20 Ιουλίου 2015

Το iskra ξεσκεπάζει τίς πονηριές του Μαξίμου εν όψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης


  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (22/7)

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (22/7)


(Δευτ. 20/7/15 - 19:20)
ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;


Με σκωτσέζικο ντουζ μοιάζει η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στο σώμα του Κοινοβουλίου, ενόψει της νέας ψηφοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (22/7) και αφορά τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων μέτρων μνημονιακής κοπής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των λεγόμενων «θεσμών».


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Τύπο που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, την ερχόμενη Τετάρτη (22/7) δεν θα κατατεθούν προς ψηφοφορία οι διατάξεις που αφορούν τις ανατροπές στη φορολόγηση των αγροτών καθλως και στις ασφαλιστικέςσυνταξιοδοτικές απορρυθμίσεις. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη θα αφορά: α) τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και β) την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις καθώς και θέματα των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.



Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης, ανέφεραν ότι αυτή η μάλλον πόνηρη κίνηση έχει ως στόχο να περιορίσει τα πολλά «όχι» που θα ακούγονταν από πολλούς βουλευτές, δεδομένου ότι οι εν λόγων διατάξεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.


Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε θα κατατεθούν τα επίμαχα μέτρα, τα οποία δίνουν τη χαριστική βολή στους μικροαγρότες και πλήττουν βάναυσα τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αν και από κύκλους της ΕΕ διαρρέεται ότι τα μέτρα θα κατατεθούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν μεγάλο ατόπημα από την πλευρά της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση των μνημονιακών προαπαιτούμενων ενώ η Βουλή θα έχει διακόψει για τις θερινές διακοπές.


Και τούτο διότι η ψήφιση τόσο κρίσιμων νομοσχεδίων από τα θερινά τμήματα της Βουλής στα οποία η σύνθεση είναι ελεγχόμενη, θα θύμιζε τις χειρότερες και πιο αντιδημοκρατικές πρακτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών και θα υπονόμευε σημαντικά την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΡΟΥΣΚΟΣ

"Κωλοτούμπα" στο ΣΚΑΙ για την στήρηξη της "κωλοτούμπας " του Α. Τσίπρα



<<Κωλοτούμπα» και πανικός στον ΣΚΑΪ

«Κωλοτούμπα» και πανικός στον ΣΚΑΪ  - Κεντρική Εικόνα

Πανικός έχει καταλάβει τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΚΑΪ, τα οποία προωθούν μια άνευ προηγουμένου «κωλοτούμπα» όσον αφορά τη γραμμή του καναλιού έναντι της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Κώστας Κιμπουρόπουλος, στην καθημερινή σύσκεψη των στελεχών έκανε λόγο για στήριξη του ΣΚΑΪ στον πρωθυπουργό, αφήνοντας έκπληκτους αρκετούς, που αναλογίστηκαν τη στάση που είχε ο σταθμός όλο το προηγούμενο διάστημα, από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Ηδη, τα αποτελέσματα της αλλαγής έχουν γίνει ορατά στο ενημερωτικό πρόγραμμα, ενώ και η «Καθημερινή», κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο, έχει χαμηλώσει τους τόνους της κριτικής της προς τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντάς του σχεδόν καθημερινά οδηγίες για το τι θα πρέπει να πράξει στη διακυβέρνηση.

Η λογική του εγχειρήματος είναι η εξής: Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται πως θα υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο, πηγαίνοντας κόντρα σε λεγόμενά του και σε ένα σημαντικό μέρος της

Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, ο ΣΚΑΪ πρέπει να τον υποστηρίξει. Αλλωστε, σταθερή άποψη του καναλιού του Ν. Φαλήρου είναι πως τα μνημόνια σώζουν τη χώρα. Ωστόσο, το πλέον σημαντικό στοιχείο αφορά τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση προκειμένου να είναι σε θέση να ζητήσει ανταλλάγματα στο άμεσο μέλλον, αφού τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί όλο αυτό τον καιρό πάνω από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου πυκνώνουν συνεχώς.

Ειδικά το επόμενο διάστημα, το αφεντικό του ΣΚΑΪ έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγους «πονοκεφάλους», τόσο με φόντο το νομοσχέδιο για τις συχνότητες (με βάση το οποίο πολλά κυβερνητικά στελέχη έχουν αναφερθεί επικριτικά και επανειλημμένως στην περίπτωση του ΣΚΑΪ) όσο και στο μέτωπο της δανειοδότησης των Μέσων του, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου, η έναρξη της επιχείρησης γεφύρωσης του χάσματος με την κυβέρνηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη στα υψηλά κλιμάκια του Ομίλου, ασχέτως αν οι γνωρίζοντες τη μιντιακή πιάτσα κάνουν λόγο για βαθιές πληγές, που δεν κλείνουν εύκολα.

 Εξάλλου, και από κυβερνητικές πηγές εκπέμπεται το μήνυμα πως ουδείς μπορεί να ξεχάσει τη στάση του ΣΚΑΪ πριν από το δημοψήφισμα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν με νόημα πως, ανεξαρτήτως όσων έχουν συμβεί εσχάτως, το Μαξίμου παραμένει προσηλωμένο στον στόχο της κάθαρσης του τηλεοπτικού τοπίου.




(ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/)

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία-μνημόνιο και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ



 

 



Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 13 Ιουλίου αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, μια τεράστια ήττα για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Το πρωτοφανές πραξικόπημα το οποίο προκάλεσαν οι δανειστές, δεν ήταν παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ακραίων εκβιασμών που οδήγησαν την κυβέρνηση σ’ ένα ασφυκτικό πολιτικό αδιέξοδο.

Ωστόσο, θα ήταν εξαιρετικά ελλειμματικό από τη μεριά μας, να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μόνο ως αποτέλεσμα των επιλογών των δανειστών. Οφείλουμε να απολογίσουμε αρνητικά τη σημαντική υποτίμηση των συσχετισμών εντός ευρωζώνης, την απόλυτη πεποίθηση ότι τα ορθολογικά επιχειρήματα θα μπορούσαν να πείσουν τους θεσμούς να συμφωνήσουν σε μια «αμοιβαία επωφελή» συμφωνία, αλλά και το ότι η απειλή ενός grexit θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επικράτηση του δικού μας σχεδίου. Τα παραπάνω συνέτειναν αποφασιστικά στην απουσία ενός εναλλακτικού σχεδίου ρήξης που θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όσο και ως επιλογή της κυβέρνησης, γεγονός που ήταν καθοριστικός παράγοντας εγκλωβισμού μας.

Ταυτόχρονα, η επανάπαυση, για μεγάλο διάστημα, σε τεχνικές διαπραγματεύσεις εν όψει του βέβαιου «έντιμου συμβιβασμού» δεν έδωσε χώρο για τον ενθουσιασμό και τη δυναμική που δημιουργεί η συμμετοχή της κοινωνίας, ενάντια στην κυριαρχία των τεχνοκρατών και τη συνέχιση της άσκησης πολιτικής σα να μην άλλαξε τίποτα. Επιπλέον, δεν προχωρήσαμε σε μια σειρά από «μονομερείς ενέργειες» που θα μπορούσαν να στρέψουν το πεδίο της σύγκρουσης στο εσωτερικό, να παγιώσουν τις σχέσεις με τον κόσμο που εκπροσωπούμε, να δώσουν έναυσμα για νέους αγώνες και να εξασφαλίσουν πόρους για την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η ανεπάρκεια του κομματικού μηχανισμού (κόμμα και νεολαία) ήταν καθοριστική. Η μη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψήφιση των προαπαιτούμενων, μετέφερε όλο το  βάρος σε αναρμόδια όργανα όπως η Κ.Ο. και στην ατομική ευθύνη-συνείδηση του κάθε βουλευτή. Η ατροφία των καθοδηγητικών οργάνων και οι εξω-συλλογικές αποφάσεις είναι οι δύο συπληρωματικές όψεις της ίδιας σχέσης.

Η συμφωνία που υπεγράφη φέρει τη σφραγίδα του συντριπτικού συσχετισμού δύναμης εντός ευρωζώνης και των εκβιασμών εις βάρος της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Αυτός ο εγκλωβισμός και το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαμε μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τους άξονες και τις κατευθύνσεις του σχεδίου αυτού. Οφείλουμε να δούμε πως τελικά η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη λειτουργούν ως θεσμοθετημένος νεοφιλελευθερισμός, που περιορίζει ασφυκτικά τα περιθώρια μετασχηματισμού τους. Η διεθνιστική μας στρατηγική οφείλει να περνά μέσα από την αποδέσμευση απ’ αυτούς τους σχηματισμούς, ως ένα αίτημα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και ως προϋπόθεση για την αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού.

Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται απέναντι στις ιδεολογικές μας καταβολές, τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τις συλλογικές μας αποφάσεις κι ανατρέπει μια μακρά πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κίνδυνο να τσακίσει την ελπίδα για ένα διαφορετικό δρόμο στη μοναδική χώρα της Ε.Ε. όπου η Αριστερά πέτυχε μια ιστορική νίκη. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαστε ενάντια στη συμφωνία.

Είναι επιτακτική ανάγκη, σε αυτή τη φάση, να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Επιτροπή του  ΣΥΡΙΖΑ και να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο, που συνιστά το ανώτατο σώμα απόφασης του κόμματος, και το οποίο θα έχει τη συνολική ευθύνη για τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και το σχεδιασμό της στρατηγικής του επόμενου διαστήματος. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη και πρέπει να προστατέψει όλα τα μέλη του από προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές κι αξίες της Αριστεράς.

Δεν μπορούμε, μέσα σε όλα αυτά, να αμελήσουμε ωστόσο το σπουδαίο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση, επιλέγοντας να δώσει το λόγο στο λαό, κατάφερε για αυτό το σύντομο διάστημα να τον κάνει πρωταγωνιστή κόντρα στους ακραίους εκβιασμούς, τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, τις κλειστές τράπεζες και τη μηντιακή φρενίτιδα. Το δημοψήφισμα ως κοινωνική διεργασία και ως αποτέλεσμα, μας δείχνει πως ο αγώνας για το σχηματισμό ενός κοινωνικού μλοκ που θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, είναι πιο επίκαιρος, αλλά και δυνάμει νικηφόρος, παρά ποτε.

Σε ότι μας αφορά, το να αγωνιζόμαστε για ένα δικαιότερο κόσμο δεν είναι επιλογή ηθικής δικαίωσης, αλλά ένας τρόπος να αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, να μετασχηματίζουμε τις ζωές μας και την κοινωνία. Στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε έχοντας πάντα στο νου ότι η ιστορία είναι ένα πεδίο δυνατοτήτων στο οποίο διαρκώς αγωνιζόμαστε για να καταστήσουμε εφικτά αυτά που τώρα μπορεί να φαίνονται αδιανόητα.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

by

Π.Λαφαζάνης: «Ως εδώ με την βρώμικη εκστρατεία των ΜΜΕ»








Για βρώμικη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του ίδιου αλλά και της Αριστερής Πλατφόρμας καταγγέλλει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον κυριακάτικο συστημικό τύπο, λέγοντας πως «οι συκοφαντίες των λασπολόγων θα πέσουν στο κενό».

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη λασπολογία του κυριακάτικου συστημικού τύπου:


Η βρώμικη και συκοφαντική επίθεση, που εξαπολύει, σύσσωμος, σχεδόν, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις στοιχειώδους αντικειμενικότητας, ο κυριακάτικος συστημικός Τύπος στο πρόσωπό μου και στην «Αριστερή Πλατφόρμα», ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά και θυμίζει άλλες σκοτεινές και ανώμαλες εποχές στη διαδρομή της χώρας.


Χαρακτηρισμοί όπως «ο λήσταρχος Παναγιώτης» και φράσεις με πηχυαίους τίτλους και υπότιτλους όπως «Μετά το νομισματοκοπείο ετοιμάζονται για ριφιφί στο ΣΥΡΙΖΑ», θα «έπαιρναν τα ευρώ από τις θυρίδες και τα μετρητά από τα σπίτια», οι «συνωμότες της δραχμής και η μυστική προετοιμασία της ομάδας Λαφαζάνη για έφοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος», ούτε σε καταδικασμένους για βαρύτατα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου δε θα μπορούσαν να αποδοθούν.


Είμαστε βέβαιοι ότι οι συκοφαντίες των λασπολόγων θα πέσουν στο κενό, όπως στο κενό έπεσε η πλύση εγκεφάλου υπέρ του «ναι» που επιχείρησαν να κάνουν στον ελληνικό λαό στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι αυτή η επίθεση των περισσότερων συστημικών μέσων δε στοχεύει κυρίως πρόσωπα, αλλά πρώτα απ’ όλα τη γενικότερη σκληρή προσπάθεια να υπάρξει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ελλάδα χωρίς μνημόνια και λιτότητα, μια Ελλάδα με βαθιά διαγραφή του χρέους, ικανή να υπερβεί τις δυσκολίες και να ακολουθήσει δρόμους ανάκαμψης και ανασυγκρότησης.



stokokino.gr

ΕΜΠΡΟΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ…ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

φοτο1



Κάθε τέλος της εβδομάδας, συμφωνά με μια έρευνα της γερμανικής Die Welt, εκδρομικά λεωφορεία από την Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία και Βρετανία, ξεκινούν για να πάνε week end στην Δανία. Εκεί θα κατευθύνουν τους επιβάτες τους, ως επί το πλείστον άρρενες, σε εδικά αγροκτήματα όπου εκτρέφονται άλογα και άλλα ειδή του ζωικού βασιλείου για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα της…κτηνοβασίας! Το εισιτήριο για τα ειδικά δωμάτια του κτηνοβατικού έρωτα είναι μέχρι 1.300 Κορώνες Δανίας, (σημειωτέον ότι οι κουτόφραγκοι Δανοί δεν έπεσαν στην παγίδα του ευρώ όπως οι πανέξυπνοι Έλληνες).
zoo-porno

Η κτηνοβασία που αναμένεται να ψηφιστεί σαν νόμιμη και από το κοινοβούλιο της Δανίας, ανθεί στις περισσότερες χώρες της βόρειας Ευρώπης και έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ανάπτυξης που έχει αρχίσει και κινητοποιεί τις φιλοζωικές οργανώσεις που άρχισαν να διαμαρτύρονται για την εκμετάλλευση των ζώων από τους λάτρες αυτού του είδους αρρωστημένης και διαστραμένης ερωτικής περίπτυξης. Πριν από λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο για τους οργανωμένους γάμους στην βόρειο Ευρώπη μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Στην Γερμανία, όπου επίσης το ερωτικό αυτό άθλημα έχει ραγδαία ανάπτυξη, οι φιλοζωικές οργανώσεις, PETA, καταγγέλλουν τον σοδομισμό όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, σε βάρος των δυστυχισμένων ζώων. Μάλιστα η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο απροχώρητο και επειδή έχει γίνει συν τοις άλλοις ένα πολύ επικερδές μέσο, πολλοί κάτοχοι ζώων αποφάσισαν να τα νοικιάζουν στους διάφορους κτηνοβάτες αυξάνοντας έτσι το εισόδημα τους. Έτσι κάθε είδους ζώα σε ειδικά αγροκτήματα που το βράδυ μετατρέπονται σε οίκους ανοχής των κτηνοβατών γίνονται θύματα αυτών που πληρώνουν αδρά για την μεγάλη τους αυτή αδυναμία.

Στην ίδια την Δανία που το άθλημα αυτό έχει ανέβει κατακόρυφα οι επίσημες αρχές κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα αλλά οι διάφορες φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίχτυο τους διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το είδος αυτό της διαστροφής έχει και ιστορική παράδοση από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Όπως αποκαλύπτεται, το 1942 το δεξί χέρι του Χίτλερ, ο Χίμλερ, είχε οργανώσει στην περιοχή του Niedermohr για πρώτη φορά οίκους ανοχής κτηνοβατών και ήταν από τότε ένα είδος που είχε μεγάλη πέραση στον ίδιο τον γερμανικό στρατό. Μάλιστα τα SS είχαν συγκεντρώσει σε ειδικά στρατόπεδα τα θύματα τους όπου οι άντρες τους επιδίνονταν στο κτηνοβατικο τους όργιο στα Tierschänder Sexobjekte.
Εμπρός λοιπόν τώρα και η Ελλάδα, σαν ισότιμο (;;;), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην… ευρωπαϊκή «ολοκλήρωση» της κτηνοβασίας και όποιας άλλης διαστροφής μπορεί να φανταστεί κανείς γιατί είναι «πρόοδος» και ευρωπαϊκός «πολιτισμός».
Αλλοίμονο μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




















by

Πολ Κρούγκμαν : " Είναι απίστευτο, οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο, τους υπερεκτίμησα



Ε ΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΑ"





Σίγουρο θεωρεί το Grexit o γνωστός νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν εάν δεν υπάρξει διαγραφή χρέους, κάτι που το θεωρεί δεδομένο λόγω της αδιαλλαξίας της Γερμανίας.

Δεν μπορεί να πιστέψει ο διάσημος νομπελίστας ότι η ελληνική κυβέρνηση επί έξι μήνες δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο και ζητούσε από τους δανειστές ευνοϊκότερους όρους, προσθέτοντας ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητές της. 

Συνέντευξη στο CNN έδωσε ο διεθνούς φήμης και βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν που το τελευταίο διάστημα ασχολείται ιδιαιτέρως με την ελληνική κρίση.

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές των μέτρων λιτότητας που οι εταίροι συνεχίζουν να επιβάλλουν στη χώρα μας και για πρώτη φορά παραδέχεται πως ενδεχομένως, υπερεκτίμησε τις "ικανότητες και την ετοιμότητα" της ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ότι θα αντιδρούσαν με τέτοιο τρόπο χωρίς να έχουν προβεί σε σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης. Είναι απίστευτο το ότι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να απαιτούν ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχουν ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας συμφωνίας.

Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο.

Σοκαρίστηκα με αυτή τη διαπίστωση. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, όλο αυτό είναι αδιέξοδο σε κάθε περίπτωση. Και οι όροι που είχαν προταθεί αρκετά δεν ήταν ρεαλιστικοί και εκείνοι που προτάθηκαν πριν την τελική συμφωνία ήταν ακόμα χειρότεροι, το πλάνο δεν θα λειτουργήσει. Μπορεί τελικά να είχα υπερεκτιμήσει τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης".
Και συνεχίζει ως εξής:

"Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η Ελλάδα ή θα λάβει το κούρεμα του χρέους που χρειάζεται και θα ανακουφιστεί, ή θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη. Θα μπορούσα να ποντάρω τα χρήματα μου στο δεύτερο ενδεχόμενο, στο grexit. Ένα grexit θα είχε τεράστιες συνέπειες για όλη την Ευρώπη και το σχέδιο ολοκλήρωσης της. Αν η Ελλάδα έβγαινε από τη νομισματική ένωση, σταδιακά θα ξεκινούσε να ανακάμπτει και αυτό θα ήταν κίνητρο και για άλλες πολιτικές ομάδες και κινήματα να δράσουν με αυτό τον τρόπο".

Σχετικά με τον αν τελειώνει η ελληνική κρίση:

"Όχι, τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθείται. Η λογική είναι ακόμα περικοπές και στην πραγματικότητα αυτή είναι η λογική της λιτότητας και δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα τέτοιο πλάνο στο άμεσο μέλλον και να οδηγήσει σε διεξόδους με φερεγγυότητα. Αυτό που βλέπουμε είναι μια παύση στιγμιαία, για τώρα. Παρόλα αυτά, ούτε για αυτή την παύση δεν είμαι σίγουρος. Είναι εκπληκτικό όλο αυτό, δεν βλέπω να βγαίνουμε άμεσα μέσα από αυτή την κατάσταση".

Για την περίπτωση του Grexit, ο Αμερικανός οικονομολόγος διαβεβαιώνει ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι τόσο σοβαρές όσο εκείνες από την κατάρρευση της Lehman Brothers, η οποία επιτάχυνε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι θα ήθελε ανταλλαγή της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο:
"Ναι, το Πουέρτο Ρίκο έχει τεράστια προβλήματα, η οικονομία του μαστίζεται από χαμηλή παραγωγικότητα σε σχέση με τις ΗΠΑ. Και στο Πουέρτο Ρίκο καταπιέζεται αλλά όχι στον βαθμό που καταπιέζουν την Ελλάδα. Αν θέλεις να έχεις κοινό νόμισμα, τότε θα πρέπει να έχεις και ενιαίο φορολογικό σύστημα, δίκαιο φορολογικό σύστημα, κάτι που λείπει από την Ευρώπη".


 defencenet.gr

                                                                                                                                                                                 

Κλείνει η " Ρώσικη παρένθεση" για την κυβέρνηση - Αποκεφαλίστηκαν όλοι οι " φιλορώσοι" υπουργοί

ΤΟΝ ΑΕΡΑ" GREEK STREAM ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ BRICS - ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 
Σοβαρό πλήγμα για άλλη μια φορά φαίνεται να δέχονται οι ελληνορωσικές σχέσεις μετά τον "αποκεφαλισμό" υπουργών οι οποίοι προωθούσαν την ελληνορωσική συνεργασία όπως ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος,η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Ν.Βαλαβάνη κ.λ.π., αλλά και την ανταλλαγή "έμμεσων πυρών" μεταξύ του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν.
 
 
Ο τελευταίος "έριξε το γάντι" στον Α.Τσίπρα, όταν ο τελευταίος συμφώνησε το τρίτο επαχθές Μνημόνιο, ότι ουδέποτε ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία και ο Ελληνας πρωθυπουργός του απάντησε μέσω συνέντευξης στην ΕΡΤ ότι "Ουδέποτε προσέφερε βοήθεια"!
 
 
Αποτέλεσμα του τρίτου Μνηομονίου είναι ότι φαίνεται να εγκαταλείπονται σχέδια που στα οποία μπορούσε να στηριχθεί εν μέρει η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας όπως η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΒRICS, o Greek Stream και ορισμένα άλλα λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου σημαντικά φαίνεται ότι μπήκαν και πάλι στο "ράφι".
 
 
Kατ'αρχήν η συμμετοχή στην Αναττυξιακή Τράπεζα των BRICS καθίσταται άνευ ουσίας, αφού το τρίτο Μνημόνιο σφραγίζει την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ δανεισμού της χώρας από τρίτο μέρος χωρίς την άδεια των δανειστών. Μια απαγόρευση που προϋπήρχε, είχε πάψει να υφίσταται με την λήξη του προγράμματος του δεύτερου Μνημονίου και τώρα επανήλθε.
 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Σύνοδο των BRICS, στην ρωσική πόλη Ούφα την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όπου η Ελλάδα είχε προσκληθεί επίσημα για να αποτελέσει το πρώτο μέλος -εκτός της ιδρυτικής ομάδας των πέντε χωρών (Ρωσία,Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) - της Αναπτυξιακής Τράπεζας (έχοντας ορίσει μάλιστα εκπρόσωπο τον Π.Ρουμελιώτη) δεν υπήρξε έστω για το τυπικό ένας Έλληνας παρών!
 
 
Ολα αυτά ενώ σε δύο εβδομάδες ενεργοποιείται το αποθεματικό ύψους 100 δισ. δολ. το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για όλες τις ανάγκες της σε μια νέα ανεξάρτητη πορεία εκτός της ζώνης του ευρώ (αγορά χρυσού, εκτύπωση νομίσματος κλπ). Οχι φυσικά για να πληρωθούν τα χρέη στους δανειστέ;ς, τα οποία θα "πάγωναν"
 
 
Ο ίδιος ο Π.Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου στον αντικαταστάση του Π.Σκουρλέτη, αποκάλυψε τις τεράστιες πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για να μην υλοποιηθεί ο αγωγός Greek Stream και να μην  εισπραχθούν τα 2 δισ. ευρώ του έργου, αλλά ούτε και η προκαταβολή των 5 δισ. δολ.
 
 
Στην ομάδα των "φιλορώσων" υπουργών που απομακρύνθηκαν περιλαμβάνοναι και η Ν.Βαλαβάνη και ο Δ.Στρατούλης.
 
 
Πάντως αξίζει να σημειωθεί και ένα ρωσικό "παράδοξο": Στις τελευταίες κρίσιμες φάσεις της εβδομάδας πριν την διαπραγμάτευση και ενώ το ρωσικό "κεντρο" τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ είχαν αποδυθεί σε μία προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας με τον Ρώσο πρόεδρο να παίρνει ο ίδιος (!) τηλέφωνο τους ηγέτες των μεγαλύτερων κρατών της ζώνης του ευρώ για να τους πείσει να πάνε σε συμφωνία με την Ελλάδα, στην Αθήνα δεν υπήρξε ανάλογη δραστηριοποίηση από την ρωσική πρεσβεία.
 
Ενώ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ν.Πιρς, προέβαινε σε καθημερινές κινήσεις και δηλώσεις στήριξης, σε απόλυτη συνεργασία με το εθνικό του κέντρο (Μ.Ομπάμα και Τ.Λιου), ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρέι Μασλόφ κατά έναν περίεργο τρόπο είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο, την ώρα που η πλέον φιλική προς την Ρωσία ελληνική κυβέρνηση, έδινε τον "υπέρ πάντων" αγώνα και η ίδια η Μόσχα στήριζε "με νύχια και με δόντια".
 
 
Η μοναδική περίπτωση που εμφανίστηκε - και σε αυτή χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση - ήταν στην τελετή "απονομής ευγνωμοσύνης" της Ελλάδας προς την Ρωσία, στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, για τα γερμανικά αρχεία του Β'ΠΠ που δόθηκαν από την Ρωσία στην Αθήνα για  να τεκμηριώσει η Ελλάδα το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
 
 
Την τελετή την οργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κ.Ησυχος, ο οποίος επίσης αποχώρησε ... ησύχως από το ΥΠΕΘΑ.
 
 
Μόνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος έχει απομείνει από την προηγούμενη κυβερνητική ομάδα που προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία. Το ένα ερώτημα είναι η αποτελεσματικότητα που θα έχει με έναν "κουρεμένο" προϋπολογισμό, αλλά και το πόσο θα μείνει ο ίδιος σε αυτή την θέση...
 
 
 
 
 
 
 
 defencenet.gr
 

Από εδώ και πέρα: Μην διανοηθείς να πας σε εκλογές εάν…




γράφει ο Σπύρος Σουσάνης
Αλέξη,

Μη διανοηθεις να πας σε εκλογές, ούτε την ψήφο της γυναίκας σου δεν θα βρεις
αν προηγουμένως δεν στείλεις με συνοπτικές διαδικασίες στον
εισαγγελέα τους φοροφυγάδες, και όχι δείγμα για τα μάτια,
αν δεν κλείσεις κανάλια που δεν πληρούν προδιαγραφές, κοινώς πώληση
συχνοτήτων κλπ
αν δεν συλλάβεις διακινητές λαθραίου πετρελαίου
αν δεν παρουσιάσεις ονόματα και ξεκαθαρίσεις τις διάφορες λίστες.
αν δεν ξηλώσεις όσους δεν έχουν παρουσιάσει έργο το 5μηνο.
αν δεν επαναφέρεις νόμους που απαλλάσσουν και ξεπλένουν στην κολυμβήθρα
του Σιλωάμ πάσης φύσεως παραβάσεις των προκατόχων σου, και
αν δεν στείλεις στον εισαγγελέα Παπανδρέου, Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) κ.α. και ΟΧΙ άλλο εξεταστικές. Τις ακούει ο λαός και γελάει.

Κλείσε επιχειρήσεις που χρωστούν, ΜΜΕ, εκδότες και κατασκευαστικές. Αυτές σκάβουν τον λάκκο σου. Όλα αυτά μεσ΄το καλοκαίρι.Δεν έχεις χρόνο.

Αυτές ή εσύ. Οι κάποιοι εργαζόμενοι που θα χάσουν τις εργασία τους από το κλείσιμο των εταιριών θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πατρίδας με τον τρόπο τους.

Οι ευκαιρίες σου τελείωσαν. Ζήτησες ισχυρή πλειοψηφία στο δημοψήφισμα
και ο λαός, σου την έδωσε.

Εσύ τι έκανες;

Ο λαός ήταν έτοιμος μαζί σου για σύγκρουση και συ τι έκανες ;

Το ΟΧΙ το μετέτρεψες σε ΝΑΙ. Γιατί βρέθηκες αδιάβαστος. Έδειξες ανωριμότητα.

Έτσι σε έπεισε το περιβάλλον σου. Θεώρησες τις αγκαλιές και φιλιά των έξω μαζί με το παραμύθιασμα, ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν βρέθηκε κάποιος από τους γύρω σου να σου πει ότι όταν οι εκτός και εντός αντίπαλοι σε επιβραβεύουν, κάτι δεν κάνεις καλά; Όταν σου ζητούν συνεργασία με Ποτάμη αντί ΑΝΕΛ σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο με τους ΑΝΕΛ. Να είσαι βέβαιος, όταν κατηγορούν τις επιλογές σου οι αντίπαλοι σημαίνει είσαι στον σωστό δρόμο.Η επιτυχία σου θα εξαρτηθεί από τις επιλογές σου.

Όλοι περιμέναμε ότι είχες σχέδιο Β και απογοητευτήκαμε.

Αρχηγός, φίλε Αλέξη, σημαίνει να προβλέπεις. Σου αναγνωρίζουμε ότι προσπάθησες σκληρά και την απειρία σου, αλλά δεν αρκεί. Έτσι ξεχωρίζεις.

Τελικά ο Βαρουφάκης που απέμπεψες ήταν ο Σωστός και γι΄αυτό κατηγορήθηκε τόσο. Τον παρακολουθούσα στον Παπαδάκη επί 3ετία. Δεν άλλαξε τα πιστεύω του. Η αρχή του ήταν στην διαπραγμάτευση πρέπει να είσαι έτοιμος για ρήξη. Εσύ ήσουν ;

Εσύ τι έκανες ; Εσύ άλλαξες. Δίχασες το κόμμα σου. Δεν φρόντισες για σχέδιο Β.

Τώρα δεν είσαι αντιπολίτευση. Τα ΘΑ δεν αρκούν. Ο κόσμος πρώτα περιμένει την πραγματοποίηση των υποσχέσεων και μετά θα σε ψηφίσει. Πίστωση χρόνου δεν έχεις.

Μη βασίζεσαι στην προσωρινή πίστωση ποσοστών που θα σου εμφανίσουν οι δημοσκοπήσεις.

Μη θεωρήσεις μόνιμη την στήριξη ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι χωρίς αντάλλαγμα.

Μη δώσεις την ικανοποίηση σε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα ότι είσαι αριστερή παρένθεση και ένας σαν κι αυτούς.

Ή θα μείνεις στην Ιστορία ως εθνάρχης που έσωσε την χώρα από το μνημόνιο και την ανασύνταξαν ή θα είσαι το μαύρο σημάδι της Ελληνικής Ιστορίας παρέα με αυτούς που την κατέστρεψαν.









  by olympiada