19 Ιουλίου 2015

Το LIDL αύξησε τις τιμές και διαφημίζει πως «χαρίζει» το ΦΠΑ! Δείτε την απόδειξη…


Το Lidl διαφημίζει ότι καλύπτει την αύξηση του ΦΠΑ. Για όσους έπαιρναν συσκευασμένες σαλάτες θα θυμούνται ότι είχε τις Italiana 0.99 ευρώ και την tricolore 1.29 ευρώ.
Γράφει ο G.P.
Με το που υπέγραψε η Ελλάδα το μνημόνιο και περιλάμβανε αύξηση 10% στα συσκευασμένα τρόφιμα και πριν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή η σαλάτα Italiana πήγε 1.09 ευρώ και η tricolore πήγε 1.39 ευρώ.
 
Αποτέλεσμα : 3-4 ημέρες πριν ψηφιστεί και γίνει νόμος η αύξηση 10% και αφού είχε αποφασιστεί ποία θα είναι η αύξηση από τα προαπαιτούμενα στο μνημόνιο, το Lidl αύξησε τα προϊόντα του ώστε η ημέρα της νομοθέτησης του νέου ΦΠΑ να το βρει με την ήδη αυξημένη τιμή και τώρα βγαίνει ευθαρσώς με διαφήμιση στην τηλεόραση να μας πει ότι θα απορροφήσει το νέο ΦΠΑ. Αυτό λέγεται εξαπάτηση και υποτίμηση της νοημοσύνης του καταναλωτή.
Παρακάτω παραθέτω και την ανάλογη απόδειξη ημερομηνίας 26/6/15 που μπόρεσα να βρω πριν την αύξηση.

tilestwra.com | Το LIDL αύξησε τις τιμές και διαφημίζει πως «χαρίζει» το ΦΠΑ! Δείτε την απόδειξη...ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ  

6 - 7% νά πάρει Γ. Κουρή αν φτιαξει νέο κόμμα α Αλέξης καλά....θα είναι :!!!

Ο Γ. Κουρής συμβουλεύει τον Αλέξη :  << Γρήγορα Αλέξη φτιάξε νέο κόμμα. 60-70% θα πάρεις στις εκλογές… >>

 

Απάντηση fyllokaiftero1.blogspot.com :  6 - 7% νά πάρει Γ. Κουρή αν φτιαξει νέο κόμμα ο Αλέξης καλά....θα είναι  !!!


Γρήγορα Αλέξη φτιάξε νέο κόμμα. 60-70% θα πάρεις στις εκλογές…
Η δημοσίευση του συμπουλευτικού  άρθρου του στο kontanews.gr  προς τον Αλέξη.
  ΠΑΝΩ από σαράντα χρόνια ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ στην πολιτική ζωή του τόπου και όλα τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα στη χώρα φέρουν τη «σφραγίδα» μας, άλλοτε μεγάλη και άλλοτε μικρή… ΤΟ καταλαβαίνουμε, ότι αυτό που γράφουμε είναι λίγο… εγωιστικό, αλλά πρέπει να το λέμε, γιατί αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη αλήθεια, η οποία ομολογουμένως μας κολακεύει, όπως κολακεύει ασφαλώς και τους αναγνώστες μας, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των επιτυχιών μας οφείλεται σε αυτούς.
 Γιατί εμείς μόνοι μας, δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ, να φθάσουμε σε τόσο μεγάλες επιτυχίες γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει, ούτε με τη μόρφωσή μας – αφού εμείς είμαστε πολύ απλοί άνθρωποι, χωρίς μάλιστα πανεπιστημιακές σπουδές, ούτε δε καμία υπερβολική εξυπνάδα διαθέτουμε. Απλώς, έχουμε το… μυαλό του μέσου, αλλά σκεπτόμενου πολίτη, που δεν λαδώνεται για να γράφει κατά παραγγελία και κυρίως έχουμε την εξυπνάδα ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ τις σκέψεις και τις απόψεις των αναγνωστών μας, που μας τηλεφωνούν ή μας γράφουν, για όλα τα γεγονότα που απασχολούν τον τόπο και σίγουρα επηρεάζουν και τη ζωή τους.
ΑΠΛΑ δηλαδή πράγματα, τα οποία όμως δεν λογαριάζουν ή σνομπάρουν οι διάφοροι πολυσπουδαγμένοι καραγκιόζηδες ή πουλημένοι δημοσιογράφοι. ΤΙΣ τελευταίες μέρες και μετά την καταψήφιση στη Βουλή της «συμφωνίας Τσίπρα» με τους ξένους τοκογλύφους, από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκαν όλοι, στις γνωστές συνιστώσες, για τις οποίες οι περισσότεροι από τους Έλληνες δεν θέλουν να ακούνε για τις ακρότητές τους, σε πολλά απλά πράγματα, καλούμε τον Αλέξη να κάνει… δώρο στους εν λόγω… «υπερδημοκράτες», στα χαρτιά, τον… ΣΥΡΙΖΑ(!) για να τον κατεβάσουν στα κανονικά του επίπεδα, το 2 ή το 3 το πολύ τοις εκατό και αυτός να φτιάξει ένα νέο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ για να μπορεί να το ψηφίζουν ακόμα και οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής δεξιάς.
ΑΝ ο Αλέξης και οι συνεργάτες του οργανώσουν σωστά ένα τέτοιο κόμμα, στις προσεχείς εκλογές θα πιάσει 60-70% και αυτός ο ίδιος θα εξελιχθεί σε μεγάλο ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ.
ΑΛΛΑ για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεφορτωθεί όλους τους άχρηστους και τους ανεγκέφαλους που έχει γύρω του και τον πολεμάνε αντί να τον στηρίζουν, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ακόμα σε ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟ βρίσκεται η χώρα, η οποία εξαιτίας της ΠΟΥΛΗΜΕΝΗΣ και ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗΣ προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας της, έχει βρεθεί ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ και χωρίς ούτε ένα φίλο ή σύμμαχο, ενώ ο κόσμος πελαγωμένος από τις συνεχείς φορολογικές επιδρομές, την ανεργία, τη φτώχεια και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων δεν δείχνει καμιά διάθεση αντίδρασης …
ΤΩΡΑ λοιπόν η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από ένα νέο ηγέτη. Και αυτή τη στιγμή εκτός από τον Αλέξη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πουθενά τίποτε άλλο. ΤΩΡΑ όσον αφορά τα μνημόνια εμείς πρώτοι τα έχουμε καταγγείλει εδώ και 7 χρόνια και θα συνεχίσουμε να τα καταγγέλλουμε.
Η κυβέρνησή μας, όμως, οφείλει να είναι πολύ προσεκτική και ο κόσμος ακόμα περισσότερο και να έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη. ΑΛΛΩΣΤΕ το τελευταίο μνημόνιο είναι τόσο βαρύ, ώστε θα το καταργήσει ΜΟΝΟΣ του ο λαός, γιατί κανείς δεν θα έχει λεφτά να πληρώνει.
ΑΝ οι ξένοι θέλουν να πληρώνουμε τα ΑΔΙΚΑ βάρη που με τη βία μας επιβάλλουν, ας φροντίσουν να φτιάξουν την οικονομία της χώρας, διαφορετικά δεν θα πάρουν από κανέναν δεκάρα!..
Κ.


Σε τροχιά ρήξης η Αριστερή Πλατφόρμα. δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το κόμμα και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική


Η Αριστερή Πλατφόρμα και οι εν δυνάμει σύμμαχοί της, δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το κόμμα και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΦΩΤΟ:ΕUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε τροχιά ανοικτής ρήξης, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, βρίσκονται η Αριστερή πλατφόρμα και άλλες δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος.  Η τοποθέτηση του Σ. Λεουτσάκου, στελέχους της Πλατφόρμας, βουλευτή και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. “Δεν θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση αλλά να επαναπροσαρμόσει τη πολιτική της”.

Η Αριστερή Πλατφόρμα και οι εν δυνάμει σύμμαχοί της, δηλώνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν το κόμμα και να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, επιβάλλεται η  άμεση ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό, ώστε να ξεπερασθεί το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που τον καθιστά εξ αντικειμένου όμηρο των 39 βουλευτών του και ταυτόχρονα του παλαιού, αποτυχημένου και φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Λεουτσάκος υπεραμύνθηκε της ενότητας του κόμματος, ωστόσο κάλεσε τη κυβέρνηση να επανέλθει στον “ίσιο αριστερό δρόμο”, όπως τον αντιλαμβάνεται ο ίδιος και οι σύντροφοί του, αλλιώς όπως είπε, όχι μόνο δεν πρόκειται να στηριχθούν αυτές οι πολιτικές στη Βουλή, αλλά θα τους βρουν στο δρόμο, απέναντι και μαχητές για την κατάργησή των μνημονίων.
Λεουτσάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα

Από τα συμφραζόμενα των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, διαφαίνεται η πολιτική τους επιθυμία να ελέγξουν το κόμμα, να εμφανισθούν ως οι πραγματικοί εκφραστές της αντιμνημοναικής ψυχής του ΣΥΡΙΖΑ  και να επιβάλλουν αποφάσεις καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής.

Εαν συμβεί τελικά αυτό, θα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη ελληνικό παράδοξο, το βασικό κυβερνόν κόμμα να καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και να μάχεται για την ανατροπή της!
“Σε ότι μας αφορά ναι, δεν έχουμε πρόθεση για ρήξη, έχει αρνητικό πρόσημο“, είπε ο κ. Λεουτσάκος, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι η ρήξη μπορεί να συμβεί από πρωτοβουλίες και πρόθεση άλλων, δηλαδή της κυβέρνησης.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα, όχι μόνο δεν πρόκειται να αποχωρήσει και να καταγγείλει την “μνημονιακή” όπως θεωρεί στροφή της κυβέρνησης αλλά θα παραμείνει στο κόμμα και θα διεκδικήσει τον έλεγχό του, αδειάζοντας έτσι τις επιλογές του πρωθυπουργού και δημιουργώντας πολιτικά τετελεσμένα σε βάρος του.

Η φράση του κ. Λεουτσάκου, για τον πρωθυπουργό και την στάση των βουλευτών που λένε “Όχι” είναι ενδεικτική των προθέσεων τους:  Εμείς τον στηρίζουμε με το όχι, στηρίζουμε την ελπίδα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε με την πάλη κατά των μνημονίων, ήρθε για να καταργήσει τα μνημόνια. Δεν πρέπει να μεταλλαχθεί σε ένα ακόμη μνημονιακό κόμμα, δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα υπερασπισθούμε τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξουμε άλλους δρόμους”.
Οι όροι της Πλατφόρμας στον πρωθυπουργό

Η Αριστερή Πλατφόρμα θέτει μάλιστα και συγκεκριμένους όρους στον πρωθυπουργό. Ο κ. Λεουτσάκος είναι σαφής:
* “Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουμε επανεξετάσουμε τη στάση μας και να δούμε δρόμους για να απεγκλωβιστούμε.
* Η κυβέρνηση και στο και πέντε να μην προχωρήσει σε νέα σύμβαση μνημονίου.
* Δεν θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση αλλά να επαναπροσαρμόσει τη πολιτική της. Να γυρίσει εκεί όπου ξεκίνησε.
* Να αναπτύξουμε εναλλακτικές προτάσεις. Η πρώτη επιλογή είναι να κρατηθεί η χώρα και ο λαός όρθιοι. Ενα νόμισμα δεν μπορεί να είναι δόγμα και θρησκεία.
¨Θα ήμουν ασυνεπής με την ιστορική μου διαδρομή αν ψήφιζα  ναι στη πρόταση της κυβέρνησης’, τονίζει ο κ. Λεουτσάκος, που δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του.
“Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν μάχη για να καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι. Ημουν με τους διαδηλωτές. Καταννοώ τη κυβέρνηση αλλά η στάση μου είναι καθαρή”.

Ο κ. Λεουτσάκος χαρακτήρισε ¨οικονομικούς δολοφόνους” τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, τόνισε ότι ο Σόιμπλε θέλει την Ελλάδα αποικία και υποστήριξε ότι “γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε σκληρούς εκβιασμούς, όμως η λύση δεν είναι να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που εκβιάζεται. Ενα λαός δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς”, επεσήμανε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει τις αρχές μια άλλης εναλλακτικής πρότασης αν και ρωτήθηκε πολλές φορές. Απλά παρέπεμψε αόριστα και γενικά στις ιδέες που έχουν κατατεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ!

Η ανάγκη πολιτικής πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό
Μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που τείνει να διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για την υπέρβασή της. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να να υπάρχει επί μακρόν μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν στηρίζεται από 39 βουλευτές της αλλά και που λοιδορείται και καταγγέλλεται πολιτικά ότι υπέκυψε στους εκβιασμούς και έχει μεταλλαχθεί σε μνημονιακή κυβέρνηση.



presspublica.gr




Top News

Γ.Βαρουφάκης :" Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα στο ευρώ - Το νέο μνημόνιο θα αποτύχει

 "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ"

 
 
Λίγες ημέρες μετά την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στους δανειστές το αμερικανικό περιοδικό Forbes αλλά και κύκλοι της ΕΕ, εκτιμούν ότι το νέο "αιματηρό" για τον ελληνικό λαό Μνημόνιο θα αποτύχει, και ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης θα δικαιωθεί στις εκτιμήσεις του και η μόνη σωτηρία για την χώρα είναι να φύγει από το ευρώ!
 
Δηλαδή ο ελληνικός λαός με το νέο Μνημόνιο θα υποστεί νέες εξαθλιώσεις χωρίς αντίκρυσμα! Κύκλοι της ΕΕ κάνουν λόγο μάλιστα για προς το παρόν αποφυγή του Grexit, και πιθανότητες επιτυχίας μόλις 20-30% για την νέα συμφωνία. Τονίζουν δε ότι για να καταστεί αυτό εφικτό χρειάζεται απαραίτητα κούρεμα χρέους.
 
«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας επιμένει ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν. Μία δήλωση στην οποία πιθανότατα έχει δίκιο. Γιατί παρότι οι ίδιες οι μεταρρυθμίσεις είναι πιθανότατα καλές για την ελληνική οικονομία μακροπρόθεσμα, υπάρχουν δύο σημαντικά προβλήματα», γράφει ο Τιμ Γουόρσταλ στο Forbes.
 
Το πρώτο, όπως εξηγεί, είναι ότι παρότι η Ελλάδα έχει εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της εσωτερικής δομής της οικονομίας, αυτό δεν είναι το πρόβλημα τώρα. Αντίθετα, συνεχίζει το άρθρο επικαλούμενο εκτιμήσεις του Μπεν Μπερνάνκι, το ζήτημα έχει περισσότερο να κάνει με τη νομισματική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα. «Δεδομένου ότι είναι ακόμη στο ευρώ, που είναι αυτό το πρόβλημα, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», συμπληρώνει.
 
Το δεύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Forbes, είναι ότι υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες ότι αυτές οι εσωτερικές μεταρρυθμίσεις πράγματι θα γίνουν έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί.
 
«Δεν υπάρχει πραγματική εγγύηση ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση, ή στην πραγματικότητα όποια πιθανή μελλοντική κυβέρνηση, θα υιοθετήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις με τον προβλεπόμενο τρόπο.
 
«Μπορεί να είναι πραγματικά καλές μεταρρυθμίσεις για την οικονομία της χώρας, αλλά η επιβολή τους από το εξωτερικό με αυτό τον τρόπο δεν εξασφαλίσει την ενθουσιώδη συγκατάβαση του λαού.  Είναι μία από αυτές τις μικρές διαφορές κουλτούρας που η ΕΕ φαίνεται ότι είναι τόσο κακή στο να τις αντιλαμβάνεται. Οι Γερμανοί μπορεί να κάνουν ό,τι τους λένε, σχετικά καλά, οι Ελληνες λιγότερο. Ιδιαίτερα όταν νομίζω ότι τους λένε οι Γερμανοί τι να κάνουν», γράφει ο Γουόρσταλ.
 
«Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο. Αυτό δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα», συμπεραίνει ο αρθρογράφος του Forbes. «Αυτό που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν να απελευθερωθεί η Ελλάδα από το ζουρλομανδύα του ευρώ, αλλά μόνο οι συμβατικοί οικονομολόγοι το προτείνουν», καταλήγει.
 
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ εκτίμησε μιλώντας στο Reuters ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλές οι πιθανότητες επιτυχίες του προγράμματος.
 
«Υπάρχει τώρα ένα 20%, ίσως 30% ποσοστό επιτυχίας», είπε ο αξιωματούχος που μετείχε στη διαμεσολάβηση για την επίτευξη του συμβιβασμού μεταξύ Ευρώπης και Αθήνας, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.
 
«Οταν βλέπω τα επόμενα 2-3 χρόνια, τους επόμενους τρεις μήνες, βλέπω μόνο μαύρα σύννεφα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. «Το μόνο που καταφέρουμε να κάνουμε είναι να αποφευχθεί ένα χαοτικό Grexit», σημείωσε ο Ευρωπαίος.
 
Τα προβλήματα είναι πιθανό να ξαναέρθουν στην επιφάνεια, στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτέμβριο, όταν θα πρέπει να καταλήξουν οι λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για το τριετές πρόγραμμα, εκτιμά το Reuters. «Μέχρι τότε, η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει εκτροχιαστεί ακόμη περισσότερο και οι Ελληνες μπορεί να οδηγούνται στις κάλπες», προσθέτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα κάνει άλλη μία ανάλυση για το ελληνικό χρέος πριν υπάρξει συμφωνία, η οποία μπορεί να δείξει ότι μόνο με «κούρεμα» ή διαγραφή μπορεί να γίνει βιώσιμο το χρέος, τονίζει το Reuters.
 
«Ο Σόιμπλε, που δηλώνει ότι το ''κούρεμα'' είναι παράνομο στην ευρωζώνη, θα περιμένει με το plan B του για ελάφρυνση χρέους, με την Ελλάδα εκτός της νομισματικής ένωσης. Ακόμη κι αν δεν μπει ''τρικλοποδιά'' στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, μέσα σε πέντε χρόνια, σε εκείνο το στάδιο, οι πιθανότητες να εφαρμοστεί πλήρως και να προκαλέσει οικονομική ανάκαμψη φαίνονται λίγες», τονίζει το Reuters.
 
Προς τι λοιπόν όλη αυτή η εξαθλίωση και οι αναβολές; Μήπως διότι οι Γερμανοί επιδιώκουν να πάρουν πρώτα τα "χρυσαφικά" και τα "ασημικά" της χώρας και μετά να την εκτοξέυσουν εκτός ευρώ σαν "στυμμένη λεμονόκουπα";
 
 
 
 
defencenet.gr

Το βιντεο της ντροπής για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Αυτοί που ξεφτίλισαν και τον ελληνικό λαό που τους ψήφισε





Δείτε  αυτούς  που ξεφτίλισαν χωρίς ντροπή  και καταδίκασαν τον ελλήνικό λαό για μια ακομη φορά  στο  αργό θάνατο,  αλλά ίσως και στον αιφνίδιο για κάποιους Ελληνες  που δεν θα αντέξουν οικονομικά και ψυχολόγικά το νέο επαχθέστερο μνημόνιο .


   



                                                           

Μικρά μυστικά για να «πετάει» ο υπολογιστής σας

  •   Μικρά μυστικά για να «πετάει» ο υπολογιστής σας

Απλά μυστικά για να «πετάει» ο υπολογιστής σας


Όσο περνάει ο καιρός και με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι υπολογιστές γίνονται πιο αργοί και μπορούν να σας δυσκολεύουν πολύ τη ζωή (εργασιακή και μη).


Υπάρχουν όμως μερικά «μυστικά» για τους απλούς χρήστες, που μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή και να σας γλιτώσουν από μερικές ώρες… αναμονής, μέχρι να πάρουν μπρος τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε!

Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να αποχωριστείτε το μηχάνημά σας και να του δώσετε το τελευταίο φιλί αποχαιρετισμού, δοκιμάστε τα παρακάτω μυστικά και… αποφασίστε μετά τι θέλετε να κάνετε.

1. Φροντίστε να «τρέχετε» τακτικά προγράμματα cleanup
Το CCleaner είναι μια εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε caches και προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.

2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animation
Σίγουρα, κάποια από αυτά κάνουν το λειτουργικό σας σύστημα να δείχνει πιο ωραίο, όμως δε θα προτιμούσατε καλύτερα ένα πιο γρήγορο υπολογιστή; Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το όμορφο μεν, αλλά «βαρύ» Aero theme. Κάντε δεξί κλικ στο desktop και επιλέξτε Personalize. Στη συνέχεια επιλέξτε το Window Color tab και ξε-τσεκάρετε το Enable transparency.

3. Ανανεώστε και… χρησιμοποιήστε το antivirus software
Οι διάφοροι ιοί και τα malware μπορούν να κάνουν -εκτός από κακό- πιο αργό τον υπολογιστή σας. Και φυσικά, η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος.

4. Αγοράστε περισσότερη RAM για πιο γρήγορο multitasking
Μια φτηνή και εύκολη αναβάθμιση στη RAM μπορεί να κάνει «θαύματα» στην ταχύτητα του υπολογιστή σας.

5. Περιορίστε τον αριθμό των εφαρμογών/προγραμμάτων που «τρέχουν» με την εκκίνηση του υπολογιστή. Αν χρειάζεται να περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ανοίξει ο υπολογιστής σας, τότε μάλλον «τρέχουν» πολλά προγράμματα παράλληλα κατά την εκκίνησή του. Αφαιρέστε όσα δε χρειάζεστε.
6. Αν καθυστερεί ο internet browser καθαρίστε την cache

Αν ο υπολογιστής σας «πασχίζει» κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τότε το πρόβλημα μπορεί να μην το έχει ο ίδιος ο υπολογιστής, αλλά ο browser. Μπορεί κάθε browser να έχει ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις, όμως σε γενικές γραμμές μπορείτε να πάτε στο μενού Settings και από εκεί στο Ιστορικό (History) και να καθαρίσετε την cache.
7. Μην ξεχνάτε να κάνετε restart τακτικά

Αν αφήνετε τον υπολογιστή σας συνεχώς σε λειτουργία, τα προγράμματα που έχει μπορεί να καταλαμβάνουν περισσότερη μνήμη απ’ ό,τι χρειάζονται. Φροντίστε να απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, όταν δεν τον χρειάζεστε.





filathosonline.gr