21 Ιουλίου 2015

Η «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ » ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ… ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ Ο «ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ»


20140315-215623

Σε ρόλο… πατερούλη της Κεντροαριστεράς, ο Κώστας Σημίτης κινείται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επίπεδο …
παρασκηνίου, για να επηρεάσει τις εξελίξεις στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανδρώθηκε.

Η χθεσινή… τυχαία συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη στους διαδρόμους της Βουλής, και η προτροπή “να τα πούμε” προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, επιβεβαιώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί να διαδραματίσει και πάλι ρόλους.
Φυσικά… ……..
………
συμβουλευτικούς, στην κατεύθυνση ωστόσο της ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, ώστε να υπάρχει ένα κεντρικό πολιτικό μόρφωμα, το οποίο και θα εισπράξει την απογοήτευση όσων επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Σημίτης αποτελεί σημείο αναφοράς για… όλους τους δελφίνους του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει… άκρες και στο Κίνημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών, με στελέχη όπως τον άλλοτε “λοχαγό” του, Δημήτρη Ρέππα.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη. Έστω κι αν δεν… πολυσυμπαθεί το άνευρο και απολιτίκ εγχείρημα του Ποταμιού.

Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνάμε ότι άνθρωποι του Κώστα Σημίτη… υπάρχουν παντού, καθώς δικά του “παιδιά” ήταν στο παρελθόν οι Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Στουρνάρας και Γκίκας Χαρδούβελης, που πρωταγωνίστησαν στην Ελλάδα της κρίσης μετά το 2011.







ysterografa.gr]

Έτσι “πουλήσαμε” τους Ρώσους. Απόρρητο σχέδιο “Αγία Πετρούπολη”

2015-07-21_105124

“ΣΟΥ ΔΙΝΩ 100 ΔΙΣ. ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ"
Ρουκέτες και από Λαφαζάνη για τον αγωγό: Τα ξεπούλησαν όλαexofilo-tritis1
“ΣΟΥ ΔΙΝΩ 100 ΔΙΣ. ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ”


741
2

Βάλτε τέλος στην κατακράτηση υγρών

Συντάκτης: Σάννα Νάνου

Νωθρότητα, δυσκαμψία και πρήξιμο. Αυτά είναι μερικά από τα επίφοβα συμπτώματα που σχετίζονται με την κατακράτηση υγρών. Αυτή η κατάσταση καταστρέφει τη διάθεσή σας, σας κάνει να νιώθετε άβολα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πρήζονται οι αστράγαλοι ή τα δάχτυλά σας με αποτέλεσμα να μην είστε σε θέση να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια ή δαχτυλίδια. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών;
Καταναλώστε άφθονο νερό
Αν γνωρίζετε ότι η κατακράτηση υγρών οφείλεται σε προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σε μεγάλες ποσότητες αλατιού στη διατροφή ή σε άλλες δευτερεύουσες αιτίες, το επιπλέον νερό θα έχει πιθανώς θετικές επιπτώσεις. Μπορεί πάλι να αισθάνεστε ότι έχετε αρκετό νερό στο σώμα σας, αλλά η σωστή ενυδάτωση θα σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε την περίσσεια του νερού αντί να την αποθηκεύσετε στο σώμα σας.
Αύξηση καλίου
Όσο περισσότερο αλάτι καταναλώνετε σε μια δεδομένη ημέρα τόσο περισσότερες τροφές πλούσιες σε κάλιο πρέπει να εντάξετε στο διατροφικό σας μενού. Σπαράγγια, εσπεριδοειδή, πεπόνι, ντομάτα είναι απαραίτητα, τονίζει ο Tammy Lakatos Shames, RD, συγγραφέας του βιβλίου The Secret to Skinny.
Καταναλώστε τρόφιμα με διουρητικές ιδιότητες
Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος διουρητικών τροφίμων και μερικά από τα πιο γνωστά τρόφιμα είναι το σέλινο, το μαρούλι, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, η ντομάτα και το αγγούρι.
Καταναλώστε καθημερινά βιταμίνες
Μπορείτε είτε να πάρετε κάψουλες βιταμίνης είτε να επιλέξετε πηγές τροφίμων που είναι γνωστές για την υψηλή περιεκτικότητα βιταμινών.
  • Βιταμίνη Β6: Είναι γνωστή για τη μείωση των επιπτώσεων της κατακράτησης υγρών, ιδιαίτερα σε ήπιες περιπτώσεις λόγω προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μεγάλες ποσότητες βιταμίνης B6 μπορεί να βρεθούν σε τρόφιμα όπως είναι το κόκκινο κρέας, ο σολομός, ο τόνος, οι μπανάνες και το καφέ ρύζι.
  • Βιταμίνη Β5, βιταμίνη Β1 και βιταμίνη D: Αυτές οι βιταμίνες θα μειώσουν την κατακράτηση. Μπορούν να βρεθούν σε τρόφιμα όπως είναι τα φρέσκα φρούτα και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.
Συμπληρώματα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο
Αυτές οι ουσίες είναι γνωστό ότι δρουν ως ήπια διουρητικά για να βοηθήσουν το σώμα να απελευθερώσει την περίσσεια του νερού. Το ασβέστιο βρίσκεται στο γιαούρτι, στο γάλα και στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.
Μειώστε την πρόσληψη αλατιού και αλμυρών τροφών
Η υψηλή ποσότητα αλατιού στο σώμα μπορεί να επιδεινώσει την κατακράτηση υγρών. Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλές τιμές νατρίου που θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Γι’ αυτό καλείστε να ελέγξετε τις διατροφικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που τρώτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου. Έπειτα, αποφύγετε την προσθήκη πρόσθετου επιτραπέζιου αλατιού στο φαγητό σας, και μείνετε μακριά από αλμυρά σνακ, όπως πατατάκια, φιστίκια και κουλούρια.
Αποφύγετε ποτά που αφυδατώνουν το σώμα
Παρά το γεγονός ότι η καφεΐνη και το αλκοόλ είναι διουρητικά, η υψηλή κατανάλωση θα σας αφυδατώσει και θα επιδεινώσει την κατακράτηση υγρών. Στη θέση του αλκοόλ δοκιμάστε μη αλκοολούχα μπίρα ή μη αλκοολούχους μηλίτες. Παράλληλα, το  τσάι μέντας ελαφρύνει τα αέρια με τη χαλάρωση του πεπτικού συστήματος, λέει η Δρ Jacqueline Wolf, MD, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου A Woman’s Guide to a Healthy Stomach.
Σηκωθείτε από τον καναπέ
«Σε πολλούς ανθρώπους, η άσκηση διεγείρει τα έντερα, βάζοντας τέλος στη δυσκοιλιότητα» σημειώνει η Wolf.


flowmagazine

Bild: Στο «σφυρί» βγαίνουν νησιά, λιμάνια, αεροδρόμια παραλίες και γήπεδα

OLITICO: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ 86 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ"

 
Ένα "μπαράζ" ξεπουλήματος, νησιών,παραλιών, λιμανιών και αεροδρομίων ξεκινάει άμεσα, το οποίο θα χρηματοδοτήσει το  τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ  αφού οι δανειστές ΔΕΝ διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.
Δηλαδή η κυβέρνηση προχώρησε σε μια επώδυνη συμφωνία η οποία, επί του πρακτέου θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την Ελλάδα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι και τόσο επωφελής, καθώς με την λήξη της η χώρα δεν θα έχει τίποτα και πάλι θα αναζητά "ρευστό" για να ζήσει.

Οι διαπραγματεύσεις των πιστωτών με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ οδεύει προς ολοκλήρωση. Η δημιουργία του Ταμείου από το ελληνικό κράτος με περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας.

Η γερμανική εφημερίδα Βild δημοσιεύει ένα αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκεται να εκποιηθούν τα οποία περιλαμβάνουν:
μαρίνες, π.χ., στην Επίδαυρο ή στο νησί της Ύδρας (τιμή ασαφής)
Λιμάνια: ΟΛΠ - ΟΛΘ (αναμενόμενα έσοδα: 600.000.000 Ευρώ).

Μερικά από τα 6.000 νησιά θα μπορούσε να είναι στη λίστα (όπως και στην κυβερνητική έκθεση του 2013). ¨'Ηδη ο Αμερικανος δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί του Αγίου Θωμά για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.
παραλίες, π.χ. στην Ερμιόνη στην Πελοπόννησο
14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, Κέρκυρα, Κως (αναμενόμενα έσοδα: 1,3 δισ. ευρώ).
2 Airbus (τιμή: 10 εκατομμύρια ευρώ)
2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο των σιδηροδρόμων. Κτίρια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη)
77.332 στρέμματα δημόσιας γης
ιαματικές πηγές, όπως στις Θερμοπύλες (Κεντρική Ελλάδα)
Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (91 εκτάρια).
Πολλά ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου).
Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έσοδα από την εκποίηση των παραπάνω θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50 δισ. ευρώ που εκτιμά πως θα αντλήσει η κυβέρνηση.
Παράλληλα η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να μην ψηφιστούν αύριο από το ελληνικό κοινοβούλιο οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μεταξύ των οποίων και η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί με τους εταίρους ενισχύοντας την ενόχλησή τους.

Τελευταία δημοσίευση: 09:49Διεθνή
Bild: Στο «σφυρί» βγάζει η Ελλάδα νησιά, λιμάνια, παραλίες και γήπεδα - ΒΙΝΤΕΟ
 
 
Οι Έλληνες πωλούν τα νησιά τους, είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel", το οποίο κάνει μία αναφορά στους ξένους δισεκατομμυριούχους που είναι ήδη κάτοχοι ελληνικών νησιών. Για παράδειγμα, ο γνωστός ηθοποιός, Τζόνι Ντεπ, ο οποίος αγόρασε το νησί Στρογγυλή κοντά στο Μαράθι, και ο Αμερικανός μεγιστάνας, Γουόρεν Μπάφετ ο οποίος μαζί με τον Ιταλό εκατομμυριούχο Αλεσάντρο Πρότο αγόρασαν το νησί Αγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις εταιρειών ακινήτων, εντός των επόμενων μηνών αναμένονται και άλλες αγοραπωλησίες στην Ελλάδα σε χαμηλές τιμές καθώς πολλοί ξένοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. 
Πέρυσι περίπου 20 ελληνικά νησιά είχαν τεθεί προς πώληση ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.Το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" κάνει επίσης ειδική αναφορά στο τιμολόγιο των νησιών. Οι τιμές μπορεί να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, όπως αναφέρει.
 
Για παράδειγμα ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Αλεσάντρο Πρότο έδωσαν το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσουν το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας. Από την πλευρά του ο Τζόνι Ντεπ κατέβαλε το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το νησί Στρογγυλή κοντά στο Μαράθι. Βεβαίως από το αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού δεν θα μπορούσε να λείπει το θρυλικό νησί Σκορπιός. Από το 2013, η 25χρονη κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, 
 
Εκατερίνα, είναι η κάτοχος του νησιού. Εκπρόσωπος της κόρης του Ριμπολόβλεφ είχαν επιβεβαιώσει τότε ότι το νησί αγοράστηκε ως τμήμα μιας ομάδας περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στην κυρία Ωνάση Ρουσέλ.

Το Politico σκιαγραφεί το πολιτικό -και λιγότερο οικονομικό- δεδομένο που σκιάζει το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Είναι, ήδη, σαφές πως το συνολικό πακέτο προς τη χώρα μας έχει πολλές τρύπες τις οποίες οι δανειστές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κλείσουν.
Πολιτικό το θέμα
Ναι, το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό και άρχεται από την επιμονή του ΔΝΤ να μην θέλει να μετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης όσο δεν πέφτει στο τραπέζι η πρόταση για διαγραφή χρέους. Οι Ευρωπαίοι, από τη μεριά τους, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν δίχως την αρωγή του Ταμείου, ταυτόχρονα όμως, κυρίως η Γερμανία, αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε κούρεμα του ελληνικού χρέους εντός της Ευρωζώνης. Η Μέρκελ, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μετέθεσε το θέμα του χρέους μετά το πρώτο επιτυχημένο review του ελληνικού προγράμματος.
Η πίεση του ΔΝΤ

Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να βρει τις ιδέες που θα κάνουν το πρόγραμμα να δουλέψει από οικονομικής άποψης. Πάντως, αν περιμένει πως το ΔΝΤ θα αλλάξει γνώμη, μάλλον ποντάρει λάθος: η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να δανείσει άλλα χρήματα, αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλίσει ότι το χρέος της Ελλάδα θα καταστεί βιώσιμο. Το πρόβλημα γυρίζει γύρω από την ουρά του. Κι αυτό διότι για τη Γερμανία προαπαιτούμενο για να μετέχει στο τρίτο πρόγραμμα είναι η παρουσία του ΔΝΤ σε αυτό, όπως συνέβη το 2010 κατόπιν έντονης απαίτησης της Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος, πέραν των χρημάτων, θεωρεί πως η τεχνοκρατική δομή του Ταμείου μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο των προγραμμάτων και να τους προσδώσει την απαραίτητη αξιοπιστίας.
Μόλις 50 δισ. ευρώ

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: πού και πώς θα βρεθούν τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν τάξει οι δανειστές στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 50 δισεκατομμύρια που θα δώσει ο ESM και τα οποία έχει επιβεβαιώσει επισήμως ο Κλάους Ρένγκλινγκ. Τα μισά από αυτά θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Στη συνέχεια, θα ερχόταν το ΔΝΤ και θα προσέφερε άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Μόνο που τώρα δεν θα το κάνει, όπως στα προηγούμενα δύο προγράμματα, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις για τη διαγραφή χρέους. Ακόμη κι έτσι, όμως, η αρνητική στάση του δεν θα αλλάξει εύκολα. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως από το δεύτερο πρόγραμμα υπολείπονται 15 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΔΝΤ. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα πλήρωσε χθες το Ταμείο, άρα ομαλοποιήθηκε η σχέση των δύο μερών.

Το μαγείρεμα

Ανώτατο στέλεχος του Ταμείου έλεγε στο Politico πως δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα, όσο δεν γίνεται κάτι με το χρέος. «Και εδώ δεν χωρούν ''εάν'' και ''ίσως''», συμπλήρωνε με νόημα. Όλα αυτά δείχνουν πως το πρόγραμμα θα καταλήξει σε ένα κλασικό... μαγείρεμα των στοιχείων.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος, το ΔΝΤ δεν θα έβαζε άμεσα «φρέσκο» χρήμα, ενώ φυσικά στο ενδιάμεσο θα γινόταν το πρώτο review στην Ελλάδα για να διαπιστωθεί αν πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αν ο Τσίπρας πράξει τους επόμενους τρεις μήνες ό,τι έχει υποσχεθεί στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, τότε, όντως, οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν. Αυτό που περιμένουν οι Ευρωπαίοι, γνωρίζοντας πως κατά το τρίτο έτος του προγράμματος θα υπάρξει ένα κενό 7-11 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να καλύψει το κενό εισφέροντας με τη σειρά της χρήματα για τη διάσωσή της μέσω των αποκρατικοποιήσεων και των πρωτογενών πλεονασμάτων που καλείται να «τρέξει» τα επόμενα χρόνια.

Επί της ουσίας δηλαδή μετά το τρίτο έτος του προγράμματος η Ελλάδα θα είναι πάλι "ταπί" αλλά όχι "ψύχραιμη".
Μήπως τελικά, όλα έγιναν για να βγούμε από το ευρώ όταν θα έχουμε μείνει πλέον εντελώς "γυμνοί" χωρίς καμία "προίκα"; Ποιος θα χρηματοδοτήσει τότε την χώρα αφού δεν θα έχει τίποτα πλεόν να προσφέρει; 
 
 
 
 defencenet.gr





ααααααααα

Ζ.Κωνσταντοπούλου: γίνεται πραξικόπημα και δεν πρέπει να ολοκλρωθεί - Μην ψηφίσετε το Μνημόνιο"

"ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"



Ηχηρή παρέμβαση είχαμε πριν απο λίγο από την Πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε πως βρίσκεται ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη από τους δανειστές και ότι το νέο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει για να μην ολοκληρωθεί

Ένα 24ωρο πριν από την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας στη Βουλή καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να σεβαστούν την βούλησή του.

Μιλώντας ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, στα μέλη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε εκ νέου για πραξικόπημα που συντελείται εκ μέρους των δανειστών προς την χώρα μας και κάλεσε όλους τους θεσμικούς παράγοντες – με το βλέμμα στραμμένο κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - να αποτρέψουν την ψήφιση των συμφωνηθέντων μέτρων με τους εταίρους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Είναι ένα πραξικόπημα που πρέπει όλους να μας θέσει προ των ευθυνών μας, ώστε να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτό το πραξικόπημα, γιατί αν το αφήσουμε θα επαναληφθεί, και θα καταστεί κανόνας στην Ευρώπη και πέραν αυτής. Αν δεχθούμε ότι το χρέος παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών και τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι υπαρκτό και νόμιμο πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32,5 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν είναι δίκαιη λύση, ούτε δίκαιη προοπτική» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, και έκανε ειδική μνεία στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε όλους τους παράγοντες, δηλ. και τους βουλευτές που καλούνται αύριο να ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο επί του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Είναι σημαντικό τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους τους παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν μια ακόμα πληγή για τη δημοκρατία» τόνισε.

«Θα σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς εξωραϊσμούς και καλλωπισμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας της. Το κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα της Συνόδου Ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουλίου αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, το αυτεξούσιο της Βουλής, η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, η δυνατότητα τους να συζητήσουν» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενοι σε βουλευτές με ελληνική καταγωγή από όλο τον κόσμο.

«Έχουν τεθεί ασφυκτικές προθεσμίες 15 Ιουν και 22 Ιουνίου στις οποίες καλείται η Βουλή νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν τα νομοσχέδια που καλούνται να ψηφίσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα υποχρεώνεται να το φέρει προς ψήφιση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, δίνοντας έμφαση στο δημόσιο χρέος, το οποίο, επικαλούμενη το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους, χαρακτηρίζει μη νόμιμο και επονείδιστο.





 defencenet.gr

Τσίπρα είσαι η προδότης η χαζός

(Γεια σου πιτσιρίκο.)
 

«Σύντροφε» Τσίπρα,
 

Ζήτησες εκλογές και τις πήρες. Μας είπες ότι θα διαλύσεις τους ολιγάρχες και τώρα κωλοτρίβεσαι μαζί τους. Έχεις και κάτι στελέχη όπως τον Φίλη και τον Φλαμπουράρη μάλιστα, που πρέπει να είναι και πολύ ετοιμοπόλεμοι, για να διαλύσουν τους Τροϊκανούς και την διαπλοκή λογικά.


Έκανες ένα δημοψήφισμα και πήρες αυτό που ζήτησες, ήθελες ένα όχι και πήρες και ένα «βροντερό» όχι κιόλας.
 
Μετά έβγαλες τον Βαρουφάκη από την θέση του γιατί σου έλεγε ότι πρέπει να κάνεις και άλλες κινήσεις εναντίον των «εταίρων».
 
Μας έφερες μία μνημονιάρα μετά, γιατί λες ότι σε εκβίασαν με το Grexit.


Δηλαδή εσύ δεν έκανες τίποτα για να προετοιμαστείς για μία έξοδο από το ευρώ, παρόλο που ήξερες ότι προσπαθούν να σε διώξουν;
 
Δηλαδή πώς θα έπαιρνες καλύτερη συμφωνία; Επειδή θα σεβόντουσαν την δημοκρατία; Είσαι με τα καλά σου;
 
Έφερες μία συμφωνία η οποία είναι ταπεινωτική και αποικιακή, και το χειρότερο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί κιόλας.
 
Δηλαδή τι περιμένεις; Θέλουν να βάλουν και Τροϊκανούς στην ΕΛΑΣΤΑΤ για να μαγειρεύουν τα νούμερα.
 
Ακόμα και να τα καταφέρεις στην επόμενη αξιολόγηση θα έχουν τους δικούς τους στην Ελστατ και θα σε εκβιάζουν να πάρεις και άλλα μέτρα ή Grexit.
 
Εσύ τι κάνεις; Στην ΕΡΤ μας είπες ότι δεν έχεις plan b, δηλαδή θέλεις να μας διαλύσεις έτσι;
 
Δεν είναι μακριά η επόμενη αξιολόγηση σε 2-3 μήνες. Γιατί δεν παίρνεις μέχρι και το σχέδιο Σόιμπλε, ούτως ή άλλως μετά δεν θα έχουν και τίποτα να σε εκβιάζουν, σκέψου το.
 
Τελικά, τι ρόλο βαράς ρε Τσίπρα; Αφήνεις τα στελέχη σου να μιλάνε με ξεφτιλισμένους σε παράνομα κανάλια που ταυτόχρονα λοιδορούν όσους από τους βουλευτές είπαν όχι.
 
Τον Πανούση τι τον θέλεις ακόμα, δεν μας έχεις πει. Το χημικό που έφαγα επί Πανούση δεν το έχω φάει με τον Δένδια.
 
Πρέπει ή να είσαι προδότης ή χαζός δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. 
Επειδή όμως δεν νομίζω ότι είσαι χαζός μάλλον προδότης είσαι.
Μακάρι να πέσεις γρήγορα και άσχημα, να πας να βρεις τον Κουβέλη.
 
Ελπίζω όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έντιμοι να σε ρίξουν και να φτιάξουν καινούργιο κόμμα.
 
Να γίνεις Παπαδήμος μαζί με τον φίλο σου τον Θεοδωράκη, τα ίδια σκατά έγινες ούτως ή άλλως.
 
Νο.2
 
Υ.Γ. Οι Έλληνες μπορεί να μην θέλουν μόνο φράγκα πια, μπορεί να θέλουμε και την ανεξαρτησία μας.
(Αγαπητέ φίλε, χαζός κι ο Τσίπρας; Θα ζηλέψει ο Γιώργος Παπανδρέου που υπάρχει κι άλλος χαζός πρωθυπουργός. Μα καλά, οι 

Έλληνες μόνο χαζούς κάνουν πρωθυπουργούς; Βέβαια, μετά το νέο 


Μνημόνιο, μικρή σημασία έχει ποιος είναι ο πρωθυπουργός -αφού είναι εντελώς διακοσμητικός πια-, οπότε εγώ προτείνω να αφήσουμε τον Τσίπρα, που είναι και γλυκό αγόρι. Άσε τους «αριστερούς» εκεί να κάνουν την δουλειά. Οι «αριστεροί» κάνουν τη δουλειά των ολιγαρχών πιο καλά από τους δεξιούς. 

Πάντως, ο Τσίπρας δεν είναι προδότης. Εγώ νομίζω πως έχει σχέδιο. Να είσαι καλά.)


pitsirikosnet
  

Ο Τσίπρας «δείχνει» την έξοδο σε Αριστερή Πλατφόρμα τα ιστορικά στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη

Ο Τσίπρας «δείχνει» την έξοδο σε Αριστερή Πλατφόρμα τα ιστορικά στελέχοι  ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαρουφάκη 

Ο Τσίπρας «δείχνει» την έξοδο σε Βαρουφάκη και Αριστερή Πλατφόρμα
Τους «φωτογράφισε» και τους έδειξε την έξοδο - Ευθεία επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα και στο Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Αλεξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα πριν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - «Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από την υπογραφή μου», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του. 

Το γυαλί έχει πλέον ραγίσει και ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε συνολικό ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος.
«Μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φέρεται να αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα στον Τύπο για το σχέδιο περί αρπαγής του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ.
«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια "iou" αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό. Και να μη κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής μου υπογραφής» είπε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας στην ουσία την «έξοδο» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς και στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το εσωκομματικό θερμόμετρο βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στο «κόκκινο», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον «κομματικό»ΣΥΡΙΖΑ  να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». «Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα».

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Τσίπρας απάντησε και σε όλους όσοι καλούν σε άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε το κόμμα να προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο. Μεταξύ αυτών είναι και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σήμερα (21/07/2015) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου χαρακτηρίζει «τεράστια ήττα» τη συμφωνία με τους δανειστές.

Κατά τη σύσκεψη με τους συνεργάτες του, το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης: «Έχω πλήρη επίγνωση ότι ανέλαβα την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού. Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.
Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα είναι καθοριστική και η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών στην Ευρώπη, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».