30 Μαΐου 2015

Μήπως μας δουλεύουν κανονικά κυβέρνηση και δανειστές;

Πολλοί μιλούν για σκηνοθετημένη πίεση προς την ελληνική πλευρά, ώστε να μπορέσει να περάσει η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιο εύκολα τα σκληρότατα μέτρα σε βάρος του λαού που έρχονται και να το παίζει και θύμα από πάνω. Για σκηνοθετημένο θέατρο χρεοκοπίας κάνει λόγο και ο γερμανικός τύπος.

Π
ολλοί λένε ότι υπάρχει έτοιμη κλεισμένη πολιτικά ανέντιμη συμφωνία, αλλά
τρομοκρατείται ψυχολογικά ο ελληνικός λαός και γίνεται σπάσιμο των νεύρων του με την μέθοδο της εναλλαγής του καθησυχασμού με την ανησυχία (ζεστό - κρύο) προκειμένου στο τέλος να την δεχτεί με ανακούφιση.

Αν είναι έτσι, θα πρόκειται για αριστερούς κοτζαμπάσηδες που εξαπάτησαν πολιτικά το λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του και να καταλάβουν απλά τις καρέκλες της εξουσίας.

Επομένως, μόνο αν υπάρξει ρήξη θα διαψευστεί αυτό το σενάριο, διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί.
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 

Προεδρική δημοκρατία

Μια ακόμη μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου ολοκληρώθηκε ...με αποτέλεσμα τι ;;;;

 

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου
Μετά από περίπου οκτώ ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση στης Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και διήρκησε περίπου οκτώμισι ώρες, δεν έγιναν δηλώσεις.
Πάντως, λίγο μετά τις 19:00, αποχώρησε από το κυβερνητικό μέγαρο ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.
Τον κ. Δραγασάκη ακολούθησαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν και το Σάββατο στο Βέλγιο οι διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α., για να πάρει σειρά το απόγευμα η συνεδρίαση των στελεχών του Brussels Group.




kontranews.gr

Κρούγκμαν για Ελλάδα: Τελευταία στροφή πριν το χάος

Κρούγκμαν για Ελλάδα: Τελευταία στροφή πριν το χάος

3πολιτικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ Αθήνας και δανειστών σχολιάζει ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους New York Times με τίτλο «Τελευταία στροφή πριν το χάος».
Υπάρχει ένα νέο πρόβλημα που προκλήθηκε από την παρούσα αντιπαράθεση, σημειώνει ο γνωστός οικονομολόγος. Η αβεβαιότητα έχει ωθήσει την Ελλάδα πίσω στην ύφεση και το πρωτογενές πλεόνασμα της περασμένης χρονιάς έχει εξαφανιστεί, σημειώνει ο αμερικανός οικονομολόγος.
Εάν υπάρξει συμφωνία θα μπορούσε να γίνει ένα προσωρινός διακανονισμός για χρηματοδότηση τη στιγμή που μια μετριοπαθής ανάκαμψη θα επαναφέρει την πρωτογενή ισορροπία σε θετική κατεύθυνση.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι είναι το πως θα επιτευχθεί μια συμφωνία δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης σε όλες τις πλευρές. Οι Έλληνες αισθάνονται ως κατακτημένη περιφέρεια και αρνούνται να επιστρέψουν στο καθεστώς των προηγούμενων πέντε ετών.
Οι θεσμοί δεν εμπιστεύονται ότι η ακόμη άπειρη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τι κάνει, έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί ή είναι ρεαλιστική ως προς το τι πρέπει να γίνει, αναφέρει ο Κρούγκμαν.
«Από αυτά που ακούω υπάρχει ακόμη περιθώριο τουλάχιστον για μια προσωρινή συμφωνία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κρούγκαν.
Η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένη δράση -στο ΦΠΑ, κάποια προσαρμογή στις συντάξεις(όχι όμως πλήρη μεταρρύθμιση στην παρούσα φάση), και ίσως κάτι στις αγορές προϊόντων- τέτοια που να επιτρέπει στη Μέρκελ και άλλους να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα προχωρά σε δράσεις, αλλά σε ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στον Α. Τσίπρα να πει σε όσους τον υποστηρίζουν ότι δεν παραδόθηκε όπως οι προκάτοχοί του, σημειώνει ο Κρούγκμαν.
Εάν υπάρξει κάτι σε αυτές τις γραμμές, εκείνοι που υψώνουν τις απαιτήσεις θα αναγκάζονταν πιθανότατα να τις κατεβάσουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο. Δηλαδή, θα ήταν δυνατόν όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.
Απομένουν μόνο μερικές ημέρες ακόμη. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν τα νηφάλιες προσεγγίσεις, καταλήγει ο Κρούγκμαν.





tridune

Οι Ρωσοι "κινήγησαν" αμερικάνκό πλοίο που είχε εισβάλει στα χωρικά ύδατα της ρωσικής Κριμαίας

ΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ "ΦΥΓΗ" - "ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ DONALD COOK

 
 
 
Πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-24 του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποχρέωσαν το αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού USS Ross κλάση Arleigh Burke να αποχωρήσει από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, στα όρια των οποίων εκινείτο, σύμφωνα με πηγές των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ανακτηθείσα ρωσική Κριμαία.
 
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο εκτελούσε αποστολή κατασκοπείας των ρωσικών θέσεων, αμφισβητώντας τα ρωσικά χωρικά ύδατα.
 
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Ross» απέπλευσε από το ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας, «κατευθύνθηκε προς τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, εκινείτο ακριβώς στην οριογραμμή τους, οι ενέργειές του ήταν προκλητικές και επιθετικές» αναφέρει πηγή από το Γενικό Επιτελείο του ρωσικού Ναυτικού.
 
Η δραστηριότητα του αμερικανικού πλοίου προκάλεσε την αντίδραση του κέντρου ελέγχου των συνόρων με έδρα τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς και των πλοίων του ρωσικού στόλου, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή.
 
Όπως αναφέρει αξιωματούχος του ρωσικού Ναυτικού «τα καταδρομικά αεροσκάφη Su-24, τα οποία απογειώθηκαν, επέδειξαν στο αμερικανικό πλήρωμα την ετοιμότητά τους να παρεμποδίσουν με αυστηρότητα την παραβίαση των συνόρων και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας», με αποτέλεσμα «το αντιτορπιλικό να μεταβάλει ξαφνικά πορεία και να απομακρυνθεί προς τα διεθνή ύδατα στην ανατολική Μ.Θάλασσα».
 
Ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου επεσήμανε ότι «όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα, οι Αμερικανοί δεν ξέχασαν το επεισόδιο του Απριλίου του 2014, όταν ένα Su-24 ουσιαστικά εξουδετέρωσε όλον τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό Donald Cook το οποίο αποτελεί στοιχείο και της ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας» σε παρόμοιο επεισόδιο στα ανοιχτά της Οδησσού.
 
Τότε το αμερικανικό Πεντάγωνο με ανακοίνωσή του είχε κάνει γνωστό πως "για πάνω από 90 λεπτά το ρωσικό μαχητικό κρούσης, ένα SU-24 πετούσε σε απόσταση μόλις 800 με 900 μέτρων περίπου από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook και σε ύψος μόλις 450 ποδών από την επιφάνεια της θάλασσας".
 
Το γεγονός, όμως, ότι πετούσε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε μια ζώνη περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από το καταδρομικό «USS Donald Cook», ανάγκασε τους ανθρώπους του αμερικανικού πλοίου να προβούν σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις τις οποίες όμως αγνόησε το ρωσικό αεροσκάφος. Αργότερα αναφέρθηκε ότι το πλήρωμα του καταδρομικού παρουσίασε σημαντικές επιπτώσεις κυρίως ψυχολογικές..
 
Η φημολογία τόσο σε αμερικανικά, όσο και σε ρωσικά blog αναφέρουν ότι "Κάτι έγινε". Και αυτό το κάτι εντοπίζεται στην εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων από την προηγμένη σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου Khibiny-M το οποίο αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του Su-35 και πιο ειδικά ενός από τα τρία ραντάρ του Su-35, το οποίο εκτός από αποστολές επιτήρησης εκτελεί ταυτόχρονα και ηλεκτρονικό πόλεμο εκμεταλλευόμενο την εκπομπή του στην "L" Band (ανάλογη δυνατότητα που θα προβληματίσει πολύ την ελληνική αεράμυνα έχει και το τουρκικό AWACS B-737 MESA).
 
Στις 10 Απριλίου 2014 το αμερικανικό πολεμικό USS «Donald Cook» εισέρχεται στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, για την εκτέλεση διάφορων ασκήσεων με τις παράκτιες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αλλά κυρίως για να στηρίξει "ψυχολογικά" τις ΝΑΤΟϊκές χώρες, της Μαύρης Θάλασσας (Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία).
 
Στις 12 Απριλίου, από μια ρωσική αεροπορική βάση της Κριμαίας απογειώνεται ένα άοπλο μαχητικό κρούσης Su-24 Fencer, το οποίο είναι ανάλογο ηλικιακά και τεχνολογικά με τα γερμανικά και ιταλικά Tornado IDS.
 
Τα όσα μεταδώθηκαν τότε αναφέρουν ότι το Khibiny-M κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου, περιλαμβανομένου και του CIWS Phalanx και του Aegis.
 
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, 90' λεπτά κράτησε το όλο σκηνικό - και είναι εντυπωσιακό ότι το αμερικανικό πλοίο δεν είχε την παραμικρή εναέρια υποστήριξη από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία ή της Τουρκία - αναφέρεται ότι και ένα δεύτερο Su-24 Fencer πέταξε πάνω από το κατάστρωμα, προσομειώνοντας το βομβαρδισμό του πλοίου – ξανά και ξανά, συνολικά 12 φορές.
 
Οι Αμερικανοί δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ επί του ζητήματος, αν και θα μπορούσαν να είχαν διαψεύσει το συμβάν. Έκτοτε πέρασε ένας χρόνος και είχαμε άλλο ένα σχεδόν ταυτόσημο γεγονός.
 
 
 
 
 defencenet.gr

Φίλης για Παναρίτη: Ακατανόητη επιλογή.... (διαβάστε tweet)



Κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης προστέθηκε στα πρωτοκλασάτα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δικαίως αντιτίθενται  στην κατάπτιστη  επιλογή , μετά την Σοφία Σακοράφα  και τον  Δημήτρη Παπαδημούλη, (που  αντιτίθενται στην επιλογή της Ελενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ . Ο μισθός της θα είναι 17.500 ευρω τον μήνα )




Η επιλογή Παναρίτη για το Δ.Ν.Τ είναι ακατονόητη & προσβάλλει την κοινωνία. Συμβολίζει το παρελθόν του μνημονίου.









 Πηγή φωτο: koutipandoraw.gr

Τι Είναι οι Υπερτροφές;


Οι υπερτροφές (superfoods) είναι κατηγορίες τροφών -κατά μείζονα λόγο με βάση κάποια φυτά- που θεωρούνται ότι έχουν πολύ υψηλή θρεπτική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό, άρα είναι ευεργετικές για την υγεία μας. Ωστόσο, ο όρος δεν έχει επιστημονική σημασία και η οποιαδήποτε λίστα με «κορυφαίες» σούπερ τροφές είναι αμιγώς υποκειμενική. Οι υπερτροφές είναι ως επί το πλείστον εξαιρετικά υγιεινές, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις όπου παρατηρείται υπερβολική κατανάλωση ή ύπαρξη πρόσθετων σακχάρων.
superfoods-1Οι λίστες με τις διαθέσιμες υπερτροφές είναι αρκετά εκτεταμένες στο διαδίκτυο σήμερα, με ορισμένες ιστοσελίδες να απαριθμούν τις υπερτροφές σε 50 ή 100. Σε αυτό το σημείο ο όρος «υπερτροφές» θα λέγαμε πως χάνει το νόημα του ή, στην καλύτερη περίπτωση, γίνεται συνώνυμο απλώς των οποιωνδήποτε φρούτων ή λαχανικών.
Σε πολύ βασικό επίπεδο, οι υπερτροφές λέγεται πως είναι πλούσιες σε συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες. Ανάμεσα σ’ αυτές μπορούμε να συναντήσουμε τις αντιοξειδωτικές ουσίες που θεωρούνται πως καταπολεμούν τον καρκίνο, τις φυτικές ίνες που εκτιμώνται πως προλαμβάνουν το διαβήτη και τα πεπτικά προβλήματα, καθώς και τις φυτοχημικές ουσίες που προσφέρουν αμέτρητα ευεργετικά για την υγεία οφέλη.
Το Μύρτιλο (Blueberry) φιγουράρει συνήθως στην κορυφή με τις λίστες των υπερτροφών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Μύρτιλο είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες, φυτοχημικά και διαλυτές φυτικές ίνες. Ενώ το Μύρτιλο είναι πράγματι ευεργετικό για την υγεία, το ίδιο ισχύει και για όλα τα είδη μούρων (εννοείται τα μη δηλητηριώδη). Το Μύρτιλο δεν είναι απαραιτήτως ανώτερο από το κράνμπερι (οξύκοκκο) ή το βατόμουρο (raspberry), αλλά είναι συνήθως πιο ευρέως διαθέσιμο και αρκετά εύγεστο.
Το ακτινίδιο κατέχει επίσης πολύ υψηλή θέση στη λίστα με τις υπερτροφές. Τα οφέλη είναι ως επί το πλείστον παρόμοια με εκείνα των μούρων, των μήλων και των εσπεριδοειδών. Το ακτινίδιο ταξινομείται ως υπερτροφή μάλλον λόγω του γεγονότος ότι περιέχει ευρύτερη γκάμα θρεπτικών ουσιών σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τα φασόλια και οι ολικής αλέσεως τροφές αποτελούν σίγουρες προσθήκες στις λίστες με τις υπερτροφές. Τα φασόλια είναι πηγή χαμηλών λιπαρών πρωτεΐνης, περιλαμβάνοντας διαλυτές φυτικές ίνες που ελαττώνουν τη χοληστερίνη και προσφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας. Ακόμη, περιέχουν πολυάριθμες βιταμίνες που ιχνοστοιχεία που τείνουν να απουσιάζουν από τη διατροφή μας, όπως το μαγγάνιο. Οι ολικής αλέσεως τροφές εμφανίζουν παραπλήσια πλεονεκτήματα, αν και υστερούν όσον αφορά την πρωτεΐνη.
τρία-σμούθι-με-υπερτροφές-που-κάνουν-καλό-στο-δέρμαΟι ξηροί καρποί περιέχουν υψηλά επίπεδα μεταλλικών στοιχείων και υγιεινών λιπών. Παρότι οι ξηροί καρποί αποτελούν συνηθισμένη προσθήκη στις λίστες με τις υπερτροφές, το μειονέκτημά τους είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Επομένως, ο έλεγχος των μερίδων είναι το σημείο κλειδί. Σε ό,τι αφορά αυτό το γεγονός, οι κελυφωτοί ξηροί καρποί είναι ιδανικοί επειδή θέλουν αρκετή ώρα για να αποφλοιωθούν. Μία χούφτα από ξηρούς καρπούς μπορεί να περιέχει περισσότερες από εκατό θερμίδες.
Η λαχανίδα στέκεται για τα καλά στο ύψος των περιστάσεων των υπερτροφών. Το ίδιο μπορεί να υποστηριχθεί και για τα περισσότερα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το λάχανο, η κράμβη και το σέσκουλο. Σε όλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε και το μπρόκολο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των λάχανων. Όλα τα προαναφερθέντα λαχανικά είναι «φορτωμένα» με βιταμίνες A, Cκαι K, καθώς επίσης και με φυτικές ίνες, ασβέστιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία.
Η γλυκοπατάτα και τα κολοκυθάκια καταλαμβάνουν συνήθως θέση στις λίστες με τις υπερτροφές για παρεμφερείς λόγους. Αμφότερα τα είδη τροφής συνιστούν γενικά εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών, βιταμίνης Α και πολλών ακόμη. Επίσης, είναι φυσικές γλυκαντικές ουσίες και δεν χρειάζονται προσθήκη βουτύρου, σάλτσας ή αλατιού όπως οι πατάτες.
Ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και συγκεκριμένοι άλλοι τύποι λιπαρών ψαριών που είναι πλούσια σε ωμέγα τρία λιπαρά οξέα, θεωρούνται πως περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εμφραγμάτων. Οι περισσότεροι γιατροί ισχυρίζονται ότι τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριού αντισταθμίζουν τον κίνδυνο της πρόκλησης βλάβης στην υγεία μας λόγω του υδράργυρου που πολλές φορές αυτά τα ψάρια περιέχουν. Αν σας ανησυχεί αυτό το γεγονός, τότε συστήνεται να καταναλώνετε ψάρια που βρίσκονται χαμηλότερα στη διατροφική αλυσίδα, όπως σαρδέλες ή αντζούγιες.
Το «εξωτικό» φρούτο της χρονιάς αναμένεται οπωσδήποτε να βρεθεί στη λίστα με τις υπερτροφές. Ο λόγος για το ακάι μπέρι, το ραμπουτάν, το φρούτο του δράκου ή το ρόδι. Ενώ όλα αυτά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας, δεν υπάρχει κανένας πραγματικά λόγος να θεωρήσουμε ότι είναι ανώτερα από το Μύρτιλο, για παράδειγμα. Μπορεί να είναι πλούσια σε συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες, όπως το ρόδι σε ellagitannins, που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα κόκκινα βατόμουρα.
body-with-fruits-veggiesΕπιπλέον, κάποιος θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλάβει στη λίστα με τις υπερτροφές το πράσινο τσάι, τον καφέ, την μαύρη σοκολάτα, το γιαούρτι και τις ελιές, για πολλούς από τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Όσο ευεργετικές για την υγεία και αν είναι οι παραπάνω υπερτροφές, η χρήση του όρου θεωρείται από πολλούς ως εργαλείο μάρκετινγκ. Οι επιστήμονες δεν χρησιμοποιούν τον όρο «υπερτροφές» ενώ και η αναζήτηση του όρου σε επιστημονικές ιστοσελίδες αποφέρει ελάχιστα αποτελέσματα.

Η πρώτη κριτική που ασκείται όσον αφορά τη χρήση του όρου «υπερτροφή» έχει να κάνει με το γεγονός ότι, ενώ η ίδια η τροφή μπορεί να ασκεί ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία, η επεξεργασία της δεν είναι φυσική. Για παράδειγμα, πολλοί τύποι «σούπερ» χυμών, όπως από ακάι μπέρι ή ρόδι, εμφανίζουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Κατά παρόμοιο τρόπο, πολλές τροφές ολικής αλέσεως επεξεργάζονται με έναν τρόπο που τις καθιστά πιο γευστικές και λιγότερες ωφέλιμες για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η επεξεργασμένη βρώμη είναι τόσο ανθυγιεινή όσο και το πλήρως επεξεργασμένο λευκό ψωμί, υπό την έννοια ότι αυξάνει άμεσα τα επίπεδα ζάχαρης στη ροή του αίματος μόλις καταναλωθεί και προάγει την αντίσταση στην ινσουλίνη, την παχυσαρκία και το διαβήτη.
Μία δεύτερη κριτική που ασκείται στις υπερτροφές αφορά το γεγονός ότι επειδή ο όρος «υπερτροφή» δεν είναι επιστημονικός, μπορεί να σημαίνει πολύ λίγα πράγματα και να ωθεί μερικούς καταναλωτές στην προτίμηση μίας συγκεκριμένης τροφής έναντι κάποιας άλλης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ιδανική διατροφή είναι αυτή που βασίζεται κατά κύριο λόγο στα φυτά, περιλαμβάνοντας μία ευρεία γκάμα φρούτων, λαχανικών, ολικής αλέσεως τροφών και ζωικών προϊόντων που ωφελούν την υγεία. Οι υπερτροφές ίσως αποτελούν μία αξιόλογη εισαγωγή στην υγιεινή διατροφή και η κατανόηση της διατροφικής τους αξίας κρίνεται αρκετά διαφωτιστική.








Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγονος και Παπαδημούλης δεν θελουν την ΡΙΞΗ τυχαίο ;

Γράφει ο ειδικός συνεργάτης
 ΣΧΟΛΙΟ- ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσόγονος ο οποίος είναι αντίθετος με την ρίξη με τις δηλώσεις του στα  "Παραπολιτικα 90,1  ' φαινεται η οτι δεν γνωρίζει τι σημαίνει " ρίξη με τους δανειστές αν και είναι καθηγητής νομικής,  η κάνει ότι δεν γνωρίζει για λόγους που μπορεί ο καθε πολίτης να φανταστεί.

Τι είπε ο Κώστας Χρυσόγονος:«Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε - προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας»

Αν  επέθλει ρίξη που κάποια στιγμή θα συμβεί γιατί << είναι μονόδρομος >> δεν θα χρειάζεται να πληρώσουμε τους δανειστές και το ΔΝΤ ενω η ΕΕ θα διαλυθει και κατα συνεπεια οι ευρωβουλευτές θα πουν αντιο στο ευρωβουλευτιλίκι τους και τον αστρονομικό μισθό τους ο οποίος ανέρχεται  κοντά στα 35000 ευρώ συνολικά με τα προνόμια τους. ( 400.000 ευρω τον χρόνο περίπου )

 Αρα ο ευρωβουλευτης κ. Χρυσόγονος είναι " λογικό"  να μην το θέλει αυτο ( την ρίξη ...και την δραχμή ) - αλλά απολύτα αντίθετο με την επιθυμία του λαού που τον εξέλεξε.

 Να σημειωθεί οτι και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης είναι επίσης αντίθετος με την ρίξη με τους δανειστές και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδος απλά γιατι και οι ευρωβουλευτές θα πρέπει να επιστρεψουν απο τις Βρυξέλλες και την ευρωβουλή στην Ελλάδα και θα χάσουν έτσι τα προνόμια- και τον διπλό σχεδόν μισθό του ευρωβουλευτή απο αυτόν του έλληνα βουλευτή.
Αντίθετα  το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  και ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος είναι υπέρ της ρίξης είναι ένας ακάματος αγωνιστής υπές του λαού

fyllokaiftero1.blogspot.com

Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου( ΣΥΡΙΖΑ): Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων





Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου: Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων


Με τον πιο περίεργο τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές και ανέλυσε σε θεωρητικό επίπεδο πως θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα.

«Σε ένα θεωρητικό και απευκταίο σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε συμφωνία τότε μπορεί να προέκυπταν έκτακτες συνθήκες και οι αρχές που θα αναλάμβαναν εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου θα έπρεπε να συγκεντρώσουν ότι χρήματα υπάρχουν σε φυσική μορφή στα χέρια των Ελλήνων – περίπου 55 δισεκατομμύρια όπως είπε - προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας» είπε ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Ενα άλλο σενάριο θα ήταν να βρεθεί χορηγός – που θα μπορούσε να είναι η Κίνα- ο οποίος θα παρέχει στην Ελλάδα 20 δις για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και άλλα 25 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η οικονομία για τη μετάβαση σε άλλο νόμισμα.» πρόσθεσε με νόημα.

fyllokaiftero1.blogspot.com