19 Μαΐου 2015

Plan B: Ρίξτε τον Τσίπρα πάση θυσία …



«Οι εντεταλμένοι των ΜΜΕ αναπαράγουν καθημερινά, κατόπιν οδηγιών, δημοσιεύματα από πέντε συγκεκριμένα  ξένα μέσα, τα οποία είναι πλήρως συνδεδεμένα με τα συμφέροντα που στηρίζουν την επιχείρηση ανατροπής»

 Κατερίνα Ακριβοπoύλου
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση της  Κ.Ε. στις 28 Φεβρουαρίου, προϊδέαζε  ανατριχιαστικά για όσα βιώνει αυτό το διάστημα η χώρα.  Με καθαρό τρόπο ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πριν από τρείς μήνες, αυτό που ήδη παρακολουθούμε όλοι με κομμένη την ανάσα: ότι το «σχέδιο των δανειστών ήταν και παραμένει, να οδηγήσουν την κυβέρνησή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες. Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία. Δηλαδή: Να μας πιέσουν, όπως είπε, τόσο, ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις υπό την απειλή της πιστωτικής ασφυξίας. Να σπείρουν, έτσι, απογοήτευση και να μας αποκόψουν από τη λαϊκή βάση. Να χρησιμοποιήσουν, αν χρειαστεί και μπορέσουν, ακόμα και την πιστωτική ασφυξία ως μέσο πρόκλησης λαϊκής δυσαρέσκειας. Με τελικό στόχο, είτε να μας σύρουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα αμφίβολης ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης -κατά το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου– είτε να μας ανατρέψουν και να τελειώνουν με όσα εμείς εκπροσωπούμε και τους φοβίζουν. Είτε τέλος, όπως έγινε με τη ΝΔ του Σαμαρά, να μας ενσωματώσουν πλήρως στην πολιτική και τη λογική τους και να καταφέρουν, έτσι, στρατηγικό πλήγμα και στην Ελλάδα που αντιστέκεται, και στην Ευρώπη που λέει όχι στη λιτότητα».
Λίγες ημέρες πριν από τις σοβαρές καταγγελίες του πρωθυπουργού -οι οποίες φυσικά προσπεράστηκαν συνειδητά από τα ΜΜΕ της διαπλοκής- ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωνε ότι δεν κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, ενώ παραμονές των εκλογών δήλωνε από την Κύπρο τα αντίθετα, σε μια ύστατη προσπάθεια τότε, να στηρίξει το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου… Η κίνηση Ντράγκι, ο οποίος υπακούει αποκλειστικά στις εντολές Σόιμπλε και του σκληρού τραπεζικού πυρήνα που εκπροσωπεί  ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ήταν στην ουσία το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα. Η απόφαση ήταν παράνομη, από τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης και το τηλεφώνημα, που δέχθηκε εκείνο το βράδυ από τον έλληνα πρωθυπουργό, θα το θυμάται για πολύ καιρό, καθώς δεν είχε συνηθίσει σε τέτοιες αντιδράσεις από τους προηγούμενους κυβερνήτες και αξιωματούχους της Ελλάδας… Ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ευθέως ως υπονομευτή και υπάλληλο του Σόιμπλε και του  έκλεισε θυμωμένα το τηλέφωνο, πριν ο ιταλός κεντρικός τραπεζίτης προλάβει να αρθρώσει κουβέντα.
Μετά την ομιλία Τσίπρα, ακολούθησε η δεύτερη πιστολιά από το σύστημα των δανειστών. Στις αρχές Μαρτίου, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε από τη Λευκωσία, πως η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (με αγορά κρατικών τίτλων) ύψους 1,1 τρισ. ευρώ ως τον Ιούλιο, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. “Εκτοτε, η ΕΚΤ υποβάλλει την Ελλάδα στο μαρτύριο της σταγόνας, εγκρίνοντας κάθε τόσο κάποια ελάχιστα ποσά για τη χρηματοδότηση των τραπεζών, μέσω του ELA, ενώ το σχέδιο της ασφυξίας, για την οποία προειδοποιούσε ο πρωθυπουργός από τον Φεβρουάριο, υλοποιείται συστηματικά, με στόχο να συμπιεστεί οικονομικά και ψυχολογικά η κοινωνία, ώστε να χάσει ο Τσίπρας το πρωτοφανές λαϊκό του έρεισμα και να οδηγηθεί ως εκ τούτου, είτε σε υποταγή, που θα τον ακυρώσει, είτε σε ανατροπή. 
Αρωγοί και εργαζόμενοι για την ευδοκίμηση της επιχείρησης «ανατροπή», οιπρόθυμοι ντόπιοι .Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας , αλλά, κυρίως, η τρόικα εσωτερικού με τους θεματοφύλακες του μνημονίου Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ποτάμι , οι οποίοι κινούνται ήδη στην κατεύθυνση της από κοινού καθόδου σε περίπτωση εκλογών, με πρωθυπουργό τον Στουρνάρα… Επειδή , όμως, ο Α.Σαμαράς και ο Ε.Βενιζέλος είναι ήδη καμένα χαρτιά, έχουν πιάσει ήδη στασίδι ηΝτόρα Μπακογιάννη για την αρχηγία της Ν.Δ., και ο χέρ Ανδρέας Λοβέρδος για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο φον Σταύρος, πάλι, θεωρείται προς το παρόν αδιαμφισβήτητος , παρότι οι κατασκευαστές της ιστορίας, αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να  συγκυβερνήσει, όπως είχαν προγραμματίσει τα «λογισμικά» συστήματα εξωτερικού και εσωτερικού… Φροντίζει, άλλωστε, και ο ίδιος να δίνει καθημερινώς εξετάσεις, ειδικά κατά τις τακτές τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Πολ Τόμσεν και όχι μόνον…
Οι μνηστήρες της εξουσίας, και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, κινούνται συστηματικά και συντεταγμένα βάσει συγκεκριμένων οδηγιών: απαξίωση του έργου της κυβέρνησης, αποδόμηση συγκεκριμένων υπουργών, κανιβαλισμός  κεντρικών προσώπων που ενοχλούν αλλά έχουν τεράστιο λαϊκό έρεισμα (όπως ο Γ. Βαρουφάκης), κατασκευή σκανδάλων -εκ των ων ουκ άνευ για να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα του Τσίπρα και της Αριστεράς-, κατασκευή ψευδών ειδήσεων και αποσιώπηση όσων δεν εξυπηρετούν το στόχο,  διαστρέβλωση γεγονότων, διακίνηση email και άλλων  «μηνυμάτων», παραποίηση  στοιχείων, υπερπροβολή συγκεκριμένων προσώπων, επιστράτευση προβοκατόρων παντός τύπου και για κάθε  δράση , διαμόρφωση συγκεκριμένης ατζέντας στην επικαιρότητα,στρατολόγηση παραγόντων του  δημοσίου βίου είτε μέσω  «κουμπαρά», είτε μέσω εκβιασμών, και, πάνω από όλα, καθημερινή τρομοκράτηση της κοινής γνώμης… Οιεντεταλμένοι των ΜΜΕ αναπαράγουν καθημερινά, κατόπιν οδηγιών, δημοσιεύματα από πέντε συγκεκριμένα  ξένα μέσα, τα οποία είναι πλήρως συνδεδεμένα με τα συμφέροντα που στηρίζουν την επιχείρηση ανατροπής, όπως  π.χ., η γερμανικήBildκαι η εφημερίδα Financial Times, ενώ επίλεκτοι δημοσιολογούντες -όπως  καθηγητές, αναλυτές και οργανικοί διανοούμενοι- έχουν αναλάβει το ρόλο της χειραγώγησης των «σκεπτόμενων»…
Έτσι, κανένα συστημικό  Μέσο δεν αναπαρήγαγε πρόσφατα δημοσιεύματα, όπως της γαλλικής εφημερίδας La Tribune που αποδίδει τη στοχοποίηση Βαρουφάκη στο γεγονός ότι «ξέφυγε από τον δρόμο που είχαν χαράξει οι προκάτοχοι του κι έμεινε πιστός στις θέσεις του, παρά τις πιέσεις. Το πρόβλημα του Βαρουφάκη συνίσταται στο ότι ο υπουργός Οικονομικών, προερχόμενος από ένα ιδεολογικό ρεύμα διαφορετικό από αυτό που επικρατεί στην Ευρώπη, έφερε τους συναδέλφους του αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαρουφάκης στάθηκευπερασπιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης και τάχθηκε κατά της πολιτικής της λιτότητας, την οποία κατέκρινε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Το γεγονός αυτό», σημειώνει ο αρθρογράφος Ρομαρίκ Γκοντέν, «σημαίνει ότι η απόρριψη του Ελληνα υπουργού ερμηνεύεται στην ουσία ως πολιτική απόρριψη της ίδιας της νέας ελληνικής κυβέρνησης».
Επίσης, προσφάτως η ιταλική εφημερίδα La Stampa έγραφε για το σχέδιο που επεξεργάζονται η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με βάση το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να κρατηθεί εντός ευρωζώνης, ακόμη και μετά τη χρεοκοπία, που θα μπορούσε να έλθει ως αποτέλεσμα «ναυαγίου» των διαπραγματεύσεων, με συνέπεια να παραμείνει «παγωμένη» η χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου. Το σχέδιο προβλέπει, ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ώστε να αποφευχθεί κατάρρευση των τραπεζών, ενώ θα χορηγηθεί από την Ευρώπη ανθρωπιστική βοήθεια στον ελληνικό πληθυσμό. Όμως, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοσθεί ένα τέτοιο σχέδιο είναι να ανατραπεί η κυβέρνηση Τσίπρα και να αναλάβει τη διακυβέρνηση μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, ή ένα σχήμα τεχνοκρατών. Ο λόγος που δεν έτυχε καμίας προβολής ούτε αυτό το δημοσίευμα, όπως και το παραπάνω για τον Γ.Βαρουφάκη, δεν έγκειται στο ότι τα κανάλια και τα sites που ακολουθούν την ίδια γραμμή, δεν έχουν ανθρώπους να μεταφράζουν από τη γαλλική και την ιταλική…
Οι εχθροί του Αλέξη Τρίπρα έχουν ωστόσο ένα βασικό μειονέκτημα : δεν γνωρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αντιπάλου τους …
altsantiri.gr









Πηγή: http://greek1.blogspot.com/2015/05/plan-b-rixte-ton-tsipra-pasi-thisia.html#ixzz3acjPbQeE
®1Greek Σκέψου....δεν είναι παράνομο ακόμη
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike
Follow us: @1_Greek on Twitter | 1greek on Facebook

Ξαφνική και σφοδρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην Καστοριά

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Καστοριά. Ισχυρό μπουρίνι με χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης την πόλη και τις γύρω περιοχές.



Το καιρικό φαινόμενο δεν κράτησε πολύ ώρα, ωστόσο ήταν αρκετά έντονο.







Πηγή φωτο: zougla.gr

FINANCIAL TIMES ΚΑΙ … «ΠΟΤΑΜΙ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!


Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*

Για ηγέτες του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν έκκληση για ρήξη με τους πιστωτές και προκαλούν δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νέα συμφωνία διάσωσης, κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times και για ...αντάρτες εντός του κυβερνώντος κόμματος!
Η αρθρογράφος των FT, Κέριν Χοπ, αναφέρει πως «οι «σκληροπυρηνικοι» του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν εδώ και εβδομάδες σε μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το συγκεκριμένο κείμενο πρόκειται να συζητηθεί σε μια δημόσια συνεδρίαση του κόμματος την Τρίτη και ουσιαστικά επισημαίνει την κλιμάκωση της εκστρατείας, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της λιτότητας. Η προβολή στο μέλλον είναι ότι μπορεί να διχάσει το κόμμα σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία.
Οι συγγραφείς του κειμένου κάνουν λόγο για ρήξη με τους πιστωτές «ως μόνη επιλογή», για αναστολή των πληρωμών, για μέτρα που περιορίζουν την κίνηση κεφαλαίων, για κρατικό έλεγχο των τραπεζών, φορολόγηση των πλούσιων και για χρηματοδότηση υπέρ των ασθενέστερων – ακόμη και για μια έξοδο από το ευρώ
«Την ίδια στιγμή – προστίθεται στο άρθρο – που η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τα 7,2 δισ. ευρώ της τελευταίας δόσης και την ίδια στιγμή που στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα πρόταση από την πλευρά του Γιούνκερ.»
Όπως αναφέρει το άρθρο ο «ελιγμός» των «ανταρτών» του ΣΥΡΙΖΑ «σηματοδοτεί για πρώτη φορά, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία, την αντίθεση της σκληροπυρηνικής φατρίας (sic!!!) στις κυβερνητικές επιλογές ως προς την οικονομική πολιτική και αυξάνει τις επιλογές της κυβέρνησης ως προς την αναχώρηση από το ευρώ».
Στο κείμενο που συνοδεύει τις απόψεις τους αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει μέρος της λιτότητας και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα μνημόνιο».
ΠΟΤΑΜΙ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙ ΤΟ «ΛΟΜΠΙ» ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...
Στο ίδιο μήκος κύματος και το εγχώριο «ΠΟΤΑΜΙ», που με ανακοίνωσή του ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα «Να ξεκόψει από τις εσωκομματικές φωνές που επιθυμούν τη ρήξη με τους εταίρους και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην ευρωζώνη», όπως ισχυρίζεται.
Στην ανακοίνωση του το ΠΟΤΑΜΙ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες. Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».
Επίσης, σημειώνεται ότι η συμφωνία με τους εταίρους, που έχει αναγορευθεί από την κυβέρνηση σε γόρδιο δεσμό, πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου. «Η διαπραγμάτευση καθορίζεται από το άγχος της κυβέρνησης να περάσει από το αλήστου μνήμης "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" στο δύσκολο "πρόγραμμα των Βρυξελλών", διάφορες εκδοχές του οποίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για τον κ. Τσίπρα φαίνεται ότι συνεχίζει να προέχει η εσωκομματική διαχείριση και το κομματικό κόστος και όχι το συμφέρον των πολλών», υποστηρίζει το ΠΟΤΑΜΙ.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ"
Είναι προφανές ότι η αντιδραστική δημοσιογραφία του εξωτερικού, σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο αντιδραστικό κατεστημένο, του οποίου μια κακότροπα «καμουφλαρισμένη» έκδοση είναι το «Ποτάμι», έχουν ως κύριο στόχο τους τις πιο ριζοσπαστικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα απ' όλα την «Αριστερή Πλατφόρμα», τις οποίες θεωρούν ως το βασικό εμπόδιο για τη διαχειριστική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
Σκοτεινή επιδίωξη της μεγάλης συμμαχίας, που συγκροτούν δυνάμεις της εξωτερικής αντίδρασης με την εσωτερική «πέμπτη φάλαγγα», μοιάζει να είναι, πράγμα που πολλάκις ομολογείται και δημοσίως, η αποκοπή της «Αριστερής Πλατφόρμας» από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον η περιθωριοποίησή της εντός αυτού, ώστε να διευκολυνθεί η άτακτη υπαναχώρηση του τελευταίου, ακόμα και η αλλαγή των συμμαχιών του, με ιδιαίτερη προτίμηση τη συνεργασία του με το «Ποτάμι».
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ έκριναν ως όνειρα θερινής νυκτός αυτά τα σενάρια και τόνιζαν στην Iskra ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση, όσο κι αν βυσσοδομούν ξένα και εγχώρια αντιδραστικά κέντρα, δεν πρόκειται να συνομολογήσουν συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά τους.
Αυτές τις ώρες αυτό που χρειάζεται όσο ποτέ ο τόπος είναι να ξεπεράσει ο λαός τον «αγωνιστικό λήθαργο» και να ξαναδούμε στο προσκήνιο μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες με σημαίες την αντίσταση κα τα αιτήματα μιας νέας ριζοσπαστικής προοδευτικής πορείας της χώρας, που θα θέσει ως πρώτες προτεραιότητες την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των στρατηγικών υποδομών και επιχειρήσεων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τη διεκδίκηση μιας μεγάλης ροής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.
* Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


iskra.gr

Και πάλι ο Σόιμπλε: Τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για συμφωνία

Συνήθης ύποπτος


20:42 | 19 Μάιος. 2015
Στη γνωστή του τακτική εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης επιδόθηκε για ακόμη μία φορά την Τρίτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνοντας ότι «μεγάλη μερίδα των Ελλήνων υποφέρει, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να βάλει τέλος σε αυτό».Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά», είπε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Σύμφωνα με δύο συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ ο Σόιμπλε μίλησε για «κάποια πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα», εξέφρασε τη θέση ότι οι συζητήσεις συνολικά προχωρούν αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι συνομιλίες εκτυλίσσονται γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για ένα «σχέδιο Β» ούτε για τρίτο πακέτο.
Παράλληλα, τρίτος συμμετέχων στη σύσκεψη ανέφερε ότι έγινε μια μακρά συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη βούλησης για μεταρρυθμίσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά», είπε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.
Σύμφωνα με δύο συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ ο Σόιμπλε μίλησε για «κάποια πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα», εξέφρασε τη θέση ότι οι συζητήσεις συνολικά προχωρούν αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι συνομιλίες εκτυλίσσονται γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για ένα «σχέδιο Β» ούτε για τρίτο πακέτο.

Παράλληλα, τρίτος συμμετέχων στη σύσκεψη ανέφερε ότι έγινε μια μακρά συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη βούλησης για μεταρρυθμίσεις.




tvxs

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση

    Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση
    Τις 212.897 έχουν φτάσει οι αιτήσεις των πολιτών για ένταξή τους στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κατά την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα υποβολής αιτήσεων.
    Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 121.046 υποβλήθηκαν σε ΚΕΠ και οι 91.851 ιδιωτικά.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442) ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).
    Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936).
    Παράλληλα, αρκετά υψηλός είναι επίσης αριθμός που αφορά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).
    Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα τελειώνει την Τετάρτη.




    kontranews.gr

    Δέκα πολυτελή αυτοκίνητα του τέως που σάπιζαν στο Τατόι [Εικόνες]


    Δέκα αυτοκίνητα – μια ιστορία. Τα υπερπολυτελή οχήματα που χρησιμοποιούσε η τέως βασιλική οικογένεια στο Τατόι και σάπιζαν επί χρόνια, αναγνωρίστηκαν ως «μνημεία» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.
    Πρόκειται για Rolls Royce», MG και Fiat, που είχαν κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων. Ιδίως οι «Rolls Royce» είναι τα οχήματα με τα οποία η τέως βασιλική οικογένεια συνήθιζε να μετακινείται σε επίσημες εκδηλώσεις και επετείους.
    Το εσωτερικό τους, φτιαγμένο χειροποίητα, χαρακτηρίζεται από ποιότητα κατασκευής και πολυτέλεια, με ακριβά υλικά, όπως επενδύσεις ξύλου και δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων.
    Τα αυτοκίνητα της τέως βασιλικής οικογένειας φυλάσσονται εντός του κτιρίου του Βουστασίου.
    Τα οκτώ από αυτά είναι επιβατικά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ τα άλλα δύο είναι ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μελών της βασιλικής οικογένειας σε μικρές αποστάσεις εντός των ορίων του κτήματος.
    Τουλάχιστον τρία επιπλέον οχήματα βρίσκονται στην ευρύτερη έκταση του κτήματος, από τα οποία το ένα είναι φορτηγό και τα άλλα δύο οχήματα προσωπικού, ωστόσο αυτά δεν συμπεριλαμβάνονταν στην κήρυξη.
    tatoi_car4
    Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ του χαρακτηρισμού των αυτοκινήτων ως μνημείων, καθώς πρόκειται για αντικείμενα συνδεδεμένα με σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ιδιαίτερης τεχνολογικής και αισθητικής αξίας και τα οποία εντάσσονται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με τα υπόλοιπα κηρυγμένα νεώτερα μνημεία του Τατοΐου.
    tatoi2
    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν κηρυχθεί ως κινητά μνημεία στο Τατόι 357 εικαστικά έργα (2010), αλλά και περίπου 2000 έργα τέχνης, αντικείμενα και παραδοσιακές φορεσιές (2013).
    tatoi_car1
    Ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου
    «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το ΚΣΝΜ του υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε στον χαρακτηρισμό ως μνημείων των δέκα αυτοκινήτων που βρίσκονται στο βουστάσιο του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.
    Η απόφαση του χαρακτηρισμού λαμβάνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την κατάσταση των ιστορικών αμαξιών μιας και τα αμάξια παραμένουν ακίνητα στο βουστάσιο για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι τα αυτοκίνητα αυτά κινήθηκαν τελευταία φορά το 1994 στα πλαίσια της συντήρησής τους. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υποστεί σημαντικές φθορές στο εσωτερικό του βουστασίου τόσο από την υγρασία όσο και από τα ποντίκια.
    Η ικανοποίηση όλων μας είναι πολύ μεγάλη μιας και το θέμα των αυτοκινήτων και του μη χαρακτηρισμού τους ως μνημεία είχε έρθει στην δημοσιότητα πριν από ένα περίπου χρόνο όταν ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ανέδειξε το ζήτημα και ενημέρωσε τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στις πιο έγκριτες εφημερίδες την περίοδο εκείνη. Το υπουργείο Πολιτισμού κινητοποιήθηκε τότε άμεσα για τον χαρακτηρισμό και σήμερα έχουμε την θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας.
    Θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμα μια φορά προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ότι άμεσα θα πρέπει να κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό ως μνημείων και των υπολοίπων ιστορικών αυτοκινήτων (ανάμεσα στα οποία και το φορτηγό Mercedes) που βρίσκονται στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς και του συνόλου των βασιλικών αμαξών. Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου στέκεται στο πλευρό όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού για να βοηθήσει με κάθε μέσο την συντήρηση των αυτοκινήτων και των αμαξών και την ασφαλή αποθήκευσή τους κάτω από ιδανικές συνθήκες».







    15 χρήσεις του λεμονιού… που δεν γνωρίζατε!

    15 χρήσεις του λεμονιού… που δεν γνωρίζατε!

    Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

    15 χρήσεις του λεμονιού… που δεν γνωρίζατε! 
    Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, εσύ φτιάξε λεμονάδα… και χρησιμοποιήστε το χυμό ως ένα φυσικό καθαριστικό που κάνει θαύματα στην κουζίνα, και όχι μόνο. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός του μπορεί να αποτελεί «βάλσαμο» στις σαλάτες, αλλά πέρα από τη μαγειρική είναι ικανός να χρησιμοποιηθεί σε «δουλειές» του σπιτιού χάρη στο pH, το κιτρικό οξύ και τις βιταμίνες του. Παρακάτω θα βρείτε 15 εντυπωσιακές χρήσεις του λεμονιού που ίσως δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό…
    - Κάντε λευκά τα ρούχα σας με τρείς κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Μπορείτε, είτε να μουλιάσετε τα ρούχα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές φέτες λεμόνι, είτε να ρίξετε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κάδο του πλυντηρίου.
    - Μετατρέψτε το μαρούλι… σε τραγανό και φρέσκο! Σε περίπτωση που το μαρούλι έχει μαλακώσει πολύ στο ψυγείο, στύψτε μισό λεμόνι μέσα σε ένα μπολ με νερό και βάλτε το μέσα. Στη συνέχεια, αφήστε το στο ψυγείο για μια ώρα και θα δείτε ότι τα φύλλα του μαρουλιού θα ξαναγίνουν τραγανά.
    - Δώστε τέλος στην κακή αναπνοή με το χυμό λεμονιού. Εάν κάνετε γαργάρες με χυμό λεμονιού θα απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος. Εναλλακτικά, ρίξτε λίγο λεμόνι σε ένα ζεστό ποτήρι νερό και πιείτε το, ώστε να γεμίσετε με βιταμίνη C και να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας.
    - Αποστειρώστε το φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό με ¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Βάλτε το φλιτζάνι μέσα στο φούρνο και ζεστάνετε το υγρό. Ο ατμός θα μαλακώσει τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού, ώστε να τα καθαρίσετε με ευκολία.
    - Βγάλτε το μελάνι από τα ρούχα σας. Εάν έχει πέσει μελάνι στη μπλούζα σας, ρίξτε πάνω του λίγο χυμό λεμονιού, όσο βέβαια είναι ακόμα υγρό. Στη συνέχεια, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο με απορρυπαντικό.
    - Τρίψτε μισό λεμόνι για καθαρό πρόσωπο, χωρίς σπυράκια. Λίγο πριν το βραδινό ύπνο, ακουμπήστε ένα κομμένο λεμόνι  πάνω στα σπυράκια και ξεπλυθείτε το πρωί με κρύο νερό.
    - Σταματήστε το μαύρισμα των πατατών και των κουνουπιδιών. Αφού βράσετε τις πατάτες, ρίξτε μέσα στο βραστό νερό μια κουταλιά από χυμό λεμόνι και θα δείτε ότι δεν θα σας μαυρίσουν… ακόμα και εάν περιμένετε για δυο-τρεις ώρες!
    - Δώστε λάμψη στα βαμμένα μαλλιά σας με χυμό λεμονιού. Απλά ανακατέψτε λίγο χυμό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.
    -Καθαρίστε το μαύρο χρώμα από τα μπρούτζινα ή χάλκινα αντικείμενα. Ανακατέψτε λίγο λεμόνι με αλάτι ή μαγειρική σόδα και στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα πάνω στη μαυρισμένη επιφάνεια. Αφού το αφήσετε για πέντε λεπτά, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και σκουπίστε το με ένα πανί.
    - Γυαλίστε τα παπούτσια σας. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λάδι με 2 κουτ. χυμό λεμονιού και γυαλίστε τα παπούτσια σας.
    - Καθαρίστε 100% τα λαχανικά και τα φρούτα από ζωύφια και χώματα. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό για να δημιουργήσετε ένα ανέξοδο «καθαριστικό» για τα λαχανικά και τα φρούτα σας.
    - Απολυμάνετε την επιφάνεια κοπής στην κουζίνα. Ακόμα και ένα έχετε τοποθετήσει πάνω στην επιφάνεια κοπής ψάρια ή κρέας, έχετε τη δυνατότητα να την απολυμάνετε με χυμό λεμονιού. Έτσι, μπορείτε να διώξετε και την έντονη μυρωδιά μετά το κόψιμο σκόρδου ή κρεμμυδιού.
    - Αντιμετωπίστε τα κίτρινα νύχια. Αφήστε τα δάχτυλα σας μέσα σε ένα μικρό μπολ με νερό και χυμό μισού λεμονιού. Το αποτέλεσμα θα είναι να αποκτήσετε λευκά «φωτεινά» νύχια.
    - Γεμίστε με θετική διάθεση. Η μυρωδιά ενός λεμονιού αποτελεί ένα φυσικό αντι - καταθλιπτικό. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα φρέσκο λεμόνι στο γραφείο σας ή  ακόμα καλύτερα πιείτε μια λεμονάδα.
    - Απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών. Ρίξτε υπολείμματα ή φλούδες λεμονιού μέσα στη σακούλα σκουπιδιών και μετά από λίγα λεπτά δεν θα μυρίζει δυσάρεστα το σπίτι σας. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τις (μέχρι να μαυρίσουν) στο ντουλάπι του κάδου…

    Λεουτσάκος: Ζωή υπήρξε πριν το ευρώ, μπορεί να υπάρξει και μετά – Οικονομικοί δολοφόνοι οι δανειστές


    Ο Στάθης Λεουτσάκος καλεί τους πολίτες σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των δανειστών στην πλατεία Συντάγματος.


    Την θέση ότι «ζωή υπήρξε και πριν το ευρώ, και μπορεί να υπάρξει και μετά» διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.
    Σε δηλώσεις του στον Alpha 989 ο κ.Λεουτσάκος υπογράμμισε πως αν οι δανειστές «δεν διευκολύνουν στη χρηματοδότηση και οδηγηθούμε στη ρήξη, ζωή υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.
    Μάλιστα υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν πιο γρήγορα προοδευτικές αλλαγές».
    Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Star ο κ.Λεουτσάκος είχε υποστηρίξει ότι οι δανειστές θέλουν να στριμώξουν σε επώδυνα μέτρα την Ελλάδα, αμφισβητώντας το κατά πόσο θα είναι «αμοιβαία επωφελής» και «έντιμη» η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών.
    Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά των δανειστών, τους οποίους χαρακτήρισε «οικονομικούς δολοφόνους», αναφέροντας πως η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει μόνο μαζί με το λαό.
    «Δεν φοβόμαστε το λαό.
    Ο κόσμος είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση.
    <<Τους καλώ στο Σύνταγμα σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των δανειστών προκειμένου να ισχυροποιήσουμε τις θέσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Ευρώπη >> τόνισε με έμφαση  ο κ.Λεουτσάκος.


    Λαπαβίτσας: Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει μέσα σε μήνες


    Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει μέσα σε μήνες τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Press Project, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως ο λαός είναι έτοιμος για τη δραχμή.

    Απαντώντας στον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και αναρωτήθηκε «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

    Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα και μίλησε για υπερβολές και τρομοκρατία που έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Ανέφερε ότι μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε όντως προβλήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό θα κρατήσει μερικές εβδομάδες.

    Για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων ο Λαπαβίτσας είπε ότι υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που μπορούν να λειτουργήσουν, όπως το Ιράν η Ρωσία, με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε για τις ενεργειακές μας ανάγκες και επεσήμανε ότι «ο στόχος της επιστροφής στη δραχμή είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

    Για τη διαπραγμάτευση και τις προοπτικές μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας ο Κώστας Λαπαβίτσας εμφανίστηκε εντελώς αρνητικός λέγοντας ότι ακόμα και αν η σημερινή διαρροή με το κείμενο του Γιούνκερ δεν εξασφαλίζει παρά ακόμα λίγο χρόνο. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και φυσικά προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρήξη.

    Για το νόημα της ψήφου της 25ης Ιανουαρίου:
    "Έχουμε πλημμυρίσει από ερμηνείες το τελευταίο διάστημα της λαϊκής εντολής. Ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει αυτός. Η δική μου άποψη είναι  ότι ο κόσμος ψήφισε για αλλαγή. Για μεγάλη αλλαγή. Ψήφισε για το πρόγραμμά μας. 'Ακουσε το πρόγραμμά μας, το δέχθηκε και ψήφισε γι αυτό. Βέβαια άκουσε όλα αυτά να λέμε πώς θα γίνουν μέσα στο ευρώ. Είναι αλήθεια αυτό. Αλλά δεν ψήφισε για να μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία".


    Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
    "Δεν έχουμε πάρει μέτρα, δεν έχουμε κάνει πράγματα που καταφανώς ή σε μεγάλο βαθμό αντιβαίνουν στο πρόγραμμά μας. Δεν το έχουμε κάνει και δεν πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια και το βλέπουμε όλοι πως στο πλαίσιο το σημερινό δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα με τους ρυθμούς και με τον τρόπο που θα θέλαμε. Είναι προς συζήτηση την στιγμή αυτή - δεδομένου του πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις- εάν θα μπορέσουμε και να το υλοποιήσουμε."

    "Θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω σε αυτό. Έχω εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή την βάση. Εάν προκύψουν άλλα πράγματα, το πρόβλημα δεν θα το έχω εγώ θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ".


    Για το ανακοινωθέν του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
    "Η συμφωνία αυτή εμένα δεν μου αρέσει καθόλου γιατί εγείρει μια σειρά θεμάτων. ΓΙα να τα συνοψίσω θα πω ότι περιέχει την "δημιουργική ασάφεια" που είναι συνήθως υπέρ του ισχυρού και όχι του αδύναμου όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Επίσης ότι ο χρόνος όταν συμβεί αυτό, δεν είναι υπέρ αυτού που θέλει την λύση γρήγορα και πιέζεται αλλά είναι υπέρ του άλλου".

    Για το ενδεχόμενο μη πληρωμής δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
    "Η Ελλάδα νομίζω ότι θα πρωτοπορήσει και σε αυτό. Έχουμε πρωτοπορήσει σε πάρα πολλά πράγματα στην πορεία αυτής της κρίσης. Φέραμε το ΔΝΤ μέσα στην ΟΝΕ, επιβάλλαμε πολιτικές τρομακτικής λιτότητας στην Ευρώπη, γίναμε πειραματόζωα. Θα πρωτοπορήσουμε και σε αυτό γιατί αυτά που χρωστάμε στο ΔΝΤ την στιγμή αυτή είναι τεράστια τα ποσά αυτά και δεύτερον είναι ποσά που τα αποπληρώνουμε τώρα. Αυτά που χρωστάμε στην Ε.Ε έχουν μια περίοδο χάριτος. Επομένως αν είναι να σταματήσουμε τις πληρωμές - που πρέπει- δυστυχώς οι πληρωμές που θα σταματήσουμε θα είναι προς το ταμείο και την ΕΚΤ γιατί αυτές είναι που πιέζουν. Εκεί το πράγμα έχει μία εξέλιξη η οποία είναι και εν μέρει απρόβλεπτη είναι και εν μέρει πολύ δύσκολη. Όμως ποιός είναι ο άλλος δρόμος;"

    Για τους προβληματισμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
    "Πολύ φυσιολογικά έχουμε μία συζήτηση και μέσα στον κόσμο, που ειλικρινά κουβεντιάζει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για μία ακόμη φορά ο μόνος πολιτικός χώρος όπου η συζήτηση που γίνεται στην κοινωνία αντανακλάται και μέσα του".

    Για το ενδεχόμενο προσφυγής σε λαϊκή εντολή.
    "Η δική μου θέση, είτε μιλάμε για δημοψήφισμα είτε για εκλογές είναι παρά πολύ ξεκάθαρη.  Ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι να πάρει την λαϊκή εντολή που θα χρειαστεί προκειμένου να κάνει  μεγάλα βήματα αν δει ότι δεν μπορούμε να βρούμε λύση (κι αυτό ακόμα παίζεται) θα πρέπει να πάρει μια διαφορετική θέση ο ίδιος. Δεν είναι θέμα ...πές μου τι θέλεις κι εγώ θα το κάνω. Δεν είναι έτσι η Δημοκρατία, δεν είναι έτσι η πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ό ίδιος  να τοποθετηθεί με διαφορετικό τρόπο. Αυτό ήδη γίνεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.".


     Πηγή:  thepressproject.gr
    απο: enikos.gr