14 Ιουλίου 2015

Ηγετική εμφάνιση Γ.Βαρουφάκη : "Θα συνεχίσω να υπηρετώ το " ΟΧΙ" της μεγαλειώδους Κυριακής του δημοψηφίσματος" (upd)

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ" ΕΙΠΕ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ" ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ
Νέα ηγετική εμφάνιση έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό όπου τόνισε ότι όχι μόνο δεν αποχωρεί από την πολιτική για να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, αλλά θα παραμείνει βουλευτής και "θα συνεχίσει να  υπηρετεί το «όχι» της μεγαλειώδους Κυριακή" του δημοψηφίσματος"!

Επίσης για άλλη μια φορά τόνισε ότι "εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή".

"Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή, εναντίον της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα IOUs ήταν τρόπος "για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας. Κάποιοι αυτό δεν το θέλησαν και προχώρησαν σε αυτή την συμφωνία. Η ιστορία θα τους κρίνει γιατί είναι συνθήκη συνθηκολόγησης. Αυτό ζητάνε οι δανειστές. Κανένας από εμάς δεν ήθελε να παραδώσουμε την ώρα. Ζητούν να παραδώσουμε τη χώρα άνευ όρων" είπε.

Πάντως μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την πιθανή εύρεση στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη του ηγέτη που θα συνασπίσει την αντιμνημονιακή τπέρυγα των πολιτών της χώρας που ψηφίστηκε από το 62% των πολιτών στο δημοψήφισμα, όλο και περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο...) αντιμετωπίζουν τον νπρώην ΥΠΟΙΚ ως την μόνη σοβαρή εναλλακτική λύση...

 defencenet.gr



ΒΟΜΒΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ Καμμένου για το τρίτο μνημόνιο η λίστα με τους δημοσιογράφους που τα έπαιρναν από την Ε.Ε.

Ο Πάνος Καμμένος 

 Του Μανώλη Μάνου


Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, έκανε λόγο για πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Προχθές έγινε ένα πραξικόπημα, ο πρωθυπουργός εκβιάστηκε για να έρθει σε συμφωνία με ένα κείμενο διαφορετικό από ό,τι εγκρίθηκε ομόφωνα στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με την παρουσία του ΠτΔ».

Συνέχισε λέγοντας πως το πραξικόπημα συνεχίζεται, ανατρέποντας την απόφαση του δημοψηφίσματος, ενώ τόνισε πως «βλέπουμε εγκάθετους που προσπαθούν να αποτρέψουν και την τελευταία συμφωνία».

Ο Π. Καμμένος αποσαφήνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ψηφίζοντας τα μέτρα που αποφασίστηκαν την Παρασκευή. Και θα το κάνουν μαζί με το ποταμι του Θεοδωράκη το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ τους δωσίλογους όπως τους αποκαλούσε μεχρι πριν λιγους μήνες.

- Είναι αυτός  ο ίδιος  άνθρωπος, ο Πανος Καμμένος ο οποίος  μιλούσε για καταργηση των μνημονίων, για δωσίλογους, και ότι θα γίνει Κούγκι,  αναφερόμενος στη περίπτωση που οι δανειστές θα έιχαν υπερβολικές απαιτήσεις.

Βρήκε τον " κατάλληλο" χρόνο  για να "συγκινήσει" τον λαό ο Πάνος Καμμένος  την ίδια  ημέρα που οι δανειστές απαιτούν, και οι κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές του,ς να περάσει  το τρίτο μνημόνιο προς ψήφιση στη  βουλή σε δυο μόλις ημέρες, παρουσιάζοντας σήμερα  λίστα δημοσιογράφων που έπαιρναν χρήματα. Μόνο σαν " βόμβα" και προσπάθεια συσκότισης του λαού μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για τη λίστα των δημοσιογράφων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε περίπου μισή ώρα θα είμαι στην ΕΣΗΕΑ για να καταθέσω τον πλήρη κατάλογο των δημοσιογράφων και των καναλιών που έπαιρναν χρήματα από την ΕΕ είτε για τη γρίπη είτε για τα εμβόλια... Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Ετσι ακριβώς... όπως θα έκλεινε στη φυλακή  τον Γιωργάκη Παπανδρέου τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευαγγελο Βενιζέλο !!


fyllokaiftero1.blogspot.com

Ο Πούτιν πρόσφερε Πακέτο-Βοήθεια 30 δις! Απορρίφθηκε από τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης!




















Εξοργισμενος φερεται να ειναι ο Ρωσος Προεδρος Β.Πουτιν με τον Ελληνα Πρωθυπουργο Α.Τσιπρα!

Και με την φερόμενη Συμφωνία κόλαφο για τους Έλληνες, με τους δανειστές μας!

Ρωσοι αξιωματουχοι σχολιαζοντας την Συμφωνια,ειπαν τα εξης: Πρόκειται για μια ακόμα θανατηφόρα (η χειρότερη) συμφωνία, την οποία ο Α. Τσίπρας παρουσιάζει ως έντιμο συμβιβασμό! Πρόκετιαι όμως για την ταφόπλακα στην Ελλάδα, στην αρπαγή της δημόσιας περουσίας της και το ξέσκισμα του λαού με νέες μειώσεις σε συντάξεις, σε υπέρογκη αύξηση της φορολογίας (αύξηση ΦΠΑ) και εξόντωση των αγροτών! Το μόνο βέβαιο από αυτή την ιστορία είναι ότι θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες για τους Έλληνες!
Το μαρτύριο συνεχίζεται δίχως τέλος!!!

Τι ειπε ο Πουτιν σε Τσιπρα κατα την διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών!

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Η επικοινωνία πραγματοποιηθηκε άμεσα, στη διάρκεια του διαλείμματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Για τον λόγο αυτό, στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε εκτακτος,κατοπιν επιθυμιας του Ρωσου Προεδρου,ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Ρωσος Προεδρος Συνεχάρη τον Ελληνα Πρωθυπουργο για το Μεγαλειωδες Οχι του Ελληνικου λαου,στο δημοψήφισμα!

Και ειπε τα εξης : Αγαπητέ Συντροφε Αλέξη, Τωρα εχεις στα χερια σου, την εξουσιοδοτηση του Ελληνικου λαου, και ενα μεγαλο διαπραγματευτικό οπλο, ωστε να διαπραγματευτείς με αξιοπρέπεια,για τα δικαια αιτηματα της Ελλαδας, εναντι των Εταιρων σας!

Σου ανακοινώνω και επισημα, οτι Ρωσια-Κινα-Ινδια, ειμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με οικονομικη βοηθεια προς την Ελλαδα, που φτανει τα 30 δις ευρω!!!
Α.Τσιπρας: Αξιοτιμε Συντροφε Βλαντιμιρ, με τιμα η σταση σου εναντι της Ελλαδας, η προταση σου για οικονομικη βοηθεια ειναι πολυ συγκινητικη, και θα την μεταφέρω αμεσα στο συμβουλιο των πολιτικών αρχηγών!

Σε περιπτωση συμφωνιας ολων των πολιτικων Αρχηγων, θα επικοινωνήσουμε αμεσα, ωστε να ερθουν σε επαφή τα τεχνικα μας κλιμακια, και να μελετησουν τους ορους και τις προυποθεσεις που ζητατε απο την Ελλαδα, για να μας χορηγήσετε αυτο το δανειο-βοηθεια!
Β.Πουτιν: Δεν υπαρχουν οροι και προυποθεσεις Φιλε Αλεξη!!! Το μονο προβλημα ειναι ο ασφυκτικός χρονος που εχει η Ελλαδα μεχρι το Γιουρογκρουπ. Θα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να αντικρούσεις τις ωμες απειλες-εκβιασμους που θα δεχτεις απο τους Δανειστες σας!!!
Α.Τσιπρας: Συντροφε Βλαντιμιρ, χάρις στην Βοηθεια σου, πλεον η Ελλαδα δεν Φοβαται, διοτι γνωρίζει οτι εχει καπου να ακουμπήσει!!! Αμεσα τωρα θα παω να ενημερώσω τους πολιτικους Αρχηγους!!!

Συμφωνα με σεναρια, η προταση οικονομικης βοηθειας-πακετο 30 δις ευρω απο Ρωσια-Κινα-Ινδια, απορριφθηκε απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, υπερ ηταν Συριζα ΑΝΕΛ, αμετοχο οπως παντα το ΚΚΕ!

Η Αντιπολίτευση ζητησε το προτο λογο στις διαπραγματευσεις να τον εχουν η Δανειστες μας?
Αλλη τηλεφωνικη επαφη αναμεταξυ Τσιπρα-Πουτιν δεν υπηρξε.

Οργισμενος ο Ρωσος Προεδρος δηλωσε τα εξης : «Ο Τσίπρας παρά τις εκκλήσεις μου, δεν θελησε να ζήτησει την Ρωσική βοήθεια που του προσφέρεται…….Τωρα οι δανειστες….ζητουν απο την Κυβερνηση του Συριζα, να καταργηση τις οποιες συμφωνιες εχει υπογραψει στο διαστημα της 5μηνης παραμονης στην κυβερνηση! Δηλαδη θα καταργηθει και η Συμφωνια Ελλαδας-Ρωσιας για τους Αγωγους!? Η Ρωσια δεν παιζει παιχνιδια, και δεν θα περιμενει κανεναν να αποφασίσει για αυτην! Αποφασιζουμε μονοι μας,σαν κυριαρχο κρατος που ειμαστε……..και ειμαστε έτοιμοι να αναστείλουμε την Συμφωνια με την Ελλαδα για τον Αγωγο!!! Ο Ελληνας Πρωθυπουργος Διάλεξε ξεκαθαρα σε ποια πλευρα θελει να ειναι! Ο Ελληνικος λαος ομως ειπε ΟΧΙ! Λεγοντας με νοημα ο Πουτιν…..αφήνοντας ενα μεγαλο αινιγμα για πως θα δραση απο εδω και περα η Ρωσια!!!

Σπυρος Πριφτης

Ο Φλαμπουράρης " σπέρνει " τον ίδιο φόβο στούς Ελληνες που έσπερναν οι Σαμαροβενιζέλοι.

 Του Μανώλη Μάνου

Τώρα που μάς οδήγησε στο τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο ενα "κομμάτι " της κυβέρνησης και ο Α. Τσίπρας με τα τραγικά "διαπραγματευτικά" λάθη του, ο σύμβουλος του, και υπουργός επικρατείας σκέφτηκε - και εφαρμόζει τις μεθόδους των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που δεν είναι άλλες απο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησητηση των Ελλήνων. 

Ξεχνάει όπως φαίνεται ...όλως τυχαίως, όλες  τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και επειδη υπάρχουν και κάποια (ευτυχώς πολλά)  στελέχη του που  δεν τις ξέχασαν τις προεκλογικές  υποσχέσεις αυτές, στρέφεται έμμεσα εναντίον τους, και εναντίον όσων δεν θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ και την ευρωζώνη πάση θυσία,  πουλώντας ότι  απέμεινε, όπως έγινε μέ την τελευταία συμφωνία που υπόγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Αυτό που έπρεπε να κάνει σώζοντας πολιτικά τον ίδιο και την Ελλάδα  αυτή την ύστατη  στιγμή και στο και   και πέντε, είναι να συμβουλέψει - προτρέψει τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την επαχθή αυτή συμφωνία που υπέγραψε τα ξημερώματα της Δευτέρας αντι να σηκωθεί και να φύγει απο την Σύνοδο Κορυφής,.. ως όφειλε .
    
Διαβάστε τι λέει ο Αλέκος Φραμπουράρης


 fyllokaiftero1.blogspot.com

Να συναισθανθούν τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας και να αποτρέψουν τον διχασμό καλεί όλες τις πλευρές ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φλαμπουράρης κάνει λόγο για «ορισμένους που επιμένουν να οδηγήσουν τη χώρα μας εκτός της Ευρωζώνης»

Όπως επισημαίνει, «παρότι στη σύνοδο κορυφής αποτράπηκε το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, οι ακραίες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που το επιχείρησαν δεν το βάζουν κάτω».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία μας έδωσαν μάχη στις Βρυξέλλες και απέκρουσαν τους εκβιασμούς και τις προσπάθειες ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής μας» σημειώνει και προσθέτει:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουμε, θα πρέπει να συναισθανθούμε τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας. Να κατανοήσουμε την επιδίωξη αντιδραστικών δυνάμεων να μας ταπεινώσουν, να μας διχάσουν ως λαό, να μας διαλύσουν ως χώρα. Να μη συμβάλλουμε συνειδητά ή ασυνείδητα στην επιτυχία τέτοιων σχεδίων» κατέληξε.




Με πληροφορίες απο  koutipandoras.gr

Foreign Policy:"Οι Γερμανοί έβαλαν την σημαία τους ξανά στην Ακρόπολη""

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"




"Οι Έλληνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την παραμονή τους στο ευρώ για να καταστρώσουν ένα πλάνο διαφυγής από αυτό. Να εξασφαλίσουν τις τράπεζές τους σε περίπτωση χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ και να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί ξανά η ΕΚΤ να τους κλείσει τις τράπεζες." αναφέρει το γνωστό Foreign Policy, το οποίο έχει σε πρώτο πλάνο μια φωτογραφία με την γερμανική σημαία ξανά στημένη πάνω στην Ακρόπολη.


Ο συμβολισμός είναι σαφής, η Ελλάδα βρίσκεται ξανά υπό γερμανική Κατοχή, και αυτή τη φορά οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα την δύναμη να τους πολεμήσουν διότι ο εχθρός δεν έχει φυσική παρουσία στην χώρα αλλά την κυβερνάει δια των αντιπροσώπων του, και εκ του μακρόθεν.


Και καταλήγει: «Η Ευρωζώνη, ως σύνολο, παραμένει μια οικονομική υπόθεση και μια δημοκρατική ντροπή. Είναι παγιδευμένη σε ένα εφιαλτικό κενό όπου η πολιτική δεν επιτρέπει τη δημιουργία κοινών θεσμών που αποδυναμώνουν τη Γερμανία και την ΕΚΤ, ενώ ο φόβος αποτρέπει τα θύματά της από την αναχώρηση. Τόσο μεγάλο είναι το ευρωπαϊκό όνειρο». Το ίδιο περιοδικό σε δεύτερο άρθρο του αναφέρει την αναγκαιότητα να φύγει η Γερμανία από την Ευρωζώνη καθώς είναι η πραγματική πηγή των προβλημάτων.


Ο Φίλιπ Λεγκρέν ήταν για τέσσερα χρόνια στην Κομισιόν, λειτουργώντας ως οικονομικός σύμβουλος, πολύ κοντά στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς των Βρυξελλών. Άρα γνωρίζει.

Κι επειδή γνωρίζει, τώρα, δύο ημέρες μετά τη σύναψη συμφωνίας, αναφέρει σε άρθρο του στο Foreign Policy πως μέσα στο Σαββατοκύριακο η γερμανική ηγεσία λειτούργησε με τρόπο βάναυσο, εκδικητικό και κοντόφθαλμο κατά της Ελλάδας. Όμως, βρήκε την υποστήριξη και από τη Φρανκφούρτη και την παράνομη απειλή της ΕΚΤ να τραβήξει το βύσμα που κρατάει εν ζωή τις ελληνικές τράπεζες. «Δεν υπάρχει τίποτα ένδοξο στην Ευρωζώνη. Είναι μια τερατώδης κομπίνα αντιδημοκρατικών πιστωτών», αναφέρει με επιθετικό τόνο.
Η συζήτηση για το τρίτο πακέτο στήριξης οδήγησε τους Γερμανούς σε κινήσεις που διπλασιάζουν την έτσι και αλλιώς καταστροφική στρατηγική των πιστωτών κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπιέζουν την ελληνική οικονομία, αυξάνουν το χρέος της και ποδοπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας. Ακόμη και η Deutsche Bank αναφέρεται, πλέον, στην Αθήνα με όρους υποτέλειας.

Κατά τον Λεγκρέν, η Γερμανία αποδεικνύεται πως είναι ένας καταστροφικός ηγεμόνας σε μια ένωση που στερείται πολιτικών θεσμών. Η Ελλάδα, από τη μεριά της, κατανόησε τη ματαιότητα της αντίστασής της. Οι μικρές χώρες, όπως η Σλοβακία και η Φινλανδία συμφώνησαν με τη Γερμανία, αλλά η φωνή τους είναι ελάχιστα καθοριστική. Για τη Γερμανία, όλοι αυτοί είναι χρήσιμοι ηλίθιοι που παρέχουν κάλυψη στα απολύτως στενά συμφέροντά της. Μέσω των δανείων προς την Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να σωθούν οι τράπεζες των δύο χωρών, αλλά μόνο αυτές της Γερμανίας. «Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι το Βερολίνο δεν θα τους ισοπέδωνε αν βρίσκονταν στο δρόμο του».

Το άρθρο σημειώνει το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη εκβίασαν από το 2010 την Ιρλανδία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα στην οποία προχώρησαν σε ένα κτηνώδες σχέδιο. Τα κόμματα που αμφισβήτησαν την «Συναίνεση του Βερολίνου», θα έπρεπε να ηττηθούν με υποταγή – τίποτα λιγότερο. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η Ευρωζώνη συγκροτείται από το φόβο.
Ο Λεγκρέν αναφέρει πως η ταπείνωση του Τσίπρα ήταν πλήρης. Καίτοι κάλεσε ένα δημοψήφισμα και πήρε με το μέρος του τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν κατάφερε να έχει στα χέρια του ένα διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των δανειστών. Δεν μπορούσε να περιμένει αναδίπλωση από μέρους τους. Έτσι, ο Τσίπρας δεν τόλμησε να αρνηθεί τις άδικες συνθήκες που του επέβαλε το Βερολίνο, μπροστά στο φόβο της εξόδου από το ευρώ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η επιστροφή της μισητής Τρόικας στην Αθήνα. Η ελληνική Βουλή θα πρέπει να πάρει πίσω όλους τους νόμους που ψήφισε από τον Ιανουάριο και να ψηφίσει άλλους, σαφώς σκληρότερους. Ακόμη και έτσι, όμως, δεν εξασφαλίζει το τρίτο πρόγραμμα, αλλά ανοίγει το δρόμο για νέες διαπραγματεύσεις. Θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει κάποιους όρους και συνθήκες και στη συνέχεια να λάβει τα πολλά χρήματα.

Το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση χρέους πηγαίνει με υποκριτικό τρόπο, από την πλευρά των δανειστών, στο μέλλον. Αντιθέτως, απαιτείται περισσότερη λιτότητα που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική τρύπα της χώρας και θα αυξήσει το δυσβάσταχτο χρέος της. Ο Λεγκρέν προβλέπει πως η ύφεση και η κοινωνική αντίδραση θα φουντώσουν όταν θα αρχίσει να σχηματοποιείται η τεχνοκρατική εικόνα που επέβαλε το Βερολίνο στην Αθήνα.

Το αμερικανικό πολιτικό περιοδικό «Foreign Policy» που συνήθως απηχεί απόψεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιεύει και ένα άρθρο με τίτλο «It’s Time to Kick Germany Out of the Eurozone».

Διαβάστε τι γράφει το άρθρο:
«Να γιατί η άγκυρα που τραβάει στο βυθό την ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι η Αθήνα-είναι το Βερολίνο». Τον περασμένο χρόνο, η Γερμανία εκτόξευσε ένα εμπορικό πλεόνασμα 217 δισεκατομμυρίων ευρώ, που την καθιστά δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα που κυριαρχεί στο παγκόσμιο εμπόριο.  Για κάποιους, καθιστά την Γερμανία φωτεινό σημάδι στην κατά τα άλλα ανεμική οικονομία της Ευρωζώνης ή «οδηγό ανάπτυξης», όπως το έχει θέσει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά βάθος, το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά των ευρωπαϊκών προβλημάτων: Μακράν των αυξητικών τάσεων των παγκόσμιων οικονομιών, τραβούν τους Ευρωπαίους στην κατηφόρα. Ο καλύτερος τρόπος διαφυγής από την ξεροκέφαλη αυτή κατάσταση είναι για τη Γερμανία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Οι Γερμανοί συνήθως απαντούν σ’ αυτές τις κατηγορίες με ένα είδος πληγωμένης σύγχυσης. «Έχουμε εμπορικό πλεόνασμα -προσπαθούν υπομονετικά να εξηγήσουν- επειδή είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από τους περισσότερους εμπορικούς ανταγωνιστές εταίρους μας».

«Μπορείτε να μας κατηγορήσετε -ερωτούν- επειδή ο κόσμος προτιμά να αγοράζει ανώτερης ποιότητας γερμανικά αγαθά; Κάτι που δεν θέλουμε να ανατραπεί».
Έτσι μ΄ αυτό το επιχείρημα, ο υπόλοιπος κόσμος θα πρέπει να εντείνει την προσπάθεια, να βελτιώσει τα τους οίκου του και να μοιάσει περισσότερο με την Γερμανία. «Στο μεταξύ μην μας μισείτε επειδή είμαστε όμορφοι...».

Παρά την λαϊκή μυθολογία, ωστόσο, ουδείς λόγος υπάρχει να γίνουμε ανταγωνιστικοί με «όρους εμπορικού πλεονάσματος». Πίσω στα 1817, ο οικονομολόγος David Ricardo είχε επισημάνει στις Αρχές Πολιτικής Οικονομίας και Φορολογίας (On the Principles of Political Economy and Taxation) ότι η βάση για το εμπόριο είναι «ο ανταγωνισμός και όχι το απόλυτο πλεονέκτημα».

Με άλλα λόγια «ακόμη και όταν μία χώρα είναι καλύτερη στα πάντα, θα πρέπει να εξάγει τα καλύτερά της και να εισάγει όλα εκείνα στα οποία είναι λιγότερο καλή».
Η κρίση στην Ευρωζώνη συνήθως αποκαλείται κρίση χρέους. Αλλά κατά βάθος η Ευρώπη ως σύνολο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εξωτερικού χρέους, αλλά εσωτερικού:
Τα πλεονάσματα της Γερμανίας και τα αυξανόμενα χρέη της Ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η Γερμανία κέρδισε (πολλά) από το ενιαίο νόμισμα παρά από τις επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας για να δανείζει τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους της ώστε να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα.

Ως το 2007, το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα είχε φτάσει τα 195 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα δύο τρίτα προέρχονταν από το εσωτερικό της Ευρωζώνης.
Το Βερολίνο μπορεί να το αποκαλεί «λιτότητα», αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα γερμανικά υπερβολικά αποθέματα, τα οποία οι τράπεζές της δυσκολεύονται να προωθήσουν σε χρήση, έχουν καλά επενδυθεί.
Έτσι δίνουν στους Γερμανούς την ψευδαίσθηση της ευημερίας ανταλλάσσοντας την εργατική απόδοση με ανταπόδοση χάρτινων «IOU» τα οποία ουδέποτε θα είναι σε θέση να ξεπληρώσουν.

Κάτι θα πρέπει ν΄ αλλάξει , αλλά τι; Σε κανονικές συνθήκες κάθε χώρα θα πρέπει να προωθεί την δική της νομισματική πολιτική βασιζόμενη στο διακανονισμό της συναλλαγματικές της αξίες.

Αλλά η Ευρωζώνη έχει πέσει στην παγίδα. Οι χώρες της πρέπει να ακολουθήσουν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά κάτω από ενιαίο νόμισμα.

Ο ευρωπαϊκός νομισματικός κατευνασμός -με εξασθενημένο ευρώ- αναπροσανατολίζει την ευρωπαϊκή εσωτερική ανισορροπία με εξωστρέφεια. Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ σημειώνει έκρηξη πάνω 49% από το 2007 στο 2013) ενώ μειώνεται ως προς την Ιαπωνία και την Κίνα, καθώς σημειώνει άνοδο σε πλεόνασμα σε σχέση με τη Βραζιλία και την Νότιο Κορέα.

Τον περασμένο χρόνο, οι Γερμανοί πολιτικοί έδειξαν περισσότερο πρόθυμοι να προσπαθήσουν να αυξήσουν τη ζήτηση, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό, περικόπτοντας το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης και αυξάνοντας τις συντάξεις, με την απειλή να θίξουν την παραγωγικότητα, την οποία θεωρούν γερμανικό προνόμιο πηγή ικανότητας για κατανάλωση.


Ταυτόχρονα ήταν οι ίδιοι πολιτικοί που αρνήθηκαν να περικόψουν φόρους ή να αυξήσουν τις δημόσιες δαπάνες, κάτι που το 2014 είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί στην Γερμανία ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός από το 1969, μία χρονιά νωρίτερα, από όσο προβλεπόταν.


Για τους περισσότερους Γερμανούς οποιαδήποτε πρόταση να χαλαρώσουν την οικονομική πειθαρχία, προσκρούει στο ελληνικό παράδειγμα. Τα μεγάλα τραπεζικά αποθέματα ψάχνουν να βρουν πρόθυμους δανειολήπτες.

Με γερασμένο πληθυσμό, ίσως εξηγείται ο λόγος που οι Γερμανοί αποταμιεύουν. «Η «ανάπτυξη» που δημιουργεί η Γερμανία χρηματοδοτώντας μη βιώσιμη εμπορική ανισότητα -εντός και εκτός Ευρωζώνης- είναι μια ψευδαίσθηση. Είναι μια δανεική ανάπτυξη για μικρό διάστημα. Για τη Γερμανία και τον κόσμο, είναι κακό εμπόριο.
 defencenet.gr

Οι πολίτες του έγραφαν στο facebook«Αλέξη πάρε τον Τσακαλώτο και γύρνα Ελλάδα», εκείνος αντι αυτού τους "πούλησε"


Ο επίσημος λογαριασμός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε πάρει «φωτιά» από τα σχόλια των αγανακτισμένων χρηστών του Facebook. στη Σύνοδο Κορυφής

«Αλέξη πάρε τον Τσακαλώτο και γύρνα Ελλάδα», «Ό,τι και να γίνει, μην παραιτηθείς, θα το παλέψουμε όλοι μαζί μέχρι τέλους!», «Αλέξη αξιοπρέπεια θέλουμε πάνω από όλα», είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που έχει συγκεντρώσει η προχθεσινή (12/07) ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο Facebook, σχετικά με την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής.

Χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες που παρακολουθούσαν με αγωνία το "θρίλερ" των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και καλούσαν  τον Αλέξη Τσίπρα να γυρίσει πίσω, αφήνοντας τους Ευρωπαίους να διαπραγματεύονται μόνοι του 

Αντι αυτού παρέμεινε για να υπογράψει το τρίτο και το  πιο επαχθές μνημόνιο οδηγώντας έτσι την χώρα και τον λαό που τον ανέδειξε,  στη καταστροφη και τον αργό θάνατο όπως έκαναν και οι προηγουμενες κυβερνήσεις οι οποίες σήμερα τον επαινούν και είναι σύμμαχοι  του μαζι με τον Σ.Θεοδωράκη τον αρχηγό του Ποταμιού..







fyllokaiftero1.blogspot.com


Με πληροφορίες απο www.newsbomb.gr