05 Ιουλίου 2015

Βίντεο - Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεφτίλισε μέσα στο MEGA Τρέμη και Πρετεντέρη



Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας έξω από τα δόντια, αποκάλυψε τη «μαύρη» προπαγάνδα του MEGA και την προσπάθεια των δανειστών να «ρίξουν» την κυβέρνηση Τσίπρα.
«Σημαία» μια.. δήθεν δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη  Βαρουφάκη στη βρετάνική Telegraph για << παράλληλο νόμισμα >>  έκαναν οι γνωστοί - και μη εξαιρετέοι - παρουσιαστές του MEGA, Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης.

Μην μπορώντας να... χωνέψουν το συντριπτικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στους δανειστές, αλλα και στη μαύρη προπαγάνδα των ιδιοτικών καναλιών συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (06/07/2015), δείχνοντας να μην έχουν – ή να μη θέλουν – να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολίτες έπαψαν πια να πιστεύουν τα ψέματά τους.

Μόνο που αυτή τη φορά βρήκαν απέναντί τους τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος φρόντισε να τους κάνει να χάσουν την ψυχραιμία τους, αναδεικνύοντας τα «θολά» παιχνίδια που έπαιξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια: Ο... πανικός στα μάτια της Τρέμη τα λέει όλα και είναι απολαυστικός και... λυτρωτικός!

Δείτε το βίντεο:
1



Καμμένος : Οι αθλιότητες τέλος ! Θα μιλήσει η δικαιοσύνη

image

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως ο ίδιος και τα στελέχη των ΑΝΕΛ θα κάνουν εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, μέχρι να βγει η απόφαση του ΕΣΡ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter:

“Εμπάργκο λοιπόν οι ΑΝΕΛ στον ΣΚΑΙ αναμένω το ΕΣΡ. Αφού σύστησε ο Οικονόμου στα παιδιά μου να μη μου μοιάσουν ,στο ΣΚΑΙ τα ενημέρωσε οτι θα φύγω με το διαβατήριο που ψήφισα. Αθλιότητες ΤΕΛΟΣ”

 

olympia.gr


Έκπληκτοι οι ξένοι δημοσιογράφοι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Έκπληκτοι οι ξένοι δημοσιογράφοι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Περίμεναν μικρό προβάδισμα του «ΟΧΙ»

Με τον τίτλο «Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα» σε ένα 16σελιδο αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Ελλάδα θα κυκλοφορήσει αύριο η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας που βρίσκεται στο κέντρο Τύπου του Ζαππείου και καλύπτει το δημοψήφισμα μετέφερε το κλίμα της «μεγάλης έκπληξης» αλλά και «της ανησυχίας που επικρατεί» στην Ευρώπη.
«Αυτό που περίμεναν ήταν μια διαφορά 3-4 μονάδων. Με τίποτα δε μπορούσαν να φανταστούν αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως ανέφερε «στην ίδια εφημερίδα υπάρχει άρθρο του μεγάλου οικονομολόγου, Τόμας Πικετί, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο Ολάντ πρέπει να βάλει βέτο και να σταματήσει να είναι η ουρά της Μέρκελ».

Το αίσθημα της έκπληξης για την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο «όχι» και στο «ναι» είναι διάχυτο στους εκατοντάδες ξένους απεσταλμένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές, φωτογράφους, και εκπροσώπους τηλεοπτικών συνεργείων που έχουν κατακλύσει ασφυκτικά μέσα και έξω το Ζάππειο.

Ο απεσταλμένος του δημόσιου ραδιοφώνου της Γερμανίας ARD Μάικλ Λίμαν, ανέφερε ότι «ήταν μια μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα αυτό και θα πρέπει τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες να ακούσουν την φωνή του ελληνικού λαού. Αυτό βεβαίως που αναμένουν πλέον οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι να υπάρξει και μια συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα», ανέφερε ακόμα.
H Marie Claude Lortie, από την μεγαλύτερη γαλλόφωνη εφημερίδα του Καναδά την «La Presse» δήλωσε ότι ένιωσε μεγάλη έκπληξη από το αποτέλεσμα προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα προς όλους.
«Νομίζω ότι πολλοί από εμάς υποτιμήσαμε την αντίδραση των Ελλήνων από τις επιπτώσεις που είχε η κρίση, η λιτότητα και η φτωχοποίηση», σημείωσε η Καναδέζα δημοσιογράφος.

Ακόμα, τόνισε ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο και αναγκαίο μάθημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για το πώς ένας λαός αντιστέκεται όταν δεν του αφήνουν περιθώρια. «Το τελευταίο σχέδιο των Ευρωπαίων αξιωματούχων έπεσε πολύ βαρύ για τους Έλληνες», πρόσθεσε η ίδια.







kontranews.gr

Παραιτήθηκε ο Σαμαράς μετά το "ΌXI" του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα


Παραιτήθηκε ο Σαμαράς μετά το &quot;ΌXI&quot; του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα
Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ υπέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και το συντριπτικό "Όχι" στο δημοψήφισμα.

Σε ισχύ από απόψε η παραίτηση του κ. Σαμαρά. Προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ ορίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
«Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες», ανέφερε.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, μοναδικός του οδηγός πάντα ήταν η συνείδησή του και η αίσθηση χρέους στην Ελλάδα, για να αποφύγει η χώρα μια οδυνηρή εξέλιξη.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η Ν.Δ., την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη», οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό.


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

"Ο ελληνικός λαός μίλησε! Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη συμφωνία σε 48 ώρες, όπως υποσχέθηκε! Και δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό!

Η κυβέρνηση έχει πια την αποκλειστική ευθύνη! Την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευθεί με ένα ΟΧΙ, που εκείνη προκάλεσε! Την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία αμέσως, χωρίς την οποία η χώρα βουλιάζει μέρα με την μέρα. Την αποκλειστική ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματός της που τοποθετούνται, ανοικτά πια, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και πολλοί από εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως!

Είχαμε προειδοποιήσει ότι την επικράτηση του ΟΧΙ, θα την ερμηνεύσουν κάποιοι στην Ευρώπη, ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ένα τραγικό λάθος. Και οφείλει η κυβέρνηση να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αμέσως. Καλώ τους εταίρους μας στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Εκεί είναι η θέση μας. Κάθε τι διαφορετικό, θα ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη.

Άλλωστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς! Και χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα! Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, για να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μειωθεί η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία. Αυτό είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης από απόψε το βράδυ. Την καλούμε να προχωρήσει χωρίς καμιάν αργοπορία. Και της ευχόμαστε να το επιτύχει. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σβήνει και τις μεγάλες ευθύνες της…

Και το πιο σημαντικό: Να εξουδετερώσουμε, όλοι μαζί, την απειλή διχασμού. Να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι! Αυτό που μοιάζει τόσο «αυτονόητο», είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. Και η μεγάλη ευθύνη. Για όλους μας!

Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως είχαμε καταφέρει, με αγώνα και με μόχθο, να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη και να αποκαταστήσουμε αίσθημα ασφαλείας και μέσα στην Ελλάδα και στον περίγυρό μας.

Σε ό,τι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, για να διευκολύνω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του ΝΑΙ. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη Παράταξή μας χρειάζεται μια «νέα αρχή». Από σήμερα, λοιπόν, παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησα ήδη από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός Πρόεδρος. Και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.

Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί! Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, για μιαν Ελλάδα καλύτερη μέσα στην Ευρώπη. Ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα. Προειδοποίησα εγκαίρως για εκείνα που επρόκειτο να συμβούν. Πάλεψα για να τα αποτρέψω. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα κι έξω. Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επισήμανα επαληθεύονται. Εύχομαι, ειλικρινά, να μην βγουν αληθινοί ως το τέλος.

Μοναδικός μου οδηγός, πάντα, ήταν και είναι η συνείδησή μου. Και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα, ήταν για να αποφύγει η χώρα μας μιαν άλλη, ακόμα πιο οδυνηρή, εξέλιξη. Αυτό δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό από όλους. Κι ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες.

Η Πατρίδα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Και η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη Ευρωπαϊκή Παράταξη, οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό πολύ σύντομα. Θα είμαι δίπλα της. Και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα. Όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή…
Σας ευχαριστώ".



 kontranews.gr

Παρέμβαση της Ρωσίας για την Ελλάδα μετα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

 

Αποτελέσματα δημοψήφισμα – Παρέμβαση της Ρωσίας για την Ελλάδα
Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Λιχάτσεφ.
«Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα εγγύτερα στην έξοδο από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Λιχάτσεφ.

Η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να κάνει δηλώσεις και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει ουσιαστική ενίσχυση των θέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα και των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της Αθήνας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πρώτη αντίδραση Ρώσου αξιωματούχου.

«Εάν το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαιώσει τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αυτό σημαίνει μια πολύ ουσιαστική πίστωση εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα και σημαντική ενίσχυση των θέσεων της Ελλάδας στις συνομιλίες με την ΕΕ», δήλωσε ο Κονσταντίν Κοσατσόφ, επικεφαλής της
Επιτροπής Εξωτερικών του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ για τις επικείμενες εξελίξεις, ο κ. Κοσατσόφ είπε ότι «η κατάσταση είναι απίθανο να μετεξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο χάος, αυτό δεν χρειάζεται σε κανέναν» και πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με πιο ενισχυμένες θέσεις για την Ελλάδα. Ο Τσίπρας στις συνομιλίες με τους ευρωπιστωτές θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Ο Ρώσος γερουσιαστής εκτίμησε ότι μόνο οι επερχόμενες συνομιλίες μπορούν να δείξουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα, γιατί οι διαπραγματεύσεις «είναι πολύ περίπλοκες και δεν υπάρχει ολοφάνερη απάντηση ως προς τί πρέπει να γίνει για την οικονομία της Ελλάδας». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η προοπτική να εγκαταλείψει η Αθήνα την ευρωζώνη είναι λιγότερο πιθανή από την παραμονή της», γιατί μια έξοδος θα σήμαινε για την Ελλάδα «ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, από όσες έχει σήμερα η χώρα».

Το σημερινό δημοψήφισμα, είναι κατά τον κ. Κοσατσόφ, «πόλεμος νεύρων, πόλεμος θέσεων, αλλά συμβιβασμός θα βρεθεί».

Ανοίγουν οι τράπεζες για τους συνταξιούχους χωρίς κάρτα

























Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα των τραπεζών – μελών της που ήταν ανοικτά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα είναι ανοικτά και αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τις ίδιες συναλλαγές.

Στα καταστήματα  αυτα θα εξυπηρετηθούν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα εισπράξει το ποσό των 120 ευρώ, διότι δεν έχουν κάρτα.







fyllokaiftero1.blogspot.com

Μεγάλη πτώση του ευρώ μετά το ΟΧΙ των ελλήνων




Πολύ εντονες πτωτικές τάσεις παρουσιάζει  το ευρώ έναντι του δολαρίου, στον απόηχο του ελληνικού δημοψηφίσματος, στο οποίο επικράτησε το «όχι» με ποσοστό άνω του 60%.

Πιο συγκεκριμένα, υποχωρεί κατά 1,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,0955 δολάρια και κατά 2,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 133,50 γιεν.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,6% στα 122,05 γιεν.




Με πληροφορίες απο το koutipandoras.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ:Παραίτηση Σαμαρά ζητουν η Ντόρα οργισμένη, αλλα και αλλοι στη ΝΔ



Ο Σαμαράς χειροκροτεί την Ντόρα 


Πρίν λιγη ώρα ο πρόεδρος της ΟΝΕΔ ζήτησε την παραίτηση του Αντωνη Σαμαρα 5/7/2015 ώρα 10,οομ.μ

Πυρετός διεργασιών αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών (αν όχι ωρών) να τεθεί ανοικτά ζήτημα διαδοχής, μιας και τα περισσότερα στελέχη του συρρικνωμένου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν να παραιτηθεί ο ακροδεξιός, καταστροφέας της χώρας, πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μένος επικρατεί και για τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες απειλούσε με ειδικά δικαστήρια (θα σας γράψουμε προσεχώς για αυτό). Φαίνεται ότι τώρα θα τον... δικάσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ. 

Σε κάθε περίπτωση, χιλιάδες μέλη και στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι μεγάλο ρόλο στη συντριβή του ΝΑΙ, διαδραμάτισε και η παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία. "Κάθε φορά που έβγαινε στην τηλεόραση, το ΝΑΙ έχανε τουλάχιστον δύο μονάδες".

Χθες η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, να παραιτηθεί από την ηγεσία και ακολούθησε μεγάλος καβγάς.


Ο αυτοεξευτελισμός των δημοσκόπων


Το Βατερλώ των δημοσκόπων!
Όλοι οι δημοσκόποι στις έρευνες που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες, προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς και αναπαρήχθησαν από ιστοσελίδες του διαδικτύου, μέχρι πριν από ημέρες παρουσίαζαν το ΝΑΙ να προηγείται, έστω και με μικρή διαφορά.

Ωστόσο σήμερα μόλις έκλεισαν οι κάλπες οι εκτιμήσεις τους δείχνουν μία διαφορετική εικόνα.
Η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα φέρνει τους δημοσκόπους αντιμέτωπους με ένα ακόμα Βατερλώ τους, καθώς το ΟΧΙ φαίνεται να προηγείται με σημαντική διαφορά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ αναμένεται να αυξηθεί υπέρ του δεύτερου όσο παίρνουν οι ώρες και προχωρά επίσημη καταμέτρηση.





kontranews.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ : Το " ΟΧΙ " πάει για 60% τελικό αποτέλεσμα


 Το τελικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα  και με τις εκτιμήσεις των επικοινωνιολόγων-  και ειδικών γενικότερα, το τελικό αποτέλεσμα υπερ του ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 60%
Νεώτερα σε λίγο

Απάντηση ενός 85χρονου, έξω από το εκλογικό τμήμα


Η αφοπλιστική απάντηση ενός 85χρονου, έξω από το εκλογικό τμήμα
Ο παρακάτω διάλογος έγινε νωρίτερα το πρωί έξω από εκλογικό τμήμα και έχει πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο περίπου 85 ετών ο οποίος πήγε να ψηφίσει στα Καμίνια στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά την ψήφο και ενώ αποχωρούσε από την αίθουσα, συνάντησε έναν γνωστό του στην έξοδο που του είπε:
-Δεν πιστεύω να μην ψήφισες όχι!

Εκείνος σταματά, τον κοιτάζει και με ύφος που δε σήκωνε καμιά αμφισβήτηση, του απαντά:

-Εσείς φοβάστε εμάς τσοι γέρους, μα εμείς θα το βγάλουμε το όχι. Γιατί το έχουμε ξαναπεί και γιατί έχουμε περάσει άλλες, πολύ δύσκολες εποχές. Μην πιστεύετε στα κανάλια, εμείς ξέρουμε τί να κάνουμε…


 Με πληροφορίες απο : kontranews.gr

Βίντεο με τον Πρωθυπουργό που ψήφισε



 Αφού ψήφισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας απο το εκλογικό κέντρο μίλησε στούς Ελληνες δημοσιογράφους και σε δεκάδες ξένα συνεργεία και εκπροσώπους ΜΜΕ απο όλη την υφήλιο μεταξύ άλλων είπε
 << Σήμερα είναι μια μερα γιορτής .Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο και γίνεται πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο άυριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.>>

Δείτε το βίντεο.





Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΑΕΙ ! Die Welt .Κωλοτούμπα ο Σούλτς :Και με ΟΧΙ ρευστότητα άμεσα στην Ελλάδα


 ImageHandler 

 

Τουλάχιστον οι ξένοι έχουν και την ελάχιστη… αξιοπρέπεια (σε αντίθεση με τους αμετανόητους μέχρι τέλους εν Ελλάδι συστημοπαπαγάλους τους) να παραδεχθούν την ΗΤΤΑ τους από την αλύγιστη ελληνική κυβέρνηση και τον υπερήφανο λαό της χώρας μας.


 

Μέχρι και ο μέχρι (πολύ) πρόσφατα, σχεδόν… υβριστικός προς την ελληνική κυβέρνηση, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς κάνει λίγο πριν το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ στροφή.

Ο Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag αποκαλύπτει πως: «Ισως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους».

Με λίγα λόγια και αφού είδαν ότι το κλείσιμο των τραπεζών δεν κατάφερε να πτοήσει τους Έλληνες οι Ευρωπαίοι ο ένας μετά τον άλλον αρχίζουν να αποκαλύπτουν την αλήθεια. Αλήθεια που τα συστημικά μέσα κρύβουν ή διαστρεβλώνουν.

 

Το επερχόμενο ΟΧΙ λυγίζει τους Ευρωπαίους που δεν αντέχουν να αφήσουν την αλυσίδα της ΕΕ να σπάσει. Ο Σουλτς λέει καθαρά ότι άμεσα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, η ΕΕ με έκτακτο δανεισμό θα επαναφέρει την ρευστότητα στη χώρα και θα ανοίξει τις τράπεζες.

 

«Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το εξωτερικό», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

 

Και η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι από Δευτέρα κιόλας θα πάει Βρυξέλλες γιασυμφωνία. Το μόνο που ζητάει είναι η δύναμη των Ελλήνων. Κυριακή κοντή γιορτή! Της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ!

 

dy olympia.gr

  by netakias.com

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας με φόντο την ελληνική κρίση ανακοίνωσε εσπευμένα ενεργοποίηση του ταμείου 100 δις του ταμείου των BRICS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
 
Mια κρίσιμη εξέλιξη η οποία σημειώθηκε πριν από λίγο και μπορεί να έχει καθοριστική σημασία στην παγκόσμια κρίση έχει προκαλέσει η σύγκρουση Ελλάδας και δανειστών:
 
 
Το ΥΠΕΞ της Βραζιλίας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των BRICS ανακοίνωσε εσπευμένα την ενεργοποίηση Αποθεματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS στην οποία αναμένεται να γίνει μέλος και η Ελλάδα.
 
 
Η ανακοίνωση αυτή σχετίζεται άμεσα με την ελληνικήκρίση καθώς το εν λόγω ταμείο επρόκειτο να ενεργοποιηθεί  στις αρχές του 2016 αλλά επισπεύδεται προκειμένου να αντιμετωπισθεί τυχόν χρηματοδοτική ανάγκη του νέου μέλους της Ελλάδας μετά το "διαζύγιο" τη χώρας με τους δανειστές.
 
 
Συγκεκριμένα:
 
 
"To 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αποθεματικό Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης των BRICS, που πριν από έναν χρόνο αποφάσισαν να ιδρύσουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική προκειμένου να καταπολεμήσουν τις νομισματικές κρίσεις, θα λειτουργήσει εντός 30 ημερών", ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.
 
Τα νομοθετικά όργανα και των πέντε χωρών έχουν πλέον επικυρώσει τη συμμετοχή τους στη συμφωνία. Η Κίνα θα παράσχει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης, δηλαδή 41 δισ. δολάρια, Βραζιλία, Ρωσία και Ινδία θα συνεισφέρουν από 18 δισ. δολάρια η καθεμιά, ενώ 5 δισ. δολάρια θα δοθούν από τη Ν. Αφρική. 
 
«Η συμφωνία έχει σκοπό την παροχή προσωρινών πόρων στα μέλη των BRICS που αντιμετωπίζουν πίεση στο ισοζύγιο πληρωμών τους. Αυτό το εργαλείο θα συμβάλει στην προαγωγή της διεθνούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, καθώς θα συμπληρώσει το σημερινό παγκόσμιο δίκτυο χρηματοπιστωτικής προστασίας» επισήμανε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας σε ανακοίνωσή του.
 
 
«Θα ενισχύσει επίσης την εμπιστοσύνη στους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς παράγοντες του κόσμου και θα μετριάσει τους κινδύνους μετάδοσης από ενδεχόμενα σοκ που μπορεί να επηρεάσουν τις οικονομίες της ένωσης (των BRICS).»
 
 
Πέρυσι, στην 6η σύνοδό τους στη Βραζιλία, οι BRICS ανήγγειλαν τη δημιουργία δικής τους Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς και του Αποθεματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης (Contingency Reserve Arrangement, CRA).
 
 
«Η θέσπιση μιας συμφωνίας αυτοδιαχειριζόμενων αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης θα είχε θετικό προληπτικό αποτέλεσμα, θα βοηθούσε τις BRICS να αποτρέψουν βραχυπρόθεσμες δυσκολίες ρευστότητας, θα παρείχε αμοιβαία στήριξη και θα ενδυνάμωνε περαιτέρω τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» είχε πει ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα.
 
 
Το CRA αναμένεται να αποτελέσει εναλλακτική λύση έναντι του δανεισμού έκτακτης ανάγκης από το ΔΝΤ. Στο CRA, τα δάνεια που φτάνουν έως το 30% της συνεισφοράς ενός κράτους μέλους θα εγκρίνονται με απλή πλειοψηφία. Μεγαλύτερα δάνεια θα απαιτούν τη συμφωνία όλων των μελών του ταμείου.
 
 
Εν τω μεταξύ, η επίσης 100 δισ. δολαρίων Αναπτυξιακή Τράπεζα που ιδρύθηκε από τις BRICS θα προσφέρει δάνεια σε χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος. Μέλη της τράπεζας θα μπορούν να γίνουν όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ ύστερα από συμφωνία του ΔΣ της, δήλωσε τον Ιούνιο ο Κινέζος υφυπουργός Οικονομικών Σι Γιαομπίν.
 
 
«Η ίδρυση της τράπεζας των BRICS είναι ορόσημο για την οικονομική συνεργασία, η οποία θα προαγάγει τις χώρες BRICS και άλλες αναδυόμενες αγορές, και την κατασκευή υποδομών και την αειφόρο ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Η προώθηση μεταρρυθμίσεων στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση έχει μεγάλη και μακροπρόθεσμη σημασία».
 
Την ίδια ώρα όμως που οι BRICS προετοιμάζουν νέους οικονομικούς οργανισμούς, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να αναβάλλει την ψήφιση αλλαγών που θα δώσουν περισσότερο λόγο στις αναδυόμενες χώρες μέλη του.
 
Η 7η Σύνοδος των BRICS, την επόμενη εβδομάδα στη ρωσική πόλη Ούφα, παρουσία των ηγετών Βλαντιμίρ Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ, Τζέικομπ Ζούμα, Ναρέντρα Μόντι και Ντίλμα Ρουσέφ, αναμένεται με μεγάλο, παγκόσμιο ενδιαφέρον.
 
Σημειώνεται πάντως ότι και η Γερμανία βάση της υπολοπης της αμερικανικής NSA και όπως την διέρρευσαν τα Wikileaks που αφορά συνομιλία από τον Οκτώβριο του 2011, φαίνεται ότι η κυρία Μέρκελ θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο ούτε έπειτα από μια νέα διαγραφή και δεν μπορούσε να αποφασίσει αν ένα επιπλέον «κούρεμα» ή μια «ένωση εμβασμάτων» μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν η καλύτερη λύση για το ελληνικό πρόβλημα. 
 
 
Στα ίδια έγγραφα, τα οποία μάλιστα αφορούν υποκλοπές των βρετανικών υπηρεσιών (GCHQ), οι οποίες διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ, γίνεται ακόμη αναφορά σε έκθεση που είχε ετοιμάσει ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Καγκελαρίας Νίκολαους Μάιερ-Λάντρουτ, από την οποία προκύπτει ότι η Γερμανία δεν ήταν σύμφωνη με την χορήγηση τραπεζικής άδειας στον EFSF, ενώ θα συναινούσε σε ένα ειδικό ταμείο του ΔΝΤ στο οποίο θα συνέβαλαν οι χώρες BRICS προκειμένου να στηρίξουν την ευρωπαϊκή προσπάθεια διάσωσης. 
 
 
 
Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, αναφέρει σχετικά ότι η Γαλλία και η Γερμανία μπορεί να μην είχαν προχωρήσει με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τις BRICS εάν η Βρετανία δεν είχε συγκεντρώσει αυτές τις πληροφορίες και εάν δεν τις είχε δώσει στις ΗΠΑ -οι οποίες θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από τις γεωπολιτικές επιπτώσεις.
 
 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η ανακοίνωση μόνο τυχαία δεν είναι σε ότι αφορά το χρονικό σημείο που γίνεται και βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η ενεργοποίηση του Αποθεματικού Ταμείου που θα αποτελέσει μια δεύτερη πηγή χρηματοδότησης.
 
 
 
 
 
defencenet.gr