18 Ιουνίου 2015

Οι 7 δεξιότητες των έξυπνων ανθρώπων!


Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Οι 7 δεξιότητες των έξυπνων ανθρώπων!Δώστε σημασία σε 7 δεξιότητες του μυαλού σας και… γίνετε πιο έξυπνοι! Πολλοί θεωρούν ότι η ευφυΐα συνδυάζεται απόλυτα με το IQ ενός ανθρώπου. Λάθος! Μπορεί τα γονίδια μας να παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά κανείς δεν μπορεί να μετατραπεί σε έξυπνος χωρίς να καλλιεργεί διαρκώς το μυαλό του. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει και ο  Αλμπερτ Αϊνστάιν: «Δεν είναι ότι είμαι και τόσο έξυπνος. Είναι που μένω με τα προβλήματα περισσότερο»… Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας οδηγήσουν πιο κοντά στην σκληρή «εργασία» του μυαλού, πιο κοντά στην ευφυΐα!
Μνήμη
Η μνήμη αποτελεί την αρχή των πάντων! Η δύναμη της μνήμης έρχεται στο μυαλό τη στιγμή που καταλαβαίνετε ότι προσπαθείτε να μάθετε και ουσιαστικά οργανώνει αποτελεσματικά το μυαλό σας. Μια πολύτιμη πηγή που κρατά σε καλή κατάσταση τις "αρχειοθήκες" του μυαλού σας αποτελούν οι τεχνικές που καταφέρνουν να αναπτύξουν την υπερδύναμη της μνήμης. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Kevin Trudeau, το «κλειδί» για μια καλή μνήμη είναι να επικεντρώνεστε σε ψυχικά κόλπα και τεχνάσματα, ώστε να απομνημονεύσετε ασήμαντα πράγματα που περνάνε απαρατήρητα μπροστά σας. Άλλωστε, πιστεύετε ότι στους αρχαίους χρόνους, χωρίς τη βοήθεια των παρουσιάσεων PowerPoint, οι ομιλητές χρειάζονταν να αποστηθίσουν όλο το υλικό τους; Η απάντηση είναι «όχι». Η μνήμη μπορεί να βελτιωθεί με κόλπα αρκεί να το προσπαθήσουμε.
Ανάγνωση
Οι καλοί μελετητές είναι πάντα και καλοί αναγνώστες. Συχνά, όμως, όταν σκεφτόμαστε τη φράση «καλοί αναγνώστες», έρχεται στο μυαλό μας η ταχύτητα της ανάγνωσης ενός υλικού. Οι ψυχολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι που βελτιώνουν την ταχύτητα ανάγνωσής τους, σε μικρό διάστημα επιστρέφουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν. Μερικοί, βέβαια, φαίνεται να έχουν το φυσικό ταλέντο της γρήγορης ανάγνωσης, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να κατανοήσουν ολόκληρες παραγράφους σε χρόνο ρεκόρ! Όμως το ζήτημα της ανάγνωσης δεν αποτελεί η ταχύτητα, αλλά η κατανόηση. Αργά και σταθερά μπορείτε να διαβάσετε μια τεράστια ποσότητα βιβλίων…
Οι 7 δεξιότητες των έξυπνων ανθρώπων!Γραφή
Μερικοί ερευνητές θεωρούνται τρομεροί συγγραφείς, με στυλ γραφής και δυναμικές ιδέες. Αυτές όμως είναι οι εξαιρέσεις. Η σημασία της γραφής βρίσκεται στη σαφήνεια και την ακρίβεια μιας φράσης! Η γραφή δεν είναι μόνο το κείμενο που θα γεμίσει μερικές σελίδες, αλλά σχετίζεται και με την πειθώ. Ένας έξυπνος άνθρωπος δεν πρέπει να διακατέχεται μόνο από ιδιαίτερες ιδέες αλλά πρέπει να τις «προωθεί» και έξυπνα! Για αυτό το λόγο, η κριτική σκέψη και οι ρητορικές δεξιότητες είναι απαραίτητες. Βέβαια, αυτές οι αρετές, όσο ανεπτυγμένο IQ και να έχετε, δεν εμφανίζονται μόνες τους στο μυαλό του ανθρώπου, αλλά απαιτούν διάβασμα φιλοσοφικών βιβλίων και κειμένων επιχειρηματολογίας…
Ομιλία
Ένας από τους πιο συνήθεις φόβους των ανθρώπων είναι η δημόσια ομιλία. Όμως αυτή αποτελεί κομμάτι του δημόσιου βίου. Διάφοροι σύλλογοι δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους να προβάλλουν τις ιδέες τους και να βιώσουν την εμπειρία της τέχνης που σχετίζεται με την ακρόαση και την ομιλία. Όμως ο τρόπος της ομιλίας  μπορεί να σας οδηγήσει στο να κρίνετε την ευφυΐα ενός ανθρώπου. Οι ιδέες του, οι φράσεις που χρησιμοποιεί και ο τρόπος που διαχειρίζεται τις λέξεις μας επηρεάζει. Αν επιθυμείτε να αναπτύξετε τις ικανότητες του μυαλού σας, σίγουρα πρέπει να εξασκηθείτε πάνω στην ομιλία…
Οι 7 δεξιότητες των έξυπνων ανθρώπων!Μαθηματικές Γνώσεις
Άλλοι ερευνητές παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις στα μαθηματικά, ενώ μερικοί προτιμούν να μην έχουν σχέσεις με αυτά. Όμως, οι αριθμοί είναι ένα μέρος της ζωής, γι 'αυτό καλύτερα να μάθουμε να ζούμε μαζί τους. Είναι χρήσιμο να «ακονίσετε» τις ικανότητές σας στην αριθμητική. Όλοι έρχονται αντιμέτωποι με κάποιο υποτιθέμενο υπολογισμό στην καθημερινότητα τους. Μπορεί να φαίνεται ανούσιο, όμως στην πραγματικότητα τα μαθηματικά αποτελούν έναν από τους τρόπους για να διατηρήσετε τη λογική στη ζωή σας! Πρόκειται για μια τεχνική που αναπτύσσει μια πλευρά του εγκεφάλου, ένα κομμάτι δηλαδή της ευφυΐας σας. Για αυτό άλλωστε, υπάρχουν τόσα παιχνίδια, όπως το Sudoku…
Ενσυναίσθηση
Πρόκειται για την κατανόηση και παρακολούθηση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Ο Αριστοτέλης είχε τονίσει την επιθυμία των ανθρώπων να μαθαίνουν. Αλλά εκτός από τη γνώση υπάρχει και το συναίσθημα. Με άλλα λόγια τα συναισθήματα οδηγούν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις των ανθρωπων. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ερευνητές χαρακτηρίζονται ως «σπασίκλες», αφού ξεχνούν το στοιχείο της αίσθησης των άλλων ανθρώπων. Σήμερα, η συναισθηματική νοημοσύνη παίζει κυρίαρχο ρόλο! Το ζήτημα δεν είναι να αναπτύξετε τις ικανότητες του μυαλού σας και να λειτουργείτε μόνο με βάση τη λογική, αφού το συναίσθημα είναι γεμάτο ανατροπές. Άλλωστε, η ευφυΐα ενός ανθρώπου κρίνεται και από τις πράξεις και τις επιλογές του στη ζωή… γεγονός που οδηγείται από την ενσυναίσθηση!
Οι 7 δεξιότητες των έξυπνων ανθρώπων!Διαχείριση Χρόνου
Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο «περιουσιακό» στοιχείο σας και πρέπει να το διαχειριστείτε με παραγωγικότητα. Στην Αμερική, ο περισσότερος χρόνος χάνεται μπροστά από την τηλεόραση. Πως γίνεται όμως να αναζητάμε μια πιο προχωρημένη σκέψη αν δεν διαβάζουμε ένα λογοτεχνικό βιβλίο; Η διαχείριση του χρόνου διαθέτει δυο κανόνες: α) κάντε μια σκληρή δουλειά και β) προχωρήστε σε μια συνήθεια που γεμίζει μικρά κενά της ημέρας σας με παραγωγικό τρόπο. Τα δύσκολα πράγματα τείνουν να είναι τα πιο σημαντικά, ενώ τα εύκολα θεωρούνται ως μια ανταμοιβή. Μειώστε τις ώρες που βλέπετε τηλεόραση ή ακούτε ραδιόφωνο και αυξήστε τις ώρες ανάγνωσης και γραφής. Ακόμα και αν οδηγείτε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ακουστικό βιβλίο!

Μένουμε Ευρώπη φωνάζουνε τα ακροδεξιά νεολίμπεραλ με τα κολιέ τους, τα σκουλαρίκια τους και τα new season συνολάκια τους αλλά αυτό που εννοούνε είναι θέλουμε να ψοφήσετε λαουτζίκε εσείς και η

Ελλάδα σας για να συνεχίσουμε να μένουμε εμείς Κολωνάκι, Κηφισιά και Ψυχικό. #menoume_eu


Ποιοι επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη (Φωτογραφίες)

Ποιοι επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη (Φωτογραφίες)


Ποιοι επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη (Φωτογραφίες)
Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στο  φόρουμ των BRICS.
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το διεθνές οικονομικό φόρουμ, καθώς και το περίπτερο της Gazprom.
Τον συνοδεύει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο σύμβουλος για την ένταξη της Ελλάδας στην τράπεζα BRICS Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας καθώς και οι πρόεδροι της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, των ΕΛΠΕ Σπ. Παλαιογιάννης και της ΔΕΠΑ Γρ. Στεργιούλης.
Στην πρωθυπουργική αποστολή βρίσκονται και 25 Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν, ενώ στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης συμμετέχουν πάνω από 1.600 εταιρείες από όλο τον κόσμο.
Στο φόρουμ θα παραστούν εκπρόσωποι από περισσότερα από 27 funds από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, την Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής.
Μεταξύ άλλων στην Αγία Πετρούπολη βρίσκονται ελληνικές επιχειρήσεις όπως οι ΑΚΤΩΡ, Aldemar, Κοπελούζος, Ελληνικά Καλώδια, Βιοχάλκο, Laskaridis Group, Lamda Development, International Group του Ιβάν Σαββίδη, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – ΕΒΙΔΙΤΕ, Intracom, Δωδώνη, Temes SA, ΣΕΠΕ, Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ ΚΑΙ Φάρμες Ζούρας, κ.λπ.





kontranews.gr
 

Η χειρονομία της Τρέμη προς τον Ευαγγελάτο για να "κόψει" τον Γλέζο όταν αυτός μίλησε για τους Τραπεζίτες (video)




Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσει κανείς ένα τέλος σε μια τηλεοπτική συνομιλία που δεν πάει όπως την θέλεις. Κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαίτερα «ευγενικοί» όσο και χαρακτηριστικοί.

Έναν από αυτούς τους τρόπους με την χρήση του χεριού, φαίνεται να χρησιμοποίησε και η Όλγα Τρέμη στο Νίκο Ευαγγελάτο ώστε να δώσει τέλος στην σύνδεση με τον Μανώλη Γλέζο καθώς εκείνος έθεσε στον αέρα το ερώτημα: «Εάν είναι δυνατόν Τραπεζίτες να αποτελούν μέλη επιτροπής που χειρίζονται τα θέματα του χρέους της χώρας;"!

Όταν ακούστηκε ο Μανώλης Γλέζος να μιλάει για του Τραπεζίτες η Όλγα Τρέμη κατεβάζει το χέρι κάτω από το τραπέζι και κάνει την χαρακτηριστική κίνηση "κόφτον" ρίχνοντας μια ματιά στον Νίκο Ευαγγελάτο. Αμέσως μετά τεντώνει τα χέρια πάνω από το τραπέζι...





1.jpg

 koutithspandoras.gr

Επίθεση Μπέου στον Παπανδρέου στον Βόλο: Κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου (Βίντεο)





Επίθεση Μπέου στον Παπανδρέου στον Βόλο: Κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου (Βίντεο)
Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου.
«Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου...», φώναζε ο Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενος προς τον Παπανδρέου και κινήθηκε προς το μέρος του. Εκείνη τη στιγμή, στελέχη του Κόμματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσπάθησαν να απομακρύνουν τον μαινόμενο Αχιλλέα Μπέο και προκλήθηκε μεγάλη ένταση.
Μάλιστα, σύμφωνα με το e-volos χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.






 kontranews.gr