29 Μαΐου 2015

Η Σακοράφα εναντίον του διορισμού Παναρίτη στο ΔΝΤ: «Ε όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια»





Η τοποθέτηση της πρώην βουλευτή Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ και νυν συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δεν άρεσε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

 Οπως και δεν άρεσε και στην πλειοψηφία  του ελληνικού λαού που γνωρίζει ότι η Ελενα Παναρίτη ήταν συνεργάτης του ανθρώπου που οδήγησε την Ελλάδα στα δεσμά του ΔΝΤ του Γιώργου Παπανδρέου τελευταία ήταν συνεργάτιδα και του Γιάνη Βαρουφάκη δυστυχώς.
 Είναι κατι παραπανω  απο  πιθανό οτι και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 'εχουν την ίδια άποψη για την επιλογή αυτή, απλά δεν την έκφράζουν .

Η Σοφία Σακοράφα  κατακεραύνωσε την επιλογή του υπουργείου Οικονομικών - του Γιάνη Βαρουφάκη  μέσω Twitter:



Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια

 


Λαφαζάνης: Θα καταθέσουμε πιθανότατα αίτημα συμμετοχής στην τράπεζα των BRICS


Λαφαζάνης: Θα καταθέσουμε πιθανότατα αίτημα συμμετοχής στην τράπεζα των BRICS
Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS δήλωσε πριν λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη», είπε ο Π.Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι συζητήθηκαν μάλιστα και τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα πρέπει να υποβληθεί το αίτημα, για να γίνει δεκτό, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις εντός της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό προχώρησε και η συζήτηση για την πιστωτική διευκόλυνση, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες στην ελληνική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο της κατασκευής του νέου αγωγού, που θα διέρχεται από την Ελλάδα. «Η αποπληρωμή του δανείου, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες, θα γίνει από τα κέρδη κατά τη λειτουργία του αγωγού και αυτή η διευκόλυνση δεν σχετίζεται με τα δάνεια ή την οικονομική βοήθεια μεταξύ κρατών», στην οποία είχε αναφερθεί ο κ. Στορτσάκ πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας απίθανο να μπορεί να παραχωρηθεί, λόγω των δανειακών δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (18-20 Ιουνίου) και σε αυτήν θα συμμετέχει και ο ίδιος, για να συμμετάσχει στις συζητήσεις των ενεργειακών ζητημάτων. Θα είναι η πρώτη φορά, που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, γεγονός, που είναι σημαντικό και από οικονομική και από πολιτική άποψη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ δεν απέκλεισε κατά τις εργασίες του Φόρουμ να υπογραφεί και το διμερές μνημόνιο για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου στη θέση του South Stream.
Ρωσία και Ελλάδα, κατά το πρακτορείο RIA-Novosti, επεξεργάζονται το πρωτόκολλο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στο έδαφος της ΕΕ, με επόμενο σταθμό την ΠΓΔΜ.
«Ακόμη δεν συζητήσαμε πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του αγωγού, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι το κατά προσέγγιση κόστος του αγωγού θα είναι περίπου 2 δισ. ευρώ και η κατασκευή του θα δημιουργήσει περίπου 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα μας, που υποφέρει από υψηλό επίπεδο ανεργίας», είπε ο Π.Λαφαζάνης στο ρωσικό πρακτορείο.

Παραλλήλως, δε, με τις κατασκευαστικές εργασίες, θα πραγματοποιηθούν και συνοδευτικές εργασίες ή δραστηριότητες και θα υπάρξει περαιτέρω ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διακρατική συμφωνία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου, Turkish και εν συνεχεία Greek Stream, η οποία θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ μετέβη αυθημερόν και στην Αγία Πετρούπολη, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, εκτιμώντας ότι η ατμόσφαιρα των συνομιλιών ήταν πολύ θετική, «επομένως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υπογραφή του διμερούς μνημονίου».






 Απο enikos.gr
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Συνεργάτης του Γιωργάκη η Ελενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπος στο ΔΝΤ . Σχόλιο Σακοράφα...«Ε όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια»



Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα είναι η κα Έλενα Παναρίτη, η οποία αντικαθιστά τον κ. Θάνο Κατσάμπα, τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί για την μακρόχρονη συνεισφορά του στο Ταμείο.


Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα εκπροσωπείται στο ΔΝΤ από Αναπληρωματικό Εκτελεστικό Διευθυντή υπό τον Εκτελεστικό Διευθυντή που διορίζει η Ιταλία η οποία επίσημα εκπροσωπεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο. 
Η κα Παναρίτη έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012. Το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και Βουλευτής της Συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.
Η επιλογή της κας Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Φαίνεται πως η τοποθέτηση της πρώην βουλευτή Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ και νυν συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δεν άρεσε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.
Η ίδια, κατακεραύνωσε την επιλογή του υπουργείου Οικονομικών μέσω Twitter:
Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια.

Ο διώκτης των «αιώνιων φοιτητών» Γρ. Ψαριανός πήρε πτυχίο μετά από 42 χρόνια… (Photo ) Ελλαδα 94



.
-Όλο το διαδίκτυο τον τρολάρει! 
Είναι απηνής διώκτης των αιωνίων φοιτητών και χρειάστηκε 42 χρόνια για να πάρει πτυχίο. Είναι ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και δέχεται το… αγνό τρολάρισμα.
«Έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο…» έλεγε ο Κώστας Τσάκωνας στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα» και αν ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, θα συμπλήρωνε «… και 42 στο Πανεπιστήμιο».
«Έχω κάνει Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είμαι οικονομολόγος, μπήκα το ’72 και το ’76 χρώσταγα δύο μαθήματα και τα πέρασα τώρα. 42 χρόνια μετά πήρα το πτυχίο μου» είπε πρόσφατα ο βουλευτής του Ποταμιού στην εκπομπή «Ανατροπή» και αμέσως η φωτογραφία της αποφοίτησής του, έκανε το γύρο του διαδικτύου, ως πρώτη ύλη για απίθανο τρολάρισμα!
Η αλήθεια είναι πάντως, ότι πολλοί ταυτίζουν τον Γρηγόρη Ψαριανό, με τους αιώνιους φοιτητές, την ώρα που ο βουλευτής του Ποταμιού είχε περιθώριο 58 ακόμα χρόνων, μέχρι να χαρακτηριστεί τέτοιος….
Πατήρ Κακόψυχους
@DEADWING1982
πτυχίο πήρε στα 61 του ο Γρηγόρης Ψαριανός,ενώ είναι ενάντια στους αιώνιους φοιτητές,δηλαδή αυτούς που παίρνουν πτυχίο στα 177.


Πηγή:alexiptoto

Σόιμπλε: «Προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου»


Σόιμπλε: «Προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου»
«Το θέμα της Ελλάδας μας απασχόλησε λίγα λεπτά όσο χρειάστηκε να μας ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων ο Επίτροπος για τις Νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η προθεσμία στην Ελλάδα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου, το πρόγραμμα θα λήξει αν δεν υπάρξει συμφωνία», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι θετικές δηλώσεις από την Αθήνα δεν συμπίπτουν με την πραγματική πρόοδο σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των G7.
«Το πρόγραμμα έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και μετά θα λήξει αν δεν υπάρξει συμφωνία. Υπάρχει πολλή δουλειά στα τεχνικά ζητήματα. Πάντως ο χρόνος για το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος Ιουνίου», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της G7 όταν ερωτήθηκε για το πόσο χρόνο έχει η Ελλάδα για μια συμφωνία.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως «τα θετικά σχόλια από την Αθήνα δεν ταιριάζουν με αυτά που μαθαίνουμε από τους θεσμούς».




kontranews.gr

Εκτακτο: Στη Μόσχα ο Π. Λαφαζάνης


Στη Μόσχα ο Π. Λαφαζάνης
Για τη Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Λαφαζάνης θα έχει σειρά επαφών για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, θα έχει συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Στόρτσακ, με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, αλλά και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.






kontranews.gr