05 Ιουνίου 2015

" Εκνευρισμένος " ο βουλευτής Β. Διαμαντόπουλος με δημοσιογράφο της Κοζάνης (Βίντεο)









Ο βουλευτής Καστοριάς ( ΣΥΡΙΖΑ)  Β. Διαμαντόπουλος εκνευρισμένος με δημοσιογράφο της Κοζάνης (Βίντεο)

Ολίγον εκνευρισμένος βγήκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης, η οποία, αποδείχθηκε επεισοδιακή…

Ο κ. Διαμαντόπουλος «φιλοξενήθηκε» τηλεφωνικά στην εκπομπή «Too….day» του Top Channel με την δημοσιογράφο Νατάσα Χατζηγεωργίου.

Ωστόσο, σε λίγα λεπτά  η συνέντευξη πήρε απρόσμενη τροπή. Οι επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου εκνεύρισαν τον βουλευτή Καστοριάς, ο οποίος ανέβασε αρκετά τους τόνους.





Επιστρέφουν στις 8 το πρωί της 11ης Ιουνίου όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ-Aνοίγει και πάλι η ΕΡΑ Κοζάνης!






21845078_20150528_bab_ert_26.limghandlerΣτις 8 το πρωί της 11ης Ιουνίου λοιπόν θα εκπέμψουν ταυτόχρονα όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ. Το

Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο, το Τρίτο, η ΕΡΑ Σπορ, το EΡΑ Kosmos 93.6, η «Φωνή της Ελλάδος» και οι περιφερειακές ΕΡΑ, με κανονική ροή προγράμματος.

H πορεία αναβίωσης των συμβάσεων των εργαζομένων (μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επανόδου 1.665 άτομα), και η εξέλιξη των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.
Ο Δ. Τσακνής ενημέρωσε, επίσης, την κ. Κωνσταντοπούλου για την ανάγκη τροποποίησης νομικών διατάξεων προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της νέας ΕΡΤ, αλλά και για «την άοκνη προσπάθεια των προσωρινών Γενικών Διευθυντών για την αντιμετώπιση όλων των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει από το καθεστώς της ΝΕΡΙΤ».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ανέφερε πως μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο προκειται να επισκεφθούν την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα θέματα επαναλειτουργίας του σταθμού της Β. Ελλάδας και την τοποθέτηση Διοικούσας Επιτροπής.
Τέλος, παρουσίασε τον σχεδιασμό για την εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ραδιομέγαρο, την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουνίου, ημέρα ανοίγματος της ΕΡΤ.

Εξάλλου, η Διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε την πρόσληψη του δημοσιογράφου Σταύρο Καπάκο, με σύμβαση μετακλητού υπαλλήλου, για την κάλυψη των αναγκών του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, με αντικείμενο την επιμέλεια του τηλεοπτικού προγράμματος και ειδικότερα των ενημερωτικών εκπομπών.

Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση προσωρινών συντονιστών οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους έως τις οριστικές τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης, οι οποίες θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ.
Οι προσωρινοί συντονιστές είναι οι εξής:
– Νικόλαος Τσιμπίδας, ως συντονιστής του Α΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας.
– Πανταζής Τσάρας, ως συντονιστής του Β΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας.
– Παναγιώτης Χρυσοστόμου, ως συντονιστής του Γ΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας και του KOSMOS.
– Αναστάσιος Επιτρόπου, ως συντονιστής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
– Ιωάννα Τριανταφύλλη, ως συντονίστρια στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΦΙΛΙΑ.
– Γεώργιος Παπαζαχαρίου, ως συντονιστής Περιεχομένου Περιφερειακών Σταθμών.
– Δημήτριος Γεωργόπουλος, ως συντονιστής Παραγωγής Καλύψεων Ειδήσεων.
– Ιωσήφ Νικολάου, ως συντονιστής Αθλητικών Προγραμμάτων.

Δείτε ποιος είναι ο Σουλτς που του σπάνε τα νεύρα οι Έλληνες



Μέρες που είναι, μιλάνε όλοι μιλάει και ο Μάρτιν Σουλτς. Σε χθεσινή του τηλεοπτική του εμφάνιση στο γερμανικό ZDF, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο απέδειξε για άλλη μια φορά το μέγεθος του πολιτικού του αναστήματος, λέγοντας στον αέρα ότι η ελληνική κυβέρνηση του σπάει τα νεύρα.
«Θα ήθελα, εάν μου επιτρέπετε, να πω κάτι για την ελληνική κυβέρνηση. Πραγματικά, από καιρού εις καιρό -συγχωρέστε με που θα το πω- μου σπάνε τα νεύρα, είτε είναι ο Βαρουφάκης είτε ο Τσίπρας», είπε ο Σουλτς, μιλώντας σε εκπομπή  με θέμα «Ένωση εγωιστών: Η ενότητα της Ευρώπης σε κίνδυνο;» και στην οποία συμμετείχε ο εκ Τρικάλων ορμώμενος, Γιώργος Χόνδρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γνωστός ποταμίσιος κ. Σουλτς
Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μέρες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όπου, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο Μάρτιν Σουλτς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του στο πλαίσιο της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Φαίνεται πως ο κ. Σουλτς δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, για τη σύνθεση της οποίας έχει στο πρόσφατο παρελθόν εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου ο Μάρτιν Σουλτς είχε έρθει στην Αθήνα για να συναντήσει τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό και σε συνέντευξη που έδωσε αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ευθαρσώς ότι θα προτιμούσε να είχε επιλεχθεί ως κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι αντί για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.




Στα μέσα Μαρτίου, πάλι μετά από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, ο θεσμικός παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέδειξε για άλλη μια φορά αντιθεσμικά αντανακλαστικά κομματικού κλητήρα β' διαλογής.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, ο Σουλτς είπε ότι συνάντησε «έναν πρωθυπουργό που κατάλαβε ότι είναι πρωθυπουργός και όχι μόνο πρόεδρος του κόμματος του», ζήτησε διαχωρισμό μεταξύ του αιτήματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις και της συζήτησης για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και υποστήριξε ότι οι λύσεις βρίσκονται στον διάλογο, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι μπορούν να επιλυθούν τα όποια προβλήματα.
Δύο μέρες μετά, παραχωρώντας συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine, τράβαγε για άλλη μια φορά το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος» την κυβέρνησή του. «Νομίζω ότι ο τωρινός συνασπισμός του αριστερού κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος», είπε και ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη το επίπεδο δημόσιου διαλόγου: «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται»

Σπάει τα νεύρα ακόμα και των Γερμανών.
Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάση της Γερμανία. Από το Die Linke, η Κάτια Κίπλινγκ επισήμανε ότι «φυσικά και οι ΑΝΕΛ δεν είναι ο ιδανικός σύμμαχος μιας αριστερής κυβέρνησης», ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα έπρεπε να παρουσιάζεται ως τιμητής, με δεδομένο ότι «οι ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες απέτυχαν παταγωδώς στο να τερματιστεί η παράλογη πολιτική της λιτότητας».
Όπως μετέδιδε η Deutsche Welle την ίδια μέρα, τις δηλώσεις Σουλτς επέκρινε και ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για οικονομικά ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Σβεν Γκίγκολντ κάλεσε και τις δυο πλευρές να σταματήσουν τις εκατέρωθεν φραστικές επιθέσεις, εκτιμώντας ωστόσο ότι όποιος συνεργάζεται με ένα ευρωσκεπτικιστικό και δεξιό, λαϊκίστικο κόμμα, θα πρέπει να είναι και έτοιμςος να δεχθεί σκληρή κριτική, την οποία σχηματοποίησε σε παρόμοια περίπτωση στην Αυστρία, όπου η ΕΕ είχε επιβάλει κυρώσεις στην κυβέρνηση της Βιέννης.
Ο Μάρτιν Σουλτς δέχθηκε πυρά ακόμα και από το κυβερνών συντηρητικό CDU, «Δεν είναι δουλειά μας να καλούμε εκλεγμένες κυβερνήσεις να τερματίζουν κυβερνητικές συνεργασίες», υποστήριξε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής Ρόντεριχ Κίζεβετερ, τονίζοντας στη Handelsblatt ότι ο κ. Σουλτς «υπερέβη εδώ σαφέστατα τις αρμοδιότητές του».
Σοσιαλδημοκράτες σε ειδική αποστολή
Ψιλά γράμματα για τον σχεδόν επίτιμο πρόεδρο του Ποταμιού, που λίγες εβδομάδες μετά ξαναχτύπησε. Εν' όψει του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προειδοποιούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην «δυσαρεστήσει» τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σε συνέντευξή του σε Hannoversche Allegmeine Zeitung είπε λίγο πολύ ότι είναι κρίμα τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να αποκαθιστά το κλίμα εμπιστοσύνης με την αποστολή της λίστας μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψη στο Βερολίνο, να δυσαρεστήσει τους εταίρους της Ελλάδας. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει σε κίνδυνο την ενιαία στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας ως αντάλλαγμα για την βοήθεια από τη Μόσχα».
Για να μην υπάρχει αμφιβολία για τη στάση των Γερμανών Βενιζέλων, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, δήλωνε τότε για το ίδιο θέμα σε συνέντευξή του στην  Rheinische Post: «δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Αθήνα θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη για να πέσει στις ανοιχτές αγκάλες της Ρωσίας».
Τρίζουν τα κόκκαλα του Καρλομάγνου
Πολλά απ' ότι δεν μπορούν να φανταστούν οι υποτακτικοί νεοφιλελεύθερων και νεοσυντηρητικών πολιτικών, σαν τον Σουλτς, που πριν από τέσσερις μήνες έπαιρνε τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα για να του πει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι «μία ιστορική νίκη, μία τεράστια επιτυχία» και σήμερα δηλώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του σπάει τα νεύρα, που πριν από τέσσερις μήνες έλεγε «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μία αμοιβαία, αποδεκτή, βιώσιμη λύση» και σήμερα δηλώνει ότι «έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα είναι υποχρεωμένη και η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της»,
Ενός πολιτικού που λίγο μετά τη συμφωνία της 25ης Φεβρουαρίου δήλωνε: «Ας είμαστε ρεαλιστές. Η κυβέρνηση έκανε συμβιβασμούς και δεν είναι εύκολο να πείσει τους πολίτες να κάνουν λίγη περισσότερη υπομονή και να μειώσουν τις προσδοκίες που είχαν. Για τον λόγο αυτό, οι διαφορετικές ερμηνείες είναι κάτι το φυσιολογικό. Αυτό που συμφωνήσαμε είναι ότι από την μία πλευρά η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος και από την άλλη οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταβάλλουν τώρα τα 7.5 δις ευρώ. Κερδίσαμε άλλους τέσσερις μήνες» (Euronews, 2/3).
Και σήμερα περιφέρεται από κογκλάβιο σε κογκλάβιο, αναλαμβάνοντας να κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για να περάσουν από πάνω οι Έλληνες ομοϊδέατες του: «Δεν θα υπάρξει τελική λύση ούτε σήμερα ούτε αύριο» (Tagesspiegel, 4/6).


Για χάρη αυτού του πολιτικού γίγαντα της Ευρώπης συγκεντρώθηκε στο Άαχεν της Γερμανίας σχεδόν σύσσωμη η πολιτική της ηγεσία για την απονομή του βραβείου «Καρλομάγνος» στον  Μάρτιν Σουλτς. Παρουσία οκτώ πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης βραβεύθηκε για τη συμβολή του στην ενίσχυση του ευρωκοινοβουλίου, του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατικής νομιμοποίησης στην ΕΕ.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ τον χαρακτήρισε «μεγάλο Ευρωπαίο» αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στα εγκώμια του προέδρου της Γερμανίας και πρώην πάστορα, Γιοαχίμ Γκάουκ, που το τερμάτισε: «Είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ένας άνθρωπος που δεν αποσιωπά και δεν σχετικοποιεί τα προβλήματα».
Ένας άνθρωπος που έχει αποκαλέσει τον Πάνο Καμμένο ελέφαντα και που του σπάει τα νεύρα ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας.
Τόση Ευρώπη είχαμε να δούμε από τον Μεσαίωνα.



 

 

   koutipandoras.gr


martin-schulz114_v-videowebl.  

Δεν θα γίνει τελικά ο αγωγός TAP στην Καστοριά – Αντιδράσεις αποκαλύψεις και ασφαλιστικά μέτρα. Και……. χωρίς φυσικό αέριο η Καστοριά


 

 

Τοπικά και όχι μόνο χάθηκε η μπάλα. Δεν υπάρχει ενημέρωση,οργάνωση και γενικά οι αντιδράσεις και οι αναφορές για τις τεράστιες επιπτώσεις που θα προκαλέσει αυτή η κατασκευή αρχίζει να ξεπερνά τα όρια.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην Καστοριά για τον αγωγό και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον,στις περιουσίες και στην υγείας μας πάνω από όλα.
Ταυτόχρονα έρχεται μεγάλη »καταιγίδα» τις επόμενες μέρες με το θέμα του φυσικού αερίου που δεν θα έχει τελικά η Καστοριά.

Προσλήψεις εποχικών από το υπουργείο Πολιτισμού – εκατοντάδες θέσεις στη Φλώρινα


Την έγκριση πρόσληψης 3.284 ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε έργα με χρηματοδότηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., ανακοινώθηκαν σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δείτε τις θέσεις που αφορούν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας:
• ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ 210
• ΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ και ελλείψει αυτών ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 28
• ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 11
• ΥΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ 1150

Η πρόσληψη του κατωτέρω προσωπικού, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (ΦΕΚ Α” 28/3-31994), όπως ισχύει.

ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3
ΠΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ 3
ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 3
ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 5
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 11
ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΗΜΕΡΑΣ 10
ΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΝΥΧΤΑΣ 10
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Η/Υ 2
ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ 13
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 577


Πηγή : Νεα Φλωρινα

Στήριξη απο Β. Πούτιν προς Α.Τσίπρα : " Οτι χρειάστείτε η Ρωσία θα είναι δίπλα σας - Τα λεφτά είναι στη διάθεση σας¨"

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ









Τηλεφωνική συνομιλία είχε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην οποία τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις μέχρι στιγμής δαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η συζήτηση υπ'ευθύνη των δανειστών, οι οποίοι αρνούνται - όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά - να φανούν ρεαλιστές και να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της ελληνικής περίπτωσης.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως "Ό,τι χρειαστείτε, η Ρωσία θα είναι στο πλάι σας".
Έδειξε την "απόλυτη κατανόησή του" στην απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει το ΔΝΤ στη σημερινή δόση των 300 εκατ. ευρώ και να ζητήσει συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου στις 30 του μηνός και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι "Οι άνθρωποι είναι επάνω από τους αριθμούς".
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, το διεθνές "αντίπαλο δέος" του ΔΝΤ, από πλευράς του Ρώσου προέδρου δηλώθηκε ότι "Σας αναμένουμε στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη στο forum των BRICS για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της ελληνικής συμμετοχής. Τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής θέλουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας".
Από εκεί και πέρα για το θέμα της προκαταβολής από τα τέλη διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Greek Stream, δηλώθηκε ότι "Τα χρήματα είναι στη διάθεση της Ελλάδας, όποτε τα χρειαστεί", ενώ συζητήθηκαν και πιθανές εναλλακτικές οδοί διέλευσης προς της Ιταλία και από εκεί προς τη Σλοβενία.
Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.
defencenet.gr