16 Μαΐου 2015

Αποστομωτική απάντηση Βαρουφάκη στο " Πρώτο Θέμα " προπαγάνδας




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Το «Πρώτο Θέμα» συνεχίζει να… τιμά τη δημοσιογραφία με πρωτοσέλιδα θέματα όπως «Σόιμπλε προς Βαρουφάκη: Πάρτε δρόμο από το ευρώ» και «Σύμβουλος σε εταιρεία bitcoin Σιγκαπούρης ο Γιάνης».
Τα παραπάνω δημοσιεύματα προκάλεσαν την ακόλουθη δήλωση του υπουργού Οικονομικών:
«Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο κυριακάτικο φύλλο της, μου περιποιεί την τιμή να επικεντρωθεί στο πρόσωπό μου δις και μάλιστα στην πρώτη σελίδα! Η τιμή θα ήταν μεγάλη αν τα σχετικά άρθρα δεν περιείχαν ανακρίβειες, που είμαι σίγουρος ότι θα διορθωθούν από την σύνταξη της εφημερίδας.

 Άρθρο με τίτλο: «ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ: Φύγετε από το ευρώ και σας δίνουμε κλειδωμένη ισοτιμία...»
 Ποτέ ο Δρ Σόιμπλε δεν μου είπε κάτι τέτοιο στην μεταξύ μας συνομιλία, την 11η Μαΐου ή σε οποιαδήποτε προηγούμενη συνάντηση.

 Με τον Γερμανό ομόλογό μου διατηρούμε καλές συναδελφικές σχέσεις και έχουμε συμφωνήσει πως ό,τι λέγεται μεταξύ μας, μένει μεταξύ μας, ως οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι υπουργοί οικονομικών χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

 Αυτή τη μεταξύ μας συμφωνία την τηρούμε κατά γράμμα. Για αυτόν το λόγο, όπως φαίνεται, κάποιοι ευφάνταστοι κατασκευάζουν μεταξύ μας διαλόγους που, όπως είναι λογικό, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Άρθρο με τίτλο: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και υπουργός, είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BITCOIN ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ» και «Είχε προτείνει τους εργοδότες του για συμβούλους στην Κυβέρνηση Τσίπρα»

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ποτέ δεν πρότεινα «εργοδότη» μου, πόσο μάλιστα την μικρή, νεόδμητη εταιρεία Tembusu, ως σύμβουλο της κυβέρνησής μας.

Όποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα μου θα βρει αρκετά άρθρα, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, και video από ομιλίες μου, με θέμα τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών. Πρόκειται για ερευνητικό πεδίο με το οποίο είχα ασχοληθεί (σε συνεργασία με πανεπιστήμια και τεχνολογικές εταιρείες του εξωτερικού), πριν κατέλθω στο στίβο της πολιτικής.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ήρθε σε επαφή μαζί μου το 2013 ζητώντας μου συμβουλές καθώς οι ιδρυτές της (νέοι, ταλαντούχοι τεχνολόγοι του χώρου) διάβασαν (τυχαία όπως μου είπαν) σχετικά μου άρθρα που τα βρήκαν σημαντικά. Επειδή με ενδιέφερε ιδιαίτερα το πεδίο αυτό, καθώς θα διαμορφώσει το μέλλον των συναλλαγών διεθνώς, συνέταξα και τους προώθησα, από τις ΗΠΑ, όπου εργαζόμουν, εμπεριστατωμένη συμβουλευτική έκθεση. Σε αυτήν τους πρότεινα και περιέγραψα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών – το οποίο μάλιστα ονόμασα TRUST.

Από την παράδοση εκείνης της έκθεσης, τον Δεκέμβριο του 2014, δεν τους προσέφερα συμβουλές ούτε είχα μαζί τους καμία επαγγελματική συνεργασία. Όσο για την αναφορά του ονόματός μου ως σύμβουλό τους μέχρι σήμερα, φαντάζομαι ότι αντανακλά την αξία που δίνουν στην συνεισφορά μου εκείνη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με άλλους οργανισμούς (π.χ. το περιοδικό Science & Society της Νέας Υόρκης) που διατηρούν το όνομά μου στον κατάλογο των συμβούλων ή επίτιμων μελών των διοικητικών τους συμβουλίων.

 Όσο αφορά την κακοήθη υπόνοια ότι εισηγήθηκα την πρόσληψη της Tembusu από την κυβέρνηση, παρακαλώ να αποσυρθεί άμεσα από την σύνταξη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ».








Με πληροφορίες απο koutipandoras.gr

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Τράγκα για ανακριβή δήλωση






Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Τράγκα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», καθώς από την έρευνα των αρχών φέρεται να μην είχε δηλώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Από την πλευρά του ο εκδότης δήλωσε πως είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2012 στον ανακριτή.
«Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελεγκτές σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού ο οποίος καταβάλλεται. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι με το Α ή Β τρόπο θέλουν να σταματήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και κυρίως την πρωινή μου εκπομπή στο ραδιόφωνο», υποστήριξε ο κ. Τράγκας.




koutipandoras.gr

Καλά βρε Γιάνη, σου έκανε τέτοια πρόταση – δώρο ο Σόιμπλε και είμαστε ακόμα στο Ευρώ;


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεσιταλ φαντασίας πάλι αυριο στο «Πρώτο Θέμα», αφού η «πρόταση» Σόιμπλε που αναφέρει, ταυτίζεται με αυτή που θα ζητούσε η Ελλάδα από τον Άη Βασίλη. Και την παρουσιάζει ως προσβολή!











 by olympiada  

Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση

Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση


Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση
Την υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση των εισοδημάτων τους, πραγματικών ή τεκμαρτών, έχουν εκείνοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», δεν προβλέπεται εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα (π.χ. φοιτητές κ.λπ.), ακόμα και εάν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου.
Επίσης, οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου, υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του.
Συγκεκριμένα, οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, όταν: έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
Αντιθέτως, δεν είναι υποχρεωτικό να υποβάλουν φορολογική δήλωση εκείνοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα και οι κεκαρμένοι μοναχοί για το καθαρό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σε αυτούς κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούν την ανωτέρω ιδιότητα, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ.



kontranews

Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάς


Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάςΤο αμυγδαλέλαιο  είναι ένα από τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά και τη φροντίδα του δέρματος. Διαθέτει πολλά θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες που το καθιστούν ένα ισχυρό συστατικό καλλυντικών προϊόντων. Μάλιστα, τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με τη χρήση αμυγδαλέλαιου στο δέρμα μπορεί να είναι συγκρίσιμα με εκείνα πολλών ισχυρών προϊόντων φροντίδας του δέρματος, χωρίς όλες τις παρενέργειες.
Θεραπευτικές ιδιότητες
  • Αντιφλεγμονώδες. Μειώνει τη φλεγμονή τοπικά.
  • Αντιοξειδωτικό. Διαθέτει ήπια αντιοξειδωτική ικανότητα.
  • Ενισχυτής ανοσοποιητικού. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχει ισχυρή προστασία από διάφορες ασθένειες.
  • Αντι-ηπατοτοξικό. Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό για την ενίσχυση του ήπατος στην εξάλειψη των τοξινών. Αυτό πραγματοποιείται επίσης με καστορέλαιο.
  • Μαλακτικό. Χρησιμοποιείται για την εξάλειψη του υπερβολικά ξηρού δέρματος.
  • Σκληρυντικό. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αγγειακών θεμάτων όπως ευρυαγγείες, αιμορροΐδες και κιρσούς.
  • Καθαρτικό. Προωθεί την αφόδευση και ανακουφίζει από τη  δυσκοιλιότητα . Αυτή η καθαρτική δράση είναι ήπια σε σύγκριση με τα ισχυρότερα καθαρτικά όπως το καστορέλαιο.
  • Αναλγητικό. Το αμυγδαλέλαιο είναι ήπιο παυσίπονο.
  • Χαλάρωση των μυών. Το μασάζ με αμυγδαλέλαιο καταπραΰνει τον πόνο στους μυς.
  • Επουλωτικό. Βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα.
  • Αντι-πιτυριδικό. Απομακρύνει την πιτυρίδα από το τριχωτό της κεφαλής.
Αμυγδαλέλαιο για το δέρμα
Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ακόλουθες συνθήκες του δέρματος και επίσης ως ένα γενικό φυσικό συστατικό περιποίησης του δέρματος.
  • Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάςΕνυδατώνει το δέρμα και φυλακίζει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Έτσι, εφαρμόστε το σωστά μετά από ένα ντους για μέγιστα οφέλη.
  • Διορθώνει το ξηρό και θαμπό δέρμα. Είναι το δέρμα σας εξαιρετικά ξηρό; Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την τακτική εφαρμογή μπορεί κανείς να δει μικρότερες ρωγμές στο δέρμα.
  • Σκασμένα χείλη. Αν υποφέρετε από σκασμένα χείλη δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο. Θα αγαπήσετε τα αποτελέσματα. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με το αμυγδαλέλαιο είναι ότι έχει γλυκιά γεύση σε αντίθεση με τη γεύση του ελαιολάδου και σχεδόν όλων των άλλων ελαίων.
  • Αποκτήστε λείο, μεταξένιο και λαμπερό δέρμα. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ελαστική και η υφή της είναι ομοιόμορφη.
  • Βοηθά στην ψωρίαση, το έκζεμα και άλλες μορφές δερματίτιδας. Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να μην είναι σε θέση να θεραπεύσει αυτές τις καταστάσεις, αλλά βοηθάει το δέρμα να επουλωθεί γρηγορότερα και καλύτερα.
  • Αφαιρεί το μακιγιάζ. Ρίξτε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και σκουπίστε ακριβώς στο πρόσωπό σας. Όλο το μακιγιάζ προσκολλάται στο βαμβάκι. Το δέρμα παραμένει φρέσκο.
Αμυγδαλέλαιο για το πρόσωπο
Το αμυγδαλέλαιο εξομαλύνει τις ρυτίδες και μειώνει τη χαλάρωση του δέρματος. Μάλιστα, θεραπεύει τους μαύρους κύκλους των ματιών. Λίγο πριν κοιμηθείτε απλά εφαρμόστε μερικές σταγόνες κάτω από τα μάτια και κάντε απαλά μασάζ στο δέρμα κάτω από τα μάτια. Όταν γίνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και να μειώσει την καταπόνηση των ματιών.
Αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά
Το αμυγδαλέλαιο είναι αρκετά χρήσιμο όχι μόνο για το δέρμα, αλλά είναι εξαιρετικό για την υγεία των μαλλιών σας.
Πιτυρίδα. Εφαρμόστε μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα από το αμυγδαλέλαιο απευθείας πάνω στο δέρμα της κεφαλής. Φροντίστε να κάνετε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών. Πλένετε μετά από 30 λεπτά.
Αμυγδαλέλαιο: Το έλαιο της υγείας και της ομορφιάςΑποκτήστε λαμπερά μαλλιά. Εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου αυξάνεται η στιλπνότητα και η λάμψη των μαλλιών. Αυτό λειτουργεί καλύτερα αν τα μαλλιά σας είναι υγρά. Μην εφαρμόζετε μεγάλες ποσότητες αμυγδαλέλαιου, διότι τα μαλλιά σας θα είναι βουτηγμένα στο λάδι.
Ψαλίδα. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στις άκρες των μαλλιών σας και θα απαλλαχθείτε από την ψαλίδα.
Θεραπεία για υγιή μαλλιά. Το λάδι αμυγδάλου αποτελεί μία καλή θεραπεία για κουρασμένα μαλλιά. Ζεστάνετε αυτό το λάδι και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε το για 2-3 ώρες και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αυτό προσφέρει βαθιά περιποίηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται μαλακά και υγιή. Αυτή η θεραπεία γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη των μαλλιών.






 Πηγή.

Κόνυζα-Το φυσικό φυτικό εντομοκτόνο


Dittrichia viscosa (Inula viscosa) / Διτριχία η ιξώδης-Οικογένεια Asteraceae
 
Κοινά ονόματα: Κόνυζα, Ακονυζία, Κόνυζο, Νεροκόνυζο, Νεροκολλησιά, Ψυλλήθρα, Ψυλλίστρα.
 
 Πολυετές φυτό με βλαστό όρθιο, κολλώδη (ιξώδη), με βαριά μυρωδιά, ύψους 40-100 εκ. Φύλλα λογχοειδή, ακέραια, οδοντωτά, ημιπερίβλαστα και κολλώδη. Άνθη κίτρινα σε ακραία κεφάλια και πολλές ταξιανθίες. Φυτρώνει σε άκρες δρόμων και χαντάκια, που συγκρατούν υγρασία. Ανθίζει από Αύγουστο έως Οκτώβριο.
 
Θεωρείται φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό φυτό. Το υπέργειο τμήμα του θεωρείται από την λαϊκή ιατρική εντομοκτόνο, μαλακτικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό και εμμηναγωγό. Επίσης, φυτό βαφικό που δίνει ωραίες πράσινες αποχρώσεις. Ο Διοσκουρίδης μας την περιγράφει και αναφέρει τις χρήσεις της:
Η μία καλείτε μικρή και είναι πιο αρωματική, ενώ η άλλη είναι μεγαλύτερη και υπερέχει στο μέγεθος του θάμνου και στα φύλλα είναι πλατύτερη και βαρύοσμος.
Αμφοτέρων μοιάζουν στα φύλλα με την ελιά, είναι όμως χνουδωτά και στιλπνά.
Η μεγαλύτερη έχει ύψος βλαστού δύο πήχες, ενώ η μικρότερη ένα πόδι και άνθος κίτρινο, αραιό, ελαφρώς πικρό, με θύσανο, ενώ οι ρίζες είναι άχρηστες.
Φυτρώνει δε και τρίτο είδος κόνυζας, με πιο παχύ και μαλακό βλαστό, μεγαλύτερο στα φύλλα από τη λεπτή, μικρότερο από τη μεγάλη, όχι λιπαρό, με πιο βαριά και αηδιαστική μυρωδιά και λιγότερο δραστικό. Φυτρώνει σε υγρούς τόπους.
 
Ο θάμνος μαζί με τα φύλλα έχει τη δυνατότητα, όταν βάζετε σαν στρώμα και όταν γίνεται θυμίαμα, να διώχνει τα φίδια, να απομακρύνει τα κουνούπια, σκοτώνει δε και τους ψύλλους.
 
Τα φύλλα γίνονται με ωφέλεια κατάπλασμα στα δαγκώματα από φίδια στις νεοπλασίες και στα τραύματα.
Μαζί με κρασί πίνεται το άνθος και τα φύλλα για την πρόκληση της έμμηνου ρύσεως, την αποβολή των εμβρύων, τη στραγγουρία, τους κολικούς και τον ίκτερο, ενώ όταν πίνονται μαζί με ξύδι βοηθάνε τους επιληπτικούς  και το αφέψημά τους με ατμόλουτρα θεραπεύει τις παθήσεις της μήτρας.
Ο χυμός της αν εισαχθεί με βύσμα, προκαλεί εκτρώσεις. Το φυτό εάν επαλείφεται μαζί με λάδι κάνει καλό στα ρίγη. Η λεπτή θεραπεύει και τους πονοκεφάλους εάν γίνει κατάπλασμα.
 
Στην εποχή μας σύμφωνα με την πιο κάτω διπλωματική εργασία, η κόνυζα απέδειξε και την φυτοπροστατευτική της δράση έναντι παθογόνων μικροοργανισμών
 
 Επίδραση του λυοφιλιωμένου υδατικού εκπλύματος του επιεφυμενιδικού υλικού του φυτού Dittrichia viscosa στην in vitro και in planta ανάπτυξη φυτοπαθογόνων μικροοργανισμών
 
Από τις προηγούμενες ενότητες προκύπτει ότι το φυτοπροστατευτικό δυναμικό του επιεφυμενιδικού εκκρίματος του φυτού D. Viscosa είναι υψηλό και κατά περίπτωση θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει παράγοντα προστασίας καλλιεργούμενων φυτών έναντι φυτοπαθογόνων μικροοργανισμών.
 
Περαιτέρω, η χρήση σκευασμάτων φυτικής  προέλευσης προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι συνθετικών χημικών σκευασμάτων, όπως :
 
( α) η μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης ανθεκτικότητας του παθογόνου, καθώς το φυτοπροστατευτικό αποτέλεσμα στηρίζεται στην συνδυασμένη δράση πολλών διαφορετικών ουσιών οι οποίες πιθανώς να παρουσιάζουν περισσότερους του ενός τρόπους δράσης επί του συγκεκριμένου μικροοργανισμού
(β) η απουσία δυσμενών περιβαλλοντικών επιδράσεων και
(γ) η απάλειψη παρενεργειών επί της υγείας των εκτρεφόμενων ζώων και του ανθρώπου από την χρήση συμβατικών φυτοπροστατευτικών ουσιών. 
 
Ωστόσο, η πιθανή χρήση του υλικού αυτού στην φυτοπροστασία προϋποθέτει ευκολία παραλαβής και εφαρμογής, διαπίστωση της προστατευτικής δράσης του έναντι φυτοπαθογόνων μικροοργανισμών in planta και απουσία δυσμενών επιδράσεων επί του προστατευόμενου φυτού.
Σχετικά με την μέθοδο εφαρμογής του, επιλέχθηκε η λυοφιλίωση του παραλαμβανόμενου (μέσω υδατικής έκπλυσης του υπέργειου τμήματος του φυτού D. viscosa) φυτικού υλικού.
 
Πριν την εφαρμογή, ορισμένη μάζα λυοφιλιωμένου υλικού διαλύεται σε νερό ώστε να προκύψει το εφαρμοζόμενο διάλυμα. Το λυοφιλιωμένο υλικό δοκιμάστηκε επί της in vitro ανάπτυξης φυτοπαθογόνων μικροοργανισμών με ευρύ γεωπονικό ενδιαφέρον.
 
 
Με βάση τις in vitro βιοδοκιμές μυκηλιακής ανάπτυξης, αξιολογήθηκε η ικανότητα του λυοφιλιωμένου υλικού να αποτρέπει την προσβολή φυτών και καρπών αγγουριάς από τον μύκητα B. cinerea. Για την επιλογή του μύκητα B. cinerea λήφθηκε υπ’ όψη το γεγονός ότι αποτελεί ένα φυτοπαθογόνο με ευρύτατο κύκλο ξενιστών στους οποίους περιλαμβάνονται φυτικά είδη με σημαντικό γεωπονικό ενδιαφέρον όπως κηπευτικά και καλλωπιστικά είδη σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες αλλά και φυτικά είδη δενδρωδών καλλιεργειών καθώς και το αμπέλι (Gjaerum et al., 1988; Agrios, 2005).
 
Επιπλέον, ο κίνδυνος της ανάπτυξης ανθεκτικότητας έναντι μυκητοκτόνων με συγκεκριμένο τρόπο δράσης αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα στην αντιμετώπιση της ασθένειας της γκρίζας μούχλας και έχει αναφερθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες μυκητοκτόνων (Leroux et al., 1999; Ziogas et al., 2005; Markoglou et al., 2006). Με βάση την αποτελεσματικότητα του λυοφιλιωμένου υλικού κατά τις in vitro δοκιμές, επιλέχθηκε η εφαρμογή της δόσης των 6 mg ml-1 η οποία αντιστοιχεί στο εξαπλάσιο της δόσης προσομοίωσης.
Η αποτελεσματικότητα του λυοφιλιωμένου υλικού στην παραπάνω δόση συγκρίθηκε με την αποτελεσματικότητα του εμπορικού σκευάσματος Teldor, ενός ευρέως εφαρμοζόμενου για το συγκεκριμένο φυτοπαθογόνο εμπορικού μυκητοκτόνου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε δόση 6 mg ml-1 (αντιστοιχεί σε συγκέντρωση δραστικής ουσίας 3 mg ml-1 η οποία είναι διπλάσια της μέγιστης συνιστώμενης).
 
 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η εφαρμογή του λυοφιλιωμένου υλικού είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της εξέλιξης έως και την πλήρη παρεμπόδιση της σήψης των κοτυληδόνων ή των καρπών του φυτού από τον μύκητα η οποία ήταν κατά περίπτωση ανάλογη ή ανώτερη αυτής του μυκητοκτόνου Teldor.
 
 
 
.ftiaxno.gr/