23 Μαΐου 2015

Α.Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι ολιγάρχες

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι ολιγάρχες
Ένα ακόμη σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές, τους ολιγάρχες, αλλά και προς την τρόικα… εσωτερικού που σε συνεργασία με τα «παπαγαλάκια» εντός και εκτός συνόρων, υπονομεύουν την προσπάθεια επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, καθιστώντας σαφές πως η κυβέρνηση έχει θέσει τις «κόκκινες» γραμμές της - βάσει της λαϊκής εντολής - και δεν υποχωρεί πίσω από αυτές.
«Κάποιοι εκ των δανειστών επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου - Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις - Έχουμε κάνει το χρέος μας, ήρθε η ώρα και για την Ευρώπη να κάνει το δικό της - Όσοι μπορούν να συμβάλλουν στη λύση ας το κάνουν, όσοι δεν θέλουν ας σωπάσουν - Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι ολιγάρχες που δεν το έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Έγκλημα για το οποίο κάποιοι θα λογοδοτήσουν το PSI - Θα επιβάλλουμε το Δίκαιο στον τόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός «ανοίγοντας» τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
«Η Ανάπτυξη που θα υπηρετεί την κοινωνική πλειοψηφία είναι το στοίχημα της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα», ανέφερε ακόμα και πρόσθεσε ότι «προκειμένου η συμφωνία να είναι ένας αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός, πρέπει να περιλαμβάνει μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση χρέους και γενναίο πακέτο χρηματοδότησης».
Αναφερόμενος, δε, στους «αντιπάλους» της προσπάθειας για σύναψη συμφωνίας, επανέλαβε ότι δεν βρίσκονται μόνο στο Βερολίνο, αλλά και εντός των τειχών. «Πρόκειται για τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν και ισχυροποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια» είπε και συμπλήρωσε: «Η Αριστερά των μεγάλων κοινωνικών αγώνων δεν λογαριάζει εκφοβισμούς και μηχανισμούς προπαγάνδας».
«Δεν ήταν δική μας επιλογή για την μη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα μας πιέσουν για συμφωνία. Να τους ενημερώσω ότι είναι πολύ κακή η τακτική τους», τόνισε αρχικά ο κ.Τσίπρας και συνέχισε:
«Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την κυβέρνηση σε αυτή την διαπραγμάτευση. Ο λαός γνωρίζει ότι για πρώτη φορά γίνεται μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης για το καλό του».
Ακολούθως δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές για τους θεσμούς: «Με μοχλό τη χρηματοδοτική ασφυξία, κάποιοι από τους δανειστές προσπαθούν να ανατρέψουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Εμείς σεβόμαστε τη συμφωνία, αλλά να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ συνεχίζουν να επιμένουν σε ακρότητες προκειμένου να μην παραδεχτούν την αποτυχία τους. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα μέτρα ύφεσης. Εμείς έχουμε κάνει το χρέος μας σε αυτή την διαπραγμάτευση, ήρθε η ώρα να κάνουν και οι εταίροι μας».
Για όσους βάζουν τρικλοποδιές στις διαπραγματεύσεις, συμπλήρωσε: «Οι δηλώσεις κάποιων αξιωματούχων της ΕΕ δεν προσφέρουν λύση στην προσπάθεια που γίνεται. Προτείνουμε σε όλους αυτούς να συνταχθούν με τις δυνάμεις εκείνες της Ευρώπης που επιθυμούν την εξεύρεση λύσης. Δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο όσους εξωθούν την κατάσταση στα άκρα και διακινούν σενάρια εξόδου και χρεοκοπίας. Αυτές τις ημέρες όποιος θέλει να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης ας το κάνει, αλλιώς να σιωπήσει».
Για τη στάση της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Έχουμε κόκκινες γραμμές και εμμένουμε σε αυτές. Χάρις σε αυτές τις κόκκινες γραμμές έχουμε καταφέρει να πετύχουμε πολλά. Πετύχαμε να μειώσουμε το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα. Έχει γίνει αποδεκτό ότι αυτά τα νούμερα είναι άπιαστα. Πετύχαμε χαμηλούς στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Έχουμε επίσης καταφέρει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ασφαλιστικού μας συστήματος, όχι όμως με περικοπές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ασφαλιστικό συνδέεται με την αγοράς εργασίας. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτοί που μας κουνάμε τώρα το δάχτυλο, είναι αυτοί που κατέστρεψαν τα Ταμεία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 Η κυβέρνηση πολεμά το «μαύρο» μέτωπο και τους νταβατζήδες των ΜΜΕ

Η κυβέρνηση πολεμά το «μαύρο» μέτωπο και τους νταβατζήδες των ΜΜΕ

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας αφού έκανε κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους τονίζοντας ότι: «Για το έγκλημα του PSI πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν», υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε καλά ότι ο λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας δεν ήταν προσωρινό. Ήθελαν να αλλάξουν το οικονομικό μας μοντέλο. Θέλουμε ανάπτυξη υπέρ του λαού και όχι υπέρ της ελίτ. Η συμφωνία αυτή για να είναι ένας αμοιβαίος και επωφελής συμβιβασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.... Όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης για ανάπτυξη».
Επίθεση σε ολιγάρχες: Θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσουν, φόρους, δάνεια, τηλεοπτικές συχνότητες
Για την τρόικα δε… εσωτερικού, τα μεγάλα συμφέροντα και τα μέσα διαπλοκής σημείωσε: «Εκτός από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα εγχώρια λόμπι, ένας αγώνας ακόμη πιο δύσκολος. Αυτοί που μας πολεμούν δεν είναι άλλοι από τους ολιγάρχες που κυβερνούν εδώ και χρόνια τη χώρα. Ας το καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να πληρώσουν ότι δεν πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια. Να πληρώσουν τις συχνότητες που δεν είχαν πληρώσει ποτέ, που έπαιρναν δάνεια και δεν τα πλήρωναν ποτέ. Θα επιβάλλουμε το Δίκαιο στον τόπο. Να καταλάβουν ότι έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια για να κυβερνήσουμε. Η τρόικα δεν χτύπησε το χέρι ποτέ για να πληρωθούν οι τηλεοπτικές συχνότητες, όπως χτύπησε για να μειωθούν οι συντάξεις».
Για τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους για όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Πολλοί λένε ότι έχουμε ξεχάσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μέσα στις πρώτες 100 μέρες ψηφίσαμε διάταξη για τις τριγωνικές συναλλαγές. Μέσα στις πρώτες ημέρες καταργήσαμε το 5ευρω στα δημόσια νοσοκομεία. Ξεκίνησε η διαδικασία εκδημοκρατισμού της ενημέρωσης με το άνοιγμα της ΕΡΤ, χωρίς τις σπατάλες και τα ρουσφέτια του παρελθόντος. Έχουμε όλοι ευθύνη για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Επίσης άρχισε το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, τέθηκε το θέμα του κατοχικού δανείου. Ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την απόδοση της ιθαγένειας. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μετά τη συμφωνία όμως έχουμε πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσουμε.
Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να κερδίσουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε».

Τα 8 “κρυφά” οφέλη των κερασιών στην υγεία

Τα 8 “κρυφά” οφέλη των κερασιών στην υγεία

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Τα 8 «κρυφά» οφέλη των κερασιών στην υγεία\
Ένα δροσερό φρούτο που πρωταγωνιστεί τις Ανοιξιάτικες ημέρες στα ψυγεία… αφού πέρα από τη γλυκιά γεύση του, προσφέρει διάφορα οφέλη στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τους μύες κ.α.! Πολλοί παραβλέπουν το γεγονός ότι αποτελεί κομμάτι της λίστας των “superfood”, αγνοώντας τα κρυφά «ατού» του φρούτου που μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία, το λίπος της κοιλιάς και τις ημικρανίες. «Εξοπλισμένα» με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα θρεπτικά κεράσια προσφέρουν τα παρακάτω οκτώ οφέλη στην υγεία μας…
«Γιατρεύουν» τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο

Εκτός από το γεγονός της μείωσης των φλεγμονών, τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση των ημικρανιών χάρη στην ανθοκυανίνη και τα βιοφλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστό ότι λειτουργούν παρόμοια με την ασπιρίνη. Την ίδια στιγμή, τα κεράσια χαρακτηρίζονται ως η «τροφή του εγκεφάλου», καθώς προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου και κινούνται κατά της απώλειας μνήμης και του Alzheimer.
«Μάχονται» το λίπος της κοιλιάς και το περιττό βάρος

Μελέτες δείχνουν ότι τα κεράσια μειώνουν το λίπος της κοιλιάς και το συνολικό βάρος του σώματος, αφού ένα φλιτζάνι κεράσια έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες και περίπου 3 γρ. φυτικών ινών που θα σας κρατήσουν «χορτάτους». Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά κεράσια, όχι μόνο δεν έχουν περιττά κιλά, αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και μειωμένο κίνδυνο για έμφραγμα και διαβήτη. Παράλληλα, περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β6 που έχουν ζωτική σημασία για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας.
Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου
Τα 8 «κρυφά» οφέλη των κερασιών στην υγεία 
Τα κεράσια, όπως και τα μούρα, αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών… ικανή να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου ή την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα κύτταρα, από τις ελεύθερες ρίζες! Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα “Queritrin”, ενός φλαβονοειδούς με αντικαρκινικές «ικανότητες». Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη Α που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στα όργανα και τους αδένες του σώματος.
Καταπολεμούν τον πόνο μετά τη γυμναστική

Εάν νιώθετε πόνο στους μύες και τα πόδια μετά από τη σκληρή προπόνηση… πείτε «ναι» σε ένα μπολ με κεράσια! Πρόκειται για έναν υγιή τρόπο για να μειωθεί η φλεγμονή των μυών και των αρθρώσεων και να αποκατασταθούν οι μυϊκές «βλάβες». Χαρακτηριστική είναι η έρευνα πάνω σε μια ομάδα μαραθωνοδρόμων, που έπινε χυμό κεράσι δυο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα, που υποστηρίζει ότι οι μυϊκοί πόνοι των αθλητών μειώθηκαν σε αισθητό σημείο μετά τον αγώνα.
Οδηγούν προς τον ήσυχο ύπνο και «όχι» στην αϋπνία

Πιείτε δυο ποτήρια χυμό κεράσι μέσα στο 24ωρο και κοιμηθείτε ήσυχα το βράδυ… χωρίς να έρθετε αντιμέτωποι με την αϋπνία! Πρόσφατη έρευνα του Louisiana State University στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ο χυμός από βύσσινο αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου των ηλικιωμένων κατά περίπου 90 λεπτά, «κλείνοντας» έτσι την πόρτα στα υπνωτικά χάπια. Επίσης, τα κεράσια αυξάνουν τα επίπεδα μελατονίνης στο αίμα, ενός αντιοξειδωτικού που ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
Μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan διαπίστωσαν ότι τα κεράσια κάνουν «καλό» στην καρδιά και βοηθούν τον ασθενή, ακόμα και εάν παίρνει ήδη φάρμακα! Πιστεύουν ότι οι ανθοκυανίνες, οι χρωστικές ουσίες που χαρίζουν το βυσσινί χρώμα στα κεράσια, μπορούν να ενεργοποιήσουν το PPAR στους ιστούς του σώματος, στοιχείου που ρυθμίζει το λίπος και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.  Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να μειωθούν οι πιθανότητες για υψηλή χοληστερόλη και διαβήτη.
Τα 8 «κρυφά» οφέλη των κερασιών στην υγείαΑποτελούν το «όπλο» κατά της αρτηριακής πίεσης
Τα κεράσια θεωρούνται μια εξαιρετική πηγή καλίου, ουσίες που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα, κρατούν σε ισορροπία το νάτριο του σώματος, αποτρέποντας την εμφάνιση υπέρτασης. Ένα φλιτζάνι κεράσια προσφέρει την ίδια ποσότητα καλίου με μια μπανάνα, με τη διαφορά ότι τα τελευταία είναι γεμάτα με β-καροτένιο (βιταμίνη Α). Στην πραγματικότητα περιέχει 19 φορές περισσότερο β-καροτένιο από τα βατόμουρα και τις φράουλες. Ταυτόχρονα, περιέχουν: βιταμίνη C και E, μαγνήσιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.
Ανακουφίζουν φυσικά την αρθρίτιδα

Είτε σε χυμό, είτε σε μορφή φρούτου, τα κεράσια αποδείχθηκαν ότι μειώνουν τον πόνο της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας. Μια μελέτη από το USDA διαπίστωσε ότι το ουρικό οξύ μπορεί να μειωθεί έως και κατά 15% μετά την κατανάλωση δυο φλιτζανιών με κεράσια μέσα στην ημέρα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία του φρούτου δρουν ανακουφιστικά απέναντι στους ρευματικούς πόνους.



flowmagazine.gr
 
 Βότανα- Παραδοσιακά προιόντα γλυκά -μαρμελάδες " Βιοκόττ "
 
 

Δάνειο – σκάνδαλο σε δικηγόρο, «εκλεκτό» της κυβέρνησης Σαμαρά, από την πρώην διοίκηση της Εθνικής



 

 

Το άνευ προηγουμένου και δίχως… κάλυψη, όπως αποδεικνύεται, πάρτι που είχε στηθεί στην Εθνική Τράπεζα, ξεδιπλώνεται και μάλιστα με εξαιρετικά απρόβλεπτες διαστάσεις, όσο προχωρά ο εις βάθος έλεγχος των πεπραγμένων των προηγούμενων διοικήσεων.
Η εντολή που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα πρόεδρο της Εθνικής, κ. Λούκα Κατσέλη είναι μια…
Να γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι «περίεργες» και «σκοτεινές» δανειακές συμβάσεις που έχουν μπει -πολλές εξ αυτών- στο στόχαστρο και των εισαγγελέων καταπολέμησης της διαφθοράς, μετά από εντολή του κ. Νικολούδη.
Και ήδη, τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά…
Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η νέα διοίκηση της Εθνικής έχει εντοπίσει… σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων, με πρωταγωνιστή Έλληνα δικηγόρο, γνωστό για τις στενότατες σχέσεις που διατηρούσε με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Ο συγκεκριμένος δικηγόρος που έχει εμπλακεί και σε μια σειρά άλλων σκανδάλων, τα οποία επίσης έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει, φέρεται από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της Εθνικής, να έχει λάβει δύο δάνεια με προσημείωση αντίστοιχων ακινήτων, οικογενειακής ιδιοκτησίας που έντεχνα είχαν κρυφτεί πισω από εταιρεία -βιτρίνα.
Ο εν λόγω δικηγόρος εμφανίζεται να έχει κατορθώσει, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το τραπεζικό μας σύστημα, να αντλεί μεγάλα κεφάλαια, μέσω της Εθνικής, αν και ήταν γνωστό πως διατηρούσε μαύρο λογαριασμό με πακτωλό μετρητών σε ελβετική τράπεζα και συγκεκριμένα την UBS. Μετρητών που όπως είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr έπρεπε να είχαν καταβληθεί στο δημόσιο ταμείο.
Από την αξία των δύο προσημειώσεων, ύψους 1.2 εκατ. ευρώ για πολυτελές ακίνητο 500 τ.μ. και 500.000 ευρώ για μια βίλα 800 τ.μ. στη Μύκονο, είναι σαφές ότι η δανειοδότηση που φέρεται να έλαβε ο «εκλεκτός» δικηγόρος της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν εξωπραγματική.
Όπως προκύπτει και αυτή η υπόθεση έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών, που όμως δυσκολεύονται ιδιαίτερα, καθώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος φέρεται να διατηρεί διασυνδέσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα, ικανές να του προσφέρουν την προστασία που εναγωνίως αναζητά εδώ και καιρό.
Προς το παρόν, δείχνει να έχει πετύχει το στόχο του, αφού ο «μαύρος λογαριασμός» στην UBS, παραμένει ερμητικά κλειστός.
Σύντομα, ωστόσο, εκτιμούν και οι διοικούντες την Εθνική Τράπεζα, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, θα βρεθεί η άκρη του νήματος και ο εν λόγω δικηγόρος οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, αφού η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, ασκεί με εξαιρετικά αθόρυβο τρόπο το έργο της.
Αυτό που πρέπει, πλέον, να απαιτήσει και δημόσια η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, είναι η ταχύτατη εξιχνίαση του νέου σκανδάλου, το οποίο έχει και μια… στενή σχέση, καθώς φήμες θέλουν εξαιρετικά στενό συγγενικό πρόσωπο του δικηγόρου, να διατηρεί σχέση με τον «πατριάρχη» εφοπλιστικής οικογένειας που δραστηριοποιείται και στο χώρο των Media.
Λεπτομέρειες προσεχώς…


Posted by olympiada Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/589526/daneio-skandalo-se-dikigoro-eklekto-tis-kyvernisis-samara-apo-tin-proin-dioikisi-tis-ethnikis#ixzz3azMCmH6H


Η Eurovision έφερε... την Αυστραλία στην Ευρώπη..γιατί;

  Η Eurovision έφερε... την Αυστραλία στην Ευρώπη..γιατί;


Γιατί η Eurovision έφερε... την Αυστραλία στην Ευρώπη
Μία ερώτηση απασχολεί εκατομμύρια τηλεθεατών παγκοσμίως που παρακολουθούν αυτή τη στιγμή τη Eurovision.

Τι δουλειά έχει η Αυστραλία στην Ευρώπη και σε έναν… ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Όχι, δεν πρόκειται για συνωνυμία με κάποιο άγνωστο έως τώρα κρατίδιο της κεντρικής Ευρώπης, αλλά για την ίδια την Αυστραλία, την χώρα του νοτίου ημισφαιρίου, που σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι Αυστραλοί παρόλα αυτά, είναι ειδικά τα τελευταία χρόνια από τους πιο φανατικούς του θεσμού, παρακολουθούν μετά μανίας τον διαγωνισμό και μάλιστα από το 2010 ψηφίζουν, χωρίς να υπολογίζεται όμως η βαθμολογία τους. Φέτος, ήρθε η ώρα να στείλουν κι αυτοί το δικό τους τραγούδι στην Αυστρία.

Η συμμετοχή της όμως είναι για μία και μόνη φορά, σύμφωνα με την EBU, ενώ στην περίπτωση που κερδίσει, θα έχει ξανά την ευκαιρία να συμμετάσχει, όμως ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.



Πηγή: kontranews.gr

Αυτός είναι ο ναυαγοσώστης που συνελήφθη για την κάμερα με το υλικό παιδικής πορνογραφίας



douros 23-5-2015 
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του ναυαγοσώστη που συνελήφθη μετά τον εντοπισμό κάμερας με υλικό παιδικής πορνογραφίας στην Ακτή Βουλιαγμένης. Πρόκειται για...
τον ΔΟΥΡΟ Ιωάννη του Νικολάου και της Βασιλικής, 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων ενημερώθηκε το πρωί της ίδιας μέρας από το προσωπικό ασφαλείας της Ακτής Βουλιαγμένης, ότι είχε βρεθεί σε χώρο της πλαζ, ένα σακίδιο εντός του οποίου υπήρχαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων, ένα ζευγάρι κιάλια με ενσωματωμένη οθόνη και κάμερα εγγραφής, καθώς και μια κάμερα χειρός, που όπως διαπιστώθηκε από πρόχειρο έλεγχο είχε αποθηκευμένο υλικό με ανήλικα.

Από τον έλεγχο στο αρχειακό υλικό της βιντεοκάμερας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και φωτογραφίες με γυμνά παιδιά στην παραλία.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του 49χρονου, ως ιδιοκτήτη του σακιδίου. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 165 ψηφιακοί δίσκοι με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας και 3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.
Τα κατασχεθέντα, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τους πολίτες που έχουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

douros 23-5-2015
douros1 23-5-2015
Aπό directNEWS.gr

Τσίπρας προς Σόιμπλε: Αν δεν θέλεις να βοηθήσεις… σιώπα

Τσίπρας προς Σόιμπλε: Αν δεν θέλεις να βοηθήσεις… σιώπα


Σαφέστατο μήνυμα με αποδέκτη κυρίως τον Σόιμπλε, έστειλε ι Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον να σιωπήσει και να μην δυναμιτίζει τις προσπάθειες της χώρας για συμφωνία με τους εταίρους.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «Οι δηλώσεις και η στάση ορισμένων αξιωματούχων τον τελευταίο καιρό, στις πιο κρίσιμες στιγμές της διαπραγμάτευσης, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ίδια την Ευρώπη.
Δεν βοηθούν στην οικοδόμηση του κλίματος εμπιστοσύνης που αυτή τη στιγμή είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.
Και υψώνουν διαχωριστικές γραμμές εκεί που χρειάζεται προσέγγιση και διάλογος».
Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους λέγοντας «Προτείνουμε λοιπόν σε όλους αυτούς να συνταχθούν με τις δυνάμεις εκείνες που δουλεύουν ειλικρινά για εξεύρεση λύσης.
Να καταλάβουν επιτέλους ότι αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι ένα παιχνίδι ισχύος και επιβεβαίωσης, αλλά το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, το ίδιο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχτούμε και να αφήσουμε στο απυρόβλητο όσους εξακολουθούν να παίζουν με τη φωτιά, όσους ποντάρουν στην αποτυχία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όσους εξωθούν τα πράγματα σε ρήξη.
Όσους κάθε φορά που γίνονται βήματα διακινούν σενάρια εξόδου ταπείνωσης της Ελλάδας και κρίσης.
Τα διακινούν κατ ίδιαν, δήθεν εμπιστευτικά, και αμέσως μετά δημοσίως».
Και κατέληξε λέγοντας «Θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα.Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν.
Όσοι δεν το επιθυμούν ας σιωπήσουν».
Ο κ. Τσίπρας έστειλε και μήνυμα στο ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί παράλογες απαιτήσεις, ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι για να υπάρξει συμφωνία αυτή πρέπει να περιλαμβάνει:
§ Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κυρίως τα πρώτα χρόνια, ώστε να διασπάσουμε το μηχανισμό αναπαραγωγής της λιτότητας και να ανακτήσουμε τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.
§ Έσοδα από μεταφορά των βαρών στο πλούτο με αναδιανεμητικό προσανατολισμό, όχι δηλαδή μέτρα που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα: καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
§ Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας, όπου η χώρα αναγκάζεται να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλιά
§ Ένα γενναίο επενδυτικό πακέτο χρηματοδότησης επενδύσεων στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
Μια τέτοια συμφωνία δεν θα απελευθερώσει απλώς το λιμνάζον δυναμικό της ελληνικής οικονομίας



Πηγή: tridune.gr

Οι " θεσμοι " τα θέλουν όλα, και τα θέλουν τώρα

Διαβάζουμε απο τον ιστότοπο iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που επικεφαλής της είναι ο Π.Λαφαζάνης.


ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ

Σε εκβιασμούς και έντονες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση επιδίδονται τις τελευταίες ώρες οι "Θεσμοί", ενώ συνεχίζονται οι επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στη Ρίγα και μετά τις χθεσινοβραδινές συναντήσεις με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Έντονη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Jack Lew κάλεσε, σύμφωνα με το Reuters, τον Αλ. Τσίπρα να καταλήξει εδώ και τώρα σε συμφωνία με τους δανειστές , απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα δυσκολίες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Jack Lew είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή (22/5) και "προειδοποίησε ότι η αποτυχία να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία θα προκαλούσε άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία ευρύτερα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Eν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των εκβιασμών των λεγόμενων "εταίρων" για συμφωνία με τους δικούς τους όρους εδώ και τώρα και ειδικότερα της γερμανικής πλευράς εντάσσονται και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο τόνισε χαρακτηριστικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες, ότι «Πάνε σαν την χελώνα»!
Δεν κινείται τίποτα, επειδή κάθε τρίτη ημέρα μας παρουσιάζει η διαπραγματευτική ομάδα νέες ιδέες, που είναι συνήθως εξίσου ανώριμες όπως και οι προηγούμενες, πρόσθεσε η πηγή από το Βερολίνο.
«Γι αυτό και είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο τις προθέσεις των κυρίαρχων της ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η κυβερνητική πηγή του Βερολίνου φάνηκε "απαισιόδοξη" και σε ότι αφορά την προοπτική της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Βλέπετε στον ορίζοντα χρεοκοπία;» ρωτήθηκε. «Δυνητικά ναι» ήταν η απάντησή της. «Είναι βέβαια στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Αν είναι όμως να γίνει, ας γίνει. Εμείς πάντως δεν εκβιαζόμαστε. Και αυτό δεν το λέει ο Σόιμπλε, αλλά το έχει πει ήδη τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Αυτή είναι η σημαντικότερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ για το θέμα», τόνισε με νόημα ώστε να δείξει την άτεγκτη στάση των "Θεσμών" και να θέσει για μια ακόμη φορά το γνωστό, πλέον, ψευτοδίλημμα "υποταγή εδώ και τώρα ή χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ".
Πάντως τόσο το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας όσο και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ φαίνεται πως τρέμουν οι "Θεσμοί", όπως δείχνουν, άλλωστε, ξεκάθαρα και οι παραπάνω δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΟΙΚ, διότι οι επιπτώσεις τους θα είναι πολύ μεγαλύτερες για τους ίδιους τους δανειστές. 
Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία η προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να μην υποκύψει στις προσταγές των δανειστών, να ενημερώσει πλήρως και με σαφήνεια τον ελληνικό λαό, να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα και να προχωρήσει στον κατά το δυνατόν καλύτερο σχεδιασμό όλων των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η χώρα ώστε να μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά στους εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολυπολικός και σίγουρα δεν περιορίζεται στο περιβόητο τρίγωνο Βρυξέλλες- Βερολίνο- Φρανκφούρτη.
Οι ανακατατάξεις διεθνώς δεν αφήνουν, άλλωστε, περιθώρια να αγνοηθούν οι μεγάλες αλλαγές στα πολιτικο-οικονομικά κέντρα του πλανήτη, που βυθίζουν όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση, την απαξίωση και στο τέλμα την κυριαρχούμενη από τα γερμανικά συμφέροντα Γηραιά Ήπειρο.



iskra.gr

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος


Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9 άτομα μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 9 άνθρωποι, ανάμεσα τους ένας ανήλικος, ένας πυροσβέστης και ένας αστυνομικός, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από εξαγριωμένο σκυλί ράτσας πίτμπουλ, στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης
Ο σκύλος επιτέθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αρχικά σε 6 πολίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να τον απωθήσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Η αστυνομία επενέβη άμεσα αλλά ο σκύλος δε σταματούσε με τίποτα. Επιτέθηκε σε μία αστυνομικό, έναν πυροσβέστη και σε έναν εθελοντή που ήταν εκεί για να βοηθήσει.
Τελικά ένας αστυνομικός τραυμάτισε τον σκύλο στο πόδι, με αποτέλεσμα εκείνος τρέχοντας για να ξεφύγει να πέσει πάνω σε κινούμενο όχημα της πυροσβεστικής και να σκοτωθεί.
Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.




kontranews.gr