20 Ιουνίου 2015

Κοζάνη : Δημοσιογράφος προς Παπανδρέου γιατί κατέστρεψες την Ελλάδα .( Βίντεο)








 Ενας δημοσιογράφος τολμάει να κάνει ερώτηση στον Παπαδρέου τον καταστροφέα και υπευθυνο της δυστυχίας της Ελλάδος και των ελλήνων .

hqdefault

Δείτε ολόκληρη την επίμαχη ερώτηση του δημοσιογράφου Α. Γαϊτάνη στον Γ. Παπανδρέου: «Υπάρχει κόσμος που αυτοκτόνησε και είναι και αυτό μέσα στην πολιτική που μας βάλατε και δυστυχώς μας χαντακώσατε… η μεγαλύτερη σας παρακαταθήκη είναι πως είστε γιος του Ανδρέα, ο οποίος δε θα τα έκανε αυτά»- Οι απαράδεκτες αποδοκιμασίες και η έντονη απάντηση του δημοσιογράφου- Σε χαμηλούς τόνους η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού-Βίντεο”












3 comments for “Κozanimedia





Tζέρι Ράις: Το ΔΝΤ έδωσε υποτροφία σε δύο Έλληνες δημοσιογράφους από το 2006


ÓõíÝíôåõîç ôùí Ó.Íôåñïõæ (Êïìéóéüí), Ð.Ôïìóåí (ÄÍÔ) êáé Íô. ÌðëÜíê (ÅÊÔ) ãéá ôçí ÅëëçíéêÞ Ïéêïíïìßá (EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ)
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν έχει οργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικά για Έλληνες δημοσιογράφους, δηλώνει σε απαντητική επιστολή προς τον υφυπουργό Επικρατείας  Τ. Κουίκ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ράις, δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύπτονται, έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα υποτροφιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2006 οπότε ξεκίνησε και το οποίο αφορά χώρες με αναδυόμενη οικονομία ή χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. 

Την επιστολή του κ. Ράις έδωσε  στη δημοσιότητα ο κ. Κουίκ ο οποίος παρατηρεί ότι «γίνεται η παραδοχή, ότι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι μετείχαν του ΔΝΤ προγράμματος υποτροφιών, που φαίνεται ότι κανείς μας δεν ήξερε. Περιμένω από την ΕΣΗΕΑ ή την ΠΟΕΣΥ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα να γνωστοποιήσει, αν υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΔΝΤ, για αυτά τα ταξίδια «υποτροφίας» με ανοικτή συμμετοχή για όλους τους δημοσιογράφους ή, τελικά, έγινε επιλογή με άλλες διαδικασίες».

Ο κ. Κουίκ σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων σχολιάζει «κατά την άποψή μου, δεν συντρέχει λόγος μυστικότητας. Προτρέπω οι ίδιοι οι δύο δημοσιογράφοι να δώσουν το όνομά τους, για να τελειώσει η συνολική λάσπη. Αν δεν το πράξουν, θα πρέπει πάλι να απευθυνθώ στο ΔΝΤ. Και αν το ΔΝΤ αρνηθεί να βοηθήσει, τότε ενοχοποιεί μία διαδικασία, την οποία το ίδιο το Ταμείο παρουσιάζει ως θετική πρωτοβουλία της».

Η ελληνική μετάφραση της επιστολής του κ. Ράις έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Σας ευχαριστώ για την από 18 Ιουνίου επιστολή σας. Σε απάντηση του άμεσου ερωτήματός σας, μπορώ να σας πω, ότι το ΔΝΤ δεν έχει ποτέ διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για Έλληνες δημοσιογράφους. Επί της ευκαιρίας του ερωτήματός σας όμως, θα ήθελα να σας δώσω μια πιο διευρυμένη απάντηση:
Από το 2006, το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει ένα πρόγραμμα υποτροφιών, που προσφέρει σε μικρές ομάδες δημοσιογράφων που προέρχονται κυρίως από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και από χώρες με αναδυόμενη οικονομία, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Εαρινές και Ετήσιες Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Το πρόγραμμα παρέχει μια ευκαιρία για τους δημοσιογράφους- που κατά κανόνα δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις συναντήσεις –  να καλύψουν αυτές τις σημαντικές οικονομικές συζητήσεις και να συναντήσουν τους ηγετικούς διαμορφωτές της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής παγκοσμίως.  Σε μερικές περιπτώσεις, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί έτσι, ώστε να συμπεριλαμβάνει συμμετέχοντες από χώρες υψηλότερου εισοδήματος, που μπορεί όμως να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή να έχουν δεχθεί τη στήριξη του Προγράμματος του ΔΝΤ.
Από το 2006, περίπου 300 δημοσιογράφοι από 90 χώρες έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει τις Ετήσιες και Εαρινές Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της σχεδόν 10ετούς περιόδου, υπήρξαν μόνο 2 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες με την ανωτέρω υποτροφία έχουν ακριβώς το ίδιο καθεστώς με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Τύπου που καλύπτει τις συναντήσεις, την ίδια πρόσβαση, περιορισμούς και εργασία στο Κέντρο Πολυμέσων.
Ελπίζω ότι αυτή η πληροφορία να είναι χρήσιμη.
Ειλικρινά δικός σας,
Gerry Rice
Διευθυντής Τμήματος Επικοινωνίας, ΔΝΤ»

Το αγγλικό κείμενο όπως επισυνάπτεται στην ανακοίνωση του κ. Κουίκ έχει ως εξής:

Dear Deputy Minister:
Thank you for your letter dated June 18. In response to your immediate question, I can tell you that the IMF has never held any seminars for Greek journalists. At the same time, I would like to take this opportunity to address your broader query:
Since 2006, the IMF has sponsored a fellowship program that offers small groups of journalists, mostly from low- and middle-income countries and emerging market economies, the opportunity to attend the IMF and World Bank Spring and Annual Meetings.
The program provides an opportunity for journalists—who typically would be unable to travel to these Meetings—to cover these important economic discussions and meet the world’s leading economic and financial policymakers.
On occasion, the program has been expanded to include participants from higher-income countries that may be facing financial difficulties or have an IMF-supported program.
Since 2006, around 300 journalists from over 90 countries have been invited to the Spring and Annual Meetings in this way and, over that nearly ten-year period, there have been only two journalists from Greece. Fellowship participants have exactly the same status as any other member of the press covering the meetings—the same access and restrictions, and work in the same media center.
I hope this information is helpful.
Sincerely yours,
Gerry Rice
Director
Communications Department






Πηγή:pressroublica

Τι είναι αυτο που το τρώμε και στη χωριάτικη σαλάτα και μπορεί να μας σώσει από το εγκεφαλικό ; .

Το τρώμε και στη χωριάτικη σαλάτα και μπορεί να μας σώσει από το εγκεφαλικό. Τι είναι;
Εμποδίζει την παραγωγή χοληστερόλης και αναστέλλει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα
Πολλοί από εσάς ίσως να το ακούτε και να το διαβάζετε για πρώτη φορά. Και όμως, το λυκοπένιο η χημική αυτή ουσία που ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα σε διάφορα φρούτα και λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, καρπούζια) μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα και να προστατεύσει τον οργανισμό από εγκεφαλικά.

Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα λυκοπένιου στον οργανισμό τους, έχουν κατά 55% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό σε σχέση με όσους έχουν στο αίμα τους το μικρότερο ποσοστό της εν λόγω χημικής ουσίας.

Η ντομάτα είναι κατ’ εξοχήν αυτή που περιέχει μεγάλη ποσότητα λυκοπένιου, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα του σώματος από βλάβες. Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής τον Τζούνι Κάρπι του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευρολογίας “Neurology”, ανέλυσαν στοιχεία από 1.031 άνδρες αρχικής ηλικίας 45 έως 65 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για μια μεγάλη περίοδο 12 ετών, στη διάρκεια της οποίας οι 67 έπαθαν εγκεφαλικό.

Οι άνδρες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες ανάλογα με το επίπεδο λυκοπένιου στο αίμα τους. Από την ομάδα των 258 ατόμων με το χαμηλότερο επίπεδο λυκοπένιου πέθαναν 25, ενώ από την ομάδα των 259 ατόμων με το υψηλότερο επίπεδο λυκοπένιου πέθαναν μόνο 11. Η αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στο επίπεδο του λυκοπένιου και στον κίνδυνο εγκεφαλικού διαπιστώθηκε ότι ισχύει άσχετα από την ηλικία του ατόμου και από άλλους παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, πίεση, διαβήτης κ.α.).

«Τα ευρήματα υποστηρίζουν τη σύσταση οι άνθρωποι να καταναλώνουν πάνω από πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, κάτι που θα οδηγούσε σε μεγάλη μείωση του αριθμού των εγκεφαλικών παγκοσμίως», δήλωσε ο Κάρπι, όπως αναφέρει το iatropedia.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο μειώνει την ικανότητα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) να δημιουργεί δυνητικά επικίνδυνες αθηρωματικές πλάκες στις αρτηρίες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Επιπλέον, το λυκοπένιο έχει και άλλες σχετικές ιδιότητες, καθώς εμποδίζει την παραγωγή χοληστερόλης και αναστέλλει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Από την άλλη, η μελέτη διαπιστώνει μεν την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στο λυκοπένιο και τα εγκεφαλικά, χωρίς όμως να αποδεικνύει πως αν κανείς τρώει ντομάτες, μειώνει σίγουρα τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, γι’ αυτό, άλλωστε, χρειάζονται περαιτέρω μελέτες, όπως είπε ο Φινλανδός ερευνητής.





kontranews.gr

Πίσω και τρομοκρατημένοι οι…τρομοκράτες μας


ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ;

tsipras
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Λείψαμε τρεις μέρες στα ηπειρωτικά βουνά ψάχνοντας τα ΤΕΡΑΤΑ που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τα ευρήματα είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.Σε αυτά ,όμως,θα επανέλθουμε αργότερα.

Στο διάστημα της απουσίας μας δεν μπορέσαμε να γράψουμε για τις εξελίξεις στο μέτωπο,αν και χαρήκαμε προδήλως και πολύ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ομιλεί ΠΑΡΟΝΤΟΣ του πρωθυπουργού για το δήθεν χρέος ,περί του οποίου βγάζει γλώσσα η Λαγκάρντ και μας λέει ανήλικα η φίλη και συνανάστρφος του ενήλικου Στρός Καν…Δεν έμαθε λέει τίποτα για τις κρυφές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον,οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο και τον Στρος Καν με τις χειροπέδες…
Οι συναντήσεις αυτές αναφέρονται σε μυστικό ,ως πριν λίγες μέρες έγγραφο των Αμερικανικών αρχών που ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ τα πάντα,όπως έκαναν και με τη διαδρομή του ναρκόπλοιου ΝOOR ONE… Καθώς επιστρέφαμε μαθαίναμε τις (καθόλου) εξελίξεις απο το «γιουρογκρουπ» και ακούγαμε τον απεχθή Ολλανδό Ντάϊσενμπλουμ(ολλανδικες,γαλλικές και γερμανικές ήταν οι τράπεζες που έκαναν τα ΚΟΛΠΑ με το χρέος…)να λέει περίπου ότι θα μας ξεριζώσουν την καρδιά,θα μας ακρωτηριάσουν και μετά θα σταυρώσουν τα παιδιά μας κλπ κλπ.Τάλε-κουάλε οι τζιχαντιστές για τον δύσμοιρο ελληνικό λαό που ζεί ΠΕΝΤΕ χρόνια με συσσίτια εξαιτίας των επιτυχημένων προγραμμάτων που είχαν εφαρμόσει…
Ακούγαμε τους εντόπιους να λένε διάφορες αηδίες του ιδίου κλίματος και να μας λένε με έμφαση ότι η Ελλάδα δεν παρλυσίασε νέες προτάσεις,η μπάλλα ηταν και είναι στο ελληνικό γήπεδο και άρα….πάπαλα!… Μας έλεγαν ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν και να κάνουν οι θεσμοί και οι ηγέτες τους και η Ελλάδα ας πάει στον αγύριστο,αφού έχει αγύριστο κεφάλι και συμεπριφέρεται σαν ανήλικο…
Εχουμε μια μικρούλα…τόση δα αποριούλα…
Η Ελλάδα τους είπε ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και απαντήστε μου σε εκείνες που ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ πολλών σας έδωσα.Αν προτιμάτε μην απαντάτε και αφήστε μας να ψάξουμε σε κάδους απορριμάτων και ,όπου αλλού στη Ρωσία και στην Απω Ανατολή αποφάγια…
Τι έπρεπε να κάνουν μπροστά στην ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ αυτή ελληνική στάση;
Να φύγουν για διακοπέςή να ασχοληθούν με άλλα σοβαρά και ενήλικα θέματα.
Και τι έκαναν;
Συγκάλεσαν ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ για τη Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα!!!Οι δήθεν…αδιάφοροι!!!Αυτοί που άφησαν τη μπάλλα στο ελληνικό γήπεδο!!!
Μόνο που τη Δευτέρα θα έχουν ΠΕΝΤΕ αποφάσεις στο κεφάλι τους και ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ…
Η μία η πιο ελαφριά είναι αυτή της Βουλής για το παράνομο χρέος.
Οι άλλες 4 είναι του Συμβουλίου Επικρατείας που διατάσσει να μας ξαναδώσουν τις περικοπές στις συντάξεις και αυτό το κόστος είναι δυο δις,όπως είπε ο κ.Ρωμανιάς σήμερα.
Αν παραιτηθεί ο κ.Τσίπρας και πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο και κάνει αντιπολίτευση τι θα κάνει ο διάδοχός του που θα είναι φίλος του Γιούνκερ και της Μέρκελ;
Αν ο κ.Τσίπρας παραμείνει και ανοίγει δίκες με απειλούμενη ποινή ΙΣΟΒΙΑ για Χριστοφοράκους,Καραβέλες και τους εκπροσώπους-μιζαδόρους γερμανικών εξοπλιστικών και άλλων (ΖΗΜΕΝΣ) εταιρειών τι ακριβώς θα κάνει η μάνταμ Μέρκελ;
Αλήθεια ο Ομπάμα γιατί ξανάρθε Ευρώπη;
Επιμένουμε: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην υποχωρήσουν οι(προσοχή ,όχι δανειστές) ΔΥΝΑΣΤΕΣ…Το θέμα είναι πόσο θα υποχωρήσουν και αν θα πετύχουμε να υποχωρήσουν ως το τέρμα…



ntokoumenta .gr