13 Ιουλίου 2015

Θα ηγηθεί της ομάδος των " Συνεπών'" του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ.Βαρουφάκης - Οι 50 αναζητούν ηγέτη.

ΤΟ 62ο/ο ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ...
 

 
Ηγέτη αναζητά η ευάριθμη ομάδα των 40-50 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση αυτούς της Αριστεράς Πλατφόρμας, οι οποίοι προτίθενται να καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρακτικά ένα κόμμα στα "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σαφώς ενθοκεντρικές αντιλήψεις, όπως αυτές που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και παρά την ισχυρή παρουσία του Π.Λαφαζάνη και της Ζ.Κωνσταντοπούλου, γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι απαιτείται ένας άλλος δημοφιλής ηγέτης με εμπειρία διακυβέρνησης και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος από ένας υψηλού κύρους καθηγητής οικονομικών και master στην θεωρία των παιγνίων, περνώντας "δια πυρος και σιδήρου" και ερχόμενος σε μετωπική σύγκρουση με το σύνολο της εγχώριας ολιγαρχίας και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της αυταρχικής διακυβέρνησης του Βερολίνου, χαίρει την λαϊκής αποδοχής.

Και το κυριότερο: Δεν έχει "καεί" αποστασιούμενος στο "παρά 1'" από την τραγική εξέλιξη της συμφωνίας ενός τρίτου μνημονίου που θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολική καταστροφή της χώρας.

Η σημερινή αποκάλυψή του στην συνέντευξη στο βρετανικό Newstateman, όπου κατηγορεί για αναδίπλωση και υπαναχώρηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους δανειστές, λέγοντας ότι "έπαψε να διαπραγματεύεται" είναι χαρακτηριστική του ηγετικού ντεμπούτου του!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε σε συνέντευξη του το απόγευμα σε ραδιόφωνο για τα σχέδια που έκανε η κυβέρνηση σε περίπτωση Grexit και αποκάλυψε «Μια υπεύθυνη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει απειλές για κλείσιμο τραπεζών, όπως εμείς στο ξεκίνημα μας από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ οφείλει να σχεδιάζει πάντα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Με εντολή πρωθυπουργού, αντιπροέδρου κυβέρνησης και διαπραγματευτικής ομάδας δημιουργήθηκε στο υπουργείο μου μια ομάδα από 4-5 άτομα.

Τα οποία θα έκαναν ότι θα έκανε κάθε σοβαρό ΥΠΟΙΚ. Πως θα αντιμετωπίσουμε και θα αντιδράσουμε αν μας κλείσουν τις τράπεζες, αν μας ωθήσουν εκτός Ευρωζώνης τι βήματα τι πρέπει να κάνουμε. Η Τράπεζα της Ελλάδας είχε έτοιμο το νομοσχέδιο για το κλείσιμο των τραπεζών. Στόχος μας ήταν να αποφύγουμε όλα αυτά.

Έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την έκτακτη ανάγκη, και έχεις σχεδιάσει τις κινήσεις αν ο Σόιμπλε βάλει μπρος το σχέδιο για το Grexit. Ποτέ δεν μιλήσαμε για παράλληλο νόμισμα. Για δική μας ρευστότητα. Τα IOU».

Αναφορικά με την συμφωνία και τα μέτρα που έχει ο κ.Βαρουφάκης σχολίασε «Νέο μνημόνιο που αποτελεί επιτάχυνση των καταστροφικών ορμών των προηγούμενων δεν μπορεί κανένας να υπογράψει. Όποιος διαβάζει το κείμενο δεν μπορεί παρά να νιώσει θλίψη για την κατάντια της Ευρώπης. Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι τα επέβαλαν αυτά τα κείμενα θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα και στα όσα ακολούθησαν, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Ο ελληνικός λαός υπερέβη την ηγεσία του» και σημείωσε ότι «εκείνο το βράδυ (του δημοψηφίσματος) στο Μαξίμου εισήλθα πετώντας στα σύννεφα με προσδοκίες για την απίστευτη γενναιότητα ενός ελληνικού λαού. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μία αρνητικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του πως θα διαχειριστούμε αυτό το όχι. Μερικές ώρες αργότερα επέστρεψα στο διαμέρισμά μου και υπέγραψα την παραίτησή μου».

Για την κριτική που δέχτηκε μετά την απόφασή του να λείπει από την ολομέλεια της Βουλής κατά την εξουσιοδότηση των μέτρων για την διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Φωνάζουν οι κλέφτες. Ας φωνάζουν».
«Το πρωί της περασμένης Παρασκευής πήγα στην ΚΟ, τοποθετήθηκα και τους μετέδωσα την απόλυτη συμπαράσταση μου. Στο τέλος της ήμασταν ένα. Τους πληροφόρησα ότι δεν θα είμαι στην Βουλή για οικογενειακούς λόγους και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν κάνει δεκτό το "χρίσμα" ο Γ.Βαρουφάκης, τότε η ομάδα των "συνεπών" με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτανθούν σε άλλες προσωπικότητες, όπως ο Γ.Λαπαβίτσας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση το 62% των πολιτών που βροντοφώναξαν "ΟΧΙ" το δημοψήφισμα και θεωρούν ότι προδόθηκαν μόλις μία εβδομάδα αργότερα από αυτόν που τους καλούσε να ψηφίσουν "ΟΧΙ" το νυν πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, αναζητούν ηγέτη...

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...






 defencenet.gr

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα για προδοσία, και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση " μνημονιακή

Εντανα διχαστικό κλίμα  επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία που υπόγραψε ο Α. Τσίπρας  στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ  του κόμματος κατηγορεί  ευθέως τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προδοσία. 
Χαρακτηρίζει δε  την κυβέρνηση «μνημονιακή» και κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική χούντα» η συνιστώσα  αυτη που δεν είναι η μόνη  (Κομμουνιστική Τάση) καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψηφίσουν τα μέτρα και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ  και τον Π. Λαφαζάνη να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες». 
Επικρατεί αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το απίστευτο πισωγύρισμα του Α.Τσίπρα το οποίο  έχει αιφνιδιάσει τα στελέχη του κόμματος  και τον ελληνικό λαό μετά το ΟΧΙτου 61% του δημοψηφίσματος .

Παραιτείται η υπουργός Ν.Βαλαβάνη ; !



Οι φήμες τις τελευταίες ώρες  οργιάζουν,   ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σκέπτεται να παραιτηθεί μετά την κατάπτυστη ντροπιαστική και εγκληματική  συμφωνία του Α Τσίπρα  με τους δανειστές.

  

Δημήτρης Κοδέλας (ΣΥΡΙΖΑ) : Καταψηφίζω και παραιτούμε - Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο


<< Ζητώ συγγνώμη απο τον ελληνικό λαό >> Δηλώσε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας αργα το βραδυ ( πριν λίγη ώρα ) της Δευτέρας 09:18 μ.μ << Θα καταψίσω και θα παραιτηθώ. 

Ο Δημήτρης Κοδέλας βουλευτης Αργολίδας είναι απο αυτούς που ήταν απόντες κατά την ψηφοφορία στην  βουλή της Κυριακής  για την εντολή διαπραγμάτευσης . 

Η ολοκληρωμένη η δήλωση του βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα όπως την δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα


Η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εαν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους.


Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και η οποία θα με συνοδεύει.


Στο ερώτημα “τι έκανα” για να μην φτάσουμε εδώ, στις λιγοστές φορές που αυτούς τους έξι μήνες λειτούργησε συλλογικά το Κόμμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα έθεσα ενστάσεις, διαφοροποιήθηκα από τη στρατηγική που ακολουθήθηκε. Προειδοποιούσα για την παγίδα η οποία μας στηνόταν με βάση την 20ή Φλεβάρη και το οδυνηρό δίλημμα στο οποίο οδηγούμασταν, για την ελλιπή προετοιμασία, για τη μη αξιοποίηση της λαϊκής διαθεσιμότητας, για τον χρόνο που λειτουργούσε ενάντια μας με την εξουθένωση της οικονομίας και τα παραπλανητικά non paper, για τα ελάχιστα που είχαν γίνει σχετικά με την ανάγκη κάθαρσης από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Εκ του αποτελέσματα κρίνοντας, ότι έκανα δεν ήταν επαρκές και δεν ειπώθηκε με τους τόνους που θα έπρεπε ακόμα και “στενοχωρώντας” την λαϊκή αποδοχή που είχαμε. Αυτοκριτικά αντιμετωπίζω και τη συμμόρφωση στην κομματική πειθαρχία για την εκλογή του ΠτΔ.


Αν κάτι κρατάω από αυτό το εξάμηνο είναι η λαϊκή αφύπνιση που υπήρχε, η μεγάλη δίψα του λαού μας για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός του, η πρωτοφανής αντοχή του σε εκβιασμούς και πρωτοφανώς δύσκολες καταστάσεις. Αυτός ο λαός αξίζει απεριόριστου σεβασμού για το σθένος, την αντοχή και την θέληση που επέδειξε. Υποκλίνομαι σε αυτόν το λαό, του αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και είμαι βέβαιος ότι θα το διεκδικήσει.


Ευχαριστώ τους πολίτες της Αργολίδας που μου έκαναν την εξαιρετική τιμή με την ψήφο τους. Το διάστημα αυτό φρόντισα να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον, να υπάρχει μια άλλη σχέση ανάμεσα στην πολιτική και την ηθική, να πρωτοτυπήσουμε. Δεν καταχράστηκα την θέση μου και έκανα χρήση μόνο των αναγκαίων, για την υπηρέτηση των σκοπών που έπρεπε να υπηρετήσω, βουλευτικών προνομίων. Σύντομα, ύστερα από 3 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή.


Μέχρι τότε, έχω υποχρέωση απέναντι στην χώρα, στον λαό της, στις νέες γενιές, να ψηφίζω “όχι” σε ότι μετατρέπει την χώρα σε ειδική ζώνη φτώχειας και λεηλασίας. Το “όχι” δεν απαντά στο οδυνηρό δίλημμα που βρεθήκαμε. Το “όχι” είναι όχι στην πορεία που ακολουθήθηκε, όχι στη μετατροπή μας σε συνεχιστές της καταστροφής, όχι στο να γίνουμε όμοιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους, όχι στην αποικιοποίηση της χώρας, όχι στους μονόδρομους, όχι στη συνέχιση των εκβιασμών στο ελληνικό κοινοβούλιο, όχι σε όσους δεν άκουγαν και δε ρώταγαν, όχι στα λάθη, στις αυταπάτες, στις μονομέρειες και στο μνημονιακό καθεστώς, όχι σε όσους δεν απέτρεψαν τον εγκλωβισμό της αριστεράς στη νομοθέτηση ενάντια στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, όχι στην πολιτική του κυνισμού και του πραγματισμού. Είναι ένα “όχι” ευθύνης και πατριωτισμού.


Τέλος, το μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η χώρα αλλά και τα μεγάλα αποθέματα αντίστασης και αξιοπρέπειας είμαι βέβαιος πως θα εντείνουν τους αγώνες, την αλληλεγγύη και την οργάνωση του λαού μας για να ξαναπάρουμε την χώρα και το μέλλον μας πίσω.
fyllokaiftero1.blogspot.com

10 + 1 tweets που πρέπει να σβήσει ο Αλέξης Τσίπρας





Το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα στο twitter

Και πρέπει να το κάνει γρήγορα. Εμείς για να τον βοηθήσουμε, προχωρήσαμε σε μία γρήγορη (αν και πρόχειρη) καταγραφή ώστε να μη χάνει χρόνο.

Άλλωστε η πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν χάνεται στα social media.





efsyn.gr




ΕΚΤΑΚΤΟ Πρός ορίστική διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ


Ραγδαίες εξελίξεις: Προς οριστική διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ
Καζάνι που βράζει μοιάζει η Κουμουνδούρου μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές η οποία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να έχει κοπεί σε μικρά μικρά κομμάτια με κορυφαία στελέχη να αφήνουν αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα για τον τρόπο που χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση.
Πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι τόσο στελέχη που ανήκουν στην «Αριστερή Πλατφόρμα», όσο και στελέχη που ανήκουν στις συνιστώσες είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος.

Αξιόπιστες πηγές μέσα από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διασπαστεί οριστικά.

Αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Επί τάπητος θα τεθεί η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τα μέτρα στη Βουλή, όπου ουσιαστικά η κυβέρνηση θα μετρήσει τις δυνάμεις της.

Παράλληλα θα συζητηθεί και η επόμενη μέρα στο κόμμα, με το μέλλον να είναι αβέβαιο.
Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί ακόμα και σήμερα ή αύριο το πρωί.

Πάντως ήδη ο πρωθυπουργός γράφει και σβήνει ονόματα από το μπλοκάκι του.

Καμμένος : Δεν μπορούμε να συμφωνησουμε στα μέτρα


Καμμένος: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα μέτρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση

Στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα.

«Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Συμβούλιο των Αρχηγών ήταν μια συμφωνία για την οποία είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Στη συμφωνία είχε εμπλακεί και η γαλλική πλευρά. Οι ΑΝΕΛ κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Για τις αμυντικές δαπάνες και τα νησιά. Οι δανειστές προσπάθησαν να σπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό και δεν τα κατάφεραν», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Πάνος Καμμένος.

«Ο πρωθυπουργός με τη συμφωνία των Αρχηγών αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών. Εκβιάστηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό, μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία και στη στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συμφωνία αυτή είναι έξω από τη συμφωνία των Αρχηγών. Σε αυτή τη συμφωνία, εις ένδειξη καλής θελήσεως και παρότι είναι κόντρα στη συνείδηση μας, συμφωνήσαμε. Στη νέα συμφωνία όμως που προβλέπει 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας και αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεση του να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και να παλέψει μαζί με τον πρωθυπουργό.

«Ήθελαν να σπάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Ο πρωθυπουργός πάλευε με τέσσερις ηγέτες της Ε.Ε. και κάποιοι από εντός της χώρας έλεγαν ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για να παραμείνουμε στο ευρώ», είπε ο κ. Καμμένος φωτογραφίζοντας τη ΝΔ και το Ποτάμι.

Ο κυβερνητικός εταίρος γνωστοποίησε ότι οι ΑΝΕΛ αύριο θα έχουν ΚΟ και θα λειτουργήσουν τα όργανα του Κινήματος προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση των Ελλήνων και έζησε ένα πραξικόπημα. Ο λαός και η κυβέρνηση θα προχωρήσουμε ενωμένοι για να διεκδικήσουμε το δίκαιο των πολιτών μας».

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


---------------------------------------------000000000000000000aaaaaaoxi

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ

Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία.

Πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!

Πρώτοι έσπευσαν να ανακοινώσουν στο Twitter την τραγική κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» οι πρωθυπουργοί του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος!\
 
Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω twitter.
Ως «μεγάλα αγκάθια» παρουσιάζονταν, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ο ρόλος του ΔΝΤ και η εξωφρενική νεοπαοικιακή απαίτηση της Τρόικα για δημιουργία στο Λουξεμβούργο Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας προς αποπληρωμή του χρέους.

Κι όλα αυτά την ώρα που κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» χιλιάδες χρήστες του twitter ανά την υφήλιο τόνιζαν ότι οι τροϊκανές απαιτήσεις συνιστούν πραξικόπημα της ΕΕ (#thisisacoup *) και καλούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την εξευτελιστική διαδικασία της δήθεν διαπραγμάτευσης!
Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο.

Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
*Το hashtag #thisisacoup (που σημαίνει αυτό είναι πραξικόπημα) έφτασε στην πρώτη θέση των «trend» παγκοσμίως και αποτέλεσε, έτσι, το πρώτο θέμα συζήτησης στο κοινωνικό δίκτυο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ
* Ο Χρήστος Κασίμης είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ 


 iskra.gr