mazi, του μέλους της Κνεσσετ και του ΚΚ του Ισραήλ Don Khevin και της ομάδας  Εθνικού Συντονισμού του Marea Socialista της Βενεζουέλας:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΙΡ ΑΜΙΝ
''Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες
Στις 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός απέρριψε, θαρραλέα και κατηγορηματικά, τον επονείδιστο εκβιασμό του ευρωπαϊκού και διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Κέρδισε μια πρώτη, σοβαρή νίκη σε ένα δύσκολο και μακρύ δρόμο. Η εναλλακτική λύση έγινε ορατή, για όλους τους λαούς της Ευρώπης που εμπνέονταν από το ελληνικό παράδειγμα: ρήξη με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αποδόμηση του ευρώ και αντικατάστασή του από ένα συμφωνημένο σύστημα ελεγχόμενης διολίσθησης των εθνικών νομισμάτων, ως προϋπόθεση για ριζοσπαστικές οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές.
Δυστυχώς, η ολοκληρωτική συνθηκολόγηση που συνομολόγησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα φέρει άλλο αποτέλεσμα για το λαό της Ελλάδας και όλους τους λαούς της Ευρώπης από μια νέα καταστροφή. Επομένως, η δική σας απόφαση, αγαπητοί σύντροφοι συντρόφισσες, να συνεχίσετε την κινητοποίηση της μεγάλης, λαϊκής πλειοψηφίας που απέρριψε στις 5 Ιουλίου την παράδοση στις Βρυξέλλες αξίζει κάθε υποστήριξης.
Βρίσκομαι στο πλευρό σας.
Αλληλεγγύη μέσα στον κοινό αγώνα''.


XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΙΚ ΑΛΙ
"Αγαπητοί σύντροφοι,
Σοσιαλιστές, αλλά και πολλοί φιλελεύθεροι, στη διάρκεια του 20ού αιώνα, πήραν διαζύγιο με την ιδέα "Είμαι με την πατρίδα μου, και στο σωστό και στο λάθος". Αυτή τη χρονιά συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Διάσκεψη του Τσίμερβαλντ, όπου συγκεντρώθηκαν Ευρωπαίοι που αντιτάχθηκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθιστώντας σαφή την αντίθεσή τους στο μακελειό.
Πρόσφατα, οι υπουργοί και βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων ρευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έσπασαν το ταμπού "Είμαι με το κόμμα μου, και στο σωστό και στο λάθος". Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός γιατί αποτελεί ράπισμα στο Θατσερικής προέλευσης δόγμα "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση"(ΤΙΝΑ), με το οποίο θα συνδέεται στο εξής η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πραγματικοί φίλοι οφείλουν να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας σε κρίσιμες στιγμές, όχι να υποκρίνονται ότι η κηδεία είναι γάμος. Η απόφαση που έλαβε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί άλλο ένα κάκιστο Μνημόνιο αποτελεί καταστροφή, τόσο στο οικονομικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Πολιτικά, καταδικάζει την Ελλάδα σε καθεστώς ημιαποικίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οικονομικά, επιβάλλει στον ελληνικό λαό συνθήκες που θα επιδεινώσουν τη φτώχια και θα τιμωρήσουν την πλειονότητα του πληθυσμού. Είναι αυτό καλύτερο από το Grexit; Δεν το νομίζω. Κατά ένα τραγικό τρόπο, ο λεγόμενος ευρωπαϊσμός έχει αποκτήσει θεολογικά χαρακτηριστικά στην ελληνική πολιτική ζωή. Ακριβώς, η επιμονή πολλών να κλείνουν τα μάτια στην πραγματική, την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται στις ρίζες της πρόσφατης πανωλεθρίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πρόδρομοί της υπήρξαν αμερικανικό δημιούργημα στο ξεκίνημα του Ψυχρού Πολέμου. Το σχέδιο Μάρσαλ δεν ήταν φιλανθρωπική χειρονομία. Στόχος του ήταν η ανοικοδόμηση της Δυτικής Ευρώπης ως καπιταλιστικού φρουρίου εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης. Αν δεν ήταν η Ρωσική Επανάσταση, αμφιβάλλω αν οι Αμερικανοί θα χαν μπει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επομένως και στον δεύτερο. Το να τρέφει κανείς αυταπάτες είτε για τις ΗΠΑ είτε για την Ε.Ε. αποτελεί πολιτικά θανάσιμο σφάλμα, όπως είδαμε στη Γαλλία και την Ιταλία.
Τα λάθη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας ήταν στρατηγικού, όχι τακτικού χαρακτήρα. Αυτό ήταν ήδη ορατό στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπου η πραγματοποίηση κατά τα άλλα σωστών μέτρων εξαρτώνταν απολύτως από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι Έλληνες διαπραγματευτές συμπεριφέρθηκαν ωσάν οι ευρωπαϊκές ελίτ να ήταν καλοπροαίρετοι φίλοι της Ελλάδας, με μόνη εξαίρεση τη γερμανική ελίτ. Λάθος.
Γνωρίζω πολλούς, έξοχους συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνονται θλίψη, ένταση, ανησυχία, αλλά θεωρούν πρόωρο να απομακρυνθούν από την ηγεσία. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν ένα πολιτικό κόμμα παίρνει μια πολύ βαριά απόφαση. Ίσως κάποια στιγμή αργότερα, αυτή τη χρονιά, Ευρωπαίοι από διάφορες χώρες της ηπείρου να μαζευτούν κάπου, στην όμορφη χώρα σας, για να τιμήσουν το Τσίμερβαλντ, κηρύσσοντας πόλεμο στον οικονομικό και πολιτικό πόλεμο που διεξάγουν εναντίον της εργατικής και της μεσαίας τάξης της Ελλάδας οι ολιγάρχες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απευθύνω σε όλους σας το θερμότερο χαιρετισμό μου. Το μέλλον είναι ακόμη μπροστά μας και μας καλεί να το κερδίσουμε!''


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΔΙΟ ΚΑΤΖ
"Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,  
Θα ήθελα να εκφράσω τους αδελφικούς μου χαιρετισμούς, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει
να προσελκύει τα μάτια του κόσμου και ότι εκεί παρατηρείται μια εκπληκτική διαδικασία
λαϊκής αντίστασης. Το νέο στάδιο είναι γεμάτο ερωτήσεις, αλλά η Αριστερά μπορεί πάντα να υπολογίζει στην
σιγουριά της μεγάλης αλληλεγγύης της Λατινικής Αμερικής.  
Σας ευχαριστώ
Κλαούδιο Κατζ''

XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ FABIO DE MASI
''Αγαπητοί σύντροφοι,
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την 5η επέτειο της ISKRA στην Ελλάδα.
Η ρωσική ISKRA του Λένιν κάποτε τυπώνονταν στη Λειψία της Γερμανίας. Αυτό ανήκει στην ιστορία. Έτσι, έχουμε μόνο την ελληνική ISKRA να απαντήσει στην προτροπή του Λένιν "Τι να κάνουμε;"
Η κοινή λογική λέει: η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα του πολέμου. Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και του λαού της.
Αυτός είναι ο λόγος που η ISKRA είναι τόσο σημαντική σήμερα: για να λέμε την αλήθεια απέναντι στην εξουσία.
Μια απλή αλήθεια είναι η εξής:
Το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί , το χρέος που απέκτησε η Ελλάδα για να σωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Μια άλλη απλή αλήθεια είναι η εξής:
Η γερμανική ευρωζώνη είναι σε πόλεμο με την ευημερία των λαών και τη δημοκρατία. Το γερμανικό ευρώ - αυτό είναι το σχέδιο Σόιμπλε. Αυτός είναι ο λόγος που Juncker και Schulz είχαν προειδοποιήσει ότι ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα είναι ένα ΟΧΙ στο ευρώ.
Το ευρώ είναι σε ειρήνη μόνο με λιτότητα και την κατάθλιψη.
Αν το ευρώ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί ενάντια στη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΚΤ, τότε είναι απλά λογικό και τίποτα πολύ ριζοσπαστικό να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο ευρώ του Σόιμπλε.
Εάν μετριοπαθείς οικονομολόγοι όπως οι Κρούγκμαν, Στίγκλιτς ή Γκαλμπρέηθ το έχουν πράξει, η ριζοσπαστική αριστερά θα ήταν ανόητο να μην το πράξει.
Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε τώρα και στο μέλλον την ISKRA.
Αν είχα μια προσωπική ευχή για την ISKRA θα ήταν να δημοσιεύσει κάποιες αναρτήσεις στα αγγλικά, έτσι ώστε η Αριστερά έξω από την Ελλάδα να μην πέσει θύμα στα ψεύδη των ελληνικών και γερμανικών ΜΜΕ.
Με αλληλεγγύη
  Fabio De Masi''
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ DΟΝ KHELVIN
''Αγαπητοί Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Θα ήθελα να σας μεταφέρω την ένθερμη αλληλεγγύη μου στη σημαντική εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ίσκρα και στοχεύει στην παρουσίαση και συγκεκριμενοποίηση εναλλακτικών πολιτικών στην περίπλοκη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.
Σας εύχομαι η συνάντησή σας να είναι επιτυχής και καρποφόρα.
Η άνοδος στην εξουσία μιας Αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα δημιούργησε ένα μεγάλο αίσθημα ελπίδας στην παγκόσμια προοδευτική κοινότητα, αλλά επίσης έφερε καιτον φόβο μέσα στις καρδιές των κυριαρχουσών ελίτ στην Ευρώπη. Δεν είναι σύμπτωση ότι οι ελίτ προσπάθησαν τόσο πολύ να υποχρεώσουν την Ελλάδα να παραδοθεί, αφού το θέμα δεν ήταν οικονομικό αλλά κατά κύριο λόγο πολιτικό. Οι κυρίαρχοι καπιταλιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα και στην ΕΕ φοβούνται την προοπτική μιας Αριστερής κυβέρνησης που είναι ικανή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της κατά της λιτότητας. Συνεπώς, το πραγματικό κίνητρο πίσω από τις πρόσφατες ενέργειές τους ήταν να νικήσουν ηθικά και πολιτικά την Αριστερή κυβέρνηση, να την ανατρέψουν και τέλος να την αντικαταστήσουν με μια άλλη.
Έχουμε επίγνωση των δύσκολων συνθηκών που εσείς, οι σύντροφοί και συντρόφισσες μας της Ελληνικής Αριστεράς είστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσετε. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις τεράστιεες προκλήσεις που βλέπετε μπροστά σας. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι προσπάθειές σας να προσφέρετε μια Αριστερή εναλλακτική πρόταση κάτω από τις παρούσες συνθήκες, είναι εξαιρετικά σημαντικές όχι μόνο για το μέλλον της Αριστεράς στην Ελλάδα και για τον Ελληνικό λαό, αλλά επίσης και για εμάς, τους συντρόφους σας στις άλλες καπιταλιστικές χώρες, που προσπαθούν να βρουν διεξόδους από την καθεστηκυία νεοφιλελεύθερη κοινωνική τάξη. Πράγματι, φέρετε μεγάλη ευθύνη στους ώμους σας.
Σας εύχομαι και πάλι επιτυχία και η συνάντησή να μπορέσει να αρθρώσει μια πειστική Αριστερή εναλλακτική πολιτική πρόταση διεξόδου για την Ελλάδα.
Συντροφικά
  Don Khelvin''
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΔΡΟ ΦΟΥΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΑΓΚΟ ΑΓΚΟΥΑΪΡ (PSOL-JUNTOS)
''Αγαπητοί σύντροφοι της Ίσκρα:
Σας στέλνουμε θερμούς, αδελφικούς χαιρετισμούς και την αμέριστη συμπαράστασή μας για την Ιστοσελίδα Ίσκρα που ενισχύει την προσπάθεια του ελληνικού λαού για την εκπόνηση και εφαρμογή ενός εναλλακτικού προγράμματος διεξόδου από τις πολιτικές λιτότητας.
Το Κόμμα Σοσιαλισμού και Ελευθερίας της Βραζιλίας και όλοι οι αντιιμπεριαλιστές της Λατινικής Αμερικής στηρίζουν τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ ως μια εναλλακτική δύναμη απέναντι στην Τρόικα και τον ιμπεριαλισμό.
Εξακολουθούμε να σας στηρίζουμε. Παραμένουμε αλληλέγγυοι με τους εργάτες, τον ελληνικό λαό γενικά και ειδικότερα με την αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Με σκοπό, η σπίθα που άναψε στην Ελλάδα, όπως κάποτε στην ήπειρό είχε ανάψει στην Βενεζουέλα, στη Βολιβία και στο Εκουαδόρ, να μη χαθεί
Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα χάθηκε μια μάχη αλλά όχι ο πόλεμος. Ο αγώνας συνεχίζεται και με ειλικρίνεια και αλληλεγγύη θεωρούμε όπως εσείς ότι η εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου αποτελεί το δρόμο προς την τελικά νίκη στον πόλεμο ενάντια στην αποικιακή δικτατορία των αγορών, της Μέρκελ και των συμμάχων της. 
Πιστεύουμε ότι ΄τωρα είναι η ώρα να εξηγήσετε με υπομονή (όπως έλεγε και ο Λένιν) στους εργαζόμενους και στον Ελληνικό λαό την ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου εναλλακτικού σχεδίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην πρωτοπορία μιας τέτοιας προσπάθειας θα είναι αυτός που θα απαντήσει με σωστό τρόπο σε αυτή την ανάγκη, κάτι που η αντικειμενική πραγματικότητα θα μεταθέσει στο πολύ βραχυχρόνιο ορίζοντα.
Με αφορμή αυτό το χαιρετισμό, σας προσκαλούμε στο επόμενο Διεθνές Σεμινάριό μας στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στη Μπραζίλια. Η Ίσκρα θα έχει την ευκαιρία να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το PSOL και με άλλες αντιπροσωπείες από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο. 
Ζήτω η Ίσκρα
Ζήτω στην εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στις πολιτικές λιτότητας!
Pedro Fuentes, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του PSOL
Thiago Aguiar, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Σεμιναρίου, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Σάο Πάουλο και ηγέτης της νεολαίας Juntos''

XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑREA SOCIALISTA
''Αγαπητοί σύντροφοι της Ίσκρα
Σας στέλνουμε ένα επαναστατικό, σοσιαλιστικό και Μπολιβαριανό χαιρετισμό.
Στη Βενεζουέλα, όπως και σε όλη τη Λατινική Αμερική, οι επαναστάτες παρακολουθούμε με πολλή προσοχή τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη χώρα σας. Συγκινηθήκαμε με τον ιστορικό θρίαμβο του Ιανουαρίου, με την αντίσταση που όλο αυτό τον καιρό έχει επειδείξει ο λαός σας, με τον θαυμαστό και ελπιδοφόρο θρίαμβο του ΟΧΙ στη λιτότητα.
Και σήμερα επαναδιατυπώνουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό και ειδικότερα στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα ο αλληλέγγυος χαιρετισμός μας σας συνοδεύει σε ένα νέο στάδιο με νέες προκλήσεις. Στη δημιουργία μιας εναλλακτικής ενάντια στη λιτότητα των «Θεσμών».
Έχουμε συνείδηση του γεγονότος ότι εκεί στη χώρα σας διεξάγεται μια από τις θεμελιακές μάχες για την Ευρώπη των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων.
Η εμπειρία από το δικό μας αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, μας καταδεικνύει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Με σκαμπανευάσματα. Στο δρόμο αυτό η αποφασιστικότητα για αγώνα ενός ηρωικού λαού όπως ο δικός σας και η ύπαρξη ενός ισχυρού ρεύματος της ριζοσπαστικής αριστεράς αποτελούν τις ικανές συνθήκες για ένα θρίαμβο.
Για αυτό το λόγο, από το νότο του νότου, στηρίζουμε την πρωτοβουλία σας για την δημιουργία μιας εναλλακτικής διεξόδου των λαών ενάντια στις απειλές και την τρομοκρατία των τραπεζών.
Αγαπητοί σύντροφοι αγαπητές συντρόφισσες να υπολογίζετε σε εμάς''.
Εκ μέρους της ομάδας Εθνικού Συντονισμού του Marea Socialista:
Carlos Carcione, Gonzalo Gómez, Juan García, Stalin Pérez, Zuleika Matamoros, Alexander Marín, Nicmer Evans.

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 7270 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ




ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!! Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία – που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία – οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.
Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;
Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;
Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;
Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :

Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.
Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.
Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.
Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής.
   by epistimonikos

ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ !! ΕΥΓΕ!! ΡΕΕΕΕΕ !!! Αλλοδαποί και Ρομά καρπώθηκαν τις κάρτες σίτισης....ΙΔΟΥ που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων!…






Έκπληκτοι είδαν οι πολίτες της Θήβας, αλλοδαπούς και Ρομά να γεμίζουν καρότσια με τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ της πόλης..

Αρχικά νόμιζαν πως δόθηκε το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ και είτε έσπευσαν στα ΕΛΤΑ για να το πάρουν, είτε τηλεφώνησαν για πληροφορίες…

Η οργή ξεχείλισε όμως, μόλις ενημερώθηκαν πως επρόκειτο για την κάρτα σίτισης, της οποίας τελικά δικαιούχοι, για άλλη μια φορά, είναι οι αλλοδαποί και οι γύφτοι!

Καλά διαβάζετε, εξαθλιωνόμαστε οι Έλληνες φορολογούμενοι, για να περνούν καλά, αυτοί που δουλεύουν, χωρίς να δηλώνουν εισοδήματα και μάλιστα στερώντας από έσοδα τα ασφαλιστικά μας ταμεία, καθώς κι εκείνοι που μας κλέβουν και μας ρημάζουν.

Εύγε στους εκάστοτε πολιτικούς, που ψηφίζουμε, για να ζήσουμε, υποτίθεται καλύτερα!

 thiva.gr 


Το fyllokaiftero1.blogspot.com αύριο θα έχει ρεπορτάζ απο την πόλη της Φλώρινας όπου υπάρχει ένας τεράστιος μαχαλάς (γειτονιά) Τσιγκάνων - περιοχή Τσιφλύκι (2000 ατόμων)  και συνεύει η ίδια κατάσταση στα σούπερ μάρκετ της πόλης της Φλώρινας με αυτή της Θήβας .

Η απόλυτη δικαίωση του Γ.Βαρουφάκη - Η απάντηση που είχε έτοιμη για τους δανειστές - "βιαστές"

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ










Aπόλυτη δικαίωση για τον Γ.Βαρουφάκη καθώς είδε το "φως" της δημοσιότητας η συνομιλία του με τα hedge funds στα οποία αποκάλυψε τον σχεδιασμό της χώρας για μια εναλλακτική λύση για να στριμωχθούν οι δανειστές-"βιαστές", που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό εδώ και πέντε χρόνια, και τώρα κινουνται προς την τελική εξαθλίωσή του.
Tι είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης στα hedge funds για το «plan B».
Είπε ξεκάθαρα ότι "ναι μεν δεν είχαμε εντολή για αποχώρηση από το ευρώ αλλά είχαμε εντολή για μια βιώσιμη συμφωνία", επί της ουσίας ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι οι δανειστές δεν αφήνουν άλλη επιλογή από αυτήν της αποχώρησης από το ευρώ.
Το ηχητικό δημοσίευσε το fund μετά από άδεια που ζήτησε από τον πρώην υπουργό.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά να διαπραγματευθεί με το Eurogroup και την ΕΚΤ για μια βιώσιμη λύση, με τη χώρα εντός ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όταν βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης, να προετοιμάσεις ένα δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο έξόδου από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο σημείο χωρίς επιστροφή.
Στη συνέχεια της συνομιλίας, με ημερομηνία 16 Ιουλίου (δέκα μέρες, δηλαδή, μετά την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη από το θώκο του υπουργείου Οικονομικών), τίθεται το ερώτημα εάν τελικά η Ελλάδα είχε «plan B».
Ο κ. Βαρουφάκης ξεκινά την απάντησή του, λέγοντας ότι, πριν ακόμα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.
Το σχέδιο αυτό, όπως ακούγεται να λέει ο κ. Βαρουφάκης, το επεξεργαζόταν μυστικά μία ομάδα πέντε ατόμων, ήδη από το Δεκέμβριο του 2014. Το δύσκολο, όπως εξηγεί, θα ήταν στη συνέχεια να πείσει ότι, από τα πέντε άτομα που το επεξεργάστηκαν, θα πρέπει να υπάρξουν 1.000 άτομα που να το εφαρμόσουν.
Περιγράφοντας, λοιπόν, τι σχεδιάζε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των capital controls και της τραπεζικής αργίας και να δοθεί στον ελληνικό λαό η εμπιστοσύνη και η αίσθηση ότι υπάρχει σχέδιο, ο κ. Βαρουφάκης αναλύει το πλάνο του για τη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, για το οποίο θα χρησιμοποιούνταν τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, μέσα από το σύστημα Taxis.
Δημιουργώντας «αναπληρωματικούς» λογαριασμούς, το κράτος θα είχε τη δυνατότητα να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους -όπως, π.χ., έναν προμηθευτή νοσοκομείου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης-, χρησιμοποιώντας ένα παράλληλο, ψηφιακό νόμισμα, προκειμένου να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του -πρόκειται, προφανώς, για τα περίφημα IOUs.
Το παράλληλο αυτό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών, θα επέτρεπε στην Ελλάδα να «αναπνεύσει», κατά το διάστημα που οι τράπεζές της θα έμεναν κλειστές.
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης αφηγείται στους συνομιλητές του «μια συναρπαστική ιστορία, τι είδους δυσκολίες αντιμετώπισα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμόδιου υπουργού, αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας διορίζεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχεται από την τρόικα, όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός».
»Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα. ΟΚ, λοιπόν, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, από την άλλη, ελεγχόταν από εμένα, ως αρμόδιο υπουργό. Και διόρισα έναν καλό φίλο μου, παιδικό φίλο μου, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος. Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). “Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;”».
Και προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: “Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Έτσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας...».
Χαριτολογώντας, στο σημείο αυτό που αναφέρεται στην ανάγκη το εν λόγω σχέδιο να μείνει μυστικό, ο κ. Βαρουφάκης λέει στους συνομιλητές του ότι, ακόμα και αν εκείνοι αποκαλύψουν όσα τους έλεγε εκείνη την ώρα, ο ίδιος επρόκειτο να τα αρνηθεί και να διαψεύσει ότι αυτή η στιχομυθία υπήρξε ποτέ.
Και συνεχίζει: «Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό του ίδιου μου του υπουργείου και να αντιγράψουμε τους κωδικούς των φορολογουμένων (σ.σ. ΑΦΜ), προκειμένου να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και να εφαρμόσουμε αυτό το παράλληλο σύστημα πληρωμών».
Μετά το κλείσιμο των τραπεζών, λέει ο κ. Βαρουφάκης, ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό, να πάμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το παράλληλο σύστημα.
Όπως εξηγεί εκ νέου κ. Βαρουφάκης, το σχέδιο αυτό θα εφαρμοζόταν ως απάντηση στο κλείσιμο των τραπεζών, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. «Είναι πραγματικό τρομακτικό, σοκαριστικό» ακούγεται να του απαντά ένας εκ των συνομιλητών του, όταν ο τέως υπουργός Οικονομικών ολοκληρώνει την περιγραφή του εναλλακτικού του σχεδίου.
Στη συνέχεια, και έπειτα από σχετική ερώτηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει -λέγοντας μάλιστα ότι απηχεί και τις απόψεις του διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου- ότι η συμφωνία των Βρυξελλών για ένα τρίτο δάνειο από τον ESM προς την Ελλάδα, ύψους 80 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Και αυτό, όπως εξηγεί, καθώς οι διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ, τον ESM και τον δρα Σόιμπλε, όπως τον αποκαλεί, είναι πολύ σημαντικές. Λέει λοιπόν ότι, ο ESM θέτει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ωστόσο το Ταμείο επικαλείται την πάγια θέση του ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και τονίζει ότι δεν θα μετάσχει στο νέο δάνειο, εάν δεν υπάρξει πρόβλεψη από την πλευρά των Ευρωπαίων για απομείωσή του.
Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, υπάρχει ο κίνδυνος οι συνάδελφοί του στη Βουλή (σ.σ «όχι στο δικό μου όνομα», όπως λέει) να ψήφισαν στις 15 Ιουλίου υπέρ του πρώτου πακέτου με τα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή της συμφωνίας, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τελικά θα υπάξει συμφωνία ανάμεσα στον ESM, το ΔΝΤ και τον υπουργό Οικονοκομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη χορήγηση του τρίτου δανείου. Μάλιστα, ο τέως ΥΠΟΙΚ μιλά επιμελώς για «σκληρά μέτρα» και όχι για μεταρρυθμίσεις, καθώς εκτιμά ότι τα ψηφισθέντα προαπαιτούμενα της συμφωνίας δεν αποτελούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Όπως εξηγεί, ισχύει το εξής οξύμωρο: ο Σόιμπλε -«για εντελώς διαφορετικούς λόγους από τους δικούς μου», λέει χαρακτηριστικά- θέλει το Grexit, το ΔΝΤ δεν θέλει να παραβιάσει και πάλι το καταστατικό του, χορηγώντας νέο δάνειο σε μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, η Κομισιόν θέλει πραγματικά αυτή η συμφωνία να προχωρήσει, η καγκελάριος Μέρκελ το θέλει επίσης, αλλά δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των δανειστών.

 defencenet.gr