20 Μαΐου 2015

Πρέσπες : Η ομορφιά της " παρθένας " φύσης ( Φωτογραφίες )



Ο χάρτης του Δήμου Πρεσπών 
















Παραδοσιακός Οικισμος Πρεσπών : ΨΑΡΑΔΕΣ



Παραδοσιακός  Οικισμός   του Δήμου Πρεσπών :  ΚΩΤΤΑΣ ( ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ)






         

fyllokaiftero1.blogspot.com


Πέντε ελληνικές «υπερτροφές» που θωρακίζουν την υγεία

 Πέντε ελληνικές «υπερτροφές» που θωρακίζουν την υγεία
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μαθαίνουν, να αναγνωρίζουν και να αναζητούν εκείνες τις τροφές που προσφέρουν τα περισσότερα οφέλη στην υγεία τους.
Οι τροφές που συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες πολύ σημαντικών θρεπτικών συστατικών ονομάζονται "υπερτροφές" και οι διατροφολόγοι τις συστήνουν.
Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλές από αυτές τις υπερτροφές.
Εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε από εκείνες που μας τις προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη.
Αμύγδαλα
Με πολύ υψηλή θρεπτική αξία, τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, βιταμινών και καλών λιπαρών που βοηθούν και προστατεύουν τη λειτουργία της καρδιάς. Μια μερίδα αμυγδάλων είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, πρωτεϊνών, καλίου, ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου και πολυακόρεστων λιπαρών.
Ρόδι
Το ρόδι θεωρείται "ο καρπός της ζωής" και συμβολίζει την καλή τύχη και όχι άδικα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, τα ρόδια βοηθούν την πέψη, την απώλεια βάρους και την υγεία της καρδιάς.
Κάπαρη
Σπανίως την αναφέρουμε μαζί με τις υπόλοιπες υπερτροφές, αλλά η κάπαρη είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών και βιταμίνης C.
Δίκταμο
Στην ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη χρησιμοποίησε δίκταμο για να γιατρέψει την πληγή του Αινεία και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σας κάνει να υποψιαστείτε για τις μοναδικές ιδιότητες αυτού του φυτού. Μελέτες έχουν δείξει ότι το δίκταμο, το οποίο είναι συχνά ένα συστατικό σε τσάι βοτάνων, έχει πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Κορινθιακή σταφίδα
Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη Β.

 
 

Πυραμίδες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να εκπέμπουν δέσμες ενέργειας


Χωρίς τίτλο
Παρά το γεγονός ότι η NASA κρύβει πληροφορίες σχετικά με το περίεργο σύννεφο των φωτονίων, το οποίο καλύπτει πλέον σχεδόν ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, έχουμε κάποιες πληροφορίες που διαρέουν από ορισμένους επιστήμονες.Καθώς αυτό το δυσοίωνο σύννεφο βρίσκετε μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, αρχίζει να έχει μια επίπτωση στον Ήλιο και τους πλανήτες ανεξήγητη.
Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι, αυτή η παράξενη ενέργεια που εισβάλλει στον χώρο μας,κάνει μερικές από τις πιο φημισμένες πυραμίδες του κόσμου αρχίζουν να παράγουν έντονη ενέργεια.
Έχουμε αρκετές περιπτώσεις όπου ισχυρά ορατά δοκάρια ήταν ορατά από τον χώρο των πυραμίδων με κατεύθυνση του φωτονίου σύννεφου,προς τον ουρανό,και όλες αυτές οι μαρτυρίες ήταν καλά τεκμηριωμένες.
Παράλληλα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παρατηρούν και να καταγράφουν παράξενα τρομακτικά φαινόμενα όπως ήχους και θορύβους που δίνουν την εντύπωση ότι, η ίδια η Γη στενάζει και κλαίει.
Όλα αυτά τα φαινόμενα, έχουν σχέση με την ταραγμένη εκπομπή του Ήλιου, πιθανότατα που προκαλείται από την παρουσία του φωτονίου σύννεφου, που σε ορισμένους κύκλους έχει λάβει μια γενική ονομασία «δυναμικός χώρος εκδηλώσεων της Ημέρας της Κρίσεως»
Οι Αρχαίες πυραμίδες ξύπνησαν μετά από αιώνες και χιλιετίες ύπνου
Μερικοί τουρίστες είδαν μια λαμπρή ακτίνα φωτός στην πυραμίδα των Μάγια και γρήγορα το φωτογράφησαν με ένα κινητό τηλέφωνο και το δημοσίευσαν. Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν υπήρχε την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει ιδέα για το τι σημαίνει αυτό. Ενέργεια δέσμης στην πυραμίδα των Μάγια; Η επεξεργασία και μεγέθυνση της εικόνας στα δεξιά εμφανίζει και κάποια άλλη κρυφή δέσμη που μοιάζει με κεραυνό.
Χωρίς τίτλοΗ πυραμίδα του Kukulkan, έστειλε μια απίστευτη στήλη ενέργειας στο διάστημα, να ήταν άραγε τυχαίο ή μόνο η τελευταία από όλες τις πυραμίδες, που το κάνανε;
Πρόσφατα, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε να παρακολουθεί εκ νέου την πυραμίδα Xianyang, που έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια δραστηριότητας. Πέρυσι, μια ομάδα επιστημόνων εξέτασε την πυραμίδα, και πιστεύει ότι μπορεί να έχει εξωγήινη προέλευση.
Η εκρηκτική απελευθέρωση της ενέργειας στην κορυφή της πυραμίδας της Σελήνης των Αζτέκων.
Χωρίς τίτλο1Αυτό το εκπληκτικό περιστατικό το οποίο ακολουθεί είναι από μια εκρηκτική απελευθέρωση ενέργειας και έχει παρατηρηθεί και καταγραφεί σε φιλμ. Είναι από την απελευθέρωση ενέργειας από την κορυφή της διάσημης πυραμίδας της Σελήνης των Αζτέκων, στη Teotihuacan στο Μεξικό.
Χωρίς τίτλο2Δοκάρια Ενέργειας, δίνες, ανεμοστρόβιλοι με έντονη δύναμη … Τι σημαίνουν όλα αυτά; Που πηγαίνει όλη αυτή η ενέργεια και γιατί; Πώς ενεργοποιήθηκαν με μυστηριώδη δύναμη οι σιωπηλοί πέτρινοι φρουροί, που παρέμεναν σε ακινησία για αιώνες … μέχρι κάτι που έσπασε τον ύπνο τους; Ποιος τις ξαναέφερε πίσω στη ζωή;
Ίσως όλα αυτά να είναι κάτι περισσότερο από απίστευτα και ότι οι πυραμίδες είναι το σημάδι για την άφιξη μιας άγνωστης δύναμης που περιβάλλει το γαλαξιακού κενό, το οποίο βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του Ηλιακού συστήματος
Θανατηφόρα Ζώνη φωτονίων.
Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για δύο χρόνια έχουν προειδοποιήσει τον κόσμο για την επερχόμενη καταστροφή που μπορεί να προκύψει κατά την περίοδο 2012-2013. Αλλά λίγοι άνθρωποι το άκουσαν. Τώρα, ο διάσημος Ρώσος αστροφυσικός Alexei Dmitriev λέει ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι χειρότερο, πολύ χειρότερο από ότι προβλέπεται από τη NASA και ESA στις προειδοποιήσεις τους.
Το ηλιακό μας σύστημα επηρεάζεται από τεράστια, δυνητικά θανατηφόρα, διαστρικά νέφη ενέργειας. Ο Δρ Dmitriev εξήγησε ότι η αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων από τους ανιχνευτές Voyager 1 και Voyager 2 δείχνει σαφώς ότι ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ακόμη χειρότερα, ο Merav Opher, ερευνητής στη NASA και το Heliophysics μας λέει ότι αυτό το διαστρικό νέφος ενέργειας είναι πολύ ασταθής και ταραγμένο.
Χωρίς τίτλο (2)Ο Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται επίσης ότι το σύννεφο ενέργειας φωτονίων προκαλεί τη διέγερση της ατμόσφαιρας και των πλανητών και ειδικά του Ήλιου μας. Αν το διαστρικό νέφος της ενέργειας επηρεάζει και αλληλεπιδρά με τον Ήλιο, δεν είναι ακόμα σαφής, αλλά είναι ήδη σαφές ότι η ηλιακή δραστηριότητα είναι αυξημένη, η οποία μας οδηγεί σε υψηλότερες συχνότητες ενέργειας και αστάθειας.
Η μαγνητική ροή εισέρχεται σε αλληλεπίδραση με την ηλιακή μαγνητόσφαιρα και το γήινο μαγνητικό πεδίο της Γης, και μπορεί να οδηγηθεί σε αλλαγές των βασικών τομέων του. Η συνέπεια όλων αυτών μπορεί να είναι μια αλλαγή της πολικότητας του μαγνητικού πεδίου της Γης, άγριες διακυμάνσεις του καιρού, και εκπληκτικοί ήχοι στην ατμόσφαιρα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τον πλανήτη.
Οι πυραμίδες βάσει θεωριών είναι η φυσική αποθήκευση ενέργειας στη Γη, κάτι σαν ένα είδος πυκνωτή με βάση την ισχύ του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη, για την παραγωγή και εκτόξευση ακτίνων καθαρής ενέργειας προς το διάστημα και την κατεύθυνση του νέφους που μαστίζει το πλανητικό μας σύστημα. Είναι δηλαδή χτισμένες για να μας προστατεύουν.
Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι δυνατό μόνο εάν η πηγή της ακτινοβολίας βρίσκεται στον πυρήνα της Γης. Αυτή η τεράστια απελευθέρωση της ενέργειας από τον πυρήνα της Γης, στο τέλος του περασμένου έτους ήταν αυτό που σηματοδότησε την αρχή της μετάβασης της εσωτερικής ενέργειας της Γης σε μια νέα ενεργό φάση.
Το άρθρο αυτό είναι ένα πρόσφατο άρθρο του Περιοδικού GEOCHANGE, και η μετάφραση έγινε από την Αποκάλυψη.

Στη Ρουμανία ο κατώτατος μισθός 269 ευρώ – Δες πόσο είναι στη Γερμανία

Στη Ρουμανία ο κατώτατος μισθός 269 ευρώ – Δες πόσο είναι στη Γερμανία


Η Ρουμανία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007. Τι άλλαξε στη ζωή των ανθρώπων στη Ρουμανία; Μήπως έγινε καλύτερη; Σαφώς και όχι.
Ο κατώτατος μισθός στη Ρουμανία θα διαμορφωθεί τον Ιανουάριο του 2016 στα 269 ευρώ, η αλλιώς 1.200 λέι.
Την κατάντια της Ρουμανίας επιφυλάσσει το γερμανικό διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την Ελλάδα. Γιατί όλοι «εμείς» οι Βαλκάνιοι ή οι νοτιοευρωπαίοι είμαστε «κατώτεροι» άνθρωποι σε σχέση με τη γερμανική «Άρια Φυλή».
Για αυτό εξάλλου και ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία είναι 1,473 ευρώ και στην Ολλανδία του Ντάισελμπλουμ ο κατώτατος μισθός είναι 1,501 ευρώ. Διότι πώς θα είναι αυτοί οι κατώτατοι μισθοί στα «ύψη» εάν δεν πεθαίνουν στην πείνα οι παρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώην ανατολικοευρωπαίοι, και πλέον Έλληνες και άλλοι νότιοι;
Έτσι, για να μην έχουμε αυταπάτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Μέρκελ…







tridune

Ο εμετικός Χειμωνάς αποκαλεί τον ελληνικό λαό «όχλο»

Ο εμετικός Χειμωνάς αποκαλεί τον ελληνικό λαό «όχλο»

 Ο Θανάσης Χειμωνάς θέλει να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Όχι γιατί είναι σοσιαλιστής, όχι γιατί είναι αριστερός, απλά γιατί είδε φως και μπήκε. Εξάλλου στο ΠΑΣΟΚ του 4% ο καθένας μπορεί να γίνει πρόεδρος, ακόμα και ένας Χειμωνάς.
Ο Θανάσης Χειμωνάς έγραψε και άρθρο στην Athens Voice με τίτλο «Το τέλος του ελληνικού όχλου». Σύμφωνα με τον Θανάση Χειμωνά για τα δεινά της πατρίδας δεν ευθύνεται η παρασιτική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία, που πλούτισε από τα δημόσια Ταμεία, δεν ευθύνεται το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, που κατασπατάλησε τα δημόσια χρήματα και ύστερα καταχρέωσε τη χώρα.
Όχι, όλοι αυτοί είναι ανεύθυνοι. Για τον Θανάση Χειμωνά φταίει ο λαός, που τον αποκαλεί «όχλο» και μάλιστα «κυρίαρχο όχλο».
Αυτό το ιδεολογικά νεοφιλελεύθερο πολιτικό σκουπίδι, ο Θανάσης Χειμωνάς, θέλει να γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το επισημαίνουμε. Όχι γιατί το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει κάποια σχέση με το ΠΑΣΟΚ του 1974 ή του 1981, αλλά γιατί ακόμα ονομάζεται ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθεί το νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό παραλήρημα ενός Χειμωνά που δεν θα βρει ποτέ την Άνοιξη, ούτε μέσα στο όποιο μυαλό του:
Η «διαπραγμάτευση» και ο «έντιμος συμβιβασμός» έχουν πλέον φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Εκτός από την οικονομία, όμως, πολλοί άλλοι τομείς παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης.
Παιδεία, Δημόσια Τάξη, μεταναστευτική πολιτική, όλα πάνε κατά διαόλου με μια «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση που σε πολλά θυμίζει περισσότερο καθεστώς λαϊκής Δεξιάς (για να μην πούμε κάτι βαρύτερο).
Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ίσως όμως προκύψει και κάτι θετικό από όλα αυτά. Ίσως ζήσουμε επιτέλους την τελική ήττα του Ελληνικού Όχλου.
Διαχρονικά ο Όχλος έπαιζε μεγάλο ρόλο στην ελληνική πραγματικότητα.
Η αχαλίνωτη οργή, η χυδαιότητα, η τυφλή βία που προερχόταν από ένα τυφλό πλήθος.
Οι πολιτικοί φυσικά γνώριζαν τη δύναμη του Ελληνικού Όχλου και συχνά προσπαθούσαν να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του. Την τελευταία πενταετία, αυτή της κρίσης, η κατάσταση ξέφυγε.
Ο Όχλος έπαψε να είναι κομπάρσος, έγινε κυρίαρχος. Αρχικά με τους τραμπούκους που πετούσαν γιαούρτια, προπηλάκιζαν, έδερναν, ενίοτε (βλέπε Μαρφίν) σκότωναν.
Ο ψευτοπατριωτισμός, το ψευτοαριστεριλίκι, η τζάμπα μαγκιά και η συνωμοσιολογία έδιναν κι έπαιρναν, ενώ την Άνοιξη του 2011 το άτυπο αυτό «Κίνημα» έκανε peak με τους θρυλικούς «Αγανακτισμένους» οι οποίοι –δυστυχώς– εξελίχθηκαν σύντομα σε ένα τσίρκο επιθετικού αντιδημοκρατικού εθνολαϊκισμού.
Ο Όχλος ήταν οι «Έλληνες», οι «πατριώτες», οι «αριστεροί». Όλοι οι άλλοι ήταν οι «προδότες», οι «γερμανοτσολιάδες», οι «εχθροί του λαού». Και τους άρμοζε το λαϊκό δικαστήριο και η κρεμάλα.
Φυσικά, πέρα από την οικονομική στενότητα, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η άνθηση του ίντερνετ, όπως και η ανάπτυξη των σόσιαλ μίντια. Με ελάχιστες γνώσεις κομπιούτερ, ο αργόσχολος της Ομόνοιας μπορούσε να μετατραπεί σε ένα μαχητικό μπλόγκερ.
Η κάθε καταπιεσμένη νοικοκυρά εξελισσόταν σε καυστική Twitter και Facebook user, κατακεραυνώνοντας όποιον τολμούσε να βρίσκεται «απέναντι».
Ο –αντιμνημονιακός πλέον– Όχλος γνώριζε τα πάντα, είχε τις λύσεις. Έτσι, η κρίση ήταν ψεύτικη.
Ο λαός υπέφερε λόγω των κακών ξένων που μας ζηλεύουν επειδή χτίσαμε Παρθενώνες, των π(ε)λούσιων που μας φθονούν επειδή είμαστε πτωχοί αλλά αγνοί, καθώς και των ντόπιων πουλημένων πολιτικών. Η λύση στο πρόβλημα ήταν απλή: Η Ελλάς πουλάει τσαμπουκά και δεν πλερώνει τίποτα. Και αν γουστάρετε.
Στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, ο Όχλος έγινε κυβέρνηση.
Εγκαινιάστηκε έτσι ένα νέο πολιτικό σύστημα, η Οχλοκρατία.
Η σπουδή που ο –πάλαι ποτέ–προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το πιο γνήσιο κόμμα «Αγανάκτησης» που υπήρχε, τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας.
Την χώρα πλέον την κυβερνούν (μέσω συγκεκριμένων υπουργών) οι θαμώνες της πάνω και κάτω Πλατείας Συντάγματος.
Οι (αρκετές) σοβαρές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ είτε σιώπησαν είτε αναγκάστηκαν να συναγωνιστούν σε καφρίλα τους βέρους εκπροσώπους της Οχλοκρατίας.
Επιτέλους, λοιπόν, ο Όχλος κυβέρνησε. Και απέτυχε παταγωδώς. Έφερε τη χώρα ένα βήμα από την ολοκληρωτική διάλυση, αποδεικνύοντας την ελαφρότητα και την ανοησία του.
Όλοι οι υπόλοιποι (ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων) περιμένουμε την οριστική πτώση του Όχλου, ελπίζοντας οι ζημίες που θα υποστεί η Ελλάδα να μην είναι αγιάτρευτες.
Ωστόσο, αυτό το τελευταίο εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασχέτως εξελίξεων, η διάσπασή του είναι βέβαιη και ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει αν θα ακολουθήσει τον Όχλο στον όλεθρο ή αν θα του καταφέρει το τελικό θανατηφόρο χτύπημα.
Είναι πια πολύ αργά; Αυτό θα φανεί στο (άμεσο) μέλλον. Το ζήτημα είναι το πάθημα να μας γίνει μάθημα.



tridune