22 Ιουνίου 2015

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


(         
Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*         

Είναι κοινότοπο να υπογραμμίσουμε την κρισιμότητα των στιγμών. Η σημασία τους, όμως, για την Ελλάδα, την περιοχή μας και την Ευρώπη υπερβαίνει την κοινότοπη αυτή έκφραση.
Ουδέποτε, ίσως, στη μικρή ιστορία του καπιταλισμού της Ευρώπης, συνέβη μια χώρα να έχει δεχθεί ένα τέτοιο πολύμηνο σαδιστικό οικονομικό στραγγαλισμό. Η στιγμιαία «παγίδα της Κύπρου» ωχριά μπροστά στο μαρτύριο εξουθένωσης και πολιτικού εκβιασμού της Ελλάδας.

Σήμερα Δευτέρα 21/6 μπροστά στη Σύνοδο των επικεφαλής της ευρωζώνης, ο στραγγαλισμός και ο εκβιασμός της Ελλάδας λαμβάνουν τη μορφή νεοαποικιακού τελεσιγράφου, που κάνει τις παλιές μέρες της κλασικής αποικιοκρατίας να μοιάζουν με παράδεισο:  ''Αν τη Δευτέρα , έως το πολύ τα ξημερώματα της Τρίτης, δεν υπάρξει συμφωνία ή κάτι σχετικό που να την προδιαγράφει, τότε την Τρίτη κλείνουν οι ελληνικές τράπεζες'' !
Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το τελεσίγραφο το διακινούν όλες αυτές τις ημέρες ξεδιάντροπα «νεοδοσίλογοι» δημοσιογράφοι, αναλυτές και πολιτικοί.

Θαυμάστε την «Ευρώπη» τους και το σύγχρονο «ραγιαδισμό», επενδυμένο, όπως πάντα, με «ιδεολογική» πορφύρα, αντάξιο των χειρότερων στιγμών του «δοσιλογισμού» σε αυτή τη χώρα, που πάντα ήταν ανθηρός στις κρίσιμες ώρες της.
Δυστυχώς η Ελλάδα αφέθηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει το στραγγαλισμό και τώρα τα τελεσίγραφα.
Αυτές τις ώρες η κυβέρνηση βρίσκεται στις Βρυξέλλες , έχοντας στις αποσκευές της νέες υποχωρήσεις.
Δεν ξέρουμε αν αυτές είναι ικανές να κατευνάσουν την «Αγία Οικογένεια» των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ, παρότι μια «συμφωνία», στη βάση αυτών των νέων υποχωρήσεων, θα είναι προβληματική, για να χρησιμοποιήσω τον πλέον κομψό τρόπο προκειμένου να αναφερθώ στις επιπτώσεις της.

Οι ξεπεσμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και η νεοαποικιοκρατική μετριότητα των κυρίαρχων ευρωζωνικών κύκλων πιθανώς να μην αρκεστούν στις παλιές και νέες κυβερνητικές υπαναχωρήσεις και να φορτώσουν την ατζέντα τους με νέες απαιτήσεις, επιδιώκοντας , ίσως, μια μείζονα κρίση για την «τελική λύση», με την κατάρρευση, όπως, ίσως, φαντάζονται, της κυβέρνησης.
Πιθανώς, επίσης, οι διεργασίες της Δευτέρας να καταλήξουν σε «συμφωνία» ή να ανάψουν το «πράσινο φως» για μια «συμφωνία». Ίσως οι «εταίροι» της καταστροφής να θεωρήσουν ότι δεν πρέπει προκλητικά  να διακινδυνεύσουν , παρατείνοντας την εκκρεμότητα.

Η Ελλάδα, ακόμη και στη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί, δεν είναι το άβουλο πιόνι σε μία σκακιέρα που την κανοναρχούν τρίτοι ιμπεριαλιστικοί κηδεμόνες. Δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από μια τρωκτική ολιγαρχία που παρανόμως ελέγχει τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει, έστω την ύστατη στιγμή, στηριγμένη στη λαϊκή θέληση και κινητοποίηση.
Στο Σύνταγμα και τον Λευκό Πύργο, την περασμένη Κυριακή (20/6), ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος, παρά τις 
διαψεύσεις και τις ματαιώσεις που έχει υποστεί, έστελνε μηνύματα αγωνιστικής αισιοδοξίας και ανυποχώρητης ελπίδας

Ο ελληνικός λαός είναι πάντα εδώ, έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό και πατριωτικό προσκλητήριο. Έτοιμος για να μια νέα αρχή ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και προόδου στη χώρα.
Εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος για την Ελλάδα αν δεν σταματήσει η λιτότητα, αν δεν υπάρξει βαθιά και χωρίς όρους, διαγραφή του χρέους και αν δεν διασφαλισθεί μια ισχυρή ρευστότητα για να χρηματοδοτηθεί με ευνοϊκό τρόπο η οικονομία και ειδικότερα για να δημιουργηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μακριά από τις άκρως περιοριστικές και αποπροσανατολιστικές επιλογές του ΕΣΠΑ.

Η Ελλάδα δεν είναι φυλακισμένη, ούτε καταδικασμένο γερμανικό προτεκτοράτο υπό την αμερικανοατλαντική ομπρέλα. Αυτήν την ώρα χρειάζονται τολμηρές ιστορικές αποφάσεις, χωρίς τις οποίες, όπως η Ιστορία μας διδάσκει, δεν μπορούν ν επιβιώσουν χώρες και λαοί.

Η Ελλάδα στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα πρέπει να απαντήσει βλέποντας μπροστά και όχι πίσω, χαράσσοντας εναλλακτικούς δρόμους απέναντι σε παρωχημένα δόγματα και θέσφατα, που εμφανίζονται ως απαρασάλευτα από μια ξεπεσμένη ΕΕ και από μια διαπλεκόμενη εγχώρια ολιγαρχία η οποία πλουτίζει τρώγοντας τις σάρκες αυτής της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλισμός των στιγμών για μια νέα προοπτική, όσο μεγάλες και να είναι οι προσωρινές δυσκολίες.


iskra.gr

* Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ


Αλέξης Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας


Αλέξης Τσίπρας: Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας
"Σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας στους Θεσμούς. Μία πρόταση με ισοδύναμα μέτρα που έχει ως βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη", διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
Ακόμα, τόνισε: "Προστατεύουμε μισθούς και συντάξεις και για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί που μπορούν προκειμένου να βγούμε από την κρίση".

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός, κατέστησε σαφές: "Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς για συζήτηση. Θέλουμε μία συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο. Σκοπός είναι η χώρα να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη."

Κατέληξε λέγοντας: "Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας".




kontranews.gr

Ζητούν απο τους " πεθαμένους" φορολογικά Ελληνες επιπλέον 8 δις ευρώ ! Η κυβέρνηση να σταματήσει τις " διαπραγματεύσεις"



ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

 
Πρακτικά ανεφάρμοστη είναι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές αφού προβλέπει σε ένα εξαντλημένο από την άγρια φορολογία σώμα πολιτών, να επιβληθεί ακόμα πιο ... άγρια φορολογία με μέτρα συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους επόμενους 17 μήνες! Δηλαδή ζητούν από τον πεθαμένο να "τρέξει κατοστάρι"! Γίνεται;
Ούτε μία περίπτωση στα ... οκτώ δισεκατομμύρια να εφαρμοστεί και γι αυτό σοβαροί οικονομικοί αναλυτές προβλέπουτν ότι αν δεν υπάρξει κάτι άλλο που νθα αλλάξει τον ρου των πραγμάτων ("βαθύ κούρεμα" του χρέους και δωρεαν οικονομική βοήθεια) σε έξι μήνες η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιλογές της, αλλά αυτή την φορά δεν θα έχει σύμμαχο τους πολίτες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά αντιπάλους, που θα αναζητούν έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό, όπως έκαναν και h την προηγούμενη κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η ελληνική πρόταση σχεδιάζει να έχει έσοδα 680 εκατομμύρια ευρώ από τον ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2015 με αυξήσεις στους συντελεστής, ενώ από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεις και τις αυξήσεις εισφορών στους συνταξιούχους θα έχει έσοδα 665 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις αλλαγές στους συντελεστές του ΦΠΑ η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου 1,36 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Αναλυτικά τα Μέτρα 
2015
2016



 ΦΠΑ (ποσοστό του ΑΕΠ)
 0,38%
 0,74%
 Αναμόρφωση ΦΠΑ
 680
 1360


 Συντάξεις (ποσοστό του ΑΕΠ)
 0,37%
 1,05%
 Περιορισμοί στην πρόωρη συνταξιοδότηση
 60
 300
 Αύξηση εισφορών για βασικές συντάξεις κατά 3,9% ΙΚΑ
 350
 800
 Αύξηση των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης(βασική σύνταξη)
 135
 270
 Αύξηση των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης(επικουρικές)
 0
240
 Αύξηση εισφορών για επικουρικές συντάξεις από 3% στο 3,5%
 120
 250



ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (ποσοστό του ΑΕΠ) 
 0,66%
 0,58%
 Ειδικός φόρος 12% στα κέρδη των επιχειρήσεων άνω των 0,5 εκατ.
945
 405
 Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων από 26% στο 29%
 0
 410
 Αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης
 220
 250



 Αλλα μέτρα (σε ποσοστό επί  του ΑΕΠ)
 0,1%
 0,5%
 Αμυντικές δαπάνες
 0
 200
 Φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων
 100
 100
 Αύξηση του φόρου πολυτελείας συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών σκαφών
 47
 47
 VLTs
 35
 225
 Αδειες για 4G και 5G
 0
 350



 Αποτίμηση των μέτρων
 2692
 5207
 %ΑΕΠ
 1,51%
 2,87%

Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που διέρρευσε, θα αυξηθούν κατά 3,9% οι ασφαλιστικές εισφορές για να φέρουν έσοδα 800 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 12% σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση στην πρότασή της επιθυμεί να έχει έσοδα από τις άδειες κινητής τηλεφωνίας 4G και 5G.
Σχετικά με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, φαίνεται πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις, καθώς προβλέπει εξοικονόμηση στη δαπάνω για το 2015 κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση για το 2016 θα είναι 300 εκατομμύρια ευρώ.



 defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ο Γ.Ντάισενμπλουμ" τα πήρε κι έφυγε" - Ανακοίνωσε ουσιαστικά την συμφωνία υποχώρηση της Ελλάδας - Θέλουν και ακόμα " πιο σκληρά μέτρα"

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

 
Ο Γ.Ντάισενμπλουμ ξεκαθάρισε πριν από λίγο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές είναι "καλό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση" (αλίμονο, σχεδόν ότι ζήτησαν το πήραν!) και παρέπεμψε σε ένα νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας για να κλείσει η τελική συμφωνία γιατί "τώρα δεν προλαβαίνουν". Πρακτικά θέλουν να πιέσουν προς ακόμα πιο σκληρά μέτρα...

Ταυτοχρόνως δήλωσε ότι σήμερα θα διεξαχθεί κανονικά η σύνοδος κορυφής διαψεύδομτας τα εγγώρια και ξένα ΜΜΕ (τα γνωστά...) που υποστήριζαν κατάρρευση των συνομιλιών και ματαίωση της συνόδου.

Ολες του οι δηλώσεις: "Καλοδεχόμαστε τις προτάσεις αλλά επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία. Τυχόν συμφωνία θα πάει στο τέλος της εβδομάδας με βάση αυτές τις προτάσεις. Νέα συνεδρίαση εντός της εβδομάδας. Είναι μια καλή βάση οι ελληνικές προτάσεις. Υπήρχαν δύο ειδών προτάσεις.

Υπήρξαν εν συνεχεία αλλαγές. Ηρθαν κάπως αργά οι προτάσεις και γι αυτό δεν θα έχουμε σήμερα αποφάσεις.

Πρέπει να το δουν οι θεσμοί αν ικανοποιούνται τα προαπαιτούμενα για θα φτάσουμε σε συμφωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η σύνοδος κορυφής ξεκινά κανονικά. Είναι ένα καλό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση".

Και ο Πιερ Μοσκοβισί επίτροπος οικονονομικών είπε ότι "Πρέπει να δούμε αναλυτικότερα τις ελληνικές προτάσεις αλλά νομίζω ότι θα βρεθεί λύση"...

Αναλυτικότερα τα όσα ειπώθηκαν στη "μίνι" συνέντευξη Τύπου του Eurogroup:

Ερώτηση: Τι λείπει από τις προτάσεις;
Ντάισελμπλουμ: Οι προτάσεις ήταν ευρείς και συνεκτικές, αλλά πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες και τα νούμερα για να δούμε αν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για πραγματική ανάπτυξη.
Ερώτηση: Θα υπάρξει συζήτηση για τον κατάλογο δράσεων; Υπάρχουν προοπτικές για συμφωνία; Γιατί έφτασαν τόσο αργά οι ελληνικές προτάσεις;
ΝτάισελμπλουμΝαι, δύο εκδοχές έφτασαν. Δεν έκανα αντιπαραβολή στις δύο εκδοχές, αλλά μου φάνηκαν παρόμοιες. Πάντα λέμε ότι οι Θεσμοί πρέπει να εξετάσουν τις προτάσεις. Οι προαπαιτούμενες δράσεις θα είναι ένας κατάλογος για την ελληνική κυβέρνηση και να περάσουν από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ερώτηση: Οι προτάσεις είναι αξιόπιστες;
Μοσκοβισί: Είναι βάση στέρεη και σφαιρική, αλλά απαιτείται δουλειά. Ευπρόσδεκτο βήμα, στη σωστή κατεύθυνση, είναι μια ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία αυτή την εβδομάδα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ είχε σχεδόν προαναγγείλλει από το πρωί της Δευτέρας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης που συγκαλείται αποκλειστικά για την Ελλάδα.
Χρόνος για αποφάσεις αργότερα μέσα στην εβδομάδα υπάρχει σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία τονίζει πως δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τους Θεσμούς.
Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ η Σύνοδος Κορυφής θα είναι απλά ένα φόρουμ συζήτησης αν δεν υπάρξει σύγκλιση των δανειστών με τις ελληνικές προτάσεις.
"Οι Θεσμοί πρέπει να εγκρίνουν το πρόγραμμα για να υπάρξει συμφωνία. Οι Θεσμοί είναι αυτοί που πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία, η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι πεδίο αποφάσεων αλλά συζητήσεων", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
"Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα", τόνισε και προσέθεσε πως «ελληνική πλευρά πρέπει να δείξει έτοιμη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει συμφωνία».
 
 
 
 
 
 defencenet.gr

Κατατέθηκε το μίνι ασφαλιστικό στη Βουλή – Ρυθμίσεις-ανάσα για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ


Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 30.000 ανασφάλιστους – Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει το σχέδιο νόμου Με το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προωθούνται ρυθμίσεις – ανάσα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, απλουστεύεται η λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), τα οποία ταλαιπώρησαν τους ανάπηρους πολίτες, συγκροτούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ειδικά κλιμάκια ελέγχου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία ενώ επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικες, Έλληνες και ομογενείς.


Συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου «για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση

της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την άρση ασφαλιστικών αδικιών» δίνει η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ μετά την 1-1-93 να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις από 1-1-2015 μέχρι και 31-12-16, ώστε να ανακουφιστούν από τις υπέρμετρες μνημονιακές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Για παράδειγμα, ένας νέος μετά το 1993 που είναι ασφαλισμένος σήμερα στην 7η κατηγορία και πληρώνει 466,54 ευρώ μηνιαία εισφορά στον ΟΑΕΕ μπορεί να επιλέξει την 4η κατηγορία και να πληρώνει ως το τέλος του 2016 εισφορά 335,37 ευρώ το μήνα. Θα έχει δηλαδή μείωση εισφορών κατά 131,17 ευρώ το μήνα

• Επίσης αυξάνεται με πάγια ρύθμιση το όριο οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΑΕΕ των εγκλωβισμένων πριν την συνταξιοδότηση ασφαλισμένων από 15.000 σε 25.000 ευρώ , ενώ με μεταβατική διάταξη δίνεται η δυνατότητα για ένα τρίμηνο να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με συμψηφισμό με τις συντάξεις τους και οι εγκλωβισμένοι πριν την σύνταξη τους , που οφείλουν περισσότερα από 25.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.

Η καταβολή των οφειλόμενων θα μπορεί να γίνει σε έως 60 μηνιαίες δόσεις και η έναρξη θα μπορεί να πραγματοποιηθεί 18 μήνες μετά την αίτηση. Το κενό διάστημα, οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν σύνταξη ύψους 360 ευρώ το μήνα, η οποία θα συμψηφιστεί με τα αναδρομικά ποσά που θα τους οφείλονται στη λήξη αυτής της περιόδου.

• Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ προς αυτά για δικές τους εισφορές και συνεπώς η κατάργηση των σχετικών αναγκαστικών νομοθετικών διατάξεων της Χούντας.

Στο πλαίσιο της απλοποίησης της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, καταργείται η καταβολή παραβόλου ΚΕΠΑ από ανασφάλιστους πολίτες και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας. Με τον τρόπο αυτό οι ανασφάλιστοι πολίτες και οι αιτούντες παντός προνοιακού επιδόματος αναπηρίας απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14 ευρώ για τη χρήση των υπηρεσιών ΚΕΠΑ, όπως –ήδη- απαλλάσσονται οι ασφαλισμένοι ΑμεΑ, των οποίων το παράβολο καταβάλλεται από τους ασφαλιστικούς φορείς τους.

• Προβλέπεται στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στα ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, παράταση του δικαιώματος της συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας για ένα εξάμηνο, της χορήγησης του προνοιακού επιδόματος και πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

• Παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης ως χρόνου ασφάλισης , του χρόνου προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης, που εξέτισαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας αντιρρησίες συνείδησης

• Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 30.000 υπερήλικες , Έλληνες και ομογενείς, η οποία είχε περικοπεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από την 1/1/2013 λόγω αυστηροποίησης των κριτηρίων και αποκαθίσταται μια ακραία και απάνθρωπη κοινωνική αδικία σε βάρος ενός τμήματος ηλικιωμένων , που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οικονομικής εξαθλίωσης.





olympiada.gr